Како шифровати послату е-пошту у Мицрософт Оутлоок-у

Кључне Такеаваис

  • Мицрософт Оутлоок шифровање повећава поверење и сигурност у дигиталној комуникацији, штитећи поверљиве или личне податке.
  • Шифровање е-поште је кључно због растућих сајбер претњи и усклађивања са законима о приватности, штитећи податке од опасности на мрежи.
  • Оутлоок нуди две главне опције шифровања: ОМЕ за флексибилност и С/МИМЕ за већу безбедност, али обе захтевају одређена разматрања.

Сви користе е-пошту за слање информација, укључујући невероватно важне и осетљиве податке. Чини се безбедним и углавном јесте, али шта ако би ваш налог е-поште могао бити још безбеднији?

Са Мицрософт Оутлоок шифровањем, то може бити.

Зашто користити шифровање е-поште у Оутлоок-у?

Шифровање е-поште у Мицрософт Оутлоок-у је кључно за заштиту ваше е-поште. Користи моћ шифровања да заштити ваше е-поруке, чинећи их читљивим само онима са правим кључем за дешифровање. Ово је посебно важно за поверљиве или личне податке.

Пораст сајбер претњи учинио је шифровање е-поште виталним. Не само да штити ваше податке од опасности на мрежи, већ је и усклађен са законима о приватности. Штавише, повећава поверење и сигурност у вашој дигиталној комуникацији.

Наш корак по корак курс о безбедности е-поште садржи обиље информација о чувању ваше е-поште и свакодневно се доставља у ваше пријемно сандуче; вреди погледати.

  9 најбољих решења за управљање мрежном конфигурацијом

Шифровање није доступно у бесплатној верзији Оутлоок-а.

Како шифровати е-пошту у верзији програма Оутлоок за десктоп рачунаре

Прво, нацртајте своју е-пошту као и обично. Након што саставите своју е-пошту, идите на картицу Опције која се налази у прозору за композицију е-поште. Овде ћете пронаћи опцију за шифровање ваше е-поште, што је суштински корак да обезбедите своју е-пошту пре слања. Изаберите дугме Шифруј да бисте активирали ову функцију.

У одређеним верзијама Мицрософт Оутлоок-а, можда ћете приметити икону катанца или дугме Шифруј може бити названо Безбедно. Међутим, упутства су иста.

Ако омогућите ову опцију, ваша е-пошта постаје шифрована. Да бисте проверили његову ефикасност, размислите о слању тестне е-поште себи. Ово вам омогућава да из прве руке видите како се шифрована е-пошта изгледа примаоцу, осигуравајући да стигне у безбедном, нечитљивом формату осим ако није дешифрована.

Како шифровати е-пошту у верзији прегледача претплате на Оутлоок

Шифровање е-поште у верзији прегледача Оутлоок-а слично је десктоп апликацији, иако са неколико малих разлика.

Примарна разлика лежи у локацији опција шифровања унутар интерфејса претраживача. Док се крећете кроз веб верзију, можда ћете пронаћи поставке шифровања које се налазе другачије него у десктоп апликацији.

Међутим, морате само да креирате нову е-пошту на веб верзији, као на десктоп верзији. Затим идите на картицу Опције, кликните на дугме Још опција на крајњем десном углу оквира са алаткама и промените подешавања да бисте шифровали своју е-пошту.

Напредне функције шифровања у Оутлоок-у

Мицрософт Оутлоок нуди две главне опције шифровања за безбедну комуникацију путем е-поште: Оффице 365 шифровање порука (ОМЕ) и Сецуре/мултипурпосе Интернет Маил Ектенсионс (С/МИМЕ). ОМЕ омогућава слање шифрованих е-порука на било коју адресу е-поште, без обзира на платформу е-поште примаоца и добро је интегрисан са Оффице 365 пакетом.

  3 нове функције које бисте требали испробати у Логиц Про 10.8

Насупрот томе, С/МИМЕ пружа виши ниво безбедности шифровањем е-поште и дигиталним потписивањем ради аутентичности. Међутим, захтева да и пошиљалац и прималац имају С/МИМЕ сертификат, што може ограничити његову употребу ако било којој страни недостаје овај сертификат. Стога је С/МИМЕ сигурнији, али мање флексибилан од ОМЕ.

Када бирате између ОМЕ и С/МИМЕ сигурносних протокола за е-пошту, узмите у обзир своје потребе и могућности е-поште примаоца. Ваша одлука треба да одговара овим факторима.

Проблеми на које можете наићи у Оутлоок шифровању е-поште

Када је у питању шифровање у Оутлоок-у, могу се појавити одређени технички проблеми у вези са дигиталним ИД-овима. Дигитални ИД, кључан за процес шифровања, понекад може бити извор проблема као што су грешке сертификата или одсуство опција шифровања. Ево како можете да решите ове проблеме.

Грешке сертификата

Ако наиђете на грешку сертификата, то указује на проблем са поузданошћу или ваљаношћу дигиталног ИД-а. Прво проверите да ли је дигитални ИД исправно инсталиран у Оутлоок-у. Ово захтева од вас да потврдите да ваша подешавања е-поште интегришу ИД. Чак и ако сте инсталирали ИД и проблем се наставља, проблем се може односити на датум завршетка сертификата. Дигитални ИД-ови имају дефинисан период важења, а истекли ИД ће довести до грешака. У таквим случајевима је неопходно обновити или добити нови дигитални ИД од овлашћеног органа.

Недостају опције шифровања

Ако опција шифровања није видљива у Оутлоок-у, то може бити због застарелог или инсталираног дигиталног ИД-а. Уверите се да ваша верзија Оутлоок-а подржава шифровање и да је ваш дигитални ИД ажуриран и интегрисан у ваш налог. Понекад поновна инсталација дигиталног ИД-а или ажурирање ваше Оутлоок апликације може да реши овај проблем. Поред тога, консултовање ресурса подршке вашег добављача дигиталног ИД-а или Мицрософт Оутлоок-а може да пружи специфичне смернице прилагођене вашој ситуацији.

  9 најбољих АПИ-ја за трговце за интеграцију у финансијске производе