Како направити план за новозапослене за 30-60-90 дана [+ Free Templates]

Добар запослени игра значајну улогу у расту и успеху компаније.

А лоше ангажовање може много коштати.

Јел тако?

Дакле, након интервјуа и укључивања појединца. Неопходно је разумети кандидата и сазнати да ли је кандидат компатибилан са компанијом.

За ово вам је потребан солидан план који је добар за послодавца и запослене. То је план од 30-60-90 дана.

План од 30-60-90 дана има за циљ да члановима тима пружи конкретну мапу пута за постизање брзине и постизање циљева учења. То доприноси да се сваки нови запослени осећа добродошло у организацију и да разуме одговорности своје позиције.

Дневни план од 30-60-90 описује првих 90 дана запослења новог члана тима и упознаје га са корпоративним прописима, тимским радом и циљевима.

Овај акциони план омогућава члановима вашег тима да прецртају ставке са својих листа обавеза док се аклиматизују на ново радно окружење. Овај чланак ће покрити основне компоненте плана за 30-60-90 дана и зашто се исплати имати један.

Шта је план за 30-60-90 дана?

Дневни план од 30-60-90 је стратегија која наводи специфичне радње које ће појединац (или новозапослени) предузети током прва три месеца своје нове улоге. Укључује краткорочне циљеве, посебне задатке и мерљиве прекретнице које ће се постићи у року од 30, 60 и 90 дана од почетка нове позиције.

Сврха овог плана од 30-60-90 дана је да покаже како кандидат разуме позицију и како планира да допринесе успеху компаније током интервјуа за посао и остваре позитиван утицај.

Предности плана од 30-60-90 дана

План од 30-60-90 дана користи обоје; запосленима и послодавцима јер омогућава запосленом боље разумевање улоге посла и очекивања компаније. А за менаџере, помаже им да идентификују способности и циљеве запослених. Поред тога, ево још неких предности плана од 30-60-90 дана.

За запослене, план од 30-60-90 дана може им помоћи на следеће начине:

 • Помаже им да брзо схвате захтеве и циљеве своје нове улоге.
 • Они позитивно утичу на њихов нови капацитет тако што се фокусирају на одређене задатке и прекретнице које ће помоћи циљу организације.
 • Изградите самопоуздање и поверење код њиховог менаџера и тима тако што ћете демонстрирати темељно разумевање улоге и спремност да одмах ускочите.
 • Побољшајте њихове шансе за успех у новој улози тако што ћете им дати јасан план и мапу пута.
 • План промовише одговорност појединца јер су се посветили одређеним акцијама и циљевима.
 • Прављење плана показује да је особа проактивна и да преузима иницијативу, што би се могло свидети будућим послодавцима или супервизорима.
  Како ажурирати управљачке програме за ГПУ (комплетан водич)

За послодавце, план од 30-60-90 дана може им помоћи на следеће начине:

 • Пре него што запосли кандидата, менаџер може да процени њихово разумевање улоге и способност да направе разлику.
 • У раним фазама новог посла, пратите развој запосленог и идентификујте области за побољшање.
 • Ускладите радње запослених са циљевима и очекивањима компаније.
 • Побољшајте процес укључивања тако што ћете запосленима дати јасан план и мапу пута.
 • Охрабрите запосленог да буде проактиван и преузме одговорност за своју улогу.

Када направити план за 30-60-90 дана?

План од 30-60-90 дана се генерално утврђује током интервјуа за посао како би се демонстрирао разумевање улоге кандидата и способност да се покрене. Може се креирати и након што неко започне нови посао да дефинише јасна очекивања и циљеве за прва три месеца.

Ако послодавац или менаџмент не успостави план од 30-60-90 дана, нови запослени може поставити циљ да разуме радну културу компаније и да да све од себе.

Такође се може користити када појединац покреће нови посао, лансира производ или функцију унутар организације. У таквим случајевима, креирање стратегије у којој се наводе тачне мере за постизање циља у првих неколико месеци може бити корисно.

Дакле, када појединац започне ново предузеће или улогу, план од 30-60-90 дана може бити припремљен у сваком тренутку како би се обезбедила јасна очекивања, циљеви и пут за њихово постизање.

