Како трајно избрисати Инстаграм налог

Суочимо се с тим, Инстаграм понекад може бити неодољив.

Са количином видео садржаја који видите свакодневно, скоро да се чини да је померање постало незаустављива навика јер не желите да пропустите „следећи занимљив колут“. Сат скроловања се брзо претвара у 4 сата, а ако сте као мој рођак, ваше време на екрану можда чак и додирује кров.

Без обзира да ли сте уморни од зависности од друштвених медија или једноставно осећате да вам Инстаграм више нема сврхе, брисање налога изгледа као логична идеја.

Проблем је што то није тако једноставан процес као што је некада био. У прошлости сте само отишли ​​на Подешавања и видели опцију да одмах избришете свој налог. То више није случај.

Процес је данас мало збуњујући, посебно након неколико најновијих ажурирања. Међутим, можете се завалити и пратити док ја постављам кораке на најједноставнији начин у овом посту.

Ако више волите да гледате детаљни водич за процес, ево кратког видео снимка:

Хајде да научимо више.

Зашто бисте можда желели да избришете свој Инстаграм налог

Без обзира на то колико Инстаграм може бити зависан, постоје ситуације у којима се брисање налога чини као најбоља ствар. Ево неколико разлога зашто бисте можда желели да избришете свој Инстаграм налог.

  Како се можете пријавити на Депоп

#1. Упоређивање свог живота са другима 👥

Лако је бити ухваћен у савршеном свету који приказују корисници Инстаграма, што већину времена није реалност. Можда сте и уморни од поређења свог живота са лепим тренуцима других и прижељкивања зашто не живите таквим животом.

Ово је велики проблем у нашем друштву и што пре схватимо његов утицај, то боље за нас.

Прочитајте такође: Научите нову вештину са овим апликацијама

#2. Потреба за паузом 🌴

Прављење паузе је неопходно, а односи се на све аспекте живота. Ако осећате да вам је заиста потребан одмор од друштвених медија, брисање налога може бити одличан корак у томе.

Непрекидно бомбардовање обавештењима и потреба да будете „увек повезани“ може бити психички исцрпљујуће за већину људи.

#3. Превише времена дневно ⌛

Ако проводите превише времена скролујући на Инстаграму, постоји велика могућност да то утиче на ваш распоред. Можда ћете приметити да користите Инстаграм чак и када је време за посао или спавање.

Прављење резервне копије ваших података

Пре него што наставимо са процесом брисања, можете да направите резервну копију и преузмете целокупне податке свог налога тако што ћете отићи на свој профил, додирнути 3 реда, додирнути Вашу активност и на крају додирнути Преузми своје податке.

Ово ће вам омогућити да преузмете податке свог налога, као што су приче, фотографије, колути, архивирани постови итд.

Како трајно избрисати Инстаграм налог

Ево корака које морате да пратите да бисте трајно избрисали свој Инстаграм налог.

Корак 1: Отворите Инстаграм и додирните икону Профил.

Корак 2: Додирните три линије у горњем десном углу.

  Како наизменично сенчити редове или колоне у Гоогле табелама

Корак 3: Додирните Подешавања и приватност.

Корак 4: Померите се надоле док не видите Помоћ. Додирните га.

Корак 4: Додирните Центар за помоћ.

Корак 5: Требало би да видите овакав екран. Морате да додирнете три линије у горњем десном углу.

Корак 6: Додирните Управљајте својим налогом.

Корак 7: Додирните Избриши свој налог.

Корак 8: Одавде морате да додирнете место где пише „Привремено деактивирајте свој Инстаграм налог“.

Корак 9: Померите се надоле док не видите везу са текстом „Избришите свој Инстаграм налог“.

Корак 10: Додирните падајући мени Помоћ за иПхоне апликацију.

Корак 11: Додирните Помоћ за мобилни претраживач.

Корак 12: Померите се надоле док не видите везу са текстом „Избриши свој налог“. Морате га додирнути.

Корак 13: Одавде морате да изаберете разлог зашто желите да избришете свој налог. Када видите најприкладнији разлог, додирните га или уђите у опцију „Нешто друго“.

Корак 14: Да бисте потврдили, мораћете да унесете лозинку.

Корак 15: Коначно, додирните Избриши и готови сте.

То су били кораци које сте морали да урадите са свог краја. Затим ће Инстаграму требати 30 дана да заврши процес брисања. Унутар тих 30 дана, ако се предомислите о брисању налога, једноставно се можете поново пријавити и то ће опозвати брисање.

Током периода од 30 дана, ваш налог неће бити видљив јавности.

Како деактивирати свој Инстаграм налог

Ако нисте сигурни да ли желите да трајно избришете свој Инстаграм налог, препоручујем да га деактивирате. Ово ће вам омогућити да се вратите на свој налог кад год то желите и избегнете неповратну штету.

Деактивирање је одлично привремено решење за проблеме као што су ментални умор и нарушен распоред због друштвених медија.

  Како омогућити закрпе уживо на Убунту 18.04

Кораци за деактивацију налога су скоро исти као и за брисање налога, осим што на страници на којој изаберете разлог за брисање налога морате да додирнете везу са текстом „Привремено деактивирај“.

Изаберите разлог за деактивацију на овој страници, унесите лозинку и додирните дугме за привремено деактивирање.

Када деактивирате налог, цео налог, укључујући све ваше фотографије, коментаре и свиђања, биће сакривен док се поново не пријавите на свој налог.

Савети да престанете да се осећате преоптерећено док користите Инстаграм

Понекад су вам потребни бољи начини за управљање употребом апликације, осим брисања или деактивирања вашег Инстаграм налога. Идеалан сценарио је да не дозволите да вас апликација конзумира. Ево неколико брзих савета који ће вам помоћи да увек будете у току са апликацијом.

#1. Престаните да пратите непотребне налоге 👤

Ако приметите да се због неких налога које пратите осећате лоше или да не додају вредност вашем животу, време је да их престанете пратити.

#2. Правите редовне паузе 🌴

Као што је поменуто у овом посту, пауза је неопходна за сваког човека. Претерано излагање друштвеним мрежама може да исцрпи ментално јер има превише информација, а нашем мозгу је с времена на време потребан одмор.

#3. Квалитет > Количина ✅

Уместо да трошите сваки мали део садржаја који се појави на вашем екрану, покушајте да се повежете са налозима који заиста додају вредност вашем животу. Фокусирајте се на квалитет, а не на квантитет.

#4. Користите функцију искључивања звука 🔇

Сваки телефон има ову функцију и хвала Богу на томе. Ако се и даље осећате преплављени друштвеним медијима, морате чешће да користите функцију искључивања звука да бисте смањили буку.

Завршне мисли

Брисање вашег Инстаграм налога може изгледати као велики корак, а то би вас могло задржати. Међутим, ако сте сигурни да ће резултат бити од користи за вас, препоручујем вам да наставите са тим.

Ако нисте сигурни, увек постоји опција да га деактивирате или покушате да постанете бољи у управљању преоптерећеношћу која долази са тим.

Затим научите како да искључите пословни налог на Инстаграму и пређете на лични налог.