Како сакрити ЛинкедИн профил и ставити га у Стеалтх Моде

Да ли сте активни корисник ЛинкедИн-а, али желите да га ставите у скривени режим на неко време? Прочитајте до краја овај водич да бисте сазнали све.

ЛинкедИн је друштвена мрежа која помаже људима да нађу посао и да се запосле. Раније је направљен за пословно умрежавање и углавном се користи за упознавање људи који раде у истој области, шефова и људи који би могли да вам дају посао. Али сада се такође широко користи за креирање личног бренда и изградњу бизниса од нуле.

ЛинкедИн повезује милионе људи, тако да је одлично место за почетак занимљивих разговора и тражење занимљивих прилика за посао. То је такође одличан начин да радници упознају нове људе и остваре везе широм света.

ЛинкедИн има много предности, али запамтите да је ваша безбедност најважнија. Важно је да личне и пословне информације чувате безбедним, избегавате преваре и не делите приватне информације на мрежи.

Преглед садржаја

Важност приватности на ЛинкедИну

ЛинкедИн је најбоље место за умрежавање и напредак у данашњем дигитално повезаном друштву. Приватност ЛинкедИн-а је важнија него икад јер све више појединаца дели личне и професионалне информације. Заштита ваших контакт података, историје запослења и образовања неопходна је да бисте избегли крађу идентитета и друге проблеме.

Заштита личних података

ЛинкедИн странице имају много личних података, као што су пуна имена, контакт информације, адреса, радно искуство, школовање, итд. Лични подаци попут ове морају увек бити безбедни да би се спречила крађа идентитета и друге гадне ствари.

Управљање видљивошћу профила

Корисници могу да подесе своје профиле тако да буду видљиви само одређеним људима, као што су могући послови или регрути, и да им покажу само информације које желе.

Спречавање фокусираног оглашавања

Корисници могу да смање број фокусираних огласа на основу њиховог понашања на ЛинкедИн-у контролисањем својих подешавања приватности.

Изградња поверења у умрежавање

Када људи ставе приватност на прво место, они граде поверење и поузданост међу својим пријатељима. Ово ствара безбедно место са поштовањем за важне пословне интеракције.

Останите анонимни приликом умрежавања

Ако тражите посао и желите да се повежете са новим људима, изаберите „Повежи се“ на страници профила те особе уместо Линкедин-ових „Људи које можда познајете“.

Започните приватни разговор

Ако желите да разговарате са регрутерима или могућим радницима, користите ЛинкедИн-ов алат за приватне поруке (ИнМаил) уместо да правите белешке или захтеве за везу које свако може да види.

Ограничавање нежељеног контакта

Ограничавањем права на контакт, корисници могу да осигурају да не добијају поруке, захтеве за повезивање и нежељену пошту од људи које не познају. Ово чини умрежавање фокусиранијим и продуктивнијим.

Одржавање чврсте политике приватности штити кориснике од могуће штете и гради поверење и поузданост међу линковима. Ово ствара безбедно место са поштовањем за здраву и продуктивну професионалну интеракцију.

  Како направити резервну копију података Гоогле УА пре него што буду избрисани

Како сакрити ЛинкедИн профил

Следећи кораци се могу предузети да бисте управљали видљивошћу вашег профила.

Корак 1 – Пријавите се на свој ЛинкедИн налог користећи своју е-пошту и лозинку.

Корак 2 – Идите на страницу свог профила. То можете учинити тако што ћете кликнути на своју слику профила или своје име на врху ваше ЛинкедИн странице.

Корак 3 – На страници вашег профила кликните на икону „Ја“ у горњем десном углу. Појавиће се падајући мени.

Корак 4 – У падајућем менију изаберите „Подешавања и приватност“.

Корак 5 – Бићете преусмерени на ваша подешавања ЛинкедИн-а. Пређите на картицу „Видљивост“ са леве стране опција.

Корак 6 – На десној страни странице кликните на „Опције прегледа профила“.

