Како скенирати ГитХуб спремиште за акредитиве?

Сазнајте да ли ваше ГитХуб спремиште садржи осетљиве информације као што су лозинка, тајни кључеви, поверљиве информације итд.

ГитХуб користе милиони корисника за хостовање и дељење кодова. Фантастично је, али понекад ви/програмери/власници кода можете случајно бацити поверљиве информације у јавно складиште, што може бити катастрофа.

Постоји много инцидената у којима су поверљиви подаци процурили на ГитХуб. Не можете елиминисати људску грешку, али можете предузети мере да је смањите.

Како осигурати да ваше спремиште не садржи лозинку или кључ?

Једноставан одговор – не чувајте.

Као најбољу праксу, требало би да користите софтвер за тајно управљање за чување свих осетљивих информација.

Али у стварности, не можете контролисати понашање других људи ако радите у тиму.

БТВ, ако користите Гит за иницијализацију и имплементацију ваше апликације, он креира фасциклу .гит, а ако је доступна преко Интернета, може открити осетљиву потврду – што не желите и требало би да размислите о блокирању .гит УРИ-ја.

Следећа решења вам помажу да пронађете грешке у вашем спремишту.

Тајно скенирање

ГитХуб-ова функција тајног скенирања је моћан алат који открива случајне тајне скривене у вашем коду, штитећи од цурења података и компромиса. Функционише без проблема и за јавна и за приватна спремишта, педантно прочешљавајући сваки кутак и пукотину да би открио све промашене тајне.

Али његове могућности се настављају. Када се открије тајна, ГитХуб предузима проактивне мере упозоравајући одговарајуће провајдере услуга, подстичући их да брзо ублаже све потенцијалне ризике. Што се тиче приватних спремишта, ГитХуб иде даље тако што обавештава власнике или администраторе организација, обезбеђујући да прави појединци у вашем тиму одмах буду упознати са ситуацијом.

Да би се обезбедила стална видљивост, упозорења су видљиво приказана у спремишту, служећи као јасан сигнал за вас и ваш тим да предузмете брзу акцију. ГитХуб-ова функција тајног скенирања делује као ваш будни савезник, марљиво радећи на томе да ниједна тајна не остане непримећена и да ваши пројекти остану сигурни.

Прихватите моћ тајног скенирања и кодирања са сигурношћу, знајући да су ваше осетљиве информације заштићене.

Гит Сецретс

Дозволите ми да вас упознам са гит-сецретс, алатом који нас може спасити од непријатности да случајно додамо тајне у наша Гит репозиторијума. Скенира урезивања, поруке урезивања и спаја се како би спречио тајно цурење у нашем коду.

Да бисмо започели са Виндовс-ом, једноставно покрећемо инсталл.пс1 ПоверСхелл скрипту. Копира потребне датотеке у инсталациони директоријум и додаје их у наш кориснички ПАТХ. Ово чини гит-тајнама лако доступним са било ког места у нашем развојном окружењу.

Једном инсталиран, гит-сецретс постаје наш будни чувар, проверава да ли се било која историја урезивања, урезивања или стапања подудара са нашим конфигурисаним забрањеним обрасцима. Ако открије подударање, одбацује урезивање, спречавајући осетљиве информације да прођу кроз пукотине.

Можемо додати шаблоне регуларних израза у .гиталловед фајл у основном директоријуму спремишта да фино подесимо гит-тајне. Ово помаже да се филтрирају све линије које могу покренути упозорење, али су легитимне, успостављајући прави баланс између сигурности и погодности.

  10 игара заснованих на суперхеројима које можете купити одмах

Када скенирају датотеку, гит-сецретс издвајају све линије које одговарају забрањеним обрасцима и пружају детаљне информације, укључујући путање датотека, бројеве редова и одговарајуће линије. Такође проверава да ли се упарене линије подударају са нашим регистрованим дозвољеним обрасцима. Урезивање или стапање се сматра сигурним ако дозвољени обрасци поништавају све означене линије. Међутим, гит-сецретс блокирају процес ако било која подударна линија не одговара дозвољеном шаблону.

Док користимо гит-сецретс, морамо бити опрезни. Забрањени обрасци не би требало да буду прешироки, а дозвољени обрасци не би требало да буду превише дозвољени. Тестирање наших образаца коришћењем ад-хоц позива за гит тајне – скенирање $филенаме осигурава да раде како је предвиђено.

Ако сте жељни да дубље зароните у гит-тајне или желите да допринесете његовом развоју, наћи ћете пројекат на ГитХуб-у. То је пројекат отвореног кода који подстиче допринос заједнице. Придружите се заједници и направите разлику!

Уз гит-сецретс, можемо поуздано да кодирамо, знајући да случајне тајне неће угрозити наше пројекте. Хајде да прихватимо ову алатку и заштитимо наше осетљиве информације.

