Како снимити аудио на Виндовс 11

Без обзира да ли желите да увежбате говор, савладате страни језик или направите подкаст, снимање звука на рачунару са оперативним системом Виндовс 11 је једноставан процес. Можете чак и да снимите звук који излази са вашег Виндовс 11 рачунара.

Овде вам показујемо кораке за снимање звука на рачунару са оперативним системом Виндовс 11 користећи и изворне и апликације трећих страна.

Како снимити звук помоћу микрофона на Виндовс 11

Постоји неколико различитих начина на које можете да снимите свој звук у оперативном систему Виндовс 11. Можете користити уграђену апликацију Снимач звука или апликацију треће стране као што је Аудацити за снимање звука помоћу микрофона рачунара. Ево како.

1. Снимите свој звук помоћу апликације Снимач звука

Апликација Соунд Рецордер је једноставна за коришћење и може да снима звук у различитим популарним форматима, укључујући МП3, М4А, ВАВ, ФЛАЦ и ВМА. Отворите апликацију Снимач звука из менија за претрагу и изаберите жељени аудио улазни уређај помоћу падајућег менија у доњем левом углу.

Притисните дугме црвене тачке да започнете снимање. Током снимања, имате опцију да паузирате процес или га сачувате кликом на дугме за заустављање. Алтернативно, можете да користите и пречице на тастатури у апликацији Снимач звука да бисте извршили ове радње.

  Поправи код грешке 0к80070456 0ка0019 у оперативном систему Виндовс 10

Можете да отворите мени Подешавања у апликацији Снимач звука да промените формат снимања или подесите жељени квалитет звука.

2. Снимите свој звук помоћу апликације Аудацити

Иако уграђена апликација Соунд Рецордер из Мицрософта обавља посао, она нема много функција. Ако тражите апликацију за снимање звука богатију функцијама, можете преузети и користити Аудацити. То је бесплатна апликација која вам може помоћи да креирате и уређујете аудио снимке професионалног квалитета на вашем Виндовс рачунару.

Преузмите и инсталирајте Апликација Аудацити на вашем рачунару. Отворите га и кликните на дугме за снимање да бисте започели снимање звука. Када завршите са снимањем, кликните на мени Датотека, идите на Извоз и изаберите жељени формат за чување датотеке.

Поред снимања звука, Аудацити вам такође омогућава комбиновање више нумера, уклањање позадинске буке са снимака, брисање вокала из музике и још много тога. Да бисте сазнали више, погледајте наш наменски водич о томе како да користите Аудацити за снимање звука на Виндовс-у.

Како снимити звук који долази са вашег Виндовс 11 рачунара

Да ли желите да снимите звук који излази из вашег Виндовс 11 рачунара? Не брините, не морате да држите микрофон до звучника вашег рачунара, јер Виндовс нуди згодну функцију познату као Стерео Мик за ову сврху.

Ево како можете да омогућите и користите Стерео Мик за снимање звука који емитује са вашег рачунара.

 • Кликните десним тастером миша на икону звучника на траци задатака и изаберите Подешавања звука из резултирајућег менија.
 • У апликацији Подешавања која се отвори, кликните на Још подешавања звука.
 • Пребаците се на картицу Снимање и пронађите унос Стерео Мик. Ако се стерео микс не приказује, кликните десним тастером миша било где на празан простор унутар картице Снимање и означите опцију Прикажи онемогућене уређаје.
 • Кликните десним тастером миша на Стерео Мик и изаберите Омогући.
 • Поново кликните десним тастером миша на Стерео Мик и изаберите Постави као подразумевани уређај.
 • Притисните Примени, а затим ОК да бисте сачували промене.
 •   Како уклонити препоручени одељак Старт менија из Виндовс 11

  Након што довршите горенаведене кораке, отворите апликацију Соунд Рецордер или Аудацити и поставите Стерео Мик као подразумевани аудио улазни уређај. Затим пустите песму, подкаст или предавање на рачунару и снимите га.

  Лако снимајте свој аудио на Виндовс-у

  Као што смо управо видели, снимање звука на вашем Виндовс 11 рачунару је брзо и лако. Уграђена апликација Соунд Рецордер је савршена за креирање једноставних снимака попут гласовних белешки. Али ако вам треба више функција, попут снимања више нумера или уређивања ваших снимака, боље је да користите апликацију треће стране као што је Аудацити.