Како постати сертификовани архитекта облака

Архитекте облака су од суштинског значаја за креирање рачунарских стратегија у било ком виртуелном окружењу, укључујући, али не ограничавајући се на дизајн облака, управљање, безбедност и надгледање.

Преглед садржаја

Шта је архитекта облака?

Одељак у наставку ће вам помоћи да остварите свој циљ ако тражите детаље о архитектама облака, њиховим пословима и дужностима, као и да се припремате да стекнете сертификат Цлоуд Арцхитецт.

Професионалац који креира, поставља и одржава рачунарске системе засноване на облаку је архитекта облака. Скалабилност, безбедност, инфраструктура и складиштење података су међу техничким аспектима рачунарства у облаку у којима су архитекте облака стручњаци.

Они темељно разумеју виртуелизацију, софтвер за аналитику, језике кодирања, мрежне технологије и развој софтвера.

Он је задужен за свеобухватно планирање, креирање и примену стратегије рачунарства у облаку компаније.

Они сарађују са свим одељењима компаније, од ИТ до бизниса, како би осигурали да инфраструктура облака задовољи захтеве индустрије.

Они су добро упућени у технологије облака и пословне операције које подржавају.

Најбољу робу и услуге у облаку бирају архитекте облака у сарадњи са добављачима и групом инжењера како би задовољили потребе предузећа.

Програмери и архитекте облака раде заједно како би осигурали да су апликације које креирају компатибилне са окружењем у облаку.

Пословна задужења

Иако је архитекта облака задужен за креирање, имплементацију и управљање решењима заснованим на облаку, погледајмо неке од специфичних послова и дужности које морају да обављају:

 • Направите планове за успешну интеграцију технологија рачунарства у облаку.
 • Креирајте смернице и правила како бисте осигурали безбедност и поузданост система рачунарства у облаку.
 • Одржавање безбедности, поузданости и усклађености система заснованих на облаку кроз управљање и надгледање.
 • Развијте ангажмане стратегије у облаку, имплементације у облаку, као и активности миграције облака по потреби.
 • Потреба да сарађујете са другим ИТ особљем да бисте обезбедили ефикасне операције, безбедно складиштење података и перформансе мреже.
 • Постављање безбедносних мера и њихово држање на оку, управљање услугама у облаку и обезбеђивање најбољег функционисања инфраструктуре облака.
 • У стању је да направи цлоуд решења посебно прилагођена захтевима клијента.
 • Одговоран је за дијагностиковање, анализу и решавање проблема са системима у облаку.
 • Задужен за помоћ у успостављању процедура и процеса који гарантују да се најбоље праксе поштују приликом коришћења облака.
 • Архитекте облака морају бити потпуно свесни најновијих технолошких достигнућа и тржишних трендова, као и аналитичког размишљања и вештина решавања проблема.

Затим разговарајте о предусловним вештинама потребним да постанете архитекта облака.

Неопходне вештине

Изградња, планирање и одржавање рачунарских система у облаку за предузећа спадају у делокруг архитеката облака. Ово је кључно у данашњој рачунарској ери, где се компаније првенствено ослањају на технологије засноване на облаку.

Да би успели, архитекте облака морају темељно да разумеју многе хардверске и софтверске елементе, као што су умрежавање, складиштење, виртуелизација и безбедност, који улазе у систем рачунарства у облаку.

Како својим клијентима морају понудити поуздана и приступачна решења, они такође морају имати добре способности решавања проблема и способност планирања.

Архитекте у облаку често имају позадину из рачунарства или инжењеринга и познају најбоље праксе у рачунарству у облаку.

Они морају да преведу пословне циљеве и циљеве организације у решење засновано на облаку које задовољава те захтеве. Решавање проблема и решавање проблема који се развијају у окружењу облака су додатне вештине које архитекте облака морају да поседују.

  Како да направите паметне листе песама попут иТунес-а у Гоогле музици [Chrome]

Цертификати

Овај одељак ће се бавити разним организацијама које нуде сертификацију да постану архитекте облака.