Корак 7 – У „Опцијама прегледа профила“ појавиће се искачући прозор. Видећете три избора:

 • Ваше име и наслов (Ова опција приказује ваше име, наслов и слику профила другим члановима ЛинкедИн-а).
 • Карактеристике приватног профила (ова опција ће приказати вашу делатност и титулу, али не и ваше име и фотографију).
 • Приватни режим (ова опција сакрива ваше име, наслов и профил).
 • Корак 8 – Изаберите опцију „Приватан режим“ да бисте сакрили своје име, наслов и слику профила од других чланова ЛинкедИн-а.

  Корак 9 – Након што изаберете „Приватан режим“, кликните на дугме „Сачувај промене“ да бисте применили промене на видљивост вашег профила.

  Када завршите ове кораке, ваш ЛинкедИн профил ће бити у скривеном режиму, а ваше име, наслов и фотографија профила биће сакривени од других ЛинкедИн чланова када прегледате њихове профиле. Имајте на уму да ће ово подешавање такође утицати на то како видите профиле других, јер ће и за њих бити анонимно.

  Искључивање звука нечијих директних порука

  Може бити важно из неколико разлога блокирати нечије директне поруке на ЛинкедИн-у.

  • Смањите сметње: Искључивање директних порука од одређених људи може помоћи да ваш ЛинкедИн налог не буде превише заузет. Ово је посебно корисно ако добијате много порука јер искључите оне које нису битне омогућава вам да се фокусирате на оне које јесу.
  • Приватност и ограничења: Ако искључите нечије директне поруке, можете поставити ограничења и одлучити коју врсту порука желите да добијате од њих. Може вам помоћи ако желите да се држите подаље од одређених људи на платформи или ограничите колико разговарате са њима.
  • Избегавајте нежељени садржај: Понекад можете добити нежељене, бескорисне или неприкладне поруке. Искључивањем звука ових ћаскања можете да избегнете да видите ствари које не желите да видите и да ваше ЛинкедИн искуство буде позитивније.
  • Задржите свој професионализам: Искључивање звука нечијих текстова може бити суптилан начин да водите разговор са колегом или контактом без заустављања или потпуног прекида везе. Омогућава вам да задржите пословни однос док одлучујете колико често ћете разговарати једни с другима.
  • Управљање временом: Искључивање поруке може вам помоћи да пратите своје време и дате приоритет критичнијим разговорима. Осигурава да чујете само о разговорима који су најважнији за вас и ваше циљеве.
  • Избегавање сукоба: Понекад искључивање звука нечијих текстова може спречити тучу или свађе. Ако не желите да разговарате са неким, утишавање звука може бити љубазан начин да избегнете разговор.

  Запамтите да је утишавање нечијих текстова лични избор који треба да одговара вашим интересовањима и циљевима на сајту. Може вам помоћи да имате боље, персонализованије искуство на ЛинкедИн-у и обезбедите да ваши контакти остану вредни и продуктивни.

  Позитивни ефекти стављања ЛинкедИн профила у Стеалтх Моде

  Знате шта ради „Муте“ и како га користите на ЛинкедИн-у. Хајде да разговарамо о томе зашто је ова функција права. Помоћу алатке „Искључи звук“ на ЛинкедИн-у можете одлучити шта ће се појавити у вашем фиду и како разговарате са другим људима.

    Исправите проблем да се Диснеи Плус страница за пријаву не учитава

  Искључивањем веза или разговором можете да избегнете одређене информације или размене које можда нећете сматрати корисним или у којима желите да учествујете. Када користите ЛинкедИн-ов алат за искључивање звука, дешава се неколико добрих ствари:

  Прилагођени садржај

  Искључивање веза вам омогућава да прилагодите свој фид тако да видите само ажурирања и постове људи који су најважнији за ваше пословне циљеве и хобије. Осигурава да ћете добити важне информације, чинећи ваше ЛинкедИн искуство персонализованијим и вреднијим.

  Фокусирани ангажман

  Ако искључите неке разговоре или везе, можете се фокусирати на битне интеракције са кључним контактима или везама које одговарају вашим циљевима умрежавања. Ово вам омогућава ефикаснију интеракцију и избегавате да вас заобиђу мање критични разговори.

