Како послати Стеам игре као поклоне

Кључне Такеаваис

 • Можете лако да купите и поклоните игрице пријатељима на Стеам-у користећи десктоп апликацију пратећи неколико једноставних корака.
 • Такође можете да поклоните дупликате игара из свог Стеам инвентара ако имате додатну лиценцу за игру коју већ поседујете.
 • Ако пронађете игру на другој веб локацији, као што је Хумбле Бундле, можете је купити и послати Стеам кључ примаоцу као поклон.

Стеам је место број један за куповину игара за себе, али многи нису упознати са његовим интегрисаним функцијама даривања игара. Кликом на неколико дугмади можете купити игрице за вољене особе. Ево различитих начина на које можете да поклоните игру на Стеам-у.

Сви ови кораци су за Стеам клијентску апликацију, а не за веб верзију. Кораци су слични за обе платформе, али се могу мало разликовати.

Како купити Стеам игру на поклон на благајни

Ово је најпопуларнији метод и захтева од вас да финансирате свој Стеам новчаник или да користите један од прихваћених начина плаћања на Стеам-у. Такође морате да већ имате особу за пријатеља на Стеам-у.

Када све то припремите, следите доле наведене кораке:

 • Покрените апликацију Стеам на рачунару и пронађите игру коју желите да поклоните некоме. Можете користити алатку за претрагу или једноставно прегледати продавницу кликом на Продавница.
 • Отворите страницу продавнице игре кликом на њено име.
 • Померите се надоле, пронађите и кликните на дугме Додај у корпу.
 • Затим кликните на Купи као поклон.
 • Следећа страница ће садржати прозор за проналажење листе ваших пријатеља. Изаберите пријатеља коме желите да пошаљете игру.
 • Можете заказати испоруку поклона кликом на Закажи испоруку. Одлично је ако желите да неко добије поклон на први сат свог рођендана или нешто слично.
 • Изаберите Настави да бисте дошли до странице за персонализацију. Можете да унесете поруку, али то није обавезно.
 • Кликните на Настави да уђете на страницу за плаћање и поново кликните на Настави да потврдите уплату.
 •   Поправите Апп Плек ТВ се не може безбедно повезати

  Ваш поклон ће бити заказан или послан, у зависности од вашег избора. Добићете е-поруку када прималац затражи поклон, али можете пратити или отказати поклон између времена када сте га послали и тренутка када је поднет захтев.

  Да бисте то урадили, курсором пређите курсором преко свог имена у горњем менију и изаберите Инвентар. На десној страни инвентара видећете картицу која представља поклон који сте послали. Можете да кликнете на Управљај поклоном да бисте отказали поклон.

  На истој страници са залихама, налази се мени у горњем десном углу, поред великог дугмета Траде Офферс испод три тачке (…). Кликните на њега и изаберите Прикажи историју поклона да бисте видели све поклоне које сте икада послали.

  Како поклонити дуплиране игре на Стеам-у

  У овом случају, „дупликат игре“ је она коју већ имате у својој библиотеци, али за коју такође имате додатну лиценцу.

  Стеам разбија дупле кључеве како би обуздао препродају. Више не можете да купујете игре са више кључева. Међутим, ако сте у прошлости купили дупликате кључева, још увек можете да поклоните ове дупликате игрице из свог Стеам инвентара.

  Пратите ова упутства да бисте поклонили дупликат игре на Стеам-у:

 • Кликните на Игре и кликните на Управљај поклонима и пропусницама за госте. Налази се на траци менија за кориснике мацОС-а.
 • Изаберите једну од дупликата игара из резултирајуће мреже и кликните на Пошаљи поклон са десне стране.
 • Следећи екран је за избор начина слања поклона. Изаберите опцију Пошаљи мој поклон е-поштом ако прималац није пријатељ на Стеам-у или изаберите Пошаљи мој поклон директно преко Стеам-а да бисте претражили своју листу пријатеља.
 •   Како да користите календар и заказивање догађаја у Оутлоок 365 за Мац

  Од тада, то је скоро исто као и редовни кораци. Осим, наравно, нема плаћања.

  Како послати Стеам кључеве купљене на другим веб локацијама

  Ако се распродаја догоди на другој веб локацији ван Стеам-а, можете купити игру на тој веб локацији, а затим послати Стеам кључ примаоцу поклона.

  Хумбле Бундле је одличан пример једне такве веб странице са којом то можете да урадите, јер има много Стеам игара на распродаји. Хумбле Бундле је добро место за добијање одличних понуда за видео игре.

  Будите потпуно сигурни да је игра Стеам игра тако што ћете потражити Стеам икону негде у опису. И избегавајте сајтове за преваре!

  Показаћемо вам како да то урадите на Хумбле Бундле-у:

 • Посетите хумблебундле.цом и потражите игру коју желите. Алтернативно, можете да изаберете пакет игрица платите шта желите тако што ћете кликнути на Пакети или Продавница > На распродаји да бисте пронашли понуде.
 • Изаберите игру и додајте је у своју корпу. Када завршите са куповином, кликните на икону корпе у горњем десном углу веб локације.
 • Када се појави прозор за плаћање, можете да изаберете да ли је куповина поклон. Означите поље и унесите адресу е-поште примаоца у одговарајуће поље.
 • Уплатите и платите.
 • Ова упутства су мање-више иста на свим веб локацијама које нуде сличну услугу као Хумбле Бундле.

  Алтернативно, можете једноставно копирати Стеам кључ за активацију и послати га некоме коме желите да га поклоните. Затим ће морати да прате упутства наведена у нашем водичу о томе како да откупе кључ игре на Стеам-у пре него што могу да играју игру.

    Како да видите статистику перформанси система на вашем Цхромебоок-у

  Како послати Стеам поклон картицу

  Ако нисте сигурни коју игру некоме да купите, можете му дати поклон картицу како би могао сам да изабере шта жели. Пошто не можете да поклоните ДЛЦ на Стеам-у, ово је добар начин да помогнете примаоцу поклона да га ипак добије.

  Имамо потпуна упутства о томе како да пошаљете дигиталне Стеам поклон картице пријатељима, али ево резимеа да бисте започели:

 • Кликните на своје име у горњем десном углу Стеам клијента и изаберите Прикажи мој новчаник.
 • Изаберите Искористи Стеам поклон картицу или код новчаника на левој страни прозора.
 • Померите се надоле и кликните на Купи дигиталне поклон картице на следећој страници.
 • Изаберите коју поклон картицу желите да пошаљете и изаберите пријатеља коме желите да је пошаљете.
 • Пратите кораке на екрану да бисте завршили плаћање.
 • Овај метод функционише само за пријатеље које имате на листи пријатеља најмање три дана. Прималац мора да има Стеам налог; не можете да шаљете Стеам поклон картице путем е-поште или на било који други начин.

  Ако желите да користите веб локацију Стеам за куповину поклон картице, можете посетити Страница поклон картице Стеам продавнице и пријавите се на свој налог.

  То сумира све начине да поклоните игрице пријатељима на Стеам-у. Пазите да не наседате на преваре и шаљите поклоне само људима које заиста познајете.