Како продати ствари на Амазону

Амазон је амерички онлајн продавац који нуди широк спектар производа за продају, укључујући књиге, одећу, намештај, електронику и скоро све остало чега се можете сетити. Ако погледате около и откријете две до три кутије Амазон пакета, знате колико уживате у куповини тамо и колико поверења имате у Амазон. Већина потрошача користи Амазон за све своје куповине и имају највеће поверење у компанију. Међутим, да ли планирате да покренете свој посао на Амазону, али нисте сигурни како да продајете ствари на Амазону као Амазон појединачни продавац? Ево неколико стратегија у наставку. Овај чланак ће вам помоћи да разумете шта могу да продам на Амазону као нови продавац преко налога Амазон продавца и како да продам Амазон Варехоусе-у.

Преглед садржаја

Како продати ствари на Амазону

У овом чланку ћете сазнати како да продајете ствари на Амазону као појединачни продавац. Наставите да читате да бисте сазнали више о томе детаљно.

Који су услови да будете продавац на Амазону?

Пре свега, уверите се да имате сву неопходну папирологију спремну пре него што почнете да продајете своју робу, као што је активна адреса е-поште, активни број мобилног телефона, детаљи Пан картице, ГСТ број и активан банковни рачун. Ово ће вам помоћи да поставите свој налог Амазон продавца и помоћи вам да будете Амазон појединачни продавац.

Шта је централни налог продавца?

То је онлајн платформа компаније Амазон, где свако може постати продавац продајом производа.

Колика је продајна накнада за Амазон?

Сада, након што је ваш налог продавца Амазон постављен, морате да разумете продајне накнаде на Амазону.

Амазон наплаћује накнаду за продају препоруке, што је у суштини унапред одређени уговор о трошковима између купца и продавца, заједно са свим додатним бонусима или наградама. Висина накнаде се одређује према роби. Приликом продаје постоје значајни трошкови, као што су:

 • Накнада за упућивање: У зависности од робе, Амазон наплаћује накнаду за упућивање, од којих се већина креће између 8% и 15%.

 • Накнада за затварање: Сваки пут када се ваша роба прода, накнада за затварање се у суштини процењује у зависности од распона цена производа.

 • Накнада за слање: Трошак који је продавац набавио да би пакет доставио купцу познат је као накнада за отпрему. Трошкови доставе такође зависе од удаљености.

 • ФБА накнада: Амазон наплаћује јединичну цену за означавање, паковање и испоруку производа купцима. Позната је као ФБА накнада или накнада за преузимање.

Како направити налог Амазон продавца?

Хајде да видимо кораке за креирање налога Амазон продавца:

1. Посетите Амазон продавца веб сајт на вашем претраживачу.

2. Кликните на Старт Селлинг.

3А. Ако већ имате обичан Амазон налог, унесите лозинку и кликните на Пријави се да бисте са њим креирали налог продавца.

3Б. Ако желите да креирате нови Амазон налог за налог продавца, кликните на Промени налог > Додај налог. Пратите упутства на екрану да бисте креирали нормалан Амазон налог.

4. Након тога, унесите назив ваше компаније/пословања и означите поље за потврду Уговор са продавцем. Затим кликните на Настави.

5. Затим попуните детаље корак по корак у одељцима Верификација телефона, Информације о продавцу и Детаљи о порезу.

6. Затим, у одељку Контролна табла, попуните детаље за следеће одељке.

 • Производи за продају
 • Детаљи накнаде за испоруку
 • Детаљи банковног рачуна
 • Унесите податке о порезу
 • Подразумевани порезни код производа
 • Потпис

7. Након што попуните све детаље, кликните на Покрени своје пословање да бисте успешно ушли на свој налог продавца и почели да продајете.

Ево како да креирате налог Амазон продавца.

Како покренути своје пословање на Амазону?

Можете пратити горе наведене кораке да бисте покренули своје пословање на Амазону као појединачни продавац.

Шта је листање производа?