Мицрософт сертификован: стручњак за архитекту Азуре решења

Цертификација Мицрософт Азуре Солутионс Арцхитецт Екперт даје појединцима знање и способности за изградњу и имплементацију решења која користе Мицрософт Азуре, компанијску платформу за рачунарство у облаку.

Ова сертификација, која је највиши ниво у области Азуре Солутионс Арцхитецт, захтева дубоко разумевање карактеристика и могућности Азуре решења.

Професионалци који желе да покажу своје владање архитектуром Азуре решења и креирају решења која користе Мицрософт Азуре платформу и управљају њима, морају да добију овај сертификат.

Професионалци који су стекли сертификат такође ће имати знање и способности да дизајнирају решења, праве и постављају апликације, успостављају безбедно окружење и контролишу складиштење података, мреже и сервисе апликација.

Поред многих других скупова вештина, професионалци са овим акредитивима су компетентни за безбедност, приватност, скалабилност, опоравак од катастрофе, умрежавање и складиштење података. Да би максимизирали повраћај улагања, они су такође вешти у планирању примене решења на основу потреба клијената и пословних циљева (РОИ).

Детаљи испита

Кандидат мора да испуни доле наведене услове да би добио сертификат Мицрософт Цертифиед: Азуре Солутионс Арцхитецт Екперт.

 • Предуслови: Мора се добити сертификат Мицрософт Азуре Администратор Ассоциате (Испит: АЗ-104).
 • Положите испит: Дизајнирање решења за инфраструктуру Мицрософт Азуре (испит АЗ-305).
 • Метод испита: Или са испита који се води на мрежи или у центру за тестирање.

Кандидати могу да преузму водич за испит Предуслови за сертификацију сарадника Мицрософт Азуре администратора (Испит: АЗ-104) и Пројектовање решења за инфраструктуру Мицрософт Азуре (Испит АЗ-305) за више информација.

Гоогле Профессионал Цлоуд Арцхитецт

Сертификација Гоогле Профессионал Цлоуд Арцхитецт је креирана да помогне предузећима и људима да боље разумеју Гоогле-ову платформу и технологију рачунарства у облаку.

И искусни професионалци и појединци који тек улазе у ову област заинтересовани су за добијање ове квалификације.

Овај програм има за циљ да произведе професионалце у облаку са знањем о дизајнирању, развоју и управљању поузданим, безбедним и скалабилним апликацијама и услугама на Гоогле-овој платформи за рачунарство у облаку.

Појединац мора да положи испит који покрива мрежну архитектуру, безбедност, управљање ресурсима и развој апликација да би постао сертификовани Гоогле професионални Цлоуд архитекта.

Детаљи испита

 • Трајање: два сата
 • Формат испита: 50–60 питања са вишеструким избором и избором
 • Метод испита: Испит на мрежи или у центру за тестирање
 • Предуслови: Нема
 • Препоручено искуство: Три године стручности у овој области, укључујући најмање једну годину дизајна решења и управљања помоћу Гоогле Цлоуд-а.

Комплетан наставни план и програм се може преузети са ове странице Гоогле Профессионал Цлоуд Арцхитецт.

АВС сертификовани архитекта решења – сарадник (испит – САА-Ц03)

За оне који желе да покажу своју стручност у креирању и управљању решењима заснованим на АВС-у, сертификација АВС сертификованог архитекте решења – сарадника је веома омиљен испит.

АВС је платформа за рачунарство у облаку која корисницима пружа приступ различитим услугама, као што су умрежавање, рачунарство и складиштење. Поред тога, АВС нуди низ производа и услуга за помоћ корисницима у управљању њиховим ресурсима у облаку.

То је широко признат сертификат и потврђује стручност особе у развоју и имплементацији скалабилних система на АВС платформи.

Намера је да се кандидати опреми са способностима и знањем потребним за развој, управљање и решавање проблема са решењима заснованим на облаку заснованим на Амазон Веб Сервицес (АВС).

Стицање овог акредитива показује да особа може да гради и примењује системе на АВС платформи који су и веома доступни и исплативи.

