Како променити први дан у недељи у Гоогле календару

Да ли желите да почнете недељу у недељу уместо у понедељак? Ево како да промените први дан у недељи у Гоогле календару.

Дан у недељи на који почиње ваш календар је ствар личних преференција и обично је између понедељка и недеље. Ако користите Гоогле календар и немате га подешен на онај који желите, замена је једноставна – када знате где да тражите.

МУО ВИДЕО ДАНА

ПОМЕРИТЕ ДА БИСТЕ НАСТАВИЛИ СА САДРЖАЈЕМ

У овом чланку ћемо вас провести кроз како да промените датум почетка у Гоогле календару, као и додатне предлоге за повећање фокуса у недељном приказу.

Како да промените датум почетка у Гоогле календару

Ако планирате своју недељу у Гоогле календару, почетак са вашим жељеним даном може да направи велику разлику, посебно ако радите са више алата за планирање. Можете да промените први дан у недељи у свом Гоогле календару у три корака:

 • Кликните на икону зупчаника у горњем десном углу и изаберите Подешавања.
 • Отворите картицу Опште у горњем левом углу и изаберите Опције приказа.
 • Тамо ћете у падајућем менију пронаћи почетну недељу. Кликните на њега да бисте променили између суботе, недеље или понедељка. Када извршите промену, Гоогле календар аутоматски чува ова подешавања.
 • Када се вратите у свој календар, видећете промену.

  Више начина да прилагодите свој седмични приказ у Гоогле календару

  Неколико других начина на које можете да прилагодите своју недељу у Гоогле календару су:

  • Подесите прилагођени приказ—са овим подешавањем, први дан у вашем календару је увек актуелни. На тај начин, ваш фокус је само на сада и на следећих Кс број дана или недеља.
  • Прикажи викенде—ако радите од понедељка до петка и не користите исти Гоогле календар за личне планове, искључите Прикажи викенде да бисте додатно фокусирали своју недељу.
  • Смањите осветљеност прошлих догађаја—ова поставка помаже да се фокусира на предстојеће догађаје испирањем боја претходних. Гоогле вам такође олакшава кодирање календара бојама.

  Прилагодите своју недељу помоћу Гоогле календара

  Постоји много начина да прилагодите свој Гоогле календар, било да желите да замените почетак недеље другим даном или увек прво прикажете тренутни дан. Сада када знате где да пронађете ова подешавања, замена их — и по потреби их вратите назад — је лака ствар.