Како пронаћи нечију ИП адресу по броју телефона

Како су многи људи опрезни да њихова ИП адреса некоме процури, а не би требало да буде, постоје и појединци и групе на интернету који желе да пронађу нечију ИП адресу по броју телефона. Већина хакера може да користи вашу ИП адресу да би вас опонашала у онлајн свету и опонашала вашу активност рутирања како би извршила злонамерне радње под велом вашег идентитета. И то вас може коштати много више него што тренутно мислите, а неколико људи је тога свесно. Зато често траже начине да сакрију или мењају ИП адресе како би им се не могло ући у траг. Али да ли је заиста могуће добити ИП адресу са телефонског броја? Желите да сазнате? Прочитајте овај чланак до краја да бисте сазнали да ли је могуће пронаћи ИП преко броја телефона и пратити ИП преко броја телефона. Хоћемо ли?

Како пронаћи нечију ИП адресу по броју телефона

Наставите да читате даље да бисте сазнали да ли можете детаљно да пронађете нечију ИП адресу по броју телефона.

  Како пребацити Оутлоок између режима додира и миша

Напомена: Пошто паметни телефони немају исте опције подешавања, оне се разликују од произвођача до произвођача. Дакле, уверите се у исправне поставке пре него што промените било које на свом уређају.

Можете ли добити ИП адресу са телефона?

Да, можете пронаћи ИП адресу мреже на коју сте тренутно повезани на свом телефону. То можете учинити тако што ћете на свом мобилном телефону отићи до мрежних детаља тренутно повезане мреже.

Како добити ИП адресу са телефона?

Хајде да видимо кораке за добијање или проналажење ИП адресе на вашем телефону:

1. Отворите апликацију Подешавања на телефону.

2. Додирните Ви-Фи у менију подешавања, као што је приказано испод.

3. Додирните икону стрелице поред повезане Ви-Фи мреже.

4. Можете пронаћи ИП адресу повезане мреже на овом екрану са детаљима о мрежи.

Како пронаћи ИП адресу на рачунару или лаптопу?

Испод су кораци за проналажење ИП адресе на вашем Виндовс ПЦ или лаптоп.

1. Отворите Подешавања на рачунару/лаптоп-у.

2. Кликните на Мрежа и интернет у левом окну.

3. Кликните на картицу Својства са врха да бисте отворили прозор са својствима за тренутно повезану мрежу.

4. Померите се надоле и пронађите ИП адресу поред ИПв4 адресе.

Можете ли пронаћи ИП преко броја телефона?

Не, не можете пронаћи ИП адресу помоћу броја мобилног телефона. Такође није могуће добити ИП адресу било ког мобилног броја. Разлог за ово је тај што је ИП адреса јединствени број који је различит за сваког корисника. Уз помоћ ИП адресе, можете идентификовати одређени уређај који користите за приступ интернету. ИП је скраћеница за Интернет Протоцол који је скуп правила која осигуравају правилан пренос информација преко интернета.

  Како направити снимке екрана у опоравак и АРОМА на Андроиду

Како добити ИП адресу са броја телефона?

Не можете добити ИП адресу са телефонског броја. Телефонски број корисника је број који је доделио одређени провајдер сервиса за упућивање и примање позива са сличних типова бројева. И због тога, ИП адреса и телефонски број уопште нису повезани једни са другима. Значајна разлика између ИП адресе и броја мобилног телефона је у томе што се ИП адреса увек мења, али број мобилног телефона не. Дакле, не можете лоцирати ИП адресу одређеног телефона уз помоћ мобилног броја.

Како пронаћи нечију ИП адресу по броју телефона?

Као што сте сазнали, не можете пронаћи ИП адресу ни по једном броју телефона јер они нису ни на који начин повезани једни са другима. Мораћете да имате приступ циљном мобилном телефону да бисте видели ИП адресу уз помоћ корака поменутих раније у овом чланку.

Како добити ИП адресу са броја телефона?

Не постоји начин да добијете ИП адресу са мобилног броја.

Само ваш ИСП (Интернет Сервице Провидер) може да води евиденцију ваших ИП адреса уз помоћ регистрованог броја мобилног телефона из своје базе података.

Зашто не можете да пратите ИП путем броја телефона?

Испод су разлози због којих не можете да пратите ИП преко свог броја телефона.

  • ИП адреса и број телефона нису међусобно повезани да би се ИП адреса добила од телефонског броја или обрнуто.
  • ИП адреса је динамична и често се мења након одређеног времена, за разлику од броја мобилног телефона.

Да ли је праћење ИП-а незаконито?

Зависи. Ако не пратите ничију ИП адресу са било каквом злонамерном намером, не чините никакву криминалну активност. Али праћење ИП-а се сматра незаконитим ако се користи за наношење штете било коме у било ком облику преко интернета.

  Како да подесите свој Мац да се аутоматски укључује сваки дан

***

Надамо се да сте уз помоћ овог чланка научили како да пронађете нечију ИП адресу по броју телефона. Слободно нам се обратите са својим упитима и предлозима путем одељка за коментаре испод. Такође, реците нам шта желите да научите следеће.