Како заказати Инстаграм приче и уштедети време и труд

Инстаграм је најпопуларнија платформа друштвених медија. Платформа друштвених медија је одличан начин да останете у контакту са пријатељима, породицом и пословним сарадницима. Штавише, на Инстаграму постоји преко 200 милиона предузећа.

Како Инстаграм наставља да се развија, Инстаграм приче су карактеристика која је значајно порасла у популарности. Помоћу ове функције можете да делите одређене тренутке из својих дана, а људи такође могу да реагују и коментаришу ваше приче.

Док су Инстаграм приче одличан начин да се ангажујете са својом публиком, потребно је време и труд да их креирате и учитавате непрекидно, посебно ако сте власник предузећа, тако да је планирање ваших Инстаграм прича унапред стратегија која вам може помоћи да уштедите времена и труда и будите доследни.

У овом чланку ћемо истражити предности заказивања Инстаграм прича и дати детаљна упутства о томе како то да урадите успешно. Применом ове технике која штеди време, можете одржавати редовно и узбудљиво присуство на Инстаграму чак и када сте заузети другим стварима.

Шта су Инстаграм приче?

Инстаграм вам омогућава да постављате 24-часовне трајне слике, видео записе и друге визуелне информације. Дакле, приче на Инстаграму пружају тренутно искуство из вашег дана него стандардни постови на фееду платформе.

Инстаграм приче су представљене фотографијама профила и приказане као пројекција слајдова на врху фееда корисника Инстаграма. Да бисте видели причу на целом екрану, додирните слику профила. Такође, можете да додате уметничке компоненте док објављујете причу, укључујући текст, налепнице, ГИФ-ове, филтере, музику, анкете, квизове и још много тога.

Инстаграм приче можете користити на различите начине; Можете да пошаљете много прича узастопно да бисте направили већу, непрекидну причу, од којих свака има максимално трајање од 15 секунди.

Поред тога, Инстаграм укључује интерактивне алате који побољшавају ангажовање и разговор са вашом публиком, као што су везе за превлачење нагоре (за налоге са преко 10.000 пратилаца), спомињања и директне поруке у причама.

Инстаграм приче су одличан начин да се повежете са својом публиком, повећате своју изложеност и промовишете ангажовање, било да сте појединац који дели личне тренутке или компанија која нуди робу или услуге.

Зашто користити Инстаграм приче?

Инстаграм приче су корисно средство за појединце и организације због широког спектра предности.

Следе нека убедљива оправдања за коришћење Инстаграм прича:

Аутентичност и ангажовање у реалном времену

Дељење тренутака из вашег дана на Инстаграм причама је неформалније и стварније за интеракцију са вашим пратиоцима. Такође можете видети ангажовање и приказе у реалном времену.

  Шта учинити ако рачунар не иде у стање спавања

Повећана видљивост

Ваша Инстаграм прича је видљива само вашим пратиоцима. Кад год објавите причу, прича се приказује на врху вашег Инстаграм фида ваших пратилаца. Стога је већа вероватноћа да ће кликнути и ступити у интеракцију са вашим налогом.

Креативно изражавање

Коришћење различитих елемената и алата на Инстаграм причама као што су текст, налепнице, ГИФ-ови, филтери, музика и још много тога за вашу објаву. Можете побољшати естетску привлачност својих прича и произвести садржај користећи Инстаграм креаторе прича који је занимљив и препознатљив од конкуренције.

Везе за превлачење нагоре

Ако ваш пословни налог има више од 10.000 пратилаца, квалификовани сте да користите функцију превлачења нагоре. Као резултат тога, можете да укључите везе у своје приче које воде читаоце на друге веб странице, блогове, странице производа или било коју другу локацију коју желите. Линкови за превлачење нагоре су ефикасна стратегија за промоцију одређених понашања, генерисање потенцијалних клијената и повећање саобраћаја.

Истакнута прича

Инстаграм вам омогућава да чувате своје приче као истакнуте делове који су видљиво приказани на вашем профилу. Истакнуто вам омогућава да прикупите и представите своје највеће и најважније приче дуже од 24 сата, што заузврат чини ваш профил занимљивијим.

Вреднији ангажман

Инстаграм приче укључују различите интерактивне елементе, као што су анкете, квизови, налепнице са питањима, одбројавања итд. Користећи ове елементе, можете активно комуницирати са својом публиком у коментарима, спроводити истраживање тржишта и промовисати учешће. Градите заједницу међу својим пратиоцима и побољшавате интеракцију са њима тако што ћете их укључити у своје приче.

