Како променити УРЛ администратора ВордПресс-а да бисте спречили нападе грубе силе?

Ако ваш ВордПресс до сада није био нападнут грубом силом, сматрајте да сте срећни.

Напад грубом силом је заиста тврдоглав покушај нападача да провали у вашу ВордПресс контролну таблу и преузме контролу над њом. Покушавају различите комбинације корисничких имена и лозинки, које их евентуално могу пустити унутра, углавном нагађањем или ботовима.

Пошто сви знамо да је УРЛ за пријаву на ВордПресс админ панел „вп-админ“ или „вп-логин“, хакерима је лакше да бар знају где да нападну. Постоји неколико начина који вам могу помоћи да избегнете да постанете жртва напада грубе силе, а један од њих је промена адресе администратора.

ВПС Сакриј пријаву

Веома лаган и апсолутно бесплатан додатак, ВПС Сакриј пријаву, омогућиће вам да лако промените админ УРЛ у нешто по вашем избору. Добра ствар са овим додатком је што не преписује или мења основне датотеке. Он једноставно омета захтеве страница и чини вп-директоријум и вп-логин страницу недоступним.

Међутим, након што промените свој администраторски УРЛ, обавезно га забележите негде, како га не бисте заборавили. Ако у будућности будете желели да се вратите на подразумевани УРЛ, можете једноставно да деактивирате додатак и он ће вратити подешавања.

Дакле, пре свега, пријавите се на своју ВордПресс контролну таблу и кликните на Додаци > Додај ново.

У траци за претрагу унесите „ВПС Хиде Логин“ и кликните на „Инсталирај сада“.

Када инсталирате и активирате овај додатак, идите на подешавања> стална веза. Овде ће вам бити дато поље „УРЛ за пријаву“ где можете да унесете своју нову УРЛ адресу, која ће постати ваша администраторска УРЛ адреса.

  Прегоревање ОЛЕД екрана: колико треба да будете забринути?

Само унесите жељени УРЛ за пријаву и притисните „Сачувај промене“. Сада је ваш нови администраторски УРЛ активиран, а стари је недоступан.

иТхемес Сецурити

Ако је ваша потреба само да промените админ УРЛ, онда се држите горњег додатка. Међутим, ако тражите нешто више од тога, онда је иТхемес Сецурити један сјајан додатак за то. То је свеобухватни безбедносни пакет за вашу ВордПресс локацију која има гомилу сјајних функција, а једна од њих је промена гомиле позадинских УРЛ-ова. Ако имате блог са више аутора, онда овај додатак може бити од користи у брендирању.

Након што инсталирате и активирате додатак, идите на подешавања > стална веза, где ћете имати неколико различитих УРЛ адреса које можете променити, укључујући:

  • УРЛ за пријаву
  • УРЛ за регистрацију
  • УРЛ изгубљене лозинке
  • УРЛ за одјаву

Само напред и промените шта год желите и притисните дугме „Сачувај промене“. Готови сте!

Закључак

Надам се да сада можете да сакријете свој ВордПресс администраторски УРЛ од јавности.

Да ли сте уживали у читању чланка? Шта кажете на дељење са светом?