Како онемогућити коментаре у ВордПресс-у за чист и професионалан изглед

ВордПресс је водећи на тржишту када је у питању систем за управљање садржајем који нуди неупоредиву флексибилност. Милиони веб локација широм света зависе од ове платформе јер нуди функције за персонализацију на начин на који они више воле.

Могућност управљања коментарима је једна од основних карактеристика у ВордПресс-у, која подстиче интеракцију корисника. Осим тога, функција коментара ствара атмосферу заједнице на веб локацији и чини је привлачнијом.

Међутим, понекад је потребно онемогућити функцију коментара да би веб локација била чиста и професионална. Постоји неки ваљан разлог за ово, као што је минимизирање нежељене поште, одржавање репутације ваше компаније или само чињеница да ваш садржај не захтева ангажовање корисника.

Без обзира на разлог, управљање коментарима је кључни део одржавања ВордПресс сајта. У овом чланку ћу вас водити кроз корак по корак процес онемогућавања коментара на ВордПресс сајту. Ово ће вам помоћи да уредите своју ВордПресс веб локацију одржавајући чист и професионалан изглед. Обратимо пажњу.

Постоје неки јаки разлози за онемогућавање функције коментара на вашој ВордПресс веб локацији. То је прорачуната одлука која све доприноси општем циљу побољшања употребљивости и изгледа ваше веб локације.

Ево неколико главних разлога због којих власници веб локација онемогућавају коментаре:

Блокирање нежељене поште

Одељак за коментаре је атрактивно место за пошиљаоце нежељене поште да постављају нерелевантне везе и неприкладне коментаре. Дакле, једна ефикасна стратегија за борбу против ових нежељених аспеката и одржавање ваше веб странице безбедном и поузданом за посетиоце јесте да онемогућите коментаре.

Одржавање програма Оутлоок

Чист и беспрекоран изглед је од суштинског значаја за компаније и пословне портфеље. Уклањањем могућег нереда и ометања, као што су коментари које генеришу корисници, онемогућавање коментара омогућава корисницима да се концентришу на главни садржај, а не да их ометају.

Минимизирање умерености

Може потрајати доста времена за модерирање и управљање коментарима на вашем ВордПресс сајту. Можда нећете имати времена или ресурса да правилно филтрирате коментаре ако сте усамљени блогер или власник велике веб странице. Дакле, искључивањем коментара можете посветити више времена креирању садржаја.

Побољшање брзине учитавања

Коментари понекад могу да захтевају више ресурса за приказивање и успоравање брзине учитавања странице, посебно када је то популарна објава са већим саобраћајем. Дакле, искључивање коментара може бити добар начин да побољшате брзину којом се ваше странице учитавају и укупно корисничко искуство које желите за своје посетиоце.

Фокусирање на више канала

Можете поставити друштвене мреже и друге везе до ваших постова да бисте усмерили посетиоце на друге платформе. Дакле, онемогућавање коментара и постављање веза на различите канале може бити алтернативна идеја за подстицање клијената да учествују у разговорима на тим платформама, а не на вашој веб страници. Осим тога, можете их усмерити на други садржај на вашој веб страници, претплату на билтен или у анкетама и анкетама.

Постоје неке индустрије попут правних или завршних услуга у којима могу настати регулаторни или правни проблеми због садржаја који генеришу корисници. Стога, можете предузети проактиван корак и онемогућити коментаре да бисте избегли те правне проблеме.

Можете да онемогућите одељак за коментаре на свом сајту у било ком тренутку на основу типа и циљева вашег сајта. Дакле, узмите у обзир факторе које сам поменуо, а затим одлучите да ли желите да га онемогућите или је у реду да га задржите.

Овај метод је идеалан за онемогућавање коментара на већ објављене постове на вашем ВордПресс сајту. Након што прођете кроз следеће кораке и примените измене, можете уклонити или онемогућити коментаре у свим постојећим објавама на вашем сајту. Идемо кроз доле наведене кораке:

 • Пријавите се на своју ВордПресс локацију и кликните на Коментари. Бићете преусмерени на страницу са збирком свих коментара које су посетиоци већ поставили на садржај вашег сајта.
 • Групно изаберите све коментаре у горњем левом углу табеле и изаберите Премести у Отпад из падајућег менија.
  Претплате на ЦхатГПТ су затворене, али зашто и када ће се поново отворити?

