Како отворити и управљати међуспремником у оперативном систему Виндовс 10

Кључне Такеаваис

  • Отворите историју међуспремника Виндовс 10 притиском на тастер Виндовс + В. Кликните на „Укључи“ ако је потребно.
  • Користите историју међуспремника Виндовс 10 да бисте налепили недавне ставке притиском на Цтрл + В или бирањем претходно копираног уноса.
  • Синхронизујте ставке међуспремника између уређаја тако што ћете се пријавити са својим Мицрософт налогом и омогућити синхронизацију у подешавањима.

Функција историје међуспремника у оперативном систему Виндовс 10 вам омогућава да сачувате и преузмете више копираних ставки без губитка претходних. Иако је то згодна функција, потребно је да је омогућите ручно и захтева посебан интервентни тастер за покретање. Истражићемо како да користите међуспремник оперативног система Виндовс 10 у своју корист.

Како омогућити историју међуспремника Виндовс 10

Функција историје међуспремника у оперативном систему Виндовс 10 није подразумевано омогућена, али је укључивање лако. Само притисните тастер Виндовс + В интервентни тастер и историја међуспремника ће се отворити у доњем десном углу екрана.

Ако прозор каже да је ваш међуспремник празан или приказује ставке које сте копирали у прошлости, историја међумеморије је већ омогућена. Ако пише Не могу да прикажем историју, кликните на Укључи и Виндовс ће га активирати.

  Поправите Андроид УСБ пренос датотека који не ради у оперативном систему Виндовс 10

Питате се где се налазе датотеке међуспремника у оперативном систему Виндовс 10? Ове ставке се чувају као појединачне датотеке у скривеној фасцикли која се налази на Ц:\Усерс\[username]\АппДата\Лоцал\Мицрософт\Виндовс\Цлип. Не можете директно да претражујете ову фасциклу, али можете да прегледате и управљате прошлим ставкама преко функције Цлипбоард Хистори.

Како додати ставке у историју међуспремника

Сада када је историја међуспремника активна, време је да разумемо како функционише. За почетак покушајте да копирате текст и слике да бисте их ставили у међуспремник. Методе за копирање ставке из старог међуспремника функционишу за нову, тако да или копирајте ставке користећи Цтрл + Ц или кликните десним тастером миша на њих и изаберите Копирај.

Сада притисните тастер Виндовс + В да отворите историју међуспремника. Видећете све ставке које сте копирали на листи, са најновијом ставком на врху.

Ако притиснете Цтрл + В, налепићете последњу копирану ставку. Такође можете покренути историју међуспремника и кликнути на претходно копирани унос да бисте га налепили. Када то урадите, Цтрл + В ће налепити ставку коју сте изабрали уместо најновије ставке.

Погледали смо како да поправите копирање и лепљење у Виндовс-у ако се чини да нешто није у реду.

Како закачити ставку у историју оставе Виндовс

Када поново покренете рачунар, ставке сачуване у међуспремнику се аутоматски бришу. Али можете натерати ставке да остану у међуспремнику тако што ћете их закачити.

Притисните тастер Виндовс + В да бисте отворили историју међуспремника. Кликните на икону са три тачке на ставци коју желите да задржите и кликните на Закачи. Сада ће ставка остати у међуспремнику чак и ако искључите рачунар.

  Како инсталирати Питхон 3 на ЦентОС, Убунту и Виндовс?

Да бисте избрисали закачену ставку, поново кликните на три тачке и кликните на Откачи.

Како да синхронизујете историју Виндовс међуспремника на свим вашим уређајима

Ако користите више Виндовс 10 уређаја, можете да синхронизујете ставке међуспремника између њих. Да бисте синхронизовали међуспремник између уређаја, морате бити пријављени у Виндовс са својим Мицрософт налогом, а не локалним налогом.

Када се пријавите на Виндовс користећи свој Мицрософт налог, идите на Подешавања > Систем > Међуспремник и кликните на прекидач испод Синхронизација међу уређајима.

Испод овог прекидача су две опције: Аутоматски синхронизуј текст који копирам и Никада не синхронизуј аутоматски текст који копирам. Прва опција ће синхронизовати све што копирате са другим уређајима, што је згодно ако сте једина особа која користи било који уређај.

Други метод неће синхронизовати ваше ставке у тренутку када их копирате. Уместо тога, потребно је да отворите историју међуспремника, кликните на три тачке поред ставке коју желите да пренесете и кликните на Синхронизација. Ова опција је најбоља ако радите са осетљивим подацима и желите да контролишете шта се где шаље.

Како избрисати или избрисати ставке из историје међуспремника

Можете да обришете историју међуспремника у било ком тренутку.

Притисните тастер Виндовс + В да бисте отворили историју међуспремника и кликните на три тачке на ставци. Затим кликните на Обриши све на дну прозора. Све ставке осим закачених се бришу.

Такође можете користити горњи процес за брисање једне ставке; само кликните на Избриши уместо на Обриши све.

Како онемогућити историју међуспремника Виндовс 10

Ако не желите да Виндовс чува историју међуспремника, можете да је искључите.

  Како инсталирати Ноде Версион Манагер (НВМ) на Виндовс и МацОС

Идите на Подешавања > Систем > Међуспремник и кликните на дугме клизача испод Историја међумеморије на Искључено. Запамтите да када ово урадите, цела историја међуспремника (укључујући закачене ставке) ће бити избрисана.

Ограничења и безбедносна разматрања историје Виндовс Цлипбоард-а

Синхронизација ставки међуспремника између уређаја је одлична функција, али постоје неки безбедносни проблеми и ограничења којих треба да будете свесни.

Прво, историја Виндовс клипборда није бесконачна. На њему можете похранити само до 25 ставки. Када копирате 26. ставку, најстарија је избачена са листе.

Можете да користите историју клипборда за Виндовс да бисте копирали слике на рачунаре. Међутим, све што је веће од 4 МБ неће се појавити у међуспремнику, тако да га не можете користити за пренос великих датотека.

Као што смо раније споменули, копирање осетљивих података са укљученом историјом клипборда синхронизује се преко Мицрософт сервера у обичном тексту. Као такав, ако рукујете осетљивим подацима, увек је добра идеја да омогућите ручну синхронизацију како не бисте ризиковали да изложите своје податке.

Други начини за побољшање међуспремника у оперативном систему Виндовс

Ако желите више од Виндовс-овог међуспремника, имате среће. Постоји много независних менаџера међуспремника које можете испробати да замене сопствени Виндовс и долазе са посебним функцијама које нећете наћи у матичном међуспремнику.

Ако желите да преузмете ствари у своје руке, можете проширити Виндовс међуспремник помоћу Дитто-а. Ово побољшава подразумевани међуспремник додатним функцијама, као што је дељење са другима и извођење „посебних паста“, попут лепљења без великих слова.

Без обзира на ваш избор, не морате да се заглавите са основним функцијама Цтрл + Ц и Цтрл + В. Историја Виндовс међуспремника вам омогућава да се сетите претходних ставки, да их синхронизујете на свим Виндовс уређајима и да сачувате исечке приликом искључивања. Најбоље од свега, омогућавање и навикавање је веома лако.