Како направити Спотифи плејлисте и додати песме на њих

Кључне Такеаваис

 • Креирајте плејлисте на Спотифи-у прилагођене вашим укусима додавањем песама које одговарају одабраном стилу или жанру.
 • Користите функцију мешања да бисте креирали листе песама са пријатељима и породицом које Спотифи свакодневно ажурира.
 • Користите Спотифи-ове препоруке или позовите сараднике да побољшају своје плејлисте.

Спотифи је један од најбољих сервиса за стриминг, али постаје још бољи када почнете да сортирате своју музику у листе песама. Овде смо да вам покажемо како да креирате листе песама, а затим да додате песме у њих. Такође имамо неколико савета за прављење Спотифи плејлиста.

Како да направите Спотифи плејлисту и додате песме на њу

Да бисте креирали Спотифи плејлисту од нуле, прво идите на Вашу библиотеку на дну мобилне апликације на Андроид-у или иОС-у. Затим кликните на дугме + на врху поред иконе за претрагу. Видећете две опције: плејлисту и мешање. Кликните на Плејлисту да бисте креирали стандардну листу песама за себе или кликните на Бленд да бисте креирали заједничку листу песама са пријатељима.

Горњи метод је исти за десктоп апликацију. Само иди на
Ваша библиотека
и кликните
дугме +
да бисте креирали нову листу песама.

Направите Спотифи плејлисту за себе

Можете креирати листу за репродукцију о било чему. Можете га тематизирати око одређеног жанра или га креирати прије одређеног догађаја. Идеја је да вам омогући да брзо и лако пронађете песме које желите да слушате у одређено време. Само дајте својој листи за репродукцију одговарајући назив и кликните на Креирај.

  Како играти Спотифи плејлисту са Алека-ом

Спотифи ће вам тада препоручити да почнете да правите своју листу песама додавањем песама. Кликните на Додај на листу песама и видећете траку за претрагу и листу предложених песама на основу вашег слушања. Ово последње ће се освежити док додајете песме на своју листу за репродукцију, а Спотифи ажурира своје предлоге како би одговарали ономе што додајете ручно.

Ако кликнете на траку за претрагу, видећете листу ваших недавних претрага. Песме ће имати заокружено дугме + десно од њих. Зато само кликните на то ако желите да додате нумеру на листу песама коју креирате. Алтернативно, кликните на извођача којег сте претходно тражили и пратите везе да бисте додали одређене песме. Или потражите нешто ново (било извођача, албума или песме) док не можете да додате оно што тражите.

Сваки пут када додате песму, Спотифи ће вас вратити на страницу Додај на ову листу песама. Када завршите са додавањем песама (за сада), кликните на дугме за повратак у горњем десном углу да бисте видели како ваша листа песама добија облик. Спотифи ће и даље препоручивати песме које ћете додати на вашу листу песама, али на вама је да ли ћете прихватити његове предлоге.

Ваша новостворена листа за репродукцију ће сада бити видљива у вашој библиотеци и можете кликнути на њу да додате још песама на исти начин кад год желите. Ако у било ком тренутку кликнете на мени за хамбургер десно од иконе Дели, видећете опције за додавање на ову листу песама, уређивање листе песама, брисање листе песама и још много тога.

Направите заједничку листу песама користећи Бленд

Бленд је врста листе за репродукцију дизајнирана да се дели са пријатељима. Можете позвати до 10 пријатеља у Бленд, а Спотифи ће направити листу песама на основу музике коју ви и позвани пријатељи слушате. Бленд се ажурира свакодневно на основу активности слушања свих укључених у листу песама.

  Како прегледати и избрисати колачиће у Фирефок Девелопер Едитион-у

Да бисте позвали пријатеље у мешавину, кликните на дугме Позови да бисте видели своје опције. Можете или да копирате позивницу са везом за дељење на било којој платформи коју желите или да отворите платформу за размену порука и пошаљете је директно особи или људима. Они ће тада видети да сте их позвали и могу изабрати да се придруже вашем Бленду или да игноришу захтев.

Како додати песме на постојећу Спотифи плејлисту

Додавање песама на постојећу Спотифи листу песама је једноставно. У суштини, када направите своју листу песама, можете јој додати песме у било ком тренутку. Када слушате песму или гледате песму у Спотифи-у, потражите мени са три вертикалне тачке. Кликните на њега и требало би да видите опцију за додавање на листу за репродукцију. Кликните на то и можете да изаберете на које листе песама ћете додати песму.

Поред назива песме коју пуштате налази се и заокружено дугме +. Али подразумевано, кликом на ово додајете ту песму у ваше омиљене песме. И док је то плејлиста сама по себи, можда није она којој желите да додате ову песму. Ако сте брзи, можете да кликнете на Промени да бисте променили листе песама. Ако није, можете кликнути на икону зелене квачице да бисте у било ком тренутку променили листу(е) за репродукцију на којој се налази.

Савети за прављење Спотифи плејлиста

Као што видите, креирање Спотифи листе песама је прилично једноставно. Међутим, нису све Спотифи плејлисте креиране једнаке, па ево неколико савета које треба имати на уму.

  Како користити Аппле Спортс на свом иПхоне-у
 • Изаберите јаку тему за своју Спотифи плејлисту. Листа за репродукцију може да се заснива на одређеном жанру или одређеном темпу, да буде креирана уз догађај (путовање, свадба, итд.) или активност (вежбање, опуштање после посла, итд.).
 • Изаберите име које ће вашу листу за репродукцију истаћи. Име треба да буде кратко, незаборавно, лако уочљиво и описно. Ако намеравате да направите много Спотифи плејлиста, мораћете брзо да пронађете ону коју желите.
 • Користите Спотифи-ову листу препоручених песама да попуните своју листу песама. Испод сопствених избора видећете листу песама за које Спотифи мисли да ће повећати вашу листу песама. Само кликните на заокружено дугме + да бисте их одмах додали.
 • Позовите сараднике да вам помогну да попуните плејлисту. Спотифи плејлисте не морају да буду соло подухват. Ако кликнете на три тачке поред иконе Дели, можете „Позовите сараднике“ да уредите листу за репродукцију слањем везе другим људима.
 • Редовно посећујте постојеће Спотифи плејлисте да бисте их одржали свежим. Ваше плејлисте не морају да остану нетакнуте, јер су биле оног дана када сте их креирали. Дакле, редовно гледајте да ли нека нова песма заслужује место.
 • Запамтите да не постоји ограничење у броју листа за репродукцију које можете да креирате. То значи да можете да креирате листе песама за веома специфичне потребе и да им дате називе (слично ономе што Спотифи ради са дневним листама).
 • Погледајте туђе јавне плејлисте за инспирацију. Ако тражите нешто, биће вам представљено мноштво плејлиста. Померите се поред оних које Спотифи има „Направљено за вас“ и видећете плејлисте које су направили други људи.
 • Креирање одређеног броја Спотифи плејлиста и попуњавање њих песмама које ви (и други) волите је једноставан, али ефикасан начин да боље искористите Спотифи. А ако се одлично сналазите у управљању њима, увек би требало да имате савршену листу за репродукцију у било ком тренутку.