 • Кликните на Примени да преместите све коментаре у отпад.
 • Сви коментари су сада уклоњени са постојећих постова или страница вашег сајта. Ипак, људи ће моћи да коментаришу на вашој веб локацији јер је формулар за коментаре и даље омогућен.
 • Да бисте онемогућили опцију коментара из постојећих постова, идите на Постови > Сви постови.
 • Сада можете да видите све постојеће или објављене постове на вашем ВордПресс сајту. Групно изаберите оквир који се налази у горњем левом углу као и раније и изаберите Уреди из падајућег менија.

 • Сада можете да промените нека подешавања поста са ове странице. Пронађите коментаре и изаберите Не дозволи из падајућег менија.

 • На крају, кликните на Ажурирај да бисте онемогућили коментаре са свих ваших постојећих постова.

Али шта је са коментарима на различитим страницама? Хајде да наставимо да читамо да бисмо сазнали о томе.

Морам напоменути да ВордПресс подразумевано онемогућава одељак за коментаре за све новокреиране странице. Међутим, ако је ваш одељак за коментаре и даље омогућен на страницама, вероватно сте у неком тренутку подесили подешавања коментара на вашем ВордПресс сајту или их је омогућила тема.

Да бисте персонализовали ова подешавања и онемогућили коментаре на страницама, следите ове кораке:

 • Након што се пријавите на своју ВордПресс локацију, идите на Странице> Све странице
 • Затим групно изаберите све странице и кликните на Уреди у падајућем менију.
 • Сада изаберите Не дозволи из падајућег менија поред коментара.

 • Кликните на ажурирање да бисте извршили промене на вашој веб локацији.

Сада, одељак за коментаре неће бити доступан на постојећим страницама ваше веб странице. Али хајде да се фокусирамо на другачији приступ где можете да изаберете дане од којих ће коментари бити онемогућени.

Ово подешавање је много једноставније у поређењу са претходно поменутим приступима. Али овим методом, коментари на страницама се не могу онемогућити. Међутим, хајде да проверимо овај метод пратећи ове кораке:

 • Пријавите се на своју ВордПресс локацију и кликните на Подешавања > Дискусија.
 • Истражите опције у области Подешавања дискусије и пронађите опције у осталим поставкама коментара које кажу Аутоматски затвори коментаре на постове старије од [Number] дана.

 • Ставите вредност као 0, што ће онемогућити коментаре за све постове.
 • Кликните на Сачувај промене да бисте извршили промене.

Сада ћемо размотрити како можете да онемогућите коментаре у својим будућим постовима. Следећи приступ ће вам такође помоћи да глобално онемогућите коментаре у вашим ВордПресс постовима.

Прва два метода су вам омогућила да онемогућите коментаре за постове и странице вашег ВордПресс сајта. Али то неће зауставити функцију коментара на предстојеће или тек објављене чланке. Али постоје подешавања која можете да конфигуришете да бисте онемогућили коментаре на целом сајту за будуће постове. Ево корака које треба следити и применити овај приступ:

 • Након што се пријавите на своју ВордПресс локацију, идите на Подешавања > Дискусија.

 • Пронађите подразумевана подешавања објава и пронађите Дозволи људима да шаљу коментаре на нове постове. Опозовите избор у пољу за потврду да бисте онемогућили коментаре на будуће објаве.
 • Не заборавите да сачувате подешавања да бисте применили промене на своју веб локацију.

Ова подешавања неће дозволити посетиоцима да постављају било какве коментаре на постове које ћете објавити у будућности. Али ако тражите начин да онемогућите коментаре у одређеном посту, али не на целом сајту, наставите да читате.

Онемогућите коментаре на одређене постове и странице на ВордПресс-у

Ако не желите да онемогућите коментаре на свим објавама и страницама, онда је ово подешавање за вас. Дакле, овог пута ћете онемогућити коментаре на одређеним постовима или страницама. Овог пута, не морате масовно да бирате постове; радије, изаберите појединачне постове на којима желите да онемогућите коментар.

Ево корака које треба пратити:

 • Приступите свом ВордПресс админ панелу и идите на Постови > Сви постови.
 • Пронађите постове за које желите да онемогућите коментаре и означите поља за потврду поред њих.
  Како да прилагодите Гмаил покрете превлачења

 • У падајућем менију Групне радње изаберите Уреди и кликните на дугме Примени.
 • Потврдите да сте одабрали одређене постове за групно уређивање.
 • У падајућем менију Коментари изаберите Не дозволи да онемогућите коментаре за изабране постове.

 • На крају, кликните на дугме Ажурирај да бисте сачували промене.

