Како направити програм заговарања бренда који ће привући клијенте да се враћају

Ефикасан маркетинг омогућава предузећу да промовише своје производе и услуге пред циљном публиком и повећа шансе за продају.

Међутим, у последњих неколико година, многа предузећа су се бавила агресивним маркетингом чак и ако њихова понуда није толико обећавајућа.

Дакле, када купац купи производ или услугу, сматра да се квалитет разликује од оног што се рекламира.

Због тога купци постепено губе поверење у брендове и услуге.

Али шта је са оним брендовима који су прави у погледу њихове понуде, као и рекламе?

Истраживачи тржишта траже начине да превазиђу овај проблем. Ово је довело до развоја програма заступања бренда који је органски начин промоције производа или услуга без губитка поверења купаца.

У овом чланку ћу разговарати о томе како да направите програм заговарања бренда за ваше пословање.

Шта је заступање бренда?

Заговарање бренда је јединствена маркетиншка стратегија која се преноси од уста до уста у којој срећни купац препоручује дати бренд својим пријатељима и породици. То је ефикасан начин да се подстакне органски раст јачањем репутације бренда, стицањем поверења купаца и смањењем трошкова аквизиције купаца.

Заступање бренда обухвата срећне купце који другима саопштавају позитивне критике о вашој компанији путем различитих медија као што су друштвени медији, рецензије, блогови, форуми, итд. То је моћна маркетиншка стратегија која охрабрује купце о вашим производима или услугама.

Штавише, заговарање бренда је могуће само када бренд настави да негује односе са купцима на дужи рок, истовремено одржавајући њихово поверење и поштење. Одлично корисничко искуство је још један фактор који покреће заговарање бренда и улива добру веру у бренд.

Централна сфера овог програма су заговорници бренда, који могу бити срећни купци, запослени или утицајни. Ови појединци шире добар глас о вашем бренду и вредностима својој породици, пријатељима и другим познатим људима, а затим сваком од њих даље.

Како добијате више купаца кроз заговарање бренда, тако добијате и више заговорника бренда који вам помажу да остварите више присуства на тржишту путем органских начина него плаћеног маркетинга.

Позитивне рецензије које генеришу корисници на различитим платформама су много вредније од плаћених кампања јер прве помажу привлачењу више пажње добављача и нових који вам заузврат пружају већу изложеност.

Ко су ваши заговорници бренда?

Заступници бренда су појединци који препоручују ваш бренд свима и помажу вашој организацији да повећа свој досег. Они служе као суштински део организације јер не само да органски помажу у маркетингу, већ такође подржавају управљање репутацијом бренда.

Заступници бренда компаније могу бити:

Купци

Купци служе као водећи заговорници бренда и углавном шире добре речи о бренду на основу одличног искуства које су имали са вашим производом или услугом.

Купци могу органски да подрже маркетинг компаније, јер људи имају више поверења у рецензије купаца него у плаћени маркетинг. Пошто ови купци нису повезани ни са једним брендом, рецензије које стављају су оригиналне. Ово помаже у стварању потенцијалних купаца.

  Како се пребацити на откључавање лозинком на иПхоне Кс

Запослени

Не само купци, већ и запослени се такође сматрају заговорницима бренда јер знају све о бренду и производу или услузи коју нудите. Када знају да нудите добар производ или услугу и одржавате добро канцеларијско окружење, то ће их аутоматски учинити правим заговорницима вашег бренда.

Сходно томе, почињу да препоручују другима да преузму ваше производе или услуге или да се придруже вашој компанији као запослени.

Инфлуенцери

Инфлуенцери су постали популарне и важне личности када је у питању заговарање бренда. Они могу помоћи вашем бренду да постигне већи досег од плаћених кампања. Пошто инфлуенсери имају значајан број пратилаца на платформама друштвених медија као што су Инстаграм, Јутјуб, Фацебоок, итд., њихова мишљења и мисли о нечему сматрају се вредним.

Дакле, када инфлуенсери говоре о вашем производу или услугама на свом каналу или страници, то може утицати на одлуке људи о куповини. Помаже вашем бренду да привуче велику пажњу на тржишту и оствари већу продају.

Пословни сарадници

Инвеститори, организације и појединци повезани са вашом компанијом такође могу постати заговорници вашег бренда. Као и ваши запослени, они су такође добро упознати са вашим брендом, тако да такође могу утицати на купце.

Важност заступања бренда

Заступање бренда је важно за предузећа на следеће начине:

#1. Већа видљивост бренда

Заговарање бренда игра кључну улогу у проширењу видљивости бренда на тржишту на органски начин. Заступници бренда помажу у ширењу имена бренда међу потрошачима, повећавајући тако вашу видљивост на тржишту.

Као резултат тога, нећете морати да трошите огромне суме само на оглашавање. Уместо тога, можете се усредсредити на свој програм заступања бренда и натерати купца да се стално враћа.