Репо супервизор

Имам ову узбудљиву вест: Репо-супервизор је моћан алат који открива тајне и лозинке у вашем коду. Инсталирање је лако – једноставно додајте веб-хук у своје ГитХуб спремиште. Репо-супервизор нуди два режима: скенирање захтева за повлачењем на ГитХуб-у или скенирање локалних директоријума из командне линије. Изаберите режим који вам највише одговара.

Да бисте кренули на своје путовање гит-тајнама, једноставно посетите ГитХуб складиште и преузмите најновије издање. Тамо ћете открити пакете прилагођене за АВС Ламбда примену и ЦЛИ режим прилагођен кориснику. Са ЦЛИ режимом, можете директно да зароните без икаквих додатних подешавања, док режим захтева за повлачењем захтева примену на АВС Ламбда. Одаберите опцију која одговара вашим потребама и почните да искориштавате моћ гит-тајни како бисте појачали сигурност ваше базе кода!

У ЦЛИ режиму, обезбедите директоријум као аргумент, а Репо-супервизор скенира подржане типове датотека, обрађујући сваку датотеку са токенизером специфичним за њен тип. Покреће безбедносне провере екстрахованих стрингова и пружа јасне извештаје у обичном тексту или ЈСОН формату.

За режим захтева за повлачењем, Репо-супервизор обрађује корисне податке веб-хука, издваја измењене датотеке и врши безбедносне провере екстрахованих стрингова. Ако се пронађу проблеми, поставља статус ЦИ на грешку, повезујући се са извештајем. Нема проблема значи успешан ЦИ статус.

Репо-супервисор је невероватан инспектор кода који чува наше тајне и лозинке. Осигурава интегритет наше кодне базе, што је кључно у нашем професионалном животу.

Испробајте Репо-супервисор! Инсталирајте га, конфигуришите веб-хук и пустите га да скенира тајне и лозинке. Уживајте у додатном слоју сигурности!

Тартуф Хог

Дозволите ми да вам представим невероватан алат који се зове Тартуф Хог. Сматрајте то својим лојалним пратиоцем кода, који марљиво њуши сваки траг осетљивих информација који вребају у вашим спремиштима. Труффле Хог је мајстор у упуштању дубоко у историју вашег пројекта, педантно скенирајући за потенцијално цурење вредних тајни као што су АПИ кључеви и лозинке.

Са својим арсеналом провера високе ентропије и образаца регуларних израза, овај алат је припремљен да открије ова скривена блага и осигура да ваш код остане безбедан. Реците збогом тајним цурењима и пригрлите будну заштиту Тартуфа!

  Како калибрисати компас на Андроиду да бисте побољшали тачност локације уређаја

А ево најбољег дела: најновија верзија Труффле Хог-а је препуна многих нових моћних функција. Сада се може похвалити са преко 700 детектора акредитива који активно верифицирају своје одговарајуће АПИ-је. Такође подржава скенирање ГитХуб-а, ГитЛаб-а, система датотека, С3, ГЦС-а и Цирцле ЦИ-ја, што га чини невероватно разноврсним.

И не само то, ТруффлеХог сада има изворну подршку за тренутну верификацију приватних кључева против милиона ГитХуб корисника и милијарди ТЛС сертификата користећи своју најсавременију Дрифтвоод технологију. Може чак и да скенира бинарне датотеке и друге формате датотека, осигуравајући да ниједан камен не остане на камену.

Штавише, ТруффлеХог је доступан и као ГитХуб акција и као пре-цоммит хоок, неприметно се интегришући у ваш развојни радни ток. Дизајниран је тако да буде згодан и лак за употребу, пружајући додатни ниво сигурности без изазивања непотребних проблема.

Уз Труффле Хог у свом комплету алата, можете поуздано заштитити свој код од случајног излагања и чувати своје тајне закључане. Зато покушајте са Труффле Хог-ом и пустите га да ради своју магију у заштити ваших пројеката.

Гит Хоунд

ГитХоунд превазилази ограничења других алата користећи ГитХуб претрагу кода, подударање шаблона и претраживање историје урезивања. Може да претражује цео ГитХуб, а не само одређена спремишта, кориснике или организације. Како је то кул?

Сада, хајде да заронимо у његове фантастичне карактеристике. Гит Хоунд користи ГитХуб/Гист претрагу кода, омогућавајући му да прецизно одреди осетљиве информације разбацане по огромном простору ГитХуб-а, а које је свако поставио. То је као да имате мапу блага за откривање потенцијалних рањивости.

Али ГитХоунд се ту не зауставља. Он детектује осетљиве податке коришћењем подударања шаблона, контекстуалних информација и ентропије стрингова. Чак и копа дубоко у историју обавезивања како би пронашао непрописно избрисане тајне, осигуравајући да ниједан камен не остане на камену.

Да би вам поједноставио живот, ГитХоунд укључује систем бодовања који филтрира уобичајене лажне позитивне резултате и оптимизује своју потрагу за интензивно копање складишта. Дизајниран је да вам уштеди време и труд.