Важност заказивања Инстаграм прича

● Штеди време: можете да закажете приче користећи Инстаграм планере много унапред, тако да не морате да трошите време на њихово свакодневно објављивање. Када добијете сав садржај, можете га заказати према календару садржаја и плану.

● Доследност: Ваша публика ће увек добијати стална ажурирања путем прича. То ће вам помоћи да изградите добре везе са њима. Уз добру доследност, ваша публика ће имати навику да вас виђа свакодневно и желе више од вас.

● Повећајте ангажовање: Приче су одличан начин да се ангажујете са својом публиком и изградите однос један на један са њом. Једном када стекнете навику да редовно заказујете приче. Ваша публика примећује да доследно објављујете висококвалитетан садржај. На овај начин публика може лакше да ступи у интеракцију и да се ангажује са вашим садржајем.

● Побољшајте стратегију садржаја: Заказивањем прича можете стратешки покренути свој садржај. То значи да је ваш садржај усклађен са вашим укупним маркетиншким циљевима и порукама о бренду.

● Пратите своје резултате: помоћу заказивања можете да видите аналитику и метрику ангажовања. Добијате детаљне увиде у свој садржај. Помоћи ће вам да идентификујете трендове и да донесете одлуке на основу података.

Тако можете избећи ослањање на срећу и осећај. На овај начин можете проценити које ствари функционишу и шта треба побољшати. Такође можете удвостручити ствари које раде.

  Ко је власник ЕкпрессВПН-а?

Заказивање Инстаграм прича

Од сада, не можете директно заказати приче из саме Инстаграм апликације. Дакле, морате да инсталирате Мета Бусинесс Суите на свој мобилни телефон.

Корак 1: Идите на Плаи Сторе/Апп Сторе и преузмите Мета Бусинесс Суите.

Корак 2: Отворите Мета Бусинесс Суите и пријавите се на свој Инстаграм налог.

Корак 3: На самом дну апликације видећете дугме са иконом за додавање.

Корак 4: Кликните на њега и изаберите опцију приче.

Корак 5: Изаберите слику и креирајте причу коју желите. Затим притисните дугме за дељење које се налази у доњем десном углу.

Корак 6: Затим закажите за касније одабиром датума и времена.

Корак 7: Честитамо, ваша прича је сада заказана за касније.

Корак 8: Да бисте проверили заказани садржај, вратите се на почетну страницу. Додирните Садржај у доњем менију. Изаберите заказану опцију из падајућег менија и видећете сав заказани садржај, укључујући приче.

Осим што користите Мета Бусинесс пакет за планирање својих Инстаграм прича, можете користити и алате за планирање Инстаграм прича треће стране.

Алати за планирање Инстаграм прича

Ево неких алата за планирање Инстаграм прича које можете користити да лако закажете своје Инстаграм приче.

#1. Касније

Ваш главни Инстаграм планер за планирање Инстаграм прича на велико. Касније вам омогућава да визуелно замислите, планирате и планирате садржај на друштвеним мрежама.

Карактеристике:

 • Календар визуелног садржаја који даје јасан преглед ваших заказаних објава.
 • Закажите више постова одједном.
 • Припремите свој садржај унапред и аутоматски га закажите за касније.
 • Даје вам препоруке за хасхтагове специфичне за ваш садржај.
 • Функција Линкин.био која вам омогућава да креирате одредишну страницу на коју се може кликнути и која повезује ваше објаве на Инстаграму са спољним веб локацијама.
 • Пратите метрике као што су ангажовање, досег и раст пратилаца.

Такође пружа детаљну аналитику која ће вам помоћи да измерите успех, сазнате најбоље време за објављивање на друштвеним мрежама и добијете предлоге за хасхтаг. Штавише, његова мобилна апликација вам омогућава да закажете своје Инстаграм приче.

#2. Паллии

Паллии је све-у-једном Инстаграм планер који вам омогућава да аутоматски објавите свој садржај у само неколико кликова. Веома је колаборативан, што вам омогућава да ефикасно планирате, планирате и анализирате свој садржај.

