Kako omogućiti otkrivanje uređaja u režimu za programere u operativnom sistemu Windows 11

Kako omogućiti otkrivanje uređaja u režimu za programere u operativnom sistemu Windows 11

Uvod

Režim za programere (Developer Mode) je posebna funkcija u operativnom sistemu Windows 11 koja omogućava naprednim korisnicima i programerima da pristupe dodatnim funkcijama i alatima za razvoj softvera i uklanjanje problema. Jedna od ključnih prednosti режима за програмере је могућност омогућавања откривања уређаја у USBdebug módu. Ова функција је неопходна за повезивање уређаја са рачунаром у сврхе отклањања проблема, тестирања и развоја.

У овом чланку ћемо вас водити кроз детаљан процес омогућавања откривања уређаја у режиму за програмере у оперативном систему Windows 11. Објаснићемо сваки корак, од укључивања режима за програмере до постављања одговарајућих подешавања. Осим тога, пружићемо детаљне одговоре на често постављана питања да бисмо обезбедили свеобухватно разумевање ове теме.

Х2 Како укључити режим за програмере у оперативном систему Windows 11

1. Преузмите и инсталирајте најновију верзију Windows SDK са званичне Microsoft веб странице.
2. Отворите мени Подешавања (Settings) на рачунару.
3. Кликните на одељак Приватност и безбедност (Privacy & Security).
4. Кликните на картицу За програмере (For Developers).
5. У одељку Режим за програмере (Developer Mode), пребаците прекидач у положај Укључено (On).

Х2 Конфигурисање USBdebug подешавања

Након што је режим за програмере укључен, потребно је да конфигуришете одговарајућа подешавања да бисте омогућили откривање уређаја у USBdebug módu.

1. Поново отворите мени Подешавања.
2. Кликните на одељак Систем (System).
3. Кликните на картицу Програмери (Developers).
4. У одељку Откривање уређаја (Device Discovery), означите поље за потврду Изабери које уређаје могу да се открију у режиму за развој (Choose which devices can be discovered in Developer Mode).
5. Изаберите опцију USBdebug у падајућем менију.

  Шта је Браве претраживач и како се може поредити са Цхроме-ом?

Х2 Уверите се да је уређај у USBdebug módu

Да бисте омогућили откривање уређаја, морате да се уверите да је он у USBdebug módu. Ово се обично може учинити притиском на одређену комбинацију тастера на уређају, која варира у зависности од произвођача и модела. Консултујте документацију уређаја за тачна упутства за улазак у USBdebug mód.

Х2 Уверите се да су USB драјвери исправни

Да би рачунар могао да комуницира са уређајем, потребни су одговарајући USB драјвери. Проверите да ли су на рачунару инсталирани најновији USB драјвери. Можете их преузети са веб странице произвођача уређаја или користећи услугу Windows Update.

Х2 Закључак

Омогућавање откривања уређаја у режиму за програмере у оперативном систему Windows 11 је важан корак за развој и отклањање проблема са мобилним уређајима и другим хардверским компонентама. Следећи кораке наведене у овом чланку, можете једноставно конфигурисати свој рачунар да открије уређаје који се налазе у USBdebug módu. Ова функција пружа бројне предности, од убрзаног развоја софтвера до детаљних могућности уклањања проблема. Не оклевајте да истражите могућности режима за програмере и користите их за побољшање свог корисничког искуства.

ФАК

1. Који су захтеви за омогућавање откривања уређаја у режиму за програмере?

Одговори: Да бисте омогућили откривање уређаја у режиму за програмере, морате имати укључен режим за програмере и конфигурисати одговарајућа подешавања у менију Подешавања.
2. Како да укључим USBdebug mód на мом уређају?

Одговори: Метод за активирање USBdebug mód-а варира у зависности од произвођача и модела уређаја. Консултујте документацију уређаја за тачна упутства.
3. Да ли је потребно инсталирати додатни софтвер да бисте омогућили откривање уређаја?

  Како прећи са листинга на продају

Одговори: Није. Функција откривања уређаја је уграђена у оперативни систем Windows 11 и не захтева инсталацију додатних програма.
4. Где могу да пронађем најновије USB драјвере за мој уређај?

Одговори: Најновије USB драјвере можете преузети са веб странице произвођача уређаја или користећи услугу Windows Update.
5. Шта ако откривање уређаја у режиму за програмере и даље не функционише? <>
Одговори: Проверите да ли су сва подешавања правилно конфигурисана, да ли су USB драјвери исправни и да ли је уређај у USBdebug módu. Ако проблем и даље постоји, потражите додатну подршку на форумима или директно од произвођача уређаја.
6. Које су предности омогућавања откривања уређаја у режиму за програмере?

Одговори: Омогућава бржи развој софтвера, детаљније уклањање проблема, побољшану функционалност и шире могућности прилагођавања.
7. Да ли откривање уређаја у режиму за програмере представља безбедносни ризик?

Одговори: Да, јер омогућава повезивање непознатих уређаја са рачунаром. Увек предузимајте мере предострожности и повезујте само познате и поуздане уређаје у режиме за програмере.
8. Могу ли да омогућим откривање уређаја у режиму за програмере на Windows 10 уређајима?

Одговори: Да, процес омогућавања откривања уређаја у режиму за програмере је сличан и за Windows 10 уређаје. Укључите режим за програмере у менију Подешавања и конфигуришите подешавања за откривање уређаја у USBdebug módu.