Како ослободити интерну меморију на свом Андроид телефону

Да ли сте уморни од обавештења о малом меморијском простору на телефону?

Суочавање са проблемима приликом преузимања датотеке, апликације или обавештења о малом меморијском простору стално се појављује повремено? Да ли ваш Андроид телефон реагује на ваше команде споро, лоше и лењо? У већини случајева то указује на недовољан простор за складиштење.

Андроид телефони би могли бити избор људи. Али ипак, суочава се са дугогодишњим неодољивим питањем о томе како ослободити простор на Андроиду.

Штавише, увек је иритантно видети обавештење о „мање интерне меморије“ које долази између нашег рада с времена на време и омета наше Андроид уређаје да искористе свој пуни потенцијал. Поред тога, док се борите са малом унутрашњом меморијом, склони сте губити своје драгоцено време на нешто о чему се може брзо побринути.

Морамо имати на уму да је укупан простор који заузима апликација додатак саме апликације, података које поседује и кеш меморије. Ево примера за боље и брже разумевање. Претпоставимо да имате Амазон Мусиц инсталиран на свом уређају, а такође сте преузели неке песме ван мреже.

Амазон Мусиц може да користи више од 1 ГБ простора кеширањем података. Тада вам преостају два избора: отворите апликацију Амазон Мусиц и реците апликацији да кешира малу количину података док слушате музику ван мреже или да насилно обрише кеширане податке. Последња опција ће резултирати уклањањем свих кеш података те апликације.

Сада, хајде да прођемо кроз још неколико начина да ослободимо интерну меморију на Андроид телефонима.

Брисањем кешираних података уређаја

Кеширани подаци се чувају у уређају како би се процес убрзао и обезбедило врхунско корисничко искуство.

  Андроид закључани екран инспирисан иОС 7 са подршком за Пеббле

Можете ослободити интерни простор за складиштење уређаја тако што ћете избрисати кеширане податке. Ово ће уклонити датотеке које користе ти подаци. Датотеке које користе кеширани подаци су само ради једноставности и нису нужно потребне. Поврх тога, истекле кеш датотеке могу узроковати проблеме приватности и сигурности.

Брисањем кешираних података повећавамо перформансе наших Андроид телефона и брзину учитавања садржаја одређених апликација.

Можете да избришете нежељене кеширане податке тако што ћете отворити икону Подешавања на екрану уређаја > Додирните Апликације > Менаџер апликација > Обриши кеш. Након брисања кешираних података, неки простор за складиштење ће бити враћен и апликација ће нормално поново радити.

Брисањем непотребних преузетих апликација и датотека

Брисање апликација са вашег уређаја један је од најочигледнијих начина да ослободите простор на Андроид уређајима. Али шта ако су вам све апликације на вашим уређајима важне на овај или онај начин?

У сличном сценарију, можете да избришете непотребне преузете датотеке смештене у фасцикли за преузимање које су можда доспеле у ваш уређај као колачићи. Ове датотеке су генерално застареле и од врло мале или никакве користи. Они имају тенденцију да заузму унутрашњи простор за складиштење уређаја. Такође, други начин је брисање офлајн мапа, које често остају непримећене.

Можете да избришете датотеке тако што ћете посетити апликацију за преузимање и изабрати датотеку коју желите да избришете тако што ћете кликнути и држати је.

Прављењем резервне копије података у облак или Гоогле диск

Можете да направите резервну копију фотографија, видео записа и других великих датотека као што су ХД филмови и видео снимци у облаку. Чак и ваше велике датотеке игре могу да се отпреме у облак. Касније можете да избришете те датотеке са свог уређаја када се резервна копија заврши. Ово ће резултирати уштедом велике количине простора за складиштење. Поред тога, свом налогу у облаку можете приступити са било ког места ако имате приступ интернет конекцији.