Испит за сертификацију је намењен људима који су раније радили са АВС платформом и носе неке фундаменталне идеје рачунарства у облаку.

Детаљи испита

 • Формат испита: Постоји 65 питања у одељцима са вишеструким избором и вишеструким одговорима.
 • Трајање: 130 минута
 • Метод испита: Испит на мрежи или у центру за тестирање

Детаљи и садржај испита се могу преузети из одељка АВС водича за испите.

ИБМ сертификовани професионални архитекта – Цлоуд в5 (испит Ц1000-118)

ИБМ Цертифиед Профессионал Арцхитецт – Цлоуд в5 сертификат, који је водећи у индустрији, носи тежину елитног нивоа стручности у области рачунарства у облаку.

  Револуција у заједничком дизајну на дохват руке

То је захтевна евалуација која испитује способности и стручност кандидата у областима које се односе на ИБМ платформу, као што су инфраструктура рачунарства у облаку, развој и примена апликација у облаку, мрежа и складиштење и безбедност и управљање облаком.

Да би добили сертификат, кандидати морају бити потпуно свесни екосистема рачунарства у облаку и нијанси безбедности у облаку.

Они који добију сертификат су доказали своју способност да планирају и конструишу свеобухватна решења користећи посебне функције и услуге клауд платформе.

Сертификација нуди темељно разумевање технологија облака, укључујући софтвер као услугу (СааС), платформу као услугу (ПааС) и инфраструктуру као услугу (ИааС). Такође покрива виртуелизацију, операције центара података, складиштење и умрежавање.

Ова ИБМ-ова сертификација покрива најновије технологије у облаку. Након што стекну сертификат, професионалци могу да развију своју каријеру тако што ће бити признати за своје способности и стручност.

Детаљи испита

 • Број питања: 61
 • Број питања за пролаз: 39
 • Дозвољено време: 90 минута

Ако желите да погледате детаљан наставни план и програм ИБМ Цертифиед Профессионал Арцхитецт – Цлоуд в5 (Испит Ц1000-118) наставни план и програм, посетите страницу ИБМ сертификације.

Орацле Цлоуд Инфраструцтуре (ОЦИ) Архитекта-професионалац (Испит 1З0-997-22)

Професионални сертификат Орацле Цлоуд Инфраструцтуре (ОЦИ) је глобално признат, водећи сертификат у индустрији. Орацле Цорпоратион пружа услугу рачунарства у облаку под називом Орацле Цлоуд Инфраструцтуре (ОЦИ).

ОЦИ пружа различите услуге, укључујући рачунарство, складиштење, умрежавање и развој апликација, и намењен је пословним клијентима. За ИТ професионалце који желе да докажу своје знање са платформом, ОЦИ такође нуди програм сертификације.

Највиши ниво сертификата који је доступан за ову платформу од Орацле-а је ОЦИ Арцхитецт-профессионал. Једна од најпознатијих и најцењенијих квалификација у ИТ сектору.

Да би правилно планирао, изградио и применио решења Орацле Цлоуд Инфраструцтуре, појединац мора да поседује вештине, знања и компетенције које ОЦИ Арцхитецт-профессионал програм сертификације треба да потврди.

Детаљи испита

 • Предуслов: Потребно је да положите овлашћеног архитекте сарадника Орацле Цлоуд Инфраструцтуре 2022 (испит 1З0-1072-22)
 • Формат: вишеструки избор
 • Трајање: 120 минута
 • Број питања: 50
 • Пролазни резултат: 65%

Орацле сертификат нуди бесплатну обуку, практичну лабораторију и практични испит. Ако следите ове кораке, бићете квалификовани да полажете завршни испит за ОЦИ Арцхитецт-профессионал сертификацију.

Ресурси

Мицрософт Азуре Фундаменталс – АЗ-900

Удеми нуди Мицрософт Азуре Фундаменталс – АЗ-900 сертификат који помаже професионалцима у развоју вештина и знања потребних за коришћење цлоуд технологија, посебно Мицрософт Азуре.

