Како учинити Виндовс рачунар бржим помоћу ВинОптимизер-а?

Хајде да прихватимо реалност да ваш рачунар има тенденцију да успорава с временом, ометајући вашу продуктивност и радни ток.

То се дешава зато што привремене датотеке, нежељене апликације и кеш датотеке гутају простор на вашем диску и смањују његове перформансе. Иако ово није уобичајено на потпуно новом рачунару, старији рачунари су они који су спорији јер скупљају више нежељених датотека и софтвера.

Штавише, напади злонамерног софтвера такође могу заразити ваш рачунар и успорити га. Због тога се препоручује да користите софтвер за оптимизацију рачунара да бисте убрзали свој рачунар како бисте избегли ове проблеме. То ће помоћи у одржавању вашег старијег рачунара и такође ће побољшати његове перформансе.

Оптимизација вашег рачунара не само да продужава животни век машине, већ вам такође помаже да одложите привремене датотеке, кеш претраживача и друге нежељене датотеке како бисте ослободили простор на диску.

Иако Виндовс већ има неколико алата за оптимизацију на контролној табли, они нису довољни за фино подешавање вашег рачунара. Осим тога, ова подешавања оптимизације су скривена дубоко у подешавањима тако да им је тешко приступити.

Због тога је од суштинског значаја да се одлучите за софтвер за чишћење рачунара који може оптимизовати ваш рачунар само једним кликом на дугме. Овај софтвер вам може помоћи да одбаците непотребно смеће и софтвер; поправите оштећени регистар и ограничите непотребне апликације да преплаве РАМ.

Иако постоји неколико Виндовс алата за убрзавање рачунара, не могу сви да испоруче оно чиме се могу похвалити. Асхампоо ВинОптимизер је далеко најефикаснији и најмоћнији чистач који делује као ваш дигитални помоћник за подешавање и побољшање животног века вашег рачунара. Хајде да погледамо овај алат за убрзавање рачунара и видимо да ли га вреди испробати или не.

Асхампоо ВинОптимизер: карактеристике

Иако можда звучи чудно, преоптерећени рачунар има тенденцију да постане нестабилан; то је зато што се тоне непотребних датотека гомилају и ометају правилно функционисање вашег чврстог диска, процесора, па чак и подешавања.

Иако су ови проблеми сами по себи велика брига, не можете занемарити свој дигитални отисак који може угрозити вашу приватност на мрежи. Да бисте избегли све ове ситуације, размислите о инсталацији Асхампоо ВинОптимизер на вашем Виндовс рачунару.

Асхампоо ВинОптимизер је моћан и интуитиван услужни програм за подешавање оперативног система Виндовс који делује као шарм за враћање живота вашем старом и закржљалом рачунару. То је брз и сигуран алат који обавља задатке као што су дефрагментација диска, брисање привремених датотека, брисање кеша претраживача и друге корисне задатке. Одлучите се за ову ефикасну алатку за оптимизацију прозора за чишћење, оптимизацију и заштиту рачунара и повећање продуктивности.

Хајде да погледамо шта Асхампоо ВинОптимизер 19 може да вам понуди у свом пакету.

 • Аутоматско чишћење корпе за отпатке вашег рачунара
 • Може ефикасно смањити употребу меморије за више сегмената програма
 • Чишћење у реалном времену.
 • Ефикасно проналази дупле датотеке користећи своје побољшане филтере
 • Диск Доцтор Модуле за брзу анализу вашег чврстог диска
 • Недавно додани алат за управљање колачићима и Интернет Цлеанер
 • Модеран и динамичан интерфејс који олакшава испробавање функција
 • Управља свим екстензијама прегледача у свом Менаџеру проширења прегледача и обавештава вас ако је ажурирање проширења доступно
 • Новопокренути модул за проширену анализу система који може побољшати перформансе Виндовс рачунара.
 • Модул за управљање процесима пружа информације о свим апликацијама и задацима у позадини који се тренутно извршавају на вашем рачунару
 • Алати за оптимизацију паметног рачунара и чишћење смећа који су удаљени само један клик
 • Онемогућите Виндовс телеметрију преко функције снажног управљања приватношћу
 • Даје вам могућност да онемогућите и управљате сваком апликацијом и задатком у позадини појединачно.
 • Може да убрза и анализира време покретања система преко модула центра за покретање.
 • Може се аутоматски покренути при покретању система, тако да нема потребе да га покрећете појединачно.
  Како пронаћи локацију директоријума за покретање оперативног система Виндовс 11

Хајде да ближе погледамо употребљивост и различите модуле ВинОптмизер-а.

Асхампоо ВинОптимизер: Менаџер приватности

Ако тражите алатку која може да побољша безбедност и перформансе вашег Виндовс рачунара у целини, ово ће се показати као најбоља опклада. Асхампоо ВинОптимизер је недавно представио свој модул за управљање приватношћу који укључује уграђене функције приватности Виндовс-а заједно са јединственом функцијом против шпијуна.