И погодите шта? Гит Хоунд је опремљен басе64 могућностима детекције и декодирања. Може да открије скривене тајне кодиране у басе64 формату, дајући вам додатну предност у потрази за осетљивим информацијама.

Штавише, ГитХоунд нуди опције за његову интеграцију у веће системе. Можете да генеришете ЈСОН излаз и прилагодите регуларне изразе према вашим специфичним потребама. Све је у флексибилности и оснаживању вас да градите на његовим темељима.

Сада, хајде да причамо о његовим узбудљивим случајевима употребе. У корпоративном свету, ГитХоунд постаје непроцењив у потрази за изложеним АПИ кључевима корисника. Помаже у заштити осетљивих информација, обезбеђујући највиши ниво безбедности.

За ловце на бубе, Гит Хоунд мења игру. Омогућава вам да тражите процуреле АПИ токене запослених, помажући вам да откријете рањивости и зарадите те заслужене награде. Зар Гит Хоунд није невероватан?

Гитлеакс

Гитлеакс је дизајниран да вам олакша живот. То је једноставно за коришћење, све-у-једном решење које открива тајне, било да су закопане у прошлости или садашњости вашег кода. Реците збогом ризику од излагања лозинки, АПИ кључева или токена у вашим пројектима.

  Зашто вам треба ВПН за торрентинг?

Инсталација Гитлеакса је лака. Можете да користите Хомебрев, Доцкер или Го, у зависности од ваших жеља. Осим тога, нуди флексибилне опције имплементације. Можете га поставити као закачицу за пре-урезивање директно у свом спремишту или искористити предности Гитлеакс-Ацтион-а да га неприметно интегришете у своје ГитХуб радне токове. Све је у проналажењу подешавања које вам највише одговара.

Сада, хајде да причамо о командама које Гитлеакс нуди. Прво, имамо команду „детектуј“. Ова моћна команда вам омогућава да скенирате спремишта, директоријуме и појединачне датотеке. Било да радите на сопственој машини или у ЦИ окружењу, Гитлеакс вас покрива. Осигурава да ниједна тајна не прође кроз пукотине.

Али то није све. Гитлеакс такође обезбеђује команду „протецт“. Ова команда скенира експлицитно неповезане промене у вашим Гит репозиторијумима. Делује као ваша последња линија одбране, спречавајући да се тајне нехотице одају. То је заштита која чува ваш код чистим и сигурним.

Тинес, име од поверења у индустрији, спонзорише Гитлеакс. Уз њихову подршку, Гитлеакс наставља да се развија и побољшава, пружајући вам најбоље могућности откривања тајних података.

Зато, моји млади професионалци, не дозволите да тајне компромитују ваше пројекте. Инсталирајте га, подесите и пустите да обави тежак посао скенирања и заштите ваших спремишта

Репо безбедносни скенер

Безбедносни скенер репо-а је непроцењив алат командне линије дизајниран да помогне у идентификацији ненамерно унетих осетљивих података, као што су лозинке, токени, приватни кључеви и друге тајне, унутар вашег Гит спремишта.

Ова моћна алатка вам омогућава да проактивно откријете и решите потенцијалне безбедносне пропусте који произилазе из ненамерног укључивања поверљивих информација у вашу базу кодова. Коришћењем репо безбедносног скенера, можете осигурати интегритет свог спремишта и заштитити своје осетљиве податке од неовлашћеног приступа.

Репо Сецурити Сцаннер без напора продире у читаву историју спремишта, брзо представљајући свеобухватне резултате скенирања. Спровођењем темељних скенирања, омогућава вам да проактивно идентификујете и брзо решите потенцијалне безбедносне пропусте који могу настати због откривених тајни у софтверу отвореног кода.

Гит Гуардиан

ГитГуардиан је алатка која омогућава програмерима, тимовима за безбедност и усклађеност да прате ГитХуб активности у реалном времену и идентификују рањивости због откривених тајни као што су АПИ токени, безбедносни сертификати, акредитиви базе података итд.

ГитГуардиан омогућава тимовима да спроводе безбедносне политике у приватном и јавном коду и другим изворима података.

Главне карактеристике ГитГуардиана су;

  • Алат помаже да се пронађу осетљиве информације, као што су тајне у приватном изворном коду,
  • Идентификујте и поправите цурење осетљивих података на јавном ГитХуб-у.
  • То је ефикасан, транспарентан и једноставан за постављање алат за откривање тајне.
  • Шира покривеност и свеобухватна база података која покрива скоро све осетљиве информације које су у опасности.
  • Софистициране технике усклађивања узорака које побољшавају процес откривања и ефикасност.

Закључак

Надам се да вам ово даје идеју о проналажењу осетљивих података у ГитХуб спремишту. Ако користите АВС, погледајте овај чланак да бисте скенирали АВС безбедност и погрешну конфигурацију. Пратите нас за узбудљивије алате који ће побољшати ваш професионални живот. Срећно кодирање и чувајте те тајне закључане! 🔒