#2. Остварите бољу продају

Кроз програме заговарања бренда, можете свједочити бољим продајним перформансама због повећаног повјерења купаца, репутације и видљивости.

Многе студије и анкете су показале да су програми заступања бренда помогли организацијама да остваре боље резултате продаје и постигну нове послове. Око 20% до 50% одлука о куповини је под утицајем пеер-то-пеер маркетинга.

#3. Креирање Бузз-а

Када купац или група купаца шири позитивне рецензије о вашем бренду преко различитих платформи, он се брзо шири на тржишту, стварајући буку.

Пошто општи потрошачи више верују повратним информацијама других корисника из стварног света него корпоративним огласима, то помаже вашем бренду да добије огромну пажњу међу потенцијалним купцима. Када људи науче позитивне ствари о вашем производу или услузи, постају више заинтересовани, генеришући више потенцијалних клијената за ваше пословање.

#4. Аттентион Граббер

Када људи почну више да причају о вашем бренду или производу, то такође привлачи пажњу медија и новинских кућа. Не само да ћете видети да се ваш бренд природно помиње у различитим медијским објавама, већ и на вестима и форумима.

На овај начин помаже у проширењу досега публике бренда и резултира већом аквизицијом купаца. Пошто данас многи људи гледају вести и прегледавају чланке како би потражили одређени производ или услугу, заговарање бренда помаже вашем бренду да дође до нових купаца присутних на различитим географским локацијама.

#5. Море Реацх

Бићете изненађени када сазнате да заговорници бренда имају већи домет од плаћених кампања и природно подстичу ваш раст. Они ће поделити информације о вашем бренду са људима које познају да ли су задовољни вашим производом или услугом. Од уста до уста има огромну моћ продора на тржиште, а досег расте постепено када се позитивна рецензија пренесе даље.

  Како изменити станице у Пандори

#6. Хуманизује ваш бренд

Када заговорници вашег бренда неком комуницирају о вашем бренду, потенцијални купац почиње да сматра ваш бренд не само компанијом већ групом стварних људи који раде за њега.

Када људи почну да чују искуства и позитивне коментаре од заговорника бренда, то хуманизује ваш бренд. Ефекат се појачава када заговорници покажу како им је ваш производ или услуга помогао и начин на који бренд одржава добар однос са њима и цени њихове повратне информације.

#7. Штеди новац и време

За разлику од плаћених кампања и маркетинга, заговарање бренда је јефтино и одузима мање времена. Пошто су заговорници вашег бренда ти који шире име вашег бренда, то не захтева додатно време и можете се усредсредити на друге аспекте да бисте развили свој бренд.

Штавише, нећете морати да улажете значајна средства у плаћени маркетинг јер ваши заступници покривају већи део вашег маркетинга бесплатно. Међутим, у почетку ћете морати да уложите нешто новца и времена и новца у развој вашег програма заступања бренда, који ће имати колосалан раст како буде напредовао.

Друге предности заступања бренда

  • Бољи људски ресурси: Заступање запослених има значајан утицај на компанију јер сваки запослени игра главну улогу у побољшању репутације вашег бренда. Када имате јаку базу запослених, не само да ће привући квалитетне кандидате, већ ће их такође инспирисати да са својим колегама поделе о доброј вољи вашег бренда.
  • Повећана лојалност: Заступање бренда помаже вашем бренду да стекне лојалне купце који би куповали ваше производе чешће од нових купаца. Штавише, лојални клијенти би довели више потенцијалних клијената него што би то чиниле ваше огласне кампање.
  • Вредни увиди: Програми заступања бренда помажу вам да стекнете вредан увид у клијенте и тржишне трендове. Заступници вашег бренда могу вам помоћи да тестирате нове производе или услуге и да вам помогну да добијете искрене повратне информације.

Како изградити програм заговарања снажног бренда

Програми заступања бренда нису све у пружању добрих производа или услуга; има више него што се на први поглед чини. Морате предузети одређене кораке да бисте изградили снажан програм заговарања бренда. Ови кораци су:

Пропагирајте предности и изградите поверење

Један од виталних императивних корака за изградњу чврстог програма заступања бренда је ширење предности које ће помоћи у изградњи поверења.

Мораћете да упознате свој производ заједно са његовим предностима за ваше запослене и заинтересоване стране како би се они осећали охрабреним да поделе своје позитивне ставове са другима. Када створите поверење и подстичете њихов рад, онда ће се, наравно, ваши запослени више ангажовати у заступању запослених.

Идентификујте виталне факторе

Када одлучите да направите програм заговарања бренда за своје пословање, морате да идентификујете факторе који ће учинити да ваш клијент буде заговорник вашег бренда.

Квалитет и услуге су примарни фактори који ће развити основу вашег програма. Поред тога, значајну улогу у развоју имаће и односи са купцима и услуга корисницима.