  Приватност

  Искључивање звука ћаскања може бити од помоћи ако желите да ваши текстуални разговори буду приватнији. Омогућава вам да водите приватне разговоре без потпуног прекида везе.

  Редуцед Цлуттер

  Искључивање ажурирања од контаката који објављују много садржаја који можда није релевантан за ваша радна интересовања помаже у смањењу нереда у фидовима. То спречава да ваш фид постане пренатрпан, тако да можете да се фокусирате на ставке које су вам важне.

  Контрола над обавештењима

  Можете да контролишете своја обавештења искључивањем ћаскања или веза. На овај начин можете смањити ометања и добијати упозорења само за најкритичније разговоре или разговоре који су осетљиви на време.

  Професионалне границе

  Алат „Искључи звук“ вам омогућава да поставите професионална ограничења тако што контролишете шта и колико често видите материјал од одређених контаката. Помаже вам да ваше ЛинкедИн искуство буде углађено и на правом путу.

  ЛинкедИн-ова алатка за искључивање звука омогућава вам да изградите персонализованији и вреднији простор за умрежавање. Омогућава вам интеракцију са садржајем и везама које вам помажу да постигнете своје радне циљеве док ограничавате количину времена које трошите на ажурирања и разговоре који су мање важни.

  Ситуације у којима се ЛинкедИн профил ставља у Стеалтх Моде

  Стеалтх режим на ЛинкедИн-у може бити од помоћи у различитим ситуацијама, пружајући корисницима већу контролу над њиховом видљивошћу и интеракцијама. Ево неколико сценарија у којима коришћење скривеног режима може бити корисно:

  Тражење посла

  Када активно траже нове могућности за посао, скривени режим омогућава корисницима да истраже потенцијалне послодавце, менаџере за запошљавање и колеге без да сигнализирају свој статус тражења посла свом тренутном послодавцу или мрежи.

  Истраживање тржишта и анализа конкуренције

  Професионалци који спроводе истраживање тржишта или анализу конкуренције могу да користе скривени режим да истраже профиле конкурената, трендове у индустрији и најбоље праксе без откривања свог идентитета и намера.

  Анонимно умрежавање

  Током напора на умрежавању, корисници ће можда више волети да дискретно прегледају профиле без привлачења пажње на своје посете. Стеалтх режим омогућава анонимно прегледање, омогућавајући корисницима да истраже потенцијалне везе без осећаја обавезе да започну контакт.

  Стратешки поновно повезивање

  У ситуацијама када корисници желе да се стратешки поново повежу са претходним контактима, коришћење скривеног режима им омогућава да истраже профил и активности особе пре него што одлуче да ли да се поново формално повежу.

  Приватност и границе

  Стеалтх режим може бити користан за одржавање приватности и професионалних граница. Корисници могу да контролишу ко може да види њихову активност искључивањем звука одређених веза или коришћењем приватног режима и минимизирањем нежељених порука или захтева за повезивање.

  Истраживање осетљивих тема

  Ако корисници истражују осетљиве или поверљиве теме, скривени режим им омогућава да прикупе информације без откривања својих интереса другима.

    Како користити интерактивне виџете на вашем иПхоне-у и иПад-у

  Умрежавање на догађајима или конференцијама

  Корисници могу комуницирати са бројним појединцима док присуствују догађајима или конференцијама. Стеалтх режим омогућава дискретно умрежавање, омогућавајући корисницима да истражују профиле без остављања видљивог дигиталног трага.

  Избегавање нежељене пажње

  Корисници који желе да избегну нежељену пажњу одређених веза или појединаца могу да користе прикривени режим да претражују профиле без обавештавања других о њиховом присуству.

  Развој каријере и унапређење вештина

  Када истражујете могућности за професионални развој или унапређење вештина, скривени режим омогућава корисницима да прегледају профиле стручњака у индустрији и лидера мишљења без откривања њихових интересовања.

  Фино подешавање ажурирања профила

  Професионалци који оптимизују своје ЛинкедИн профиле могу имати користи од скривеног режима тако што ће прегледати како се промене појављују другима пре него што их учине јавним.