Карактеристике:

 • Једноставан и чист интерфејс.
 • Сарадња која вам омогућава да управљате члановима тима, доделите улоге и радите заједно.
 • Анализира ваш садржај и даје препоруке за хасхтаг.
 • Подесите да се ваш заказани садржај аутоматски објављује у одабрано време.
 • Лако бирајте и поново постављајте садржај који генерише корисник.
 • Пружа детаљну аналитику и увиде.
 • Дизајн прилагођен мобилним уређајима.

Паллии-јев једноставан и чист интерфејс обезбеђује глатко искуство, помажући вам да поједноставите своје напоре на друштвеним мрежама и постигнете резултате.

#3. Хоотсуите

Хоотсуите је платформа за управљање друштвеним медијима од 360 степени. Једноставан, лак за коришћење и алат за заказивање сарадње.

  Како упарити два сета АирПодс слушалица са истим иПхоне-ом

Карактеристике:

 • Више од 16 милиона корисника широм света.
 • Распоред на више платформи.
 • Веома колаборативни ток посла
 • Пружа предлоге садржаја и помаже вам да изаберете релевантан садржај из поузданих извора.
 • Хоотсуите има матичне мобилне апликације за иОС и Андроид.
 • Долази са календаром садржаја који вам даје визуелни преглед ваших заказаних објава
 • Аутоматско заказивање и групно заказивање садржаја.

Уз Хоотсуите, можете неприметно да планирате, објављујете, сарађујете и анализирате свој Инстаграм садржај.

#4. Буффер

Бафер је један од најпопуларнијих и најомиљенијих алата за планирање. Визуелно планирајте и закажите своје Инстаграм приче како бисте органски развили свој бренд.

Карактеристике:

 • Чист кориснички интерфејс
 • Направите прилагођени распоред објављивања прилагођен обрасцима ангажовања ваше публике.
 • Функција заказивања реда аутоматски распоређује ваше објаве у унапред одређено време на основу вашег жељеног распореда објављивања.
 • Нуди детаљну аналитику и увиде за праћење учинка садржаја.
 • Пружа предлоге садржаја који ће вам помоћи да откријете и курирате релевантан и занимљив садржај

Бафер вам омогућава да креирате и планирате садржај за различите налоге друштвених медија истовремено.

Запамтите, алатке треће стране су супер моћне и корисне за заказивање и аутоматско постављање садржаја. Међутим, они долазе са својим ограничењима. Зато испробајте све различите алате за планирање Инстаграм прича и изаберите алат који најбоље одговара вашим потребама и пословним захтевима.

Најбоље праксе за заказивање Инстаграм прича

 • Користите одговарајуће хасхтагове и помињања: Користите релевантне хасхтагове да бисте повећали досег своје приче. Наведите људе или брендове ако је прикладно за садржај. То је одличан начин да придобите пратиоце и ангажман.
 • Закажите причу за најбоље време: Ако насумично објављујете у било ком тренутку, чак ни сјајан садржај неће успети. Зато анализирајте када је ваша циљна публика најактивнија и закажите у складу са тим. На овај начин је већа вероватноћа да ће приче бити видљиве у њиховом фееду, а постоји велика шанса да ће их видети.
 • Нека приче буду занимљиве и интерактивне: Приче не морају да буду једноставне, статичне и досадне. Искористите у потпуности иновативне функције које Инстаграм приче имају. Покушајте да их учините што креативнијим, забавнијим, занимљивијим и интерактивним. Укључите ГИФ-ове, видео записе, налепнице и разне друге сјајне функције које долазе са причама. На тај начин повећава се вероватноћа да ће ваша публика ступити у интеракцију и интеракцију са њом.
 • Будите доследни у брендирању: без обзира на све, увек морате да останете верни бренду. Уверите се да користите смернице за бренд, боје, типографију итд. То ће вам помоћи да креирате доследну тему која је у складу са вашим брендом.

Закључак

Заказивањем Инстаграм прича можете уштедети време и ефикасније обавити више ствари. Помаже вам да останете доследни и да се боље повежете са својом публиком.

Испробајте горе наведене алате за заказивање Инстаграм прича и најбоље праксе да бисте почели да користите моћ заказивања Инстаграм прича. И откључајте максимални потенцијал за постизање већег успеха на мрежи.

Запамтите, за успех на друштвеним мрежама је потребно време, зато останите мотивисани и упорни. Прихватите путовање, знајући да вас сваки корак напред приближава постизању ваших циљева. Имаш ово!

Такође можете истражити неке врхунске Инстаграм аналитичке алате за успех на друштвеним медијима.