Испит АЗ-900 не захтева претходно познавање облака или ИТ-а; уместо тога, фокусира се на основне Мицрософт Азуре концепте. Овај сертификат је одличан за оне који су потпуно нови на Мицрософт Азуре платформи.

Идентификовање и разумевање критичних Азуре услуга, разумевање Азуре цена и опција подршке, као и управљање безбедношћу и усклађеношћу само су неке од основних ствари које покрива ова сертификација.

Курс укључује 50 нових тестова за вежбање, водич за учење на 24 странице, комплетно ре-мастеринг звука, аудио датотеке за преузимање и слајдове.

Увод у Мицрософт Азуре услуге у облаку

Овај курс Мицрософт Азуре Цлоуд Сервицес са Цоурсера вам даје све што вам је потребно да започнете, било да тек почињете да радите са облаком или већ имате искуство у облаку, али сте нови у Мицрософт Азуре.

Уводи вас у основне идеје и карактеристике Мицрософт Азуре-а. Биће покривене основе рачунарства у облаку, његове предности и како одабрати најбоље Мицрософт Азуре решење за различите пословне сценарије.

Курс нуди видео записе, практичне испите, повратне информације и опције самосталног учења.

Мицрософт Азуре курс обуке за сертификацију (АЗ 305)

Едурека нуди ову обуку за Мицрософт Азуре АЗ 305, коју води инструктор и укључује функције као што су доживотни приступ материјалима за курс, 24-сатна помоћ, практична пракса итд.

Сертификат Азуре Солутионс Арцхитецт Екперт можете добити тако што ћете се припремити за нови Мицрософт Азуре АЗ-305 испит, који замењује застареле и повучене АЗ-303 и АЗ-304 испите.

Можете успешно да развијете решења за архитекте облака користећи Мицрософт услуге уз помоћ Едурека Азуре курса. Азуре обука ће помоћи вашој способности да креирате идентитет и управљање, складиштење података, континуитет пословања и инфраструктурна решења.

Гоогле Цлоуд Арцхитецт Профессионал Цертифицате

Цоурсера Гоогле Цлоуд Арцхитецт Профессионал Цертифицате курс пружа вам способности које су вам потребне да напредујете у каријери у архитектури облака и нуди пут да постанете сертификовани као Гоогле Цлоуд Профессионал Цлоуд Арцхитецт, који је добро познат у овој области.

  Како омогућити 2к зумирање у сензору на Самсунг Галаки С23

Овај курс садржи седам стручних тема за учење које гарантују да кандидати могу успешно обављати дужности Гоогле Цлоуд архитекте. Покрива принципе Гоогле Цлоуд-а, инфраструктуре облака, скалирања и аутоматизације, методологије дизајна, Гоогле Кубернетес Енгине-а итд.

Научићете како да примените делове решења у овом курсу, укључујући мрежну, системску и инфраструктуру услуга апликација.

Овај курс укључује значајне вежбе, анализу студија случаја, идентификацију техничке тачке надзора и развој предлога решења.

Врхунски Гоогле сертификовани професионални архитекта облака

Курс „Ултимате Гоогле Цертифиед Профессионал Цлоуд Арцхитецт“ из Удеми-а има 300+ практичних питања, а 21 чланак покрива широк спектар тема, укључујући БигДата, машинско учење, ИоТ, умрежавање, складиштење и базе података, аутоматско скалирање/ХА, ИАМ и безбедност.

Више од 25300 студената изјавило је да им је овај курс помогао да положе испите за сертификацију. Више од 405.000 људи претплатило се на студију и добило најбоље критике.

Сви који су заинтересовани да унапреде своје вештине помоћу сертификата за архитектуру облака или да се припреме за испит Гоогле Цлоуд Арцхитецт могу да се упишу на курс.

Курс обуке за сертификацију Гоогле Цлоуд платформе (ГЦП).

Дизајн, развој и управљање чврстим, безбедним и високо доступним решењима заснованим на облаку су само неке од тема у Едурекином програму Гоогле Цлоуд сертификације.

Овај програм који предводе инструктори Гоогле Цлоуд Платформа обезбеђује кандидатима да имају практично искуство на стварним пројектима и илуструје различите аспекте савладавања Гоогле Цлоуд Платформе.