  8 најбољих апликација за аутоматизацију вашег Андроид паметног телефона вдзвдз

Прављење резервне копије података је једноставно јер то можете да урадите са само неколико кликова. Можете да направите резервну копију датотека на Гоогле диску и слика у Гоогле фотографијама. Можете направити резервну копију ограничене количине слика и видео записа. Гоогле диск својим корисницима пружа укупно 15 ГБ простора. Овај простор можете да користите у Гмаил-у, Гоогле сликама и Гоогле диску.

На овај начин ће резервне копије података (датотеке и фотографије) остати безбедне. Поврх тога, временски је ефикасан јер се резервна копија одвија кад год сте повезани на интернет. Дакле, не морате да бринете о својим подацима. Не морате чак ни да успоравате телефон тако што ћете те податке чувати у свом уређају.

Редовно чистите неред на уређајима помоћу Гоогле-ових датотека

Гоогле-ови фајлови су још једна опција за уклањање нежељених или дуплираних датотека додиром на дугме „очисти“ у доњем левом углу екрана уређаја након отварања апликације Датотеке.

Такође, прегледа уређај и даје предлоге за ослобађање простора за складиштење на вашем андроид мобилном телефону. Има значајну особину пружања кориснику обавештења о складиштењу и чишћењу.

Упозорава вас благовременим искачућим прозорима да бисте очистили нежељене или привремене датотеке и медије пре него што вашем Андроид уређају понестане простора за складиштење. Ова апликација ће играти значајну улогу у одржавању перформанси уређаја.

Поред тога, такође ће вам помоћи да брже лоцирате битне датотеке и медије тако што ћете кликнути на дугме ‘Прегледај’.

Додавањем СД картице

Можда ћете се осећати исцрпљено у фази када вам можда понестане простора за складиштење, а не можете себи приуштити чак ни уклањање датотека и апликација. Не можете да креирате додатни простор за долазне датотеке и нове апликације. Ово се често дешава зато што је уграђено складиште уређаја плитко.

  Како пребацити и ставити у ред реддит објаве на Цхромецаст са свог Андроид телефона

У овом случају, требало би да користите мицроСД картицу која вам може обезбедити додатни простор за складиштење у складу са вашим потребама. Данас већина Андроид телефона има додатни слот за СД картицу. Можете да пребаците долазне податке и медијске датотеке на СД картицу из меморије уређаја или да користите СД картицу као подразумевану картицу за складиштење различитих датотека.

Долази у различитим распонима од 2ГБ до 2ТБ. Неки од предлога су дати у наставку:

#
Преглед
Производ
Оцена
Цена

1СанДиск 128ГБ Ултра мицроСДКСЦ УХС-И меморијска картица са адаптером – 120МБ/с, Ц10, У1, Фулл ХД, А1, Мицро…

Још нема оцена

17,90 долара

Купите на Амазону
2СанДиск 256ГБ Ектреме мицроСДКСЦ УХС-И меморијска картица са адаптером – до 160МБ/с, Ц10, У3, В30, 4К,…

Још нема оцена

42,60 долара

Купите на Амазону
3САМСУНГ ЕВО Селецт Мицро СД меморијска картица + адаптер, 512 ГБ мицроСДКСЦ 130 МБ/с Фулл ХД & 4К УХД, УХС-И,…

Још нема оцена

60,98 долара

Купите на Амазону

Закључак

Нежељена меморија у нашем Андроид мобилном телефону је исто као и негативна сећања присутна у нашим умовима. Што се брзо уклони, ефикасније ће бити перформансе и корисничко искуство. Када купујете Андроид телефон, требало би да прођете кроз конфигурацију и купите онај који има довољно меморије за ваше захтеве.

Можете испробати горе наведене методе да ослободите простор на Андроид-у. Ако после неког времена не успеју, свакако можете размислити о куповини СД картице.

Такође можете погледати најбољи Андроид софтвер за опоравак података.

Желите да побољшате камеру свог телефона? Инсталирајте ГЦам на свој Андроид уређај.