Шта укључити у план за 30-60-90 дана?

Прво, план од 30-60-90 дана треба да буде персонализован према улози посла. Може се разликовати од плана за новији, извршни или менаџерски ниво. Али неки специфични елементи треба да буду у плану за 30-60-90 дана како би то учинили плодним и дали жељени резултат. Следе елементи које сваки менаџер или послодавац треба да направи:

#1. Краткорочни циљеви

Ови циљеви треба да буду конкретни, мерљиви и временски ограничени и требало би да буду остварени у првих 30, 60 и 90 дана у новој улози. Помаже у одређивању учинка запослених.

#2. Задаци и радње

Конкретни задаци и радње морају бити остварени да би се испунили краткорочни циљеви.

#3. метрике

Мерење успеха помоћу статистике или метрике је од виталног значаја за јасно разумевање. Штавише, запамтите да је план од 30-60-90 дана једнократни документ који треба прегледати и ревидирати по потреби.

#4. Ресурси

Када се нови запослени придружи компанији, може им бити потребна обука, менторство или подршка да би постигли своје циљеве и разумели стил рада и очекивања организације.

#5. Комуникација

Током плана од 30-60-90 дана, менаџер треба да прати напредак и комуницира како би регрут могао тражити помоћ или питања.

#6. Флексибилност

Стратегија треба да буде довољно прилагодљива да се носи са непредвиђеним променама или изазовима.

#7.Поравнање

План треба да буде усклађен са циљевима и очекивањима компаније у вези са улогом и покаже како ће активности појединца помоћи компанији да успе.

Како направити план корак по корак за 30-60-90 дана?

Корак 1: Први корак је идентификовање циљева и задатака плана. Требало би да укључује и краткорочне и дугорочне циљеве. Када дефинишете своје циљеве и циљеве, поделите их на мање кораке којима се лакше управља.

  Путовање? Понесите Цхромебоок; Они су шифровани

Корак 2: Следећи корак је одређивање рокова за завршетак сваког задатка. Требало би да садржи рок од 30, 60 и 90 дана за сваки задатак.

Корак 3: Одржавајте своју ‘Направите контролну листу или календар’ са задацима које треба обавити у складу са њиховим роковима. Треба га саопштити запосленом и редовно га прегледати.

Корак 4: Током стратегије, пружајте редовне повратне информације и подршку запосленима. По потреби, ово може укључивати подучавање, обуку или менторство.

Корак 5: Редовно процењујте успех запослених и плана. Требало би да укључује формалне и неформалне евалуације и да се користи за неопходна побољшања. Јер на радном месту је важна конструктивна критика.

Коначно, менаџер или послодавац може честитати запосленима на њиховом труду и успеху и ценити њихова достигнућа.

Шаблони плана за 30-60-90 дана

Толико шаблона планова за 30, 60 и 90 дана доступно је на мрежи и може се користити и инспирисати планове за 30-60-90 дана. Ови шаблони обично садрже области за утврђивање циљева и задатака, задатака и рокова, као и план праћења напретка.

Они се углавном састоје од следећег:

 • Преглед организације, њене мисије и описа посла.
 • Скуп детаљних, мерљивих циљева и задатака које запослени треба да испуни у првих 30, 60 и 90 дана од своје нове позиције.
 • Распоред праћења напретка и редовног достављања повратних информација запосленима.
 • Део за навођење било каквих проблема или препрека са којима се запослени може суочити, као и стратегија за њихово решавање.

Формат шаблона плана за 30-60-90 дана

Пример шаблона плана за 30-60-90 дана

Менаџери или послодавци могу пратити правило 30-60-90 на следећи начин:

За 1-30 дана

Циљеви за првих 30 дана плана обично укључују учење о компанији, упознавање тима и упознавање са системима и процесима компаније. Може укључивати:

 • Разумевање мисије и циљева компаније.
 • Направите план акције.
 • Континуирано пратите напредак.

За 30-60 дана

Циљеви за 30-60 дана у плану за 30-60-90 дана обично се фокусирају на изградњу односа, позитиван утицај на тим и организацију и имплементацију учења. Може укључивати:

 • Успоставите чврсте радне односе са кључним заинтересованим странама као што су чланови тима, купци и друга одељења.
 • Одредите области за побољшање.
 • Повећајте своје знање о компанији.
 • Подстицати сарадњу и тимски рад.
 • Поставите краткорочне циљеве.
 • Саопштите своје циљеве.