Такође можете да онемогућите коментаре док уређујете објаву, а не групно уређивање постова или страница. Овај алтернативни приступ може заменити било која глобална подешавања која су претходно конфигурисана. Дакле, хајде да проверимо овај следећи приступ.

Можете да онемогућите функцију коментара док објављујете садржај на свом ВордПресс блогу. Ово чини руковање коментарима једноставнијим уношењем подешавања унутар појединачног поста. Можете једноставно пратити ове кораке:

 • Приликом уређивања поста у Гутенберг или Цлассиц едитору, процес ће бити сличан. Дакле, рецимо да креирате нову објаву тако што ћете отићи на Објаве > Додај нову објаву.
 • Сада, на десној страни екрана, померите се мало надоле у ​​области подешавања. Пронађите одељак Дискусија и кликните на мени.

 • Сада ћете видети опцију Дозволи коментар, коју морате да поништите.
 • Кликните на Објави или Ажурирај да бисте применили промене које сте унели.
 • Ако не можете да видите опцију Дискусија, кликните на три тачке у горњем десном углу екрана.

 • Затим кликните на Преференцес, а затим у новом прозору, кликните на Панели и укључите Дискусија.

До овог тренутка, показао сам вам све ручне приступе за онемогућавање коментара, који не укључују никакво кодирање или додатак. Али сада ћу прећи на процес онемогућавања коментара помоћу додатка јер може бити лакше руковати коментарима.

Ако имате велику веб локацију са пуно постова и коментара за руковање, употреба додатка може бити одлична идеја. Говорим о Онемогући коментаре додатак за ову инстанцу који може да онемогући или омогући коментаре са страница, постова или медија вашег ВордПресс сајта. Даје вам најједноставнији начин да спречите пошиљаоце нежељене поште да објављују коментаре на вашој веб локацији.

Можете преузети контролу над свим опцијама за коментаре на целој веб локацији и одржавати их како желите. То ће вам омогућити да онемогућите коментаре на одабраним постовима, страницама и медијима. Штавише, ако имате више веб локација, можете онемогућити коментаре широм мреже.

Након што инсталирате додатак, приступићете му из Подешавања > Онемогући коментаре. Уз додатак, добићете две опције преко картица. Први ће вам омогућити да онемогућите коментаре, а други ће вам омогућити да избришете коментаре са вашег сајта.

У подешавањима Онемогући коментаре, можете да онемогућите коментаре глобално или свуда или са одређених постова, страница, медија или одредишних страница. Осим тога, можете онемогућити коментаре према улогама корисника.

Међутим, не можете заменити подешавања коментара на појединачним постовима. Дакле, да бисте у потпуности контролисали подешавања коментара и задржали неке на својој веб локацији, користите тип објаве или ручни приступ.

Када је у питању одељак Избриши коментаре, можете да избришете глобалне коментаре на одређеним постовима, страницама, медијима и одредишним страницама. Штавише, можете да избришете одређене типове коментара и, посебно, нежељене коментаре.

Следећи метод је за оне који желе да зароне дубоко у уклањање коментара помоћу кодова.

Можете извршити следеће радње да бисте у потпуности деактивирали коментаре на вашој веб локацији ВордПресс. Важно је запамтити да ову процедуру треба да користе само они који су упознати са модификацијом ВордПресс тема.

Осим тога, за и који су пратили све безбедносне фазе, као што је прављење резервне копије своје веб странице или коришћење дечије теме, ово су кораци за коришћење кодова за онемогућавање коментара:

 • Почните тако што ћете отићи на главну контролну таблу и приступити уређивачу датотека > Изглед > Теме.
 • Истражите десну страну уређивача тема, пронађите датотеку паге.пхп и кликните на њу.
 • У датотеци „паге.пхп“ потражите следећи ред кода:
<?php comments_template( '', true ); ?>
 • Сада га замените следећом линијом кодова:
<!-- Begin Comment -->
<?php comments_template( '', true ); ?>
<!-- End Comment -->

 • Након што извршите ову промену, обавезно је сачувајте кликом на дугме Ажурирај датотеку.
 • Сада наставите да онемогућите коментаре на својим постовама тако што ћете модификовати сингле.пхп датотеку.
 • Вратите се у уређивач датотека тема на админ панелу ВордПресс-а.
 • Овог пута кликните на датотеку сингле.пхп.
 • Унутар сингле.пхп датотеке пронађите следећи ред кода:
<?php comments_template(); ?>
 • Једноставно га замените помоћу следећих кодова:
<!-- Begin Comment -->
<?php comments_template(); ?>
<!-- End Comment -->
 • Још једном, сачувајте промене тако што ћете изабрати опцију Ажурирај датотеку.
  Kako prikazati trenutni datum i vreme u Excelu i Google tabelama

У овом тренутку, коментари на страницама и постови вашег сајта су успешно деактивирани. Пре него што направите било какве промене у коду теме, не заборавите да наставите са пажњом и уверите се да имате резервну копију своје веб локације.

