Како направити светионик у Минецрафт-у

Прављење светионика у Минецрафт-у је могуће ако сте искусан играч за преживљавање или уживате у његовом креативном режиму. Без обзира на то, провест ћу вас кроз све ситнице да окусите успех у првом покушају. Будите у току.

Беацонс су прелепи предмети који пројектују светлосне зраке на небу и користе се за побољшање брзине, снаге, журбе итд., оближњих играча.

Једноставно речено, потребне су вам само три ствари да направите овај величанствени предмет:

  • Стакло – лако се набавити
  • Обсидијан-и даље лако
  • Доња звезда – није тако лако

Дакле, поделићемо овај водич у три дела да бисмо добили стакло, опсидијан и доњу звезду.

Ово је дуго. Слободно узмите кафу или пицу. 😅

Црафтинг Гласс

Израда стакла није велика мука. Потребан вам је само песак или црвени песак поред горива. Затим их ставите у пећ да добијете стакло.

Не заборавите да их ставите довољно да добијете пет чаша. Осим тога, немојте губити време на тражење угља, јер би све врсте дрвета (бреза, храст, итд.) добро функционисале.

Прављење блокова од опсидијана

Блокови опсидијана се формирају од комбинације лаве и воде.

Један од начина је да се канте (направљене од три гвоздена ингота) лаве сипају у било које водено тело. Свака таква вежба ће вам дати један блок опсидијана, а нама је потребно само 13. (10 ће се користити за креирање доњег портала у наредним одељцима.)

Алтернативно, можемо поделити језеро лаве и затим ставити воду у било коју поделу да бисмо имали блокове од опсидијана.

Овај други метод је лакши јер сипање једне канте воде и даље оставља један блок воде да се поново напуни и настави док не добијете три блока опсидијана.

Запамтите, блокове опсидијана можете копати само дијамантским пијуком или бољим. У случају да се питате, ево нашег водича о томе како пронаћи дијаманте у Минецрафт-у.

Добијање Нетхер Старс у Минецрафт-у

Ово је најзахтевнији одељак овог водича за светионике за Минецрафт.

Потребна вам је одлична опрема и мало магије (по могућности) да бисте убили Веха, мафију шефа, да бисте добили доњу звезду.

Оно што је интересантно је да увенуће ствара сам играч и толико је деструктивно (и лети) да морате да направите савршену стратегију да бисте ствари завршили у једном потезу.

Да вам помогнем да осетите озбиљност ситуације, дозволите ми да то кажем овако – у Минецрафт креативу је тешко убити савијање.

Тамо сам то рекао. Али, још увек нисмо ни близу да ‘стварамо’ и победимо вену. Да бисмо помогли у проналажењу доње звезде, поделимо овај одељак на микро кораке.

1. Уђи у доњу тврђаву

Нетхер ор тхе Нетхер је Минецрафт-ов приказ пакла.

Искрено, прошао сам кроз многе књиге које описују загробни живот, а Минецрафт-ов Нетхер се веома приближио, упркос својим блок текстурама.

Осим тога, музика у позадини и повремено стењање чине га задивљујућим искуством, посебно ако користите квалитетне слушалице и летите кроз њих.

Непријатељске руље се рађају слободно бацајући ватрене лопте, а смрт је неизбежна у тренутку када се опустимо.

Нарочито треба да пронађемо доњу тврђаву, још један мали задатак. Али прво, морамо да направимо доњи портал за улазак у доњи део. Потребно је 10 блокова опсидијана и кремен и челик да би се активирао.

Овај портал треба да буде најмање два блока широк и три блока висок. Иако можете креирати веће, они вам нису потребни.

Овај портал ће вас одвести у царство немртвих, ниже. Очекујте нападе лаве и непријатељске мафије.

Осим тога, ово ће бити мрачно место, тако да је много боље ако имате напитак ноћног вида. У најмању руку, повећајте осветљеност вашег екрана јер се увенули скелети, наше мете, покрећу у областима са веома слабом осветљеношћу доње тврђаве.

Проналажење тврђаве није тешко, али ипак треба мало претраживати. Лак излаз је претварање потешкоћа у мирне, остављајући доњи део без руље.

