Како се аутоматски пријавити на кориснички налог на Виндовс 11/10

Ако сматрате да није згодно да унесете лозинку када укључите рачунар, Виндовс 11 и 10 нуде згодне уграђене функције које вам омогућавају да заобиђете екран за пријаву и скочите право на радну површину. Ево три главна начина за подешавање аутоматске пријаве у Виндовс 11 и 10.

1. Користите Нетплвиз да бисте се аутоматски пријавили на кориснички налог

Најлакши начин да се аутоматски пријавите на Виндовс 11 или 10 кориснички налог је да користите услужни програм Нетплвиз. Иако овај панел који изгледа застарео није онај који сте вероватно често посећивали, овде морате само да подесите опцију да бисте омогућили аутоматску пријаву.

Пре него што то учините, имајте на уму да Виндовс Хелло (укључујући ПИН, заштиту лица и отиска прста) није компатибилан са аутоматском пријавом. Ако користите Виндовс Хелло, искључите га у Подешавања > Налози > Опције пријављивања.

Страница са опцијама за пријављивање укључује све Виндовс Хелло методе које сте подесили. Изаберите онај који желите да уклоните и кликните на Уклони—на пример да бисте уклонили ПИН у оперативном систему Виндовс 11.

Мораћете да знате своје Виндовс корисничко име и лозинку да бисте наставили; ако се пријављујете помоћу Мицрософт налога, ово је лозинка вашег Мицрософт налога. Пратите ове кораке да бисте аутоматизовали процес пријављивања на рачунар:

  Како да решите проблеме са Блуетоотх-ом у оперативном систему Виндовс 10
 • Притисните Виндовс тастер + Р, укуцајте нетплвиз у оквир и притисните Ентер.
 • На картици Корисници у оквиру за дијалог који се појави изаберите свој кориснички налог са листе.
 • Поништите квачицу Корисници морају да унесу корисничко име и лозинку да би користили овај рачунар, које ћете пронаћи на врху. Ако га не видите, показали смо како да вратите „корисници морају да уђу…“ ако недостаје на вашем уређају. Након што опозовете избор у пољу за потврду, кликните на Примени.
 • Појавит ће се упит који тражи ваше акредитиве за пријаву. Унесите своје корисничко име у одговарајуће поље (ако није унапред попуњено), унесите лозинку у поља Лозинка и Потврди лозинку и кликните на ОК.
 • Кликните на ОК на сваком отвореном прозору.
 • Поново покрените рачунар и он више неће тражити лозинку. Када желите да искључите аутоматску пријаву, потребно је само да означите. Корисници морају да унесу корисничко име и лозинку да би поново користили овај рачунар у услужном програму нетплвиз.

  Како прескочити пријаву на Виндовс након враћања из стања спавања

  Коришћење Нетплвиз-а само искључује аутоматску пријаву при покретању. Мораћете да подесите нека додатна подешавања да бисте онемогућили аутоматско пријављивање након буђења из стања спавања или хибернације:

  • У оперативном систему Виндовс 10 идите на Подешавања > Налози > Опције пријављивања > Захтевај пријаву и изаберите Никад под Ако сте били одсутни, када би Виндовс требало да захтева да се поново пријавите?
  • У оперативном систему Виндовс 11, ова функција се налази у оквиру Подешавања > Налози > Опције пријављивања > Додатна подешавања > Ако сте били одсутни, када би Виндовс требало да захтева да се поново пријавите? > Никад.

  2. Користите Виндовс регистар да бисте се аутоматски пријавили на кориснички налог

  Ако не желите да користите горњи метод, можете подесити неколико кључева регистратора да бисте се аутоматски пријавили на своје корисничке налоге. Као и увек са Регистри, уверите се да не додирујете ниједан кључ ако не знате њихову сврху. Увек је добра идеја да направите резервну копију свог регистра пре него што направите било какве промене.

    Поправите шифру грешке 0к80070490 у оперативном систему Виндовс 10

  Када је Виндовс Хелло онемогућен и ваше корисничко име и лозинка су при руци, следите ове кораке да бисте омогућили аутоматску пријаву за свој налог:

 • Притисните тастер Виндовс + Р, унесите регедит и притисните Ентер.
 • Притисните Да у искачућем прозору тражећи да дозволите уређивачу регистра да изврши промене на вашем уређају.
 • Када се отвори уређивач регистра, идите на следећу путању:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon 
 • Пронађите унос који каже ДефаултУсерНаме са десне стране и кликните двапут на њега.
 • Унесите своје корисничко име у поље Подаци о вредности и кликните на ОК. Ако имате само један кориснички налог на свом уређају, ова опција ће бити унапред попуњена.
 • Двапут кликните на Подразумевана лозинка са десне стране. Ако не видите овај унос, кликните десним тастером миша било где на празно у десном окну, кликните на Ново и изаберите Вредност стринга. Користите ДефаултПассворд као име.
 • Двапут кликните на унос и унесите своју лозинку у поље Подаци о вредности. Не заборавите да користите лозинку за свој Мицрософт налог ако не користите локални налог. Након што додате лозинку, кликните на ОК.
 • Пронађите АутоАдминЛогон са десне стране и кликните двапут на њега.
 • Унесите 1 у поље Подаци о вредности и кликните на ОК.
 • Затворите уређивач регистра и поново покрените рачунар.
 • Следећи пут када покренете рачунар, одвешће вас директно на радну површину. Да бисте искључили аутоматску пријаву, промените вредност АутоАдминЛогон на 0.

  3. Користите апликацију да бисте се аутоматски пријавили на кориснички налог

  Постоји чак и апликација која вам помаже да се аутоматски пријавите на Виндовс 10 или 11 кориснички налог. Ако често укључите и искључите аутоматску пријаву на Виндовс 10/11, можда ћете желети да користите ову апликацију уместо горенаведених метода.

    Поправите шифру грешке 0кц7700112 у оперативном систему Виндовс 10

  Аутологон омогућава вам да укључите и искључите функцију аутоматске пријаве једним кликом. То је бесплатна апликација Сисинтерналс коју можете преузети са званичне Мицрософт веб локације.

  Ако не планирате да инсталирате апликацију, можете користити преносиву верзију, која функционише баш као инсталирани алат. Пратите ове кораке да бисте почели да га користите:

 • Преузмите, издвојите и покрените Аутологон на свом Виндовс рачунару.
 • Унесите своје корисничко име у поље Корисничко име, унесите свој домен у поље Домен (ово би требало да буде аутоматски попуњено у већини случајева), унесите лозинку у поље Лозинка (било да је она за ваш локални или Мицрософт налог) и кликните на Омогући.
 • Аутоматско пријављивање је сада омогућено на вашем рачунару.
 • Ако икада пожелите да искључите аутоматско пријављивање, кликните на дугме Онемогући у апликацији.
 • Срећом, ова апликација чува вашу лозинку у Регистру помоћу шифровања (сазнајте како шифровање функционише). Дакле, чак и ако неко може да приступи Регистру, неће моћи да прочита вашу лозинку.

  Да ли ваш кориснички налог постаје мање сигуран са аутоматском пријавом?

  Зависи.

  Пошто свако може да се пријави на ваш налог, ваши подаци можда неће бити тако безбедни ако делите рачунар са другима. Предлажемо вам да захтевате лозинку или да подесите алтернативне опције за пријављивање на Виндовс Хелло — посебно ако ваш рачунар има осетљиве податке.

  Међутим, ако сте једина особа са физичким приступом свом рачунару, требало би да будете у реду да користите функцију аутоматске пријаве. Ово ће вам уштедети време и смањити непријатности куцања лозинке при сваком пријављивању.