Како сакрити апликације на Андроиду

Кључне Такеаваис

 • Држите своје личне апликације даље од знатижељних очију тако што ћете их сакрити на Андроид-у.
 • Самсунг уређаји вам омогућавају да изворно сакријете апликације, али неко и даље може да их пронађе помоћу апликације Подешавања или Гоогле-овог виџета за претрагу. Неки Андроид телефони, као што је Гоогле Пикел 8, омогућавају вам да онемогућите само системске апликације.
 • Као универзално решење, размислите о покретачима независних произвођача као што су Нова или Мицрософт Лаунцхер да бисте сакрили и прилагодили видљивост апликације на Андроид-у.

Скривање ваших приватних апликација је одличан начин да додате додатни сигурносни слој закључавању екрана вашег паметног телефона или биометријској аутентификацији. Показаћемо вам како да сакријете Андроид апликације користећи различите методе како бисте били сигурни да им нико други не може приступити.

Како сакрити апликације на Самсунг телефону

Сви Самсунг телефони вам омогућавају да сакријете инсталиране апликације из фиоке за апликације. Процес је такође релативно једноставан.

 • Дуго притисните празан део на почетном екрану вашег Самсунг уређаја. Додирните Подешавања у менију који се појављује на дну.
 • Померите се надоле и изаберите Сакриј апликације на почетном екрану и екрану апликација. Затим изаберите апликације које желите да сакријете.
 • Додирните Готово да бисте применили промене.
 • Сада ћете видети да су све апликације које сте изабрали нестале из фиоке апликација вашег Галаки телефона.

  Једна добра ствар у вези са имплементацијом компаније Самсунг је то што се скривене апликације неће појавити чак и ако их тражите из фиоке апликација. Међутим, они ће се појавити у резултатима претраге других апликација за универзалну претрагу независних произвођача и под Подешавања > Апликације.

    30 година 'миноловца' (судоку са експлозијама)

  Самсунг не нуди скривену фиоку за апликације за брз приступ скривеним апликацијама. Ово чини приступ њима напорним. Међутим, увек можете да користите Гоогле-ов виџет за претрагу или било коју другу универзалну апликацију за претрагу да бисте решили овај проблем. Запамтите да постоји неколико других начина да пронађете скривене апликације на Андроиду.

  Онемогућите апликације на Андроиду да бисте их сакрили

  На телефонима као што је Гоогле Пикел 8, не постоји изворна опција за сакривање апликације. Увек можете користити покретач или апликацију треће стране да бисте то постигли. Али ако вам није пријатно да је користите, можете размотрити да онемогућите апликацију да бисте је сакрили из фиоке апликација.

  Једина квака је у томе што овај метод функционише само за системске апликације које су унапред инсталиране на вашем телефону. Не можете сакрити апликације које сте преузели из Плаи продавнице користећи кораке у наставку.

 • Отворите фиоку апликација на свом Андроид телефону и дођите до апликације коју желите да сакријете.
 • Дуго притисните икону његове апликације и изаберите Информације о апликацији из контекстног менија. Алтернативно, можете се кретати до Подешавања > Апликације и додирнути назив апликације са ове листе.
 • Додирните Онемогући и потврдите своју радњу додиром на Онемогући апликацију у оквиру за дијалог који се појави.
 • Ово ће сакрити апликацију из фиоке апликација вашег Андроид телефона. Лоша страна је што не можете да користите апликацију осим ако је поново не омогућите.