За 60-90 дана

У плану за 30-60-90 дана, циљеви за 60-90 дана се често фокусирају на обезбеђивање мерљивих резултата и напредак ка постизању општих циљева пројекта или посла. Менаџмент може да постави циљеве за то време радећи следеће:

 • Испитајте напредак ка циљевима постављеним у првих 60 дана.
 • Поставите дугорочне циљеве.
 • Побољшајте ефикасност и производњу користећи најбоље праксе и процесе.
 • Резултате треба истаћи.
 • Одредите потенцијалне области за проширење.
 • Пратите напредак и извршите прилагођавања по потреби.
  Поправите грешку везања модела на Самсунг ТВ-у

Шаблони

Ево неколико веб локација на којима можете да добијете помоћ да направите план за 30-60-90 дана:

понедељак.цом

Мондаи.цом је бесплатна и поуздана веб локација која вам помаже да бесплатно креирате план за 30-60-90 дана.

Понедељак нуди шаблоне плана за 30-60-90 дана који се могу прилагодити да се неприметно интегришу у постојеће материјале за укључивање. Помоћи ће вам да започнете стварањем ефективних распореда од 30-60-90 дана како бисте обезбедили време за учење док сте запослени.

Темплате.нет

Пружа хиљаде шаблона који су превише прилагодљиви. Можете их користити на Мац-у, иОС-у, па чак и на Андроид-у. Поред тога, доступан је у различитим форматима датотека.

Темплате.нет нуди једноставну платформу за уређивање где можете променити формат, естетику и цео садржај. Са спремним шаблоном, креирање плана покретања сада је лакше.

Такође, бесплатан је ако преузмете само три шаблона дневно, али његове премиум функције могу наплаћивати од 2,04 до 5,12 долара.

Слидемодел.цом

СлидеМодел је веб локација која пружа широк спектар прилагодљивих шаблона за презентацију, укључујући шаблоне планова за 30-60-90 дана. Ови шаблони су намењени да помогну професионалцима у развоју визуелно привлачних и убедљивих презентација за своје пословне, маркетиншке или продајне стратегије.

Штавише, има два плана цена; за предузећа и појединце. За појединце, трошкови почињу од 24 до 199 долара, што обезбеђује пет преузимања до неограниченог преузимања, респективно. За предузећа, трошкови почињу од 199 до 1599 долара, уз неке напредне функције.

СлидеУпЛифт

СлидеУпЛифт је платформа која помаже професионалцима да креирају моћну презентацију за неколико секунди и омогућава лако разумевање шаблона од 30-60-90 дана. Такође можете да сачувате своје омиљене шаблоне за будућу употребу. Да бисте преузели шаблоне, потребно је да се региструјете на њиховој веб страници.

Такође, за индивидуални план наплаћују од 24 до 150 долара, а за коришћење у предузећу може коштати од 199 до 499 долара (приближно 500); овај трошак зависи од тога колико је чланова додато у план.

Завршне речи

Развијање плана од 30-60-90 дана је од суштинског значаја да би се обезбедио несметан прелаз за нове запослене и успешан процес укључивања. Послодавци могу помоћи новим запосленима да успију у својим новим улогама тако што ће навести специфичне циљеве и задатке и разложити их на мање задатке.

Ова стратегија такође помаже запосленима да разумеју очекивања и циљеве компаније и да постану продуктивни што је пре могуће. Такође се може користити за интерна унапређења или друге промене улога осим за нова запошљавања. Шаблони мапе путовања за искуство запослених ће вам такође помоћи да побољшате продуктивност запослених и побољшате искуство запослених.

Идеја је да користите ову стратегију као водич и да је модификујете по потреби како бисте задовољили захтеве ваше фирме и појединца. План од 30-60-90 дана, када му се правилно приступи, може бити значајна предност у брзој помоћи новим запосленима да постану кључни чланови вашег тима.

Затим можете да погледате шаблоне за мапирање талената да бисте побољшали свој процес запошљавања.