Како пронаћи свој ЦМС број сертификата

Многи од вас су можда чули за ЦМС (центре за Медицаре & Медицаид услуге), али да ли знате како да пронађете свој ЦМС сертификациони број? Овај чланак ће вам пружити управо то! Прочитајте више да бисте сазнали шта је тачно ЦМС сертификован објекат. Услужујући бројне програме здравствене неге које финансира држава као што су Медицаре, Медицаид и приватно осигурање, ЦМС је доказао свој дуговечни утицај у САД као Федерална државна агенција. Нови корисници се свакодневно придружују ЦМС анкетама о сертификацији и не можете а да се не дивите његовој систематској и наређеној процени здравствених установа. Када завршите са читањем целог водича са упутствима, знаћете занимљиве чињенице о ЦМС сертификационом броју који је исти као и НПИ. Такође можете пронаћи ИД број пружаоца услуге Медицаре уз помоћ корака наведених у овом водичу. Срећно истраживање!

Како пронаћи свој ЦМС број сертификата

Наставите да читате даље да бисте пронашли кораке који детаљно објашњавају како да пронађете свој ЦМС сертификациони број са корисним илустрацијама за боље разумевање. Прво, хајде да научимо шта је ЦМС сертификован објекат.

Шта је ЦМС сертификована установа?

ЦМС (Центри за Медицаре & Медицаид услуге), део Одељења за здравство и људске услуге (ХХС) игра главну улогу у несметаном функционисању програма медицинске неге које финансира држава широм САД.

 • Објекат сертификован за ЦМС добија се путем анкете коју је спровела савезна медицинска агенција у име Центара за Медицаре & Медицаид услуге (ЦМС).
 • Почетни темељи ЦМС-а леже у председнику Линдону Б. Џонсону под којим су Медицаре и Медицаид настали.
 • Године 1977. федерална влада је успоставила Управу за финансије здравствене заштите (ХЦФА) као део Одељења за здравство, образовање и добробит (ХЕВ) касније познатог као Центри за Медицаре & Медицаид услуге у јулу 2001.
 • ЦМС сада председава бројним националним програмима медицинске неге широм Америке као што је ЦХИП (Програм дечијег здравственог осигурања) итд.

Хајде да сазнамо више о томе како да пронађемо свој ЦМС сертификациони број. Можете прочитати даље да бисте пронашли свој одговор на ЦМС сертификациони број исти као и НПИ.

Шта значи ЦМС сертификат?

ЦМС сертификација укључује анкете које финансира држава и периодична истраживања како би се распитивали о жалбама, као и да би се осигурало да ли пружалац/добављач испуњава правила и прописе постављене у Медицаре и/или Медицаид програмима у 42 Кодексу савезних прописа. ЦМС сертификација чини савезни мост за ефективни учинак здравствених установа широм САД.

  Зашто су ваше нацрте на Инстаграму нестале?

Функције које обавља Државна геодетска агенција стриктно се придржавају прописаних услова Закона о социјалном осигурању. Функције укључују:

 • У идентификацији потенцијалних учесника, идентификација укључује лабораторије које траже учешће у ЦЛИА програму. Када се придржавају Закона о социјалном осигурању, добиће Медицаре кориснике.
 • Спровођење истрага и истраживања за утврђивање чињеница како би се потврдило да ли здравствени субјекти испуњавају Заједнице праксе.

 • Сертификати се шаљу у редовним интервалима федералним или државним агенцијама како би се проверило да ли су ентитети, укључујући ЦЛИА лабораторије, квалификовани да учествују у програмима медицинске неге.
 • Провајдери и добављачи и потенцијални се саветују у складу са федералним прописима који утврђују да се такође могу квалификовати као учесници који на крају испуњавају стандарде ЦоП и ЦФЦ.
 • Пошто је сертификација у складу са Законом о социјалном осигурању, државе морају да спроводе систематске образовне програме за особље и становнике, и њихове представнике, СНФ и НФ како би их упознали са актуелним прописима, процедурама и политикама.
 • Сертификација укључује одржавање бесплатне телефонске линије за прикупљање, одржавање и стално ажурирање информација о ХХА одобреним Медицаре-ом. Такође, телефонска линија се користи за одговарање на питања и упите о притужбама у вези са здравственим установама у држави или локалитету.

Које су функције Државне геодетске агенције према посебном споразуму?