Обучите заговорнике бренда

Па, прилично је немогуће обучити своје клијенте за програме заступања бренда, али свакако можете обучити своје запослене, који могу бити ваши заступници.

Нису сви на одговарајући начин свесни како и шта могу да поделе како би ширили добре речи о својој компанији или производу са којим су повезани.

Фокусирајте се на односе

Ако се ваш купац или запослени не осећају повезаним са брендом или производом, ништа их неће натерати да постану заговорници бренда.

  Како да добијем човека у Веризон корисничкој служби

Мораћете да развијете персонализован однос са својим клијентима и запосленима који ће их инспирисати да постану заговорници бренда.

Према извештају који је објавио СааСкуатцх, препоручени купци су 18% лојалнији, троше више новца и имају већу доживотну вредност од редовних купаца.

Инспиришите и изненадите своје купце

Да бисте изградили снажан програм заступања бренда, можете изненадити своје купце узбудљивим погодностима и импресивном услугом за кориснике, што ће их подстаћи да поделе своја искуства.

Са платформи друштвених медија идентификујте своје купце и цените их изненађењем које ће их инспирисати да изграде везу са вашим брендом.

Охрабрите своје заговорнике бренда

Подстицање заговорника вашег бренда ће имати дуг пут. Када ваши клијенти дају повратне информације или похвале о вашем бренду, требало би да их поделите на друштвеним медијима вашег бренда, чинећи их склонијим бренду.

Понудите узвике и специјалне понуде заговорницима који су изазвали већи ангажман бренда од других. Такође можете организовати месечни садржај и наградити своје адвокате јединственим наградама.

Пратите укупан утицај

Када напредујете у програму заступања бренда, требало би да пратите и испитате укупан резултат. Можете користити различите аналитичке алате и друге програме за мерење укупног утицаја. Ово ће вам помоћи да разумете своје позитивне и негативне тачке које треба да побољшате.

Како да измерите свој програм заговарања бренда

Дакле, направили сте програм заговарања бренда и водите га. Али како бисте знали да ради?

Због тога је од виталног значаја измерити утицај програма заступања вашег бренда. Осим разумевања перформанси вашег програма, такође ће вам помоћи да одлучите о следећим потезима за раст ваше компаније.

Ево неколико битних фактора који ће вам помоћи да измерите свој програм заговарања бренда:

#1. Укупно стечени заговорници бренда

Није тајна што више заговорника бренда имате, већа је вероватноћа да ћете добити већи досег на тржишту. Укупан број адвоката говори о популарности вашег производа на тржишту ио томе колико је ваш производ или услуга добар.

#2. Адвоцатес’ Ацтионс

Када је у питању мерење утицаја вашег програма заступања бренда, број акција које предузимају заступници служи као кључна метрика.

Укупан број радњи које су адвокати предузели даје вам шири поглед на ангажовање ваших адвоката. Ако су укупно предузете акције значајније од броја адвоката, онда је то огромно достигнуће.

#3. Цонтентс Схаре

Заступници бренда првенствено заговарају ваш бренд тако што деле своје ставове на платформама друштвених медија у облику садржаја као што су постови, блогови, видео снимци, подкасти итд. Дакле, да бисте измерили заговарање и раст бренда, погледајте врсте садржаја вашег бренда заступници деле.

Осим тога, морате да пратите канале или платформе на којима шире добру реч о вашем бренду. Помоћи ће вам да процените шта публика мисли о вашем бренду гледајући број лајкова и дељења и читајући коментаре.

#4. Стопа конверзије

Стопа конверзије служи као један од кључних критеријума за мерење заступања бренда јер је то крајњи циљ ваше кампање. Висока стопа конверзије указује на то да постајете популарни међу новим потрошачима и да порука вашег бренда стиже до праве публике.

Осим горе наведеног, када правите програм заговарања бренда, уверите се да производите квалитетне производе и услуге тако да их ваши купци и даље воле и купују од вас. Такође морате одржавати одличну културу компаније и окружење које може импресионирати све унутар и изван организације.

Закључак

Заступање бренда игра значајну улогу у развоју вашег пословања јер је аутентично и може органски створити одлично присуство на тржишту. Ова јединствена стратегија нуди многе предности, као што су бољи досег и видљивост, већа продаја, лојалност бренду и још много тога.

Због тога многи брендови и организације спроводе програме заступања бренда како би повећали своје пословање и присуство на тржишту и остварили већи профит.

Дакле, ако то урадите како треба, солидан програм заговарања бренда може утрти пут да ваш производ, услуга и организација буду успешни. Овај водич садржи све основне информације које су вам потребне за разумевање и имплементацију програма заступања бренда у вашој организацији.

Такође можете истражити неке од најбољих вирусних маркетиншких кампања како бисте повећали свест о свом бренду.