Када се региструјете као Амазон Индивидуални продавац да бисте своје производе учинили видљивим, прво их морате навести у свом Селлер Централу, а затим са детаљима о производу, као што су категорија производа, карактеристике, назив бренда и што је најважније цена производа. Зато што је сваки елемент значајан и помаже у повећању свести купаца о роби. Такође можете касније да измените детаље о производу у одељку за управљање залихама.

Како испоручити производе?

Сада је један од најважнијих фактора који треба узети у обзир да клијенти добију своје поруџбине на време како бисте били спремни да прихватите поруџбине и покренете свој посао у пуном замаху. Ово укључује праћење инвентара, паковање производа за отпрему и испоруку, њихово отпремање и складиштење како би били лакши. На Амазону су доступна три алтернативна избора испоруке.

 • Једноставна испорука: Агент за логистику ће преузети артикал са локације продавца и испоручити га на локацију купца као део услуге испоруке од краја до краја Еаси Схип.

 • ФБА брод: Када користите ФБА, пакети се чувају у центру за испуњење, преузима их Амазон, а затим испоручује купцима.

 • Самостална испорука: Сада када сте продавац, можете да изаберете да складиштите, пакујете и испоручујете пакете преко услуге испоруке треће стране или чак приватног превозника.

Где можете видети сажетак плаћања након продаје?

Примање вашег првог новца за трансакцију може вас значајно узбудити, с обзиром на то да сте управо обавили прву продају на Амазону. Због чињенице да се плаћања врше преко аутоматизоване клириншке куће, за коју је обично потребно 5 до 7 радних дана да се одрази, сада можете видети сажетак плаћања на централном налогу продавца. Сада када сте успешно започели своју продају са позитивном нотом и примили уплату, увек пазите да се не опустите и очекујете да ће продаја сама од себе порасти. Морате бити опрезни да видите, ако је потребно, имплементације и које су све неопходне стратегије потребне за постизање високих тржишних стандарда.

Да ли су показатељи учинка важни за Амазон продавца?

Да. Бити Амазон продавац захтева педантност и пажњу на индикаторе учинка. Познати бренд сам по себи, Амазон, настоји да осигура да купци имају искуство куповине без муке придржавајући се строгих стандарда за корисничку услугу. Можете да проверите свој напредак и да се уверите да сте достигли циљ у Селлер Централ.

Да ли рецензије купаца повећавају продају?

Да. Један од најважнијих елемената пословања продавца и купца су повратне информације клијената. Кључно је разумети да ли је ваша производња заиста задовољна купцима или не. Њихово време и новац такође би требало да буду вредни тога јер улажу у ваше производе. Систем прегледа је подстакао многе купце да преиспитају куповину производа јер пружа јасну слику у случају сумње користећи фотографије или рецензије које су поставили купци.

Шта могу да продам на Амазону као нови продавац?

За почетак, ако сте збуњени са много опција око себе о томе шта могу да продам на Амазону као нови продавац, можете бирати између огромног низа доступних категорија.

 • Као нови продавац, имате опције попут моде. Пошто сви ових дана желе да носе модерну одећу и оно што је у стилу стално се мења како би одражавало тренутне трендове.
 • Друга опција би могла бити прилагођена додатна опрема за младе. Прилагођени додаци су нови тренд и добро се продају.
 • Никада не можете погрешити када пласирате козметички производ јер су они очигледно омиљени женама.
 • Кућни и кухињски прибор могли би бити још једна област за почетак као нови продавац, јер су ово поново омиљена места за куповину жена у којима уживају да проводе време у куповини и где такође генеришу добру продају.

 • Можете се одлучити и за електронске уређаје, али као нови продавац то је ризично јер морате да уложите много новца у то.

Најважнија ствар коју треба запамтити као нови продавац је квалитет производа који производите за потрошаче, јер ако имате производ који је 10/10, ваша продаја ће се повећати без обзира на производ који заправо продајете. Није важно да ли знате како да продајете ствари, да бисте проценили раст ваше компаније, саветује се да почнете са респектабилним производом. Када ваша компанија почне да се шири, увек можете изабрати да понудите више могућности. То је платформа која нуди широк избор услуга подршке продавцима за вашу помоћ када одлучите шта желите да продате. Надамо се да је сада јасно шта можете продати на Амазону као нови продавац.