  Како сакрити Андроид апликације помоћу Нова Лаунцхер-а

  Ако подразумевани покретач на вашем Андроид уређају не нуди опцију сакривања инсталираних апликација, мораћете да користите покретач треће стране као што је Нова. Када инсталирате Нова Лаунцхер из Гоогле Плаи продавнице, поставите га као подразумевани покретач на свом Андроид уређају и следите доле наведене кораке:

    Смиле Виде уз усмиле И10 Про паметну четкицу за зубе Блацк Фридаи Деал

  Преузимање:Нова Лаунцхер (Бесплатна, доступна премиум верзија)

 • Отворите подешавања Нова Лаунцхер-а помоћу покрета превлачења са два прста нагоре на почетном екрану. Алтернативно, можете дуго да притиснете празну област почетног екрана и додирнете Подешавања.
 • Изаберите Фиока апликација и померите се до дна.
 • Додирните Сакриј апликације у категорији Апликације.
 • Појавиће се листа свих апликација на вашем уређају. Изаберите Андроид апликације које желите да сакријете из фиоке апликација. Вратите се да сачувате промене.
 • Нажалост, овај метод има свој скуп ограничења. Ако користите било коју универзалну апликацију за претрагу или нову уграђену претрагу апликација, скривена апликација ће се појавити у резултатима. Такође је могуће пронаћи листу скривене апликације у оквиру Подешавања > Апликације на вашем Андроид уређају.

  Ако поседујете ОнеПлус, не треба вам покретач треће стране да бисте сакрили апликације. ОнеПлус ОкигенОС пружа изворну опцију за сакривање апликација, а скривене апликације можете заштитити лозинком ради додатне сигурности.

  Користите Мицрософт Лаунцхер да бисте сакрили своје апликације

  Исто тако, Мицрософт Лаунцхер вам такође омогућава да сакријете апликације на свом Андроид уређају. У поређењу са Нова Лаунцхер-ом, Мицрософт Лаунцхер-ово извршење скривања инсталираних апликација је супериорније, јер их можете заштитити лозинком.

  Преузимање:Мицрософт Лаунцхер (Бесплатно)

 • Дуго притисните на празном делу вашег почетног екрана. Затим додирните Подешавања покретача у менију који се појави.
 • Идите на почетни екран > Скривене апликације.
 • Додирните Сакриј апликације и изаберите апликације које желите да сакријете. Затим додирните Готово.
 • Сада се вратите у мени скривених апликација и додирните икону Подешавања у горњем десном углу.
 • Омогућите прекидач Постави лозинку да бисте заштитили своје скривене апликације четвороцифреним ПИН-ом.
 • Укључите Брзи приступ на доку ако желите да брзо видите своје скривене апликације.
 •   Како да контактирате музички за преузимање налога

  Сада можете двапут превући прстом нагоре на доку да бисте отворили скривени панел са приступом скривеним апликацијама. Ако је заштита лозинком омогућена, прво ћете морати да унесете четвороцифрени ПИН.

  Предности и недостаци скривања апликација на Андроиду

  Сакривање апликације на Андроид уређају спречава да се она појави у фиоци апликација. Понекад ћете морати да приступите другој скривеној фиоци апликација да бисте отворили скривене апликације.

  Неки телефони вам омогућавају само да сакријете апликације и не нуде никакав начин да им поново приступите, док вам други такође омогућавају да закључате скривене апликације како бисте били сигурни да им није лако приступити.

  Ако ваш Андроид уређај има унапред инсталиран блоатвер који се не може онемогућити, можете га сакрити из фиоке апликација да бисте изгледали чистије. Такође можете сакрити своје банкарске апликације, менаџер лозинки и друге апликације које садрже осетљиве информације ради додатне безбедности.

  Карлис Дамбранс/Схуттерстоцк

  Неки Андроид телефони вам омогућавају да изворно сакријете инсталиране апликације. Ако ваш телефон нема ову функцију, можете користити покретач треће стране као што је Нова или Мицрософт Лаунцхер. Покретач треће стране такође вам омогућава да промените иконе апликација за веће прилагођавање Андроид-а.

  Увек би требало да сакријете апликације које садрже критичне или осетљиве податке на свом телефону како бисте спречили било кога да им неовлашћено приступи. Иако није сигурна, имплементација је и даље довољно добра да спречи радозналог пријатеља или члана породице да јој лако приступи без одговарајућег техничког знања.