Државна агенција обавља и друге послове по посебном уговору, који обухвата:

 • Идентификовање потенцијалних институција које су искључене из система плаћања Медицаре (ППС).
 • Учествовање у анкетама о валидацији акредитованих субјеката који имају за циљ да обезбеде ДХХС и Конгрес праћење валидности акредитованих субјеката да испуњавају захтеве ЦоП. Укључује анкете репрезентативних узорака, као и значајне наводе о неусклађености (жалбе) истраживања.
 • Надгледајте програме тестирања стручности у лабораторијама како бисте допринели ЦЛИА Лабораторијском програму сертификације.

 • Директан унос података из акредитованих и неакредитованих анкета, накнадних посета и истрага жалби у ЦМС системе података, на пример (ОДИЕ, АСПЕН и АЦТС).
 • Обука медицинских сестара да би се одредили и прегледали програми обуке и процене способности медицинских сестара (НАТЦЕП) и/или Програми за процену компетенција медицинских сестара (НАЦЕП).
 • Регистар медицинских сестара (НАР) успоставља и одржава регистар за све појединце који су на задовољавајући начин завршили НАТЦЕП или НАЦЕП. Ресидент Ассессмент Инструмент (РАИ) – Наведите РАИ за употребу у ЛТЦ установама које учествују у Медицаре и/или Медицаид-у.
 • Евиденција и извештаји – Одржавајте релевантну анкету, сертификацију, статистичку или другу евиденцију најмање 4 године и правите извештаје према захтеву секретара.

Сертификати Државне агенције за истраживање су кључни доказ на који се регионалне канцеларије ослањају да би одобриле здравствене субјекте као учеснике у Медицаре и ЦЛИА. Државне геодетске агенције систематски врше поновну сертификацију. Прочитајте следећи одељак да бисте пронашли број свог ЦМС сертификата.

Прочитајте овај чланак од почетка да бисте сазнали шта је ЦМС сертификована установа.

Како пронаћи свој број ЦМС сертификата?

Лако је пронаћи број вашег ЦМС сертификата. Све што треба да урадите је да пронађете исправан образац за упис према вашој категорији и вашим тренутним потребама да се пријавите за ЦМС сертификат. Бројеви обрасца за упис се разликују у зависности од ваше категорије. Пратите доле наведене кораке да бисте ушли у детаље.

Посетите званичну страницу ЦМС обрасца за упис да бисте изабрали број обрасца за упис према вашим захтевима.

 • Кликните на број обрасца ЦМС-855А ако спадате у категорију институционалних провајдера.
 • Кликните на број обрасца ЦМС-855Б ако сте из клиника, групних ординација и других медицинских добављача.
 • Кликните на број обрасца ЦМС-855И ако спадате у категорију лекара и не-лекара.
 • Кликните на број обрасца ЦМС-855Р за прерасподелу Медицаре бенефиција.
 • Кликните на број обрасца ЦМС-855О ако спадате у категорију лекара и лекара који нису лекари.
 • Кликните на број обрасца ЦМС-855С ако спадате у категорију ДМЕПОС добављача.
 • Кликните на број обрасца ЦМС-20134 (ПДФ) ако спадате у категорију МДПП добављача.

Додатни обрасци које морате доставити уз образац за упис су ЦМС-588 као Уговор о ауторизацији за електронски трансфер средстава (ЕФТ) и ЦМС-460 као Медицаре уговор лекара или добављача.

Сада када сте научили како да пронађете свој број сертификата, зашто се не запитате да ли је ЦМС сертификациони број исти као НПИ.

Да ли је број ЦМС сертификата исти као НПИ?

Не, број ЦМС сертификата и НПИ нису исти скуп бројева. НПИ (Натионал Провидер Идентифиер) је јединствени идентификациони број који се даје установама и другим медицинским субјектима. НПИ преузима улогу Медицаре/Медицаид Провидер Нумбер-а као примарног идентификатора. Они морају да користе НПИ у административним и финансијским трансакцијама усвојеним према ХИПАА.

НПИ је десетоцифрени број без обавештајних података. Не садржи друге информације о пружаоцима здравствених услуга, као што су држава у којој живе или њихова медицинска специјалност. Медицаре/Медицаид провајдер број такође познат као ЦЦН (ЦМС сертификациони број, с друге стране, је шестоцифрени број Медицаре сертификата за установу која ће наставити да се издаје пружаоцима услуга да верификују Медицаре/Медицаид сертификат за све анкете и сертификацију , и трансакције процене резидента/пацијената.