Како продати Амазон Варехоусе-у?

Сада, на пример, ако желите да продате своје производе Амазон Варехоусе-у, а подељени сте око тога како да продајете на Амазон Варехоусе-у, хајде да прво дефинишемо шта је Амазон Варехоусе. То је одељење Амазона које нуди снижене цене на избор артикала. Сви производи се затим процењују помоћу провере квалитета у 20 тачака.

Сада, ако сте заинтересовани да научите како да продајете у Варехоусе-у, читајте даље. Да бисте избегли уобичајене грешке које нови продавци праве када продају у Амазон магацинима. Следите доле наведене кораке:

1. Упишите се у ФБА испуњење центар тако што ћете попунити образац и учитати податке о порезу на робу и услуге.

Напомена: Тада ћете добити позив од ФБА и потребна су два кључна документа БСА и НОЦ (Потврда без приговора) (Уговор о пословној услузи).

2. Након што завршите процедуру регистрације, морате да пошаљете свој производ у Амазон Варехоусе.

Напомена: Ако вам је ово први пут, ФБА центар за испуњење ће вам помоћи.

3. Након што изаберете своје производе, требало би да их конвертујете користећи ФБА инвентар.

4. Затим ћете добити приступ опцији преузимања на вашој Амазон контролној табли.

5. Затим ћете добити налепницу производа, заједно са бар кодом и етикетом за паковање, коју морате да приложите артиклу који шаљете у Амазоново складиште.

6. На самој кутији морате такође да наведете МРП производа, назив компаније и назив бренда.

7. Затим можете да пошаљете своју робу у Амазон складиште након што попуните основне информације, као што су број артикла, тежина, локација и адреса за доставу.

Амазон складишти ваше ствари у складиштима која углавном воде аутоматизовани системи, роботи и Амазоново особље. Они су мотивисани да пажљиво рукују вашом робом.

Које производе могу продати на Амазону?

Можете понудити робу као што су козметика, књиге, одећа, кућни прибор, накит, кухињско посуђе, персонализовани предмети, играчке, електроника, уређаји, храна, потрепштина за кућне љубимце, прибор и широк спектар других ствари.

Шта не могу да продам на Амазону?

Новчани новчићи, животиње, опасне материје, алкохолна пића, експлозиви, ватрено оружје и други релевантни предмети.

Да ли треба да имам веб локацију за продају на Амазону?

Не, можете почети да продајете на Амазону чим завршите процес регистрације. Платформа Селлер Централ ће вам тада бити доступна, омогућавајући вам да објавите своје производе и почнете да их продајете.

Како да наведем своје производе на Амазону?

Можете да наведете своје производе на велико користећи датотеке инвентара засноване на Екцел-у или појединачно користећи њихов веб интерфејс.

Како могу да развијем своје пословање на Амазону?

Промовишите своју робу, разумејте своју публику и креирајте сопствену платформу.

Како продати на Амазон ФБА?

Ви сте одговорни за следеће: набавку производа, листинг, брендирање, промоцију и управљање продајом.

Колико кошта слање предмета?

Цена ће се разликовати у зависности од тога да ли шаљете појединачно или преко Амазон Логистицс-а и како намеравате да пренесете свој производ.

Шта значи ФБА?

Испуњење од Амазон се назива ФБА. Када користите ФБА, Амазон преузима пакете из центра за испуњење и испоручује их купцима.

Како контактирати подршку за Амазон продавце?

Да бисте добили помоћ и решили своје проблеме, контактирајте Амазон продавца Подршка.

***

Надамо се да сте научили како да продајете ствари на Амазону као појединачни продавац. Слободно нам се обратите са својим упитима и предлозима путем одељка за коментаре испод. Такође, реците нам шта желите да научите следеће.

  21 најбољих веб страница за самосталне радње за почетнике