Како повезати телефон са пројектором преко УСБ-а

Пројектор је један такав уређај који је у употреби веома дуго и наставља да се користи. Постепено се развија у смислу своје компатибилности и функција са развојем технологије. Међутим, постоји широк спектар типова пројектора. Неки су ограничени на рачунаре и лаптопове, док се други могу повезати са телефонима и таблетима. Да ли сте икада покушали да повежете телефон са пројектором? Ако не, онда можете прочитати овај чланак да научите како да повежете телефон са пројектором преко УСБ-а. Такође ћете научити како да повежете телефон са пројектором без ХДМИ-а користећи бежичне опције.

Како повезати телефон са пројектором преко УСБ-а

Наставите да читате да бисте сазнали детаље о начинима повезивања телефона са пројектором преко УСБ-а.

Тачке које треба размотрити пре повезивања телефона са пројектором

Пре него што покушате да повежете телефон са пројектором, морате узети у обзир:

 • Ако је пројектор компатибилан са вашим телефоном.
 • Ако је видео излаз подржан на вашем телефону.
 • Ако је на вашем пројектору доступан УСБ или ХДМИ порт.

Постоје различити начини да повежете Андроид са пројектором. Прво, мораћете да знате да ли је ваш телефон компатибилан са пројектором. Најбољи начин да сазнате о томе је да погледате упутство за употребу пројектора. Можете да повежете свој телефон или помоћу жице која се зове ХДМИ кабл или без ХДМИ кабла. Даље у чланку ћете научити како да повежете телефон са пројектором без ХДМИ-а. Сада погледајмо различите начине на које можете повезати Андроид са пројектором:

Метод 1: Преко УСБ Типе-Ц на ХДМИ

УСБ тип-Ц је порт који је стандардно опремљен за најновије верзије Андроид телефона. Ови портови нису само намењени за пуњење, можете користити овај порт са УСБ-Ц на ХДМИ каблом да повежете телефон са пројектором преко УСБ-а. Једно од ограничења коришћења УСБ типа Ц је то што не можете истовремено да пуните телефон док је повезан са пројектором. У неким случајевима, УСБ порт је намењен само за пуњење. Стога можете тражити и друге начине да повежете телефон са пројектором тако што ћете даље читати овај чланак.

Слика од Мицхи са Пикабаи-а

  Како напустити апликације на иПхоне Кс-у

Метод 2: Преко УСБ Типе-Ц до УСБ Типе-Ц

УСБ тип-Ц на УСБ тип-Ц се може користити када и телефон и пројектор имају портове типа ц. То је један од најлакших метода под условом да имате портове са уређајима. Са овом врстом кабла можете да пресликате свој телефон са пројектором, као и да га истовремено пуните. Све што треба да урадите је да купите кабл УСБ типа Ц на УСБ типа Ц и убаците га у телефон и пројектор. Када то урадите, усмерићете се право на опције пресликавања на екрану.

Метод 3: Преко ХДМИ на ХДМИ

Ово није веома често коришћена метода повезивања. Они се користе само у случајевима када телефони и таблети имају мини или микро ХДМИ портове. Пројектори имају или стандардни порт типа А или више портова. Све што треба да урадите је да пронађете одговарајући ХДМИ кабл за свој уређај.

Метод 4: Преко МХЛ-а

МХЛ (Мобиле Хигх-Дефинитион Линк) је посебно дизајниран ХДМИ кабл који користи микро-УСБ порт. Најбољи део овог кабла је што повезивањем на пројектор истовремено пуни ваш телефон. Ово се може користити само када ваш пројектор подржава ХДМИ везу са МХЛ-ом. Увек можете пронаћи ознаку поред ње када порт подржава МХЛ. Овај метод се користи када вам понестане других опција. Исправан кабл је једини услов под условом да имате портове који подржавају МХЛ да бисте извршили овај метод.

Метод 5: Преко УСБ-Ц на ВГА

Овај метод повезивања УСБ-Ц на ВГА важи само за старе пројекторе са ВГА портом. За ово ће вам требати УСБ-Ц на ВГА адаптер и ВГА на ВГА кабл. Следећи корак је да наставите повезивањем адаптера и кабловског телефона и пројектора. Ако је доступно, мораћете да укључите ВГА порт за екран. Најбољи део УСБ-Ц на ВГА адаптер је то што се може користити са Аппле уређајима.

Како повезати телефон са пројектором без ХДМИ-а

Сада када сте разумели како да повежете телефон са пројектором преко УСБ-а, идемо даље да разумемо како да повежете телефон са пројектором без ХДМИ-ја. У наставку смо навели најчешће коришћене бежичне методе повезивања телефона са пројектором.

1. Преко Ви-Фи Дирецт

Коришћење Ви-Фи Дирецт је један од најпогоднијих метода за повезивање Андроид телефона са пројектором без ХДМИ-а. Овај метод се може применити само када ваш пројектор подржава Ви-Фи директну везу. Уз неколико додира на телефону, моћи ћете лако да повежете телефон без употребе апликација трећих страна. За почетак пронађите опцију Сцреен-Девице мирроринг. Пратите доле наведене кораке да повежете телефон са пројектором помоћу Ви-Фи Дирецт:

  Како да делите статички снимак вашег Гоогле календара

Напомена: Ови кораци могу да се разликују у зависности од уређаја који користите. Следећи кораци су извршени на ПОЦО Ф4.

1. Отворите подешавања на свом телефону.

2. Додирните Ви-Фи.

3. Укључите Ви-Фи.

4. Додирните Додатна подешавања.

5. Додирните Ви-Фи дирецт.

