Како повезати АирПодс или АирПодс Про на Мац

Брзе везе

Кључне Такеаваис

 • АирПодс су дизајнирани да се аутоматски повежу са Мац рачунаром који је пријављен на исти Аппле ИД као и ваш иПхоне.
 • Ручна Блуетоотх веза може бити неопходна ако се ваши АирПодс не повежу аутоматски на ваш Мац.
 • АирПодс могу неприметно да се пребацују између ваших Аппле уређаја, укључујући ваш Мац. Међутим, ваш Мац треба да се ажурира да бисте искористили ово.

За разлику од иПхоне-а, не добијате искачући прозор на свом Мац-у када ставите своје АирПодс или АирПодс Про футроле поред њега. Дакле, како да упарите или повежете своје АирПодс са Мац рачунаром? Провешћемо вас кроз степенице.

Како први пут повезати АирПодс на Мац

Ако раније нисте користили АирПодс или АирПодс Про са својим Мац рачунаром, прво их морате упарити. Међутим, ако користите иПхоне, велике су шансе да су ваши АирПодс већ повезани на ваш Мац. Дакле, одвојите минут да то прво проверите.

Како проверити да ли су ваши АирПодс повезани на ваш Мац

Већина корисника АирПодс-а поседује иПхоне. А захваљујући функцији Хандофф на Аппле уређајима, АирПодс које сте користили са својим иПхоне-ом можда су се аутоматски упарили са вашим Мац рачунаром ако оба уређаја користе исти Аппле ИД. Да бисте проверили да ли су ваши АирПодс и Мац већ повезани:

  Како се одјавити из Минецрафт-а
 • Отворите Контролни центар са траке менија на свом Мац-у.
 • Кликните на одељак Звук у Контролном центру.
 • Видећете листу излазних уређаја. Ако видите своје АирПодс овде означене плавом иконом, то значи да су већ повезани на ваш Мац.
 • С друге стране, ако видите своје АирПодс овде, али икона није истакнута плавом бојом, кликните на њу да бисте успоставили ручну везу када АирПодс извучете из кућишта.

  АирПодс (3. генерације) захтевају да се мацОС Монтереи или новији аутоматски повежу на ваш Мац, док корисницима АирПодс Про (2. генерације) треба најмање инсталиран мацОС Вентура. Дакле, размислите о следећем
  наш водич за ажурирање софтвера вашег Мац-а
  .

  Како упарити АирПодс са вашим Мац рачунаром

  Ако се ваши АирПодс или АирПодс Про не појављују на листи излазних уређаја, можете их ручно упарити са својим Мац рачунаром. Процес је сличан упаривању АирПод-а са уређајем који није Аппле. Ево шта треба да урадите:

 • Вратите АирПодс у кутију за пуњење, али немојте затварати поклопац.
 • Притисните и држите дугме за подешавање на полеђини кућишта док статусна лампица не затрепери бело. Не пуштајте дугме док лампица не затрепери да бисте ушли у режим упаривања.
 • На вашем Мац рачунару кликните на Аппле лого на траци менија и идите на Подешавања система > Блуетоотх.
 • Ваши АирПодс или АирПодс Про ће се појавити у оквиру Уређаји у близини. Али ако не, користите прекидач на врху да искључите Блуетоотх и поново га укључите.
 • Пређите курсором преко својих АирПодс уређаја и кликните на Повежи.
 • Ако то не можете да урадите, пратите наше савете да поправите АирПодс који се не повезује.

    Копирајте путању и име датотеке и фасцикле из контекстног менија датотеке

  Како аутоматски пребацити АирПодс на свој Мац

  Једна од истакнутих карактеристика АирПодс-а, АирПодс Про-а и АирПодс Мак-а је то што се могу неприметно пребацивати између ваших Аппле уређаја. На пример, можете да ставите своје АирПодс у уши и почнете да пуштате музику са свог МацБоок-а, а они ће се аутоматски репродуковати преко слушалица уместо преко уграђених звучника.

  Процес је обично аутоматски – не морате ништа да радите – али ако сте користили АирПодс са другим уређајем, као што је иПхоне, мораћете да кликнете на Повежи у обавештењу које се појављује на вашем Мац рачунару.

  Међутим, ако нисте љубитељ ове функције, можете спречити да се АирПодс пребацују са једног Аппле уређаја на други.

  У већини случајева, ваши АирПодс се аутоматски повезују са вашим Мац рачунаром и не морате ништа да радите осим да их ставите у уши и пустите звук. Међутим, ако се то не догоди, сада знате како да ручно упарите своје АирПодс и изаберете их из опција аудио излаза.

  Научити како да решите неке од уобичајених проблема са АирПодс-ом је од суштинског значаја ако планирате да их користите са својим Аппле уређајима на дуге стазе. Колико год да су беспрекорни, повремено ћете наићи на проблеме са везом и препоручујемо вам да останете спремни.