У складу са потребама и захтевима индустрије, професионалци у овој области развили су садржај курса. Имаћете јаку основу и бити боље опремљени да положите тест Гоогле сертификованог професионалног архитекте облака.

АВС Цлоуд Працтитионер Ессентиалс

Основни концепти АВС Цлоуд-а су главни нагласак курса Цоурсера АВС Цлоуд Працтитионер Ессентиалс. Чак и они који нису ИТ професионалци могу да разумеју основе АВС Цлоуд-а и учествују у клауд иницијативама својих организација.

Можете се припремити за сертификацију АВС Цертифиед Цлоуд Працтитионер користећи информације из овог курса.

Материјали за курс покривају основе АВС облака и његове архитектуре широм света, као и основне АВС услуге рачунарства, мреже, база података и складиштења.

Професионалци са искуством у финансијама такође би имали користи од разумевања финансијских предности АВС Цлоуд-а, укључујући његове наплате, алате за одређивање цена и моделе одређивања цена.

Врхунски АВС сертификовани практичар у облаку (испит – ЦЛФ-Ц01)

Удеми-јев АВС Цертифиед Цлоуд Працтитионер би био најбољи избор за покретање ваше каријере ако желите да уђете у АВС облак.

Пружа детаљну покривеност свих нових тема за АВС Цертифиед Цлоуд Працтитионер у овом курсу, који такође покрива АВС основе, укључујући ЕЦ2, ЕЛБ, АСГ, РДС, ЕластиЦацхе и С3. Садржај је дизајниран за похађање испита Ултимате АВС Цертифиед Цлоуд Працтитионер (Испит – ЦЛФ-Ц01)

Курс је препун корисних информација о томе како да користите АВС у свим аспектима. Кандидати могу да добију 300+ презентација у ПДФ формату поред испита за праксу.

АВС Цертифиед Цлоуд Працтитионер

Кандидати са основним разумевањем АВС Цлоуд концепта и који намеравају да полажу испит за почетни ниво АВС Цертифиед Цлоуд Працтитионер (ЦЛФ-Ц01) треба да похађају Вхизлабс курс.

Након завршетка овог курса, кандидати ће стећи знања о принципима облака, безбедности, усклађености, технологији, наплати и ценама у АВС цлоуд инфраструктури.

Да бисте положили испит ЦЛФ-Ц01 из првог покушаја, курс укључује девет вежби са 390 питања за вежбање и 112 видео записа.

Стручни испит за Орацле Цлоуд Инфраструцтуре (ОЦИ) Фоундатионс – Практични тестови

Да ли се школујете за придружени испит Орацле Цлоуд Инфраструцтуре Фоундатионс (1З0-1085-22)? Ако јесте, овај курс Орацле Цлоуд Инфраструцтуре (ОЦИ) Фоундатионс Ассоциате Екам ће задовољити ваше потребе ако желите да вежбате питања или стимулацију.

Иако у овом курсу постоји 110 питања за вежбање, свако има детаљно објашњење које помаже кандидатима да схвате идеју која стоји иза питања.

Питања су креирана коришћењем ОЦИ стила теста, а курс нуди помоћ малим и средњим предузећима 24 сата дневно.

Бесплатни ресурси

Веб локације у наставку могу вам помоћи да започнете своје истраживање у облаку или путовање за добијање сертификата ако тражите бесплатне ресурсе.

Завршне речи

Инжењери вишег нивоа који дизајнирају и имплементирају рачунарска решења заснована на облаку су архитекте облака. Морају бити добро упућени у концепте и алате рачунарства у облаку, укључујући АВС, Азуре и ГЦП.

Како се већина ИТ инфраструктуре сели у облак, архитекте облака су веома тражене и то ће бити и у будућности. Ако кандидати имају сертификате, њихови животописи ће несумњиво добити кредибилитет. Сертификати које сам споменуо помоћи ће вам да се приближите томе да будете архитекта облака.

Затим можете полагати АВС вежбе да бисте лакше положили испите.