Како онемогућити примену потписа драјвера и инсталирати непотписане драјвере на Виндовс

Понекад ће вас Виндовс блокирати да инсталирате непотписани управљачки програм, који је управљачки програм који сте преузели на другом месту осим преко Виндовс Упдате-а или веб локације произвођача уређаја. Али ако вам је потребан управљачки програм, а знате да је савршено безбедан, можете искључити примену потписа возача и пустити га.

У овом водичу ћемо вам показати неколико начина да то урадите.

Како онемогућити примену потписа возача у подешавањима покретања

Привремени начин да онемогућите примену потписа драјвера је кроз подешавања покретања, што вам омогућава да инсталирате непотписане драјвере. Међутим, у тренутку када поново покренете рачунар, Виндовс ће поново омогућити примену потписа драјвера. Непотписани управљачки програми које сте инсталирали ће и даље радити, али можда нећете моћи да инсталирате нове.

Да бисте на овај начин онемогућили примену потписа управљачког програма, мораћете да приступите екрану са подешавањима покретања. Опција Онемогући примену потписа управљачког програма биће седма, па притисните Ф7 или 7 на тастатури да бисте је изабрали.

Ваш рачунар ће се затим поново покренути, а када се поново покрене, моћи ћете да инсталирате те непотписане драјвере.

Како онемогућити примену потписа возача у уређивачу смерница локалне групе

Такође можете да онемогућите примену потписа драјвера тако што ћете подесити смернице за потписивање кода за пакете драјвера у уређивачу смерница локалне групе (ЛГПЕ). Ово ће вам омогућити да инсталирате непотписане драјвере чак и ако поново покренете рачунар.

  Поправите грешку „Нешто се догодило“ приликом надоградње на Виндовс 10

Нажалост, можете изворно приступити ЛГПЕ само ако користите Виндовс Про или Ентерприсе Едитион. Међутим, постоји начин да се приступи ЛГПЕ-у на Виндовс Хоме.

 • Притисните Вин + С да бисте приказали Виндовс претрагу, унесите смернице групе у поље за претрагу и изаберите Уреди смернице групе у резултатима претраге.
 • Када се ЛГПЕ отвори, идите на Корисничка конфигурација > Административни предлошци > Систем > Инсталација драјвера.
 • Кликните десним тастером миша на Потписивање кода за пакете драјвера и изаберите Уреди.
 • Кликните на радио дугме Омогућено, а затим у одељку Опције кликните на падајући мени и изаберите Игнориши.
 • Кликните на ОК.
 • Ако желите поново да омогућите примену потписа возача, вратите се на корак #4 и подесите радио дугме на Није конфигурисано.

  Како онемогућити примену потписа возача у ПоверСхелл-у

  Други начин да онемогућите спровођење потписа драјвера је покретање команде за искључивање провера интегритета у ПоверСхелл-у (мораћете да га покренете као администратор). И баш као и код уређивача смерница локалне групе, он ће остати онемогућен док га поново не омогућите.

  Пратите доле наведене кораке да бисте искључили примену потписа драјвера у ПоверСхелл-у:

 • Кликните десним тастером миша на Старт и изаберите Терминал (Админ) у оперативном систему Виндовс 11 или Виндовс ПоверСхелл (Админ) у оперативном систему Виндовс 10.
 • Кликните на Да на УАЦ одзивнику.
 • Копирајте бцдедит /сет ноинтегритицхецкс и налепите га у ПоверСхелл.
 • Притисните Ентер да покренете команду.
 • Да бисте поново укључили примену потписа драјвера, замените команду у кораку #3 са бцдедит /сет ноинтегритицхецкс офф.

  Један потенцијални проблем на који можете наићи када покушавате да искључите примену потписа драјвера на овај начин је грешка која наводи да је вредност заштићена политиком безбедног покретања и не може се мењати или избрисати.

    Поправите поруку о грешци Дропбок 400 у оперативном систему Виндовс 10

  Ако је то случај, можете покушати да искључите Сецуре Боот и покушате поново. Али ако то не желите да урадите, коришћење подешавања за покретање и уређивача локалних групних политика је сасвим у реду.

  Такође можете ставити Виндовс у тестни режим, који онемогућава примену потписа драјвера, омогућавајући вам да инсталирате те непотписане драјвере. Да бисте ушли у режим тестирања, следите доле наведене кораке (имајте на уму да можете наићи на грешку безбедног покретања):

 • Кликните десним тастером миша на Старт и изаберите Терминал (Админ) у оперативном систему Виндовс 11 или Виндовс ПоверСхелл (Админ) у оперативном систему Виндовс 10.
 • Кликните на Да на УАЦ одзивнику.
 • Копирајте бцдедит /сет тестсигнинг и налепите га у ПоверСхелл.
 • Притисните Ентер да покренете команду.
 • Сада поново покрените рачунар, а када се поново покрене, биће у тест режиму. Када завршите са инсталирањем тих драјвера, не заборавите да онемогућите режим тестирања. Команда за то је бцдедит /сет тестсигнинг офф.

  Сада можете инсталирати непотписане драјвере на Виндовс

  Инсталирање непотписаних драјвера на Виндовс се не препоручује, јер могу довести до неочекиваног понашања. Међутим, ако верујете драјверу, нема разлога зашто би вас ОС блокирао да га инсталирате. Само користите један од горе наведених метода и требало би да будете у могућности да инсталирате и користите непотписане драјвере на свом Виндовс рачунару.