Како омогућити предиктивне повратне анимације у Андроиду 14

Гоогле је званично објавио Андроид 14 у октобру 2023. године, са доста побољшања намењених даљем побољшању корисничког искуства. Међутим, већину ових побољшања нећете брзо приметити осим ако не задубите у различите делове оперативног система. Један од нових додатака у Андроиду 14 је предиктивна анимација леђа.

Читајте даље да бисте открили шта су предиктивне повратне анимације у Андроид-у и како да активирате ту функцију.

Шта су предиктивне повратне анимације?

Предиктивне анимације уназад је функција у Андроид-у 14 која вам приказује преглед странице на коју ћете бити одведени када превучете назад. На овај начин ћете знати на шта се враћате пре него што превучете прстом, уклањајући део конфузије и непредвидљивости повезаних са гестом.

Због природе ове функције, функционише само ако користите Андроид-ов систем за навигацију покретима, који можете омогућити тако што ћете отићи у Подешавања > Систем > Режим навигације. Поред тога, ове прегледе ћете видети само у апликацијама које то подржавају. У тренутку писања, апликација Подешавања има подршку, али многе апликације, чак и оне из Гоогле-а, још увек не подржавају ту функцију.

Омогућите предиктивне повратне анимације у Андроиду 14

Да бисте омогућили ову функцију, прво морате да омогућите опције за програмере. Након тога, можете га активирати на страници са подешавањима опција за програмере. Ево како:

 • Отворите Подешавања и померите се надоле до О телефону.
 • Померите се надоле по страници и додирните број Буилд неколико пута да бисте омогућили опције за програмере. Унесите лозинку када је потребно да укључите функцију.
 • Затим додирните траку за претрагу на врху апликације Подешавања и унесите предиктивне повратне анимације.
 • Изаберите Предиктивне повратне анимације из резултата. Ово ће отворити подешавања опција за Андроид програмере.
 • Укључите предиктивне повратне анимације и додирните ОК у искачућем прозору да бисте завршили.
 •   Како додати више веза у Инстаграм биографију

  Ваш уређај сада може да прикаже преглед следеће странице када желите да се вратите помоћу покрета.

  Искористите предности предиктивних повратних анимација у Андроиду 14

  Ако сте неко ко би желео да унапред зна где ће вас гест за повратак одвести, требало би да омогућите предиктивне анимације за повратак. На овај начин нећете бити насумично одведени на почетни екран или неку другу страницу у апликацији када то не очекујете. Иако још увек не подржавају све апликације ову функцију, требало би да је омогућите и искористите је кад год је доступна.