Како омогућити дељење игара на ПлаиСтатион 5

Да бисте делили физичку игру са другим власником ПлаиСтатион 5, само им дате диск и то је то. Дељење дигиталне игре, међутим, захтева неке додатне кораке, а то можете да урадите преко функције дељења игара на ПС5. Срећом, релативно је лако омогућити и онемогућити како желите.

Ево како можете да делите игру на ПС5.

Шта је дељење игара на ПС5?

ПС5 дељење игара је функција која вам омогућава да делите своје дигиталне игре са пријатељима и породицом како би могли да их играју на свом ПС5 као да их поседују. Мало се разликује од дељења игара на ПС4 јер не постављате други ПС5 као примарну конзолу. Уместо тога, повезујете свој ПСН налог са другом конзолом и омогућавате опцију која се зове Дељење конзоле и игра ван мреже.

Немојте бркати дељење игара са Схаре Плаи на ПлаиСтатион 5. Први даје другој особи потпун приступ вашој дигиталној библиотеци како би могли да играју игре на свом корисничком налогу, док им други даје само привремени приступ вашем корисничком налогу како би могли играјте своје игре.

Штавише, ако имате ПлаиСтатион Плус претплату, такође ћете је поделити са њима, што значи да ће моћи да приступе одређеним погодностима ПС Плус-а. То укључује играње игара у вашој ПС Плус библиотеци игара (укључујући наслове у класичном каталогу) и приступ мрежи за више играча. Предности које не могу да користе укључују чување напретка игре у облаку и тражење ПС Плус попуста и бесплатних месечних игара.

  Како се претплатити и користити ЕА Плаи на ПС5

Како делити игру на ПС5

Дељење игара можете да омогућите само на једној ПС5 конзоли истовремено, што значи да ћете морати да је онемогућите на главној ПС5 конзоли пре него што је омогућите на другој. Имајте на уму да, када то урадите, нећете моћи да приступите својим дигиталним играма ван мреже, јер ће вашој конзоли бити потребна интернет веза да потврди власништво над насловима на ПСН серверу.

Свако на вашој примарној конзоли ко је играо ваше дигиталне игре на свом налогу пре него што сте онемогућили дељење игара изгубиће приступ тим насловима када омогућите дељење игара на другој конзоли.

Да бисте омогућили дељење игара на другој ПС5 конзоли, прво што треба да урадите је да се уверите да сте повезали свој ПС5 на интернет и да сте се пријавили на свој ПСН налог. Затим следите доле наведене кораке:

 • На почетном екрану изаберите Подешавања (икона зупчаника) у горњем десном углу.
 • Изаберите Корисници и налози > Остало на левом бочном менију, а затим изаберите Дељење конзоле и репродукцију ван мреже на десној страни.
 • Изаберите Онемогући да бисте искључили дељење игара на својој конзоли.
 • На другом ПС5, повежите га на интернет и пријавите се на свој ПСН налог. Ако немате постојећи налог на тој конзоли, можете да креирате нови кориснички налог на том ПС5.
 • Идите на екран Дељење конзоле и репродукција ван мреже (први и други корак изнад).
 • Изаберите Омогући овај пут да бисте омогућили дељење игара на тој конзоли.
 • Преузмите игру коју ваш пријатељ или члан породице жели да игра и они ће моћи да јој приступе са свог налога.
 •   Објашњење АСТЦ 3.0: ТВ емитовања стиже на ваш телефон

  Ако имате проблема са преузимањем игара након дељења игара, то може бити због проблема са лиценцирањем. Да бисте то поправили, идите на Подешавања > Корисници и налози > Остало и изаберите Врати лиценце. Ово ће освежити лиценце за све дигиталне игре у вашој библиотеци тако да можете да их преузимате и играте без проблема.

  Да бисте заштитили свој ПСН налог, никада ни са ким не би требало да делите своје акредитиве за пријаву. Зато препоручујемо да када се пријављујете и омогућавате дељење игара на ПлаиСтатион 5 друге особе, то урадите лично.

  Када више не желите да делите игру, само онемогућите дељење конзоле и игру ван мреже на другом ПС5 и поново их омогућите на свом.

  Сада сте спремни за дељење игара на ПС5

  Дељење ПС5 игара је одличан начин да дозволите другима да играју ваше дигиталне игре без потребе да купују сопствене копије. Не само да им ово штеди новац када је у питању куповина игара, већ такође значи да им није потребна сопствена претплата на ПС Плус, посебно ако желе само онлајн мултиплаиер.

  А ако ваш пријатељ или члан породице има игру у својој дигиталној библиотеци коју желите да играте, само нека омогући функцију дељења игара свог налога на вашој ПС5 конзоли. На тај начин можете играти једни друге и ефективно удвостручити уштеде.