Поред ових, наћи ћете и неколико напредних функција као што су алати за онеспособљавање телеметрије. Овај модул посвећено ради како би вас заштитио од Виндовс функција које угрожавају приватност и других занимљивих апликација. На неки начин, Приваци Манагер је робустан додатак кохерентном Асхампоо ВинОптимизер-у.

Асхампоо ВинОптимизер: Центар за покретање

Центар за покретање је одговоран за пружање одговора у вези са конфигурацијама вашег рачунара и процесом покретања вашег Виндовс-а. Овде су наведени сви статистички подаци који се односе на време покретања оперативног система Виндовс, време учитавања апликација и још много тога. Осим тога, навешће вам и оне апликације које су програмиране да се аутоматски покрећу када се рачунар покрене.

На овај начин можете брзо открити кривце (укључујући Виндовс изворне апликације) који успоравају ваш рачунар и онемогућити их притиском на дугме. Такође ће вас упозорити на непотребне апликације које надимају вашу Виндовс машину.

Асхампоо ВинОптимизер: Систем за чишћење

Чишћење система је један од најважнијих задатака рутине за оптимизацију оперативног система Виндовс, а Асхампоо ВинОптимизер 19 га није оставио по страни. Модул за чишћење Асхампоо ВинОптимизер-а може реновирати ваш рачунар и одржавати га као нов.

Овај модул има неколико алата као што је Интернет Цлеанер који брише вашу историју прегледања веба и брише колачиће веб локације, чиме се смањује ваш дигитални отисак како би се заштитила ваша приватност на мрежи. Осим тога, може пронаћи покварене или оштећене уносе у регистратору и елиминисати их како би ослободио простор на диску на вашој Виндовс машини.

Осим обављања ових напредних задатака, Модул за чишћење такође може да тражи привремене датотеке, непотребне апликације, дуплиране фотографије или видео записе и да их заувек брише једним кликом на дугме.

Лиценца Асхампоо ВинОптимизер

Верзија за десктоп рачунара овог снажног услужног програма за оптимизацију оперативног система Виндовс доступна је за 29,99 долара. Једна професионална лиценца овог алата може да ради на десет различитих рачунара у вашем дому. На неки начин, то је као да купите комплетан сет алата за подешавање Виндовс-а за целу породицу. Стога би требало да испробате овај моћни Виндовс оптимизатор који ће увелико убрзати ваш рачунар и одржати га као нов дуго времена.

  Поправите систем конфигурације који није успео да се иницијализује на Виндовс 10

Међутим, ако вам је овај услужни програм потребан у комерцијалне сврхе, мораћете да купите посебну лиценцу за сваку од инсталација које треба да извршите.

Сумирајући, Асхампоо ВинОптимизер је ефикасан софтвер који може да изврши дубинско чишћење и оптимизацију вашег система једном руком. Ако желите да истражите друге опције за брже покретање вашег Виндовс рачунара, навели смо неке од најбољих.

ЦЦлеанер

ЦЦлеанер може да очисти чак и оне делове ваших дискова за складиштење до којих је немогуће доћи коришћењем других алата за чишћење. Функција дубоког скенирања овог алата идентификује нежељене датотеке и паметно приказује резултате скенирања у различитим категоријама. На овај начин можете да поништите избор датотека које желите да задржите на рачунару.

Док плаћена верзија ЦЦлеанер-а нуди неке напредне алате као што су праћење у реалном времену, планирано чишћење и опоравак датотека, бесплатну верзију вреди испробати. Бесплатна верзија ЦЦлеанер-а може обављати задатке као што су чишћење привремених датотека, брисање кеша претраживача и брисање нежељених колачића. Можете да изаберете шта ћете задржати, а шта уклонити.

Иако овом алату за оптимизацију оперативног система Виндовс недостаје неколико напредних функција као што је Систем Мецханиц, неколико функција као што је Регистри Сцаннер је вредно пажње. Овај чистач вам такође даје моћ скенирања и брисања било које одређене датотеке или партиције. Ова опција је корисна ако имате проблема са одређеном апликацијом или партицијом чврстог диска.

Пириформ ЦЦлеанер такође нуди основне функције као што су дефрагментација диска, форматирање диск јединице и опције за враћање система. Ови алати су већ присутни на контролној табли оперативног система Виндовс. Такође добијате опцију да преузмете бесплатни Аваст Антивирус када покушате да преузмете ЦЦлеанер са његове званичне веб странице.

Можете купити премиум верзију алата ЦЦлеанер за 24,95 УСД. Напредни алати доступни у премиум верзији укључују праћење у реалном времену, планирано чишћење, аутоматска ажурирања, опоравак датотека и инвентар хардвера.