И вратите га на жељену тежину када уочите тврђаву. Пре тога, сакупите најмање четири блока душеног песка или тла душе, грађевних блокова доле, које ћемо користити да направимо вену.

Након тога потражите неку тамну структуру која се истиче. То могу бити недовршени мостови, палубе, степеништа итд.

Постоји једна формула за проналажење доње тврђаве у Минецрафт опстанку. Притисните Ф3 и пратите смер Кс или З док не видите такве структуре.

Када их уочите, уђите и спремите се за борбу.

2. Набавите три увенуће лобање

Убићеш много увенутих скелета да нађеш три увенуле лобање, јер су шансе да испадну само 2,5%. Међутим, можете користити мачеве зачаране пленом да бисте имали ређе капи.

Не заборавите да имате план за регенерацију здравља (храну или напитке) јер можете нанети велику штету. Поред тога, добро ће доћи оклоп отпоран на ватру.

Постоје два начина да се убију увенули скелети: меле напад или велики домет, користећи лук и стрелу. Други је посебно користан и помаже вам да избегнете оштећење или ефекат увенућа (трака здравља постаје црна, трепери и постепено деградира), што вас може убити.

Али ако ипак добијете ефекат увенућа, не заборавите да попијете канту млека да бисте окончали беду.

Проверите ово где сам користио нападе из близине да убијем увенуле скелете:

Оно што ми је успело је формирање зида високог два блока, који је држао ове високе костуре даље. У ствари, можете створити неколико таквих баријера широм доње тврђаве како бисте помогли да нападнете безбедно са удаљености.

Запамтите, потребне су нам три увеле лобање и четири блока песка или тла душе пре него што се вратимо.

3. Направите и убијте Витхер

Сада је време да створимо и убијемо чудовиште, што ће нам дати драгоцену доњу звезду да направимо Минецрафт светионик.

Људи често праве неред од овог задатка. Можете погледати на Иоутубе-у за многе туторијале у којима се од вас тражи да се обучете као било шта. Зачарани оклопи, напитци и остало, чинећи ово дугим и заморним послом.

И нажалост, сви су легитимни осим ако не играте Минецрафт креативно. У том случају, можете једноставно направити замку од камена да бисте створили и убили увену из отвора високог два блока.

Хајде да наведемо неке чаролије и напитке који могу помоћи:

Чаробне напитке (опционо) Неометано Тренутно здравље Удар Снага Поправљање Ноћни вид (или бакље)

Може их бити више, али сматрам да је ово довољно да се успешно и брзо изборимо са увеном. Поред тога, зачарани оклоп ће се показати корисним, али дијамантски ће такође добро радити.

Помоћи ће сазнање да увене љубавне експлозије. Дакле, стварање чудовишта дубоко испод док нападате из тунела високог два блока је успешна стратегија коју већина људи следи.

Идеја је да избегнемо све ометања и ударање када нас не види у потпуности. Кретаћемо се уназад, све док нападамо увенути, и направићемо довољно дугачак тунел да га убијемо пре него што стигнемо до другог краја.

На крају, не заборавите да припремите неколико канти млека јер можете бити погођени и то може изазвати смртоносни ефекат увенућа.

Још један савет који могу да понудим је да користите руку за храну.

Ево како сам се решио чудовишта:

Тако да сада имамо наш последњи састојак, доњу звезду, лако можете да направите светионик од пет стаклених блокова, три блока од опсидијана и једне доње звезде.

Минецрафт Беацонс

Коришћење Минецрафт Беацонс-а је дуга тема коју не обрађујемо у овом водичу, а препуштамо Минецрафт Вики-у. Ово даје увид у то како га користити, моћи које добијате и гомиле корисних информација о коришћењу светионика које не бисте требали пропустити.

Поједностављено речено, моћ и домет светионика зависе од величине пирамиде минералних блокова испод, 3*3 до 9*9. Можете користити било коју минералну руду и чак можете мешати и спајати.

На крају, светионици се могу слагати и испуштати се било којим алатом.

Тако да ће то бити све са наше стране, а време је за растанак, за сада.