Како ресетовати планове напајања на подразумеване вредности у оперативном систему Виндовс

Прилагођавање планова напајања на вашем Виндовс рачунару омогућава вам да контролишете поставке енергије и перформансе рачунара. Временом ћете можда имати прилагођене планове напајања који ће задовољити ваше специфичне захтеве, али шта ако желите да их ресетујете?

Без обзира да ли желите да решите проблеме у вези са напајањем или једноставно почнете изнова, ресетовање планова напајања на рачунару са оперативним системом Виндовс 10 или 11 је прилично једноставно. Постоји неколико начина на које можете ово да урадите. Хајде да их прођемо један по један.

Ресетујте планове напајања на подразумеване вредности помоћу контролне табле

Аплет Опције напајања на контролној табли олакшава вам прилагођавање различитих поставки управљања напајањем на вашем Виндовс рачунару. Можда га већ користите за креирање и измену планова напајања на рачунару. Поред тога, такође вам даје могућност да вратите те планове на њихова подразумевана подешавања.

Да бисте ресетовали план напајања на подразумевана подешавања помоћу контролне табле, користите ове кораке:

 • Кликните на икону за увећање на траци задатака или користите пречицу на тастатури Вин + С да бисте отворили мени за претрагу.
 • Откуцајте контролна табла у пољу за текст и притисните Ентер.
 • Кликните на падајући мени у горњем десном углу да бисте променили тип приказа на Велике иконе или Мале иконе.
 • Изаберите аплет Опције напајања.
 • Кликните на везу Промени подешавања плана поред плана који желите да ресетујете.
 • Кликните на опцију Промени напредна подешавања напајања.
 • Кликните на дугме Врати подразумеване вредности плана.
 • Изаберите Да када се појави упит за потврду.
 • Кликните на ОК да затворите дијалог Повер Оптионс.
 •   Како омогућити просторни звук у оперативном систему Виндовс 10 за слушалице и кућни биоскоп

  Можете поновити горе наведене кораке да бисте ресетовали и друге планове напајања. Пре него што то урадите, добра је идеја да забележите све промене које желите да поново примените након ресетовања.

  Ако тражите начин за брзо пребацивање између планова напајања, не пропустите наш водич о најбољим начинима за промену планова напајања у оперативном систему Виндовс.

  Ресетујте планове напајања на подразумеване вредности помоћу командне линије или Виндовс ПоверСхелл-а

  Док контролна табла олакшава ресетовање плана напајања на подразумевана подешавања, то за сваки план напајања појединачно може одузети много времена. Дакле, шта ако желите да ресетујете све планове напајања на подразумевана подешавања одједном?

  Да бисте то урадили, можете да користите алатку командне линије као што је Цомманд Промпт или ПоверСхелл на вашем рачунару. Не брини; процес није тако тежак као што се чини и захтева само да покренете једну команду.

  Да бисте ресетовали све планове напајања на подразумеване вредности помоћу командне линије или ПоверСхелл-а, следите ове кораке:

 • Притисните Вин + С да отворите мени за претрагу.
 • Откуцајте командну линију или ПоверСхелл у поље за претрагу и изаберите Покрени као администратор у десном окну.
 • Изаберите Да када се појави упит за контролу корисничког налога (УАЦ).
 • Унесите следећу команду у конзолу и притисните Ентер.
   powercfg -restoredefaultschemes 

 • И то је отприлике то. Једном када покренете горњу команду, Виндовс ће ресетовати све планове напајања на подразумеване поставке. За још таквих корисних команди, зашто не бисте проверили наш водич о најкориснијим ЦМД командама за Виндовс?

  Ресетовање Виндовс планова напајања на подразумеване поставке

  Ресетовање планова напајања на вашем Виндовс рачунару може бити неопходно за решавање проблема са управљањем напајањем вашег рачунара. Као што смо управо видели, процедура није превише компликована, без обзира да ли желите да ресетујете одређени план или све.

    Како аутоматски поставити позадине са Унспласх-а на Виндовс 10

  Након што сте успешно ресетовали свој план напајања, можете поново да га реконфигуришете у оперативном систему Виндовс. Ако желите да побољшате перформансе свог рачунара, такође можете да омогућите план напајања Ултимате Перформанце на Виндовс-у. Ако користите лаптоп уместо рачунара, вероватно је боље да користите режим уштеде енергије да бисте сачували батерију.