Онемогућавање коментара је једна од стратегија, али постоје случајеви у којима добро управљање коментарима може бити корисно.

Дакле, ево неколико метода за руковање коментарима:

Умерени коментари: Размислите о томе да дозволите модерирање коментара уместо да потпуно блокирате коментаре. Овај метод ће и даље омогућити да се коментари прикажу на вашој веб локацији, али неће бити објављени одмах. Уместо тога, они ће бити резервисани за ваше или модераторско одобрење.

Успоставите смернице за коментаре: Јасно дефинишите шта је а шта није прикладно на вашој веб локацији у својој политици коментара и уверите се да је корисницима лако да их прате. Ово подстиче пријатно и оптимистично окружење за коментарисање помажући корисницима да разумеју смернице и очекивања.

Филтрирајте коментаре: Филтрирајте и уклоните нежељену пошту и непријатне коментаре применом аутоматских филтера коментара. За ово, анти-спам додаци треће стране као што су Акисмет може се користити, иако ВордПресс има подразумевану опцију филтрирања нежељене поште.

Обавестите коментаторе: Да бисте били сигурни да су легитимни коментари одмах одобрени, редовно прегледајте и надгледајте коментаре. Поред тога, одговарајте на коментаре да бисте подстакли осећај заједнице и подстакли даљу дискусију.

Често проверавајте коментаре: Чешће прегледајте и надгледајте коментаре да бисте били сигурни да су валидни коментари одмах прихваћени. Осим тога, одговарајте на коментаре да бисте промовисали осећај заједнице и подстакнули више разговора.

Комуницирајте са корисницима: Реаговање на коментаре ваше публике показује да цените њихове повратне информације, а истовремено промовишете додатне разговоре. Као резултат тога, побољшана лојалност корисника и осећај заједнице могу произаћи из овога.

Користите теме коментара: ВордПресс укључује коментаре са нитима, што олакшава организованије дискусије. Тако корисници могу да прате дискусије и да одговоре на одређене тачке као резултат.

Личне поруке: Размислите о додавању могућности за размену приватних порука ако имате велику и посвећену базу корисника. Ово ће вам омогућити да се повежете и директно разговарате док контролишете јавне коментаре.

Одржавање ангажовања корисника док су коментари онемогућени

Након што онемогућите коментар, и даље можете одржавати ангажовање корисника одговарајућом тактиком.

Ево неколико успешних стратегија за одржавање интересовања публике:

 • Интегришите друштвене медије: Укључите дугмад за дељење на друштвеним мрежама у своје појединачне постове да бисте подстакли интеракцију корисника на различитим сајтовима друштвених медија.
 • Билтен е-поште: Прикупите адресе е-поште посетилаца и шаљите честа ажурирања садржаја да бисте успоставили посвећену читалачку публику.
 • Анкете и анкете: Искористите анкете и анкете за интеракцију са људима и добијање проницљивих информација.
 • Интерактивни садржај: Користите интерактивне елементе попут бесплатних програма, такмичења и квизова да бисте задржали интересовање људи.
 • Садржај високог квалитета: Да бисте задржали интересовање корисника, уверите се да је ваше писање вредно труда, привлачно и релевантно за најновије трендове.
 • СЕО: Повећајте интеракцију корисника коришћењем СЕО стратегија како бисте своју веб локацију учинили видљивијом на страницама резултата претраживача.

Применом ових стратегија и даље можете да наставите са ангажовањем корисника и задржите посетиоце на вашој ВордПресс веб локацији.

Последње мисли

Покрио сам неке битне и тестиране методе за онемогућавање коментара на вашој ВордПресс локацији. Будите јасни око тога да ли желите да онемогућите све коментаре или појединачне постове. Затим прођите кроз кораке и онемогућите коментаре како желите.

Такође можете проћи кроз технике модерирања коментара и како да одржавате своју веб локацију након што онемогућите функцију коментара. Надамо се да ће вам водич омогућити несметано управљање ВордПресс сајтом са или без коментара. Угодно путовање у ВордПресс-у!

Затим можете прочитати како да промените величину истакнуте слике у ВордПрессу.