Како приступити Вивалди друштвеној мрежи без огласа на Мастодонту

Многи корисници сматрају да су велике платформе друштвених медија изгубиле свој пут и да више не постоје да би се обраћале масама. У прошлости су дозвољавали људима да се ангажују и комуницирају једни са другима, као и да деле интересовања и хобије.

Данас су платформе друштвених медија препуне реклама и спонзорисаног садржаја. Да би се вратио коренима онога што друштвена платформа треба да буде, Вивалди је покренуо Вивалди Социал. Али шта је друштвена мрежа и како се придружити? Ево свега што треба да знате.

Шта је Вивалди Социал?

Вивалди Социал је тип Мастодон сервера који делује као децентрализована друштвена платформа. Вивалди је ову услугу покренуо још у новембру 2022. године и од тада стално добија на популарности. Са стварањем Вивалди Социал, Вивалди је постао први веб претраживач који је постао део децентрализованог света Федиверсе.

Како приступити Вивалди Социал користећи Вивалди

Најбољи начин да учините друштвену платформу популарнијом је да је учините лакше доступном. У случају Вивалди Социал, међутим, постоји неколико начина да га посетите:

Вивалди Социалу можете приступити директно са бочне траке претраживача. Ево како:

 • Иди на Вивалди‘с хомепаге и пријавите се за Вивалди налог.
 • Покрените Вивалди и притисните Цтрл + Ф12 да бисте приступили менију Подешавања.
 • Идите на подмени Синц и пријавите се користећи своје акредитиве за Вивалди налог.
 • Идите на своју Вивалди почетну страницу и посматрајте своју бочну траку. На њему би требало да стоји икона мастодонта.
 • Кликните на њега да отворите Вивалди Социал Панел и пријавите се са својим Вивалди налогом.
 • Вивалди Социал ће сада бити приказан на вашој бочној табли, стварајући приказ подељеног екрана у вашем претраживачу. Пошто овај панел користи вертикално фокусиран мобилни приказ Вивалди Социал, олакшава обављање других задатака прегледања, а истовремено остаје у току са оним што се дешава.

  2. Отворите приказ радне површине Вивалди Социал у новој картици и закачите га

  Алтернативно, можете закачити десктоп верзију Вивалди Социал ради лакшег приступа тако што ћете урадити следеће:

 • Идите на Вивалдијеву почетну страницу и пријавите се за Вивалди налог.
 • Покрените Вивалди и пријавите се користећи своје акредитиве за Вивалди налог.
 • Отворите нову картицу и посетите званична веб страница Вивалди Социал.
 • Пријавите се користећи своје акредитиве Вивалди налога. За оне који су се већ пријавили на претраживач, све што треба да урадите је да притиснете дугме Лог Ин.
 • Закачите картицу да бисте јој увек могли лако приступити.
 • Ова опција је за оне од вас који мрзе мултитаскинг и мисле да истовремено прегледавање и провера друштвених мрежа није ефикасан начин за то. Осим тога, приказ радне површине Вивалди Социал-а је дизајниран да стане у цео екран, омогућавајући вам да се боље фокусирате на оно што сви објављују.

  3. Направите прогресивну веб апликацију за Вивалди Социал

  Прогресивне веб апликације (познате и као ПВА) су у основи веб локације које инсталирате као апликације на свом рачунару. Креирање ПВА за Вивалди Социал је прилично једноставно и захтева само неколико корака:

 • Покрени Вивалди.
 • Отворите нову картицу и посетите званична веб страница Вивалди Социал.
 • На траци са картицама кликните десним тастером миша на активну картицу Вивалди Социал.
 • Кликните на Инсталирај Вивалди Социал…
 • Кликните на Инсталирај када се на екрану појави искачућа порука за потврду.
 • Икона Мастодонта би сада требало да се појави на вашој радној површини, а када кликнете на њу, бићете одведени на званичну веб локацију Вивалди Социал. Ова апликација је повезана са Вивалдијем, тако да ако сте били пријављени на Вивалди, требало би да будете аутоматски пријављени и на свој налог на ПВА.

  Овај метод је далеко најпогоднији, посебно ако мрзите да имате превише претрпан претраживач. Само приступите пречици на радној површини кад год желите да посетите Вивалди Социал.

  Зашто одабрати Вивалди Социал?

  Вивалди је изабрао Мастодон због начина на који његови сервери функционишу; пошто не постоји централизована контрола, нити постоји начин да се примени цензура.

  Штавише, платформа је без алгоритама, без података о праћењу, капитализма надзора или профилисања података. Једноставно речено: можете писати и делити шта год желите.

  Вивалди чини приступ својим друштвеним платформама без огласа много лакшим

  Вивалди Социал је још увек у повојима, али обећава захваљујући својој посвећености да остане платформа друштвених медија у складу са приватношћу.

  Све у свему, ефикасан је, управо је оно што се рекламира и лако може постати одлична алтернатива великим платформама друштвених медија, као што је Фацебоок. Ово је посебно тачно ако су приватност и безбедност података ваша главна брига.