ЦлеанМиПЦ

ЦлеанМиПЦ помаже да ваш Виндовс рачунар ради као нов. Овај алат је способан да скенира ваш рачунар како би ухватио нежељене датотеке које троше простор на вашем диску. Корисна функција чишћења регистра помаже у уклањању нереда на рачунару и побољшању његових перформанси.

Нуди неколико алата за фрагментацију чврстог диска и искључивање проблема са регистром. ЦлеанМиПЦ је чиста и лака за коришћење алатка са интуитивним функцијама која помаже да ваш рачунар буде уредан. Такође помаже да се смањи ваш дигитални отисак тако што ефикасно одржава вашу приватност на мрежи. Скенира ваше веб претраживаче да идентификује вашу активност на мрежи и даје вам могућност да се ослободите података за пријаву и колачића притиском на дугме.

Неке од значајних карактеристика су:

 • Функције вишеструког програма за деинсталацију омогућавају вам да уклоните више апликација одједном заједно са њиховим траговима.
 • Идентификује апликације за аутоматско покретање и онемогућава их да би убрзао рачунар при покретању.
 • ЦлеанМиПЦ идентификује и приказује проширења прегледача тако да можете да избришете она која нису потребна.
 • Може лако да онемогући датотеку хибернације вашег рачунара.
 • Он уситњава ваше избрисане датотеке како би се избјегла злоупотреба од стране било кога.
  Како омогућити динамичко закључавање у оперативном систему Виндовс 10

Можете купити његову про верзију као годишњу претплату или једнократну куповину почевши од 39,95 за један рачунар.

Иоло Систем Мецханиц

Иоло Систем Мецханиц је један од најбољих Виндовс алата за оптимизацију рачунара који може помоћи у чишћењу смећа које гута простор на вашем диску ради побољшања перформанси. Нуди опције брзог и дубоког скенирања; ако желите да уклоните привремене датотеке, избришете уносе и историју прегледача, користите прву опцију. Изаберите опцију Дубоко скенирање да бисте додатно оптимизовали своје диск јединице и потражите дубоко укорењене нежељене датотеке.

Осим што побољшава перформансе драјва и брзине покретања, он такође побољшава брзину мрежне везе и процесор како би оптимизовао перформансе вашег рачунара. Осим ових, нуди мноштво функција попут алата за опоравак датотека и алата Систем Мецханиц Ултимате Дефенсе. Ово последње је корисно у заштити ваше приватности на мрежи и управљању вашим лозинкама.

Неке од његових карактеристика су:

 • Оптимизује ваш Виндовс рачунар, пружа заштиту приватности, побољшава перформансе процесора, ослобађа меморију, убрзава широкопојасну везу и уклања неред са диск јединице.
 • Успешно обнавља избрисане датотеке на рачунару.
 • Штити податке о вашој кредитној картици и лозинке
 • Уграђена антивирусна функција блокира злонамерни софтвер и уклања блоатвер.

Иоло Систем Мецханиц је скуп алат и нема бесплатну верзију, а коштаће вас 49,95 долара за куповину основне верзије. Осим тога, професионалац је доступан за 69,95 долара, а верзију Ултимате Дефенсе можете купити за 79,95 долара.

Авира Спеедуп

Авира је популарно име које нуди бесплатан антивирусни софтвер за ваш Виндовс рачунар. Осим што ваш рачунар штити од малвера, он такође има функције које помажу у оптимизацији вашег Виндовс рачунара и побољшању његових перформанси само једним кликом.

Авира Систем Спеедуп Про је интуитиван и једноставан алат за оптимизацију оперативног система Виндовс који помаже да ваш рачунар буде без нереда. Можете да закажете ову алатку за дубоко скенирање вашег рачунара да пронађе све нежељене датотеке, корисничке податке и кеш датотеке.

Авира такође покреће перформансе батерије и помаже вам да одржите приватност на мрежи. Авира Систем Спеедуп Про може ефикасно да обрише чврсти диск тако да нико не може да га поврати. Такође може да шифрује ваше поверљиве датотеке како бисте их избегли тако да им ниједна неовлашћена особа не може приступити.

Остале карактеристике су следеће:

 • Функција чишћења и оптимизације регистра
 • Одржавајте своју приватност на мрежи
 • Побољшава век трајања батерије
 • Оптимизује ваш рачунар за играње игара
 • Виртуелни чврсти диск
 • Чисти нежељене датотеке и проналази дупле датотеке

Иако је Авира бесплатан антивирусни софтвер, Систем Спеедуп Про је алат који се плаћа. Можете се претплатити на овај Виндовс оптимизатор за само 2 УСД месечно.

Закључак 👨‍🏫

Иако постоји неколико алата за оптимизацију Виндовс-а, Асхампоо ВинОптимизер је онај који чини чуда да убрза ваш рачунар и побољша укупне перформансе, посебно ако поседујете старији рачунар који је превише тром. Ако желите да одржавате свој стари рачунар и да ради као нов, Асхампоо ВинОптимизер је алат за вас!