Како зарадити новац без улагања као студент? [11 Ideas 💡]

Ово је време када тражење послова након завршетка студија више није тренд.

Технологија је потпуно преобликовала глобалну економију и постало је важно да сви буду активни учесници како би били у току са економским успонима и падовима. Данас роботи и машине улажу више посла него људи. Ово је када људи треба да надмаше ефикасност машина да би створили утицај.

Због све веће популације, студенти морају да се боре чак и након што стекну диплому. Из ових разлога, студенти покушавају да сами нешто поставе док су на факултету. Сада, можда размишљате о томе шта је са улагањем за покретање посла. Па, нису вам потребна улагања за покретање сваког посла. За неке је потребно само да се потрудите и дате своје време ⏱.

Ако сте такав студент који жели да буде самосталан и да нешто изгради, сигурно бисте тражили различите пословне идеје, идеје за зараду и још много тога.

Не постоји дефинисана старост за рад. Ако имате предузетнички ум, можете започети своје путовање у било ком тренутку и такође откључати свој потенцијал на том путу. Технологија је олакшала студентима да унапреде своје вештине и истражују различите области.

Дакле, причаћемо о неким од најбољих пословних идеја са којима можете започети током свог студентског живота. Најневероватније је то што би ове идеје захтевале само мало или нимало новца за почетак.

Креирање садржаја

Постоји огромна потражња за свежим садржајем на тржишту због повећања пословања. Било да се ради о малом или великом предузећу, потребан им је писац садржаја да би изградили своје присуство на мрежи. Креирањем садржаја можете помоћи различитим брендовима да промовишу своје производе, изграде базу купаца или чак креирају веб копију за своју одредишну страницу.

Нема потребе за улагањем ако размишљате о томе да почнете као креатор садржаја у свом студентском животу. Све што вам треба је добро познавање енглеског језика и посвећеност писању. Предузећа се такође радују запошљавању студената за креирање садржаја због њихових идеја и посвећености раду.

Можете почети као слободни писац садржаја или се придружити фирми која нуди услуге креирања садржаја. Уз то, моћи ћете да подмирите све своје трошкове радећи на мрежи.

Постоји много бесплатних платформи на којима се можете пријавити да бисте добили неке пројекте за писање садржаја. Неки од уобичајених за проверу су Фиверр, Упворк, и Флекјобс. Осим тога, можете чак и изградити заједницу ЛинкедИн и повежите се са неким предузећима којима су потребне услуге писања садржаја.

Туторинг

Ако тражите најисплативију идеју која захтева нула улагања, онда би подучавање могла бити опција за вас. Можете ићи на индивидуалне сесије или започети групне часове. Можете поставити флајере на различитим местима као што су локалне продавнице и библиотеке да бисте привукли пажњу људи у вашем месту.

Свакако, неколико родитеља би желело да њихова деца нешто науче од тренутног студента. Како тренутно студираш, родитељи би могли да ти верују. Они би сматрали да сте свесни различитих начина на које можете помоћи њиховом детету да успе у школама.

Осим летака, можете чак користити различите платформе друштвених медија за оглашавање ваших часова. Друштвени медији дефинитивно могу донети одличне резултате ако то урадите како треба. Друга алтернатива је покретање система награђивања препорука за студенте и људе који доводе више студената путем маркетинга од уста до уста.

Постаните инфлуенцер друштвених медија

Сви воле да проводе време на друштвеним мрежама. Ако сте и ви међу њима, можете искористити своје време на друштвеним мрежама и каналисати га ка позитивној активности. Овде бисте радили исту ствар, али са скупом правила и стратегија за добијање поврата.

Као студент, можете седети и правити видео записе и садржај за различите платформе друштвених медија. Морате га усмерити ка одређеној ниши и створити своју базу фанова/заједницу. Можете користити свој лични налог или креирати страницу на различитим платформама као што су Фацебоок, Инстаграм, ИоуТубе, итд.

Без обзира да ли желите да објављујете информативни садржај, смешне мемове или нешто јединствено, можете ићи са тим. Када стекнете добар број пратилаца на свом налогу или страници друштвених медија, можете се обратити предузећима. Можете рекламирати њихов бренд пред својом публиком за излагање и бити плаћени за исто.

Када имате јаку базу обожаватеља, видећете различите брендове како вам се приближавају како би се њихов бренд рекламирао на вашим друштвеним медијима.

Лични тренинг

Ако се више бавите здрављем и фитнесом, своје интересовање можете искористити као извор прихода. Можете покренути лични посао обуке уз помоћ својих пријатеља и студената на целом колеџу. Можете добити много препорука због својих пријатеља на вашем колеџу и сви би били заиста заинтересовани за ваше услуге.

Прва ствар са којом можете да почнете су ранојутарњи часови јоге или фитнес кампови током вечери за студенте и професионалце у кампусу вашег колеџа. Нема потребе да улажете у канцеларију јер можете користити кампус колеџа или отићи у парк ако имате групу. Ако пружате личне сесије, можете их чак и директно пружити кући клијента.

Када сте успешно прикупили много клијената, можете директно да се удружите са