Како прекинути везу свог банковног рачуна са Робинхоод-ом

Менло Парк, фирма за финансијске услуге Робинхоод Маркетс са седиштем у Калифорнији, нуди трговање акцијама, фондовима којима се тргује на берзи и дигиталним валутама без провизије користећи мобилну апликацију која је први пут објављена у марту 2015. Поред тога што је регистрована у УС Сецуритиес и Комисија за берзу, Робинхоод је брокерско-дилер који подлеже ФИНРА регулативи и члан је Корпорације за заштиту инвеститора у хартије од вредности. Фирма генерише свој новац првенствено из три извора: позајмљивање марже, испорука информација о поруџбинама трговцима у успону, пракса због које је СЕЦ покренула истрагу о компанији у септембру 2020. и камате примљене на готовинска стања клијената. Уобичајено је да почетници на берзи инвеститори користе Робинхоод, али на крају бисте можда желели да деактивирате апликацију и одјавите се са услуге. Ако сте неко ко тражи савете о истом, доносимо вам користан водич који ће вас научити „како да прекинете везу банковног рачуна са робинхоодом, повежете банковни рачун са Робинхоодом, уклоните мој број из Робинхоода, користите нечији банковни рачун на Робинхооду .

Како прекинути везу свог банковног рачуна са Робинхоод-ом

Робинхоод има 15,9 милиона активних корисника месечно и 22,8 милиона финансираних налога од марта 2022. Робинхоод новчаник криптовалута је стављен на располагање за више од 2 милиона купаца у априлу 2022. Робинхоод је доминирао тржиштем за младе инвеститоре као брокерски дилер за појединачне трговци. То је брокерска кућа дизајнирана искључиво за мобилне уређаје, која трговцима на мало даје брз приступ платформи за трговање. Ипак, још увек постоји дебата око доступних платформи за трговање.

Прочитајте даље да бисте сазнали како да прекинете везу између банковног рачуна и робинхоод-а. Ево корака да прекинете везу између банковног рачуна и робинхоода:

Опција И: На иОС-у

1. Отворите апликацију Робинхоод.

2. Идите на мени Рачун.

3. Додирните опцију Мени.

4. Изаберите опцију Трансферс.

5. Идите на одељак Повезани налози.

6. У Повезани налози изаберите налог који желите да уклоните.

7. Изаберите опцију Прекини везу.

8. Још једном кликните на Унлинк за потврду.

Опција ИИ: На Андроиду

1. Отворите апликацију Робинхоод.

2. Кликните на Подешавања налога.

3. Затим изаберите Подешавања (тј. симбол алатке)

4. Затим изаберите Трансферс.

5. Идите на Повезани налог.

6. Изаберите налог који желите да уклоните.

7. Кликните на опцију Унлинк.

Опција ИИИ: На званичном сајту

1. Иди на Робинхоод веб страница.

2. Изаберите мени Рачун.

3. Идите на Повезани налози.

4. Поред налога који желите да уклоните везу, кликните на Унлинк.

Да ли је безбедно повезати банковни рачун са Робинхоодом?

Сада када знате како да прекинете везу између вашег банковног рачуна и робинхоод-а, обавестите нас да ли је безбедно повезати банковни рачун са Робинхоод-ом. Да, безбедно је повезати банковни рачун са Робинхоодом. Потпуно је безбедно користити Робинхоод. Због свог чланства у СИПЦ-у, Робинхоод даје сигурност за ваш новац до 500.000 долара за хартије од вредности и 250.000 долара за потраживања у готовини. Комисија за хартије од вредности (СЕЦ) надгледа регулисање брокерских послова са хартијама од вредности, што укључује Робинхоод.

Можете ли користити туђи банковни рачун на Робинхооду?

Сада када знате да је безбедно да повежете свој банковни рачун са Робинхоод-ом, обавестите нас да ли можете да користите нечији банковни рачун на Робинхоод-у. Није препоручљиво користити туђи банковни рачун на Робинхооду. Невероватно је ризично преузети администрацију туђег налога. А Робинхоод тренутно прихвата само појединачне брокерске рачуне.

Да ли је Робинхоод повезан са вашим банковним рачуном?

Да, Робинхоод се повезује са вашим банковним рачуном. Да бисте извршили тренутне трансфере на свој Робинхоод брокерски или трошак рачун, такође можете повезати рачун екстерне дебитне картице. Можете уплатити новац на свој рачун користећи лични или заједнички банковни рачун. За сада, Робинхоод не прихвата новац са пословних или повереничких рачуна.

Шта се дешава ако раскинем везу између свог банковног рачуна и Робинхоода?

Нећете моћи да тргујете или инвестирате са својим налогом ако прекинете везу са банковним рачуном. Ако затворите свој налог, једине активности које ћете моћи да урадите са апликацијом Робинхоод су преглед потврда ваших трансакција, пореске папирологије и историјских извода рачуна. И даље ћете моћи да приступите свим својим записима чак и ако деактивирате свој налог. Не морате да држите новац на свом рачуну. Ако касније одлучите да се вратите трговању у апликацији, лако можете поново активирати налог ако га деактивирате, али ако одлучите да затворите свој налог, нећете моћи да га поново активирате.

Како да одвојим свој банковни рачун и Робинхоод?

Уз помоћ апликације можете лако деактивирати свој Робинхоод налог. За процедуру је потребно три до пет радних дана. Морате продати своје власништво или их пренети на другу брокерску кућу пре него што укинете свој налог. Деактивирање вашег налога је бесплатно; међутим, пренос ваше имовине захтева једнократну уплату од 75 УСД.

Ево процеса који можете да пратите да бисте прекинули везу са банковним рачуном и Робинхоодом:

1. Да бисте прекинули везу са налогом на иОС-у или Андроид-у, отворите апликацију Робинхоод или идите на Робинхоод веб-сајт.

2. Затим идите на своје налоге

3. У Налозима изаберите Мени

4. Изаберите свој банковни рачун у Трансферима

5. Кликните на Унлинк

Како да уклоним свој број из Робинхоод-а

Опција да уклоните свој број из Робинхоода није доступна. Једини начин да то урадите је брисањем или деактивирањем налога.

***

Надамо се да је овај водич био од помоћи и да сте успели да прекинете везу између банковног рачуна и робинхоод-а, повежете банковни рачун са Робинхоод-ом, уклоните мој број из Робинхоод-а, користите нечији банковни рачун на Робинхоод-у. Обавестите нас који метод вам је најбољи. Ако имате било каква питања или предлоге, слободно их оставите у одељку за коментаре испод.