Ваш телефон ће идентификовати доступне Ви-Фи Дирецт уређаје. Затим додирните када се појави пројектор и тада можете лако да повежете телефон са пројектором.

2. Преко Цхромецаст-а

Цхромецаст је још једна опција која вам помаже да повежете телефон са пројектором без ХДМИ. Андроид уређаји долазе са уграђеним Цхромецаст програмирањем. Неки телевизори и пројектори немају Цхромецаст. У том случају, мораћете да купите Цхромецаст адаптер. Цхромецаст адаптери користе ХДМИ улаз, па је компатибилан са већином пројектора који подржавају ХДМИ улаз. За оне пројекторе који не подржавају ХДМИ, биће вам потребан додатни адаптер. Метод подешавања је сличан начину на који повезујете телефон са ТВ-ом. Штавише, може се користити у различите сврхе као што је повезивање вашег телефона са другим уређајима за приказ као што су монитори и телевизори.

Можете да посетите наш блог да бисте сазнали о најбољим бесплатним Цхромецаст апликацијама са којима можете да покушате да повежете своје уређаје.

3. Кроз Мирацаст

Мирацаст је још једна технологија која се може користити за повезивање телефона са пројектором без ХДМИ-а. Ради слично као Ви-Фи дирецт. Можете преузети и инсталирати апликацију Мирацаст из Гоогле Плаи продавнице. Прочитајте више о томе у нашем чланку Повежите се на бежични екран помоћу Мирацаст-а у оперативном систему Виндовс 10.

4. Користите Смарт Циев на Самсунг паметном телефону

Као што име објашњава, овај метод повезивања телефона са пројектором је применљив само на Самсунг уређаје. Ради слично као Цхромецаст, Ви-Фи Дирецт и Мирацаст. Када укључите опцију паметног приказа, она ће тражити пресликавање екрана у близини или Цхромецаст уређаје. Све што треба да урадите је да укључите опцију пресликавања екрана на вашем пројектору. Укључите опцију паметног приказа на свом Самсунг паметном телефону. Можете пратити упутства која су затражена на вашем телефону да бисте се повезали са пројектором.

5. Користите апликације произвођача

Коришћење производних апликација је једна од последњих метода која се може користити за повезивање Андроид-а са пројектором. Ово су апликације које су креирали произвођачи пројектора. Међутим, ове апликације се разликују од пројектора до пројектора и од произвођача до произвођача. Иако постоје нека ограничења као што вам не дозвољава да пресликате цео екран, али можете да га користите за презентације. Панасониц бежични пројектор, Епсон иПројецтион и Пројецтор Куицк цоннецтион су примери апликација произвођача.

  Мрежа пре веба: поглед уназад на Гопхер-а

Како повезати иПхоне са пројектором преко УСБ-а

Наведени су били начини повезивања Андроид телефона на пројектор са и без ХДМИ. Међутим, ове методе не раде за иПхоне. Мораћете да следите доле наведене методе да повежете свој иПхоне са пројектором:

 • Овлашћени Аппле каблови: Један од начина да повежете иПхоне са пројектором је коришћење овлашћених Аппле каблова. Не бисте требали размишљати о коришћењу хардвера или софтвера треће стране са Аппле уређајима. Стога можете инвестирати у Аппле кабл који ће вам омогућити да повежете свој иПхоне са пројектором.

 • Лигхтнинг то ХДМИ адаптер: Лигхтнинг то ХДМИ адаптер је неопходан када покушавате да повежете свој иПхоне са пројектором који подржава ХДМИ. Ово захтева да повежете адаптер на телефон и ХДМИ кабл на адаптер и пројектор.

 • Аирплаи: Аирплаи је једини метод који омогућава иПхоне-у да успостави бежичну везу са пројектором. Ради слично као Ви-Фи дирецт и уграђена је функција. Дакле, то не укључује преузимање апликација трећих страна.

Често постављана питања (ФАК)

1. Шта ако телефон не подржава и МХЛ и ХДМИ методе повезивања?

Анс. У том случају неће бити могуће успоставити жичну везу. Можете покушати да користите методе бежичне везе ако ваш пројектор то подржава. Ако не, можете купити адаптер који је опремљен ХДМИ портом вашег пројектора. На овај начин ћете моћи да повежете телефон са пројектором.

2. Како препознати са којим методама повезивања је пројектор компатибилан?

Анс. Можете потражити следеће факторе да бисте идентификовали компатибилне методе повезивања:

 • Прочитајте упутство за употребу: Сваки пројектор долази са свеобухватним водичем који јасно објашњава његову компатибилност.

 • Прегледајте портове: Можете погледати кроз портове који су доступни на пројектору. Обично долазе са етикетом. Нови пројектори имају и тип-Ц и ХДМИ портове. Неки имају само ХДМИ портове, док најстарији модели пројектора имају ВГА порт.

3. Зашто не могу да повежем телефон са пројектором?

Анс. Неки од разлога који објашњавају зашто не можете да повежете телефон са пројектором су:

 • И телефон и пројектор нису правилно повезани.
 • Каблови и адаптери нису правилно прикључени.
 • Кабл и адаптер можда нису компатибилни.

***

Повезивање телефона са пројектором је погодно јер имамо горе наведене методе које су вам објасниле како да повежете телефон са пројектором без ХДМИ и са ХДМИ. Због тога морате бити свесни типова каблова и њихове компатибилности пре него што их употребите. Надамо се да вам је овај водич помогао да сазнате како да повежете телефон са пројектором преко УСБ-а. Молимо вас да поделите своје упите или сугестије у одељку за коментаре испод.