  Иако скривени режим има погодности, фундаменталне интеракције су неопходне за стварање правих односа и успешног ЛинкедИн профила. Одговорно и разборито коришћење скривеног режима може допринети прилагођенијем и позитивнијем искуству умрежавања.

  Повећајте свој ЛинкедИн профил док сте у Стеалтх режиму

  Морате да се умрежите и повежете паметно да бисте повећали свој ЛинкедИн профил док сте у тихом режиму. Чак и ако је ваша акција тајна, можете успоставити значајне везе и изградити снажно пословно присуство. Ево неколико савета за повећање ваше ЛинкедИн странице док сте у скривеном режиму:

  Оптимизујте свој профил

  Уверите се да ваш ЛинкедИн профил има професионалну слику, занимљив наслов и добро написан опис. Користите основне термине да бисте помогли људима да пронађу вашу страницу када је погледају.

  Придружите се групама и учествујте

  Придружите се ЛинкедИн групама које су повезане са вашим послом или хобијима. Учествујте у групним разговорима, поделите вредне идеје и упознајте друге људе у групи. Групни разговори могу да вас учине видљивијима и да вам помогну да успоставите нове везе.

  Пошаљите персонализоване захтеве за повезивање

  Када шаљете захтеве за повезивање, учините поруку личном и објасните зашто желите да се повежете. Да бисте направили стварну везу, разговарајте о стварима које обоје волите или о томе како се познајете. Можете чак и покренути разговор тако што ћете навести нешто што вам се свиђа у вези са њиховим профилом или садржајем који ће их натерати да прихвате ваш захтев.

  Делите промишљени садржај

  И даље можете да делите корисне чланке, ажурирања и увиде у индустрију, чак и у скривеном режиму. Пишите информативне постове и делите их са јавношћу како бисте показали да знате о чему причате и да бисте укључили своју мрежу.

  Интеракција са садржајем других

  Лајкујте, коментаришите или делите приче и ажурирања ваших веза. Смислене размене могу вас учинити познатијим и помоћи вам да направите боље везе.

  Обратите се бившим студентима

  Користите ЛинкедИн алумни алат да контактирате претходне студенте и колеге. Алумни везе могу довести до корисних могућности умрежавања и погледа на пословни свет.

  Учествујте у виртуелним догађајима

  Идите на виртуелне догађаје, радионице и конференције и учествујте у њима. Посећујући онлајн догађаје, можете учити од стручњака у својој области, разговарати са другим гостима и проширити своју мрежу.

  Затражите препоруке приватно

  Можете приватно да питате колеге, надређене или клијенте за препоруке, чак и у скривеном режиму. Препоруке дају ауторитет вашем животопису и добро говоре о вашим професионалним вештинама.

  Волонтирање и одобрења вештина

  Препоручите вештине својих пријатеља и замолите их да учине исто за вас. Препоруке могу показати да сте стручњак и повећати поузданост вашег имиџа.

  Да бисте изградили јак ЛинкедИн профил, морате корисно разговарати са људима, чак и када сте у скривеном режиму. Учествујте у активностима умрежавања и водите корисне разговоре како бисте показали шта знате. Ваша ЛинкедИн страница може да расте сама од себе ако делите корисне информације и повезујете се са другим страницама. То би могло довести до нових могућности и раста у каријери.

  Закључак

  У закључку, сваки радник треба да научи како да контролише своју изложеност на ЛинкедИн-у користећи прикривени режим. Овај алат вам омогућава да се безбедно крећете вебом и паметно разговарате са другим људима. Користећи овај водич, можете сакрити своју ЛинкедИн страницу, читати а да вас нико не види и тражити контакте а да вас нико не види.

  Можете пажљиво да се умрежите у скривеном режиму, било да радите студију, тражите нове могућности или водите рачуна о свом дигиталном профилу. Искористите ЛинкедИн-ов „скривени режим“ у своју корист и преузмите контролу над својим послом са самопоуздањем и усмерењем.

  Затим погледајте свеобухватан водич за странице компаније ЛинкедИн.