Колико цифара има ЦМС сертификациони број?

Сада када можете лако да пронађете свој ЦМС сертификациони број, дозволите нам да сазнамо више о томе. Медицаре/Медицаид провајдер број познат и као ЦЦН (ЦМС сертификациони број) је шестоцифрени сертификациони број Медицаре-а који обезбеђује одређене здравствене установе.

Који је ваш ЦЦН број?

Према ЦМС ручни систем, бројеви ЦНН-а ће се разликовати у зависности од државних кодова. 2779А је једини систем нумерисања за ЦМС сертификационе бројеве.

 • ЦМС сертификациони бројеви за провајдере је 2779А1.
 • ЦМС сертификациони бројеви за добављаче је 2779А2.
 • Бројеви ЦМС сертификата за пружаоце услуга Медицаид-а су 2779Б.
 • 2779Ц је посебан систем нумерације за јединице болница које су искључене из Проспецтиве Паимент Систем (ППС) и болница са СНФ СвингБед ознаком.
 • 2779Д служи за доделу ЛТЦ ЦМС сертификационих бројева.
 • 2779Е је за доделу ЦМС сертификационих бројева хитне болнице (болнице које не учествују).
 • 2779Ф је за спајање објеката или ЦХОВ.
 • 2779Г је за обавештење о промени ЦМС сертификационих бројева.
 • 2779Х је за повлачење ЦМС сертификационих бројева.
 • 2779И је за контролу ЦМС сертификационих бројева.
 • 2779Ј је ЕСРД ЦМС сертификациони бројеви.
 • 2779К је ХХА Бранцх ЦМС сертификациони бројеви.
 • 2779Л је ЦМС сертификациони бројеви за проширење ванболничке физикалне терапије (ОПТ).

Да ли су НПИ и Медицаид број исти?

НПИ и Медицаид бројеви нису исти. Обавестите нас зашто се разликују једни од других док прегледамо ИД број вашег Медицаре провајдера.

НПИ (Натионал Провидер Идентифиер) је јединствени идентификациони број за покривене пружаоце здравствених услуга од 10 цифара, док је Медицаре/Медицаид Провидер Нумбер (МПН) број који верификује или идентификује да је пружалац Медицаре сертификован и обезбеђује врсту брига коју пружалац може да обави. Ово је шестоцифрени број где прве две цифре одређују државу у којој се провајдер налази, а последње четири цифре одређују тип објекта који се пружа. МПН број може да се повећа на 10 цифара за амбулантне хируршке центре, где прве две цифре представљају државу у којој се хируршки центар налази. МПН је такође познат као ОСЦАР (Онлине Анкета, Цертифицатион анд Репортинг) број, Медицаре идентификациони број и број провајдера.

Који је ваш ИД број медицинског особља?

Можете лако да сазнате који је ИД број вашег Медицаре провајдера. Пажљиво пратите кораке да бисте добили свој ИД број провајдера Медицаре.

1. Посетите ПЕЦОС вебсите.

2. ПРИЈАВИТЕ СЕ преко свог корисничког ИД-а и лозинке И&А (Систем управљања идентитетом и приступом).

3. Кликните на Моји сарадници.

4. Кликните даље на Виев Енроллментс поред НПИ или ТИН коме желите да приступите.

Можете погледати ИД број пружаоца услуге Медицаре само ако је ваша пријава одобрена.

Напомена: Нећете моћи да погледате ИД број пружаоца услуге Медицаре ако је апликација Нова, Деактивирана, Одбијена или На чекању.

Где можете пронаћи свој број Медицаре плана?

Наћи ћете свој број Медицаре плана на својој Медицаре картици.

Како проналазите датум свог Медицаре сертификата?

Рок за добијање Медицаре сертификата можете пронаћи на Медицаре алатка за ревалидацију. Можете пронаћи рок за Медицаре сертификат применом ових филтера.

 • Можете да унесете свој НПИ у дато поље за претрагу.
 • Такође можете да га потражите тако што ћете унети назив организације, локацију и филтрирати записе да бисте филтрирали резултате претраге.
 • Или можете унети име и презиме провајдера.

***

Стога се надамо да смо били у могућности да одговоримо на све ваше упите о томе како пронаћи ваш ЦМС сертификациони број и шта је ЦМС сертификована установа. Слободно нам се обратите са својим упитима и предлозима путем одељка за коментаре испод. Такође, реците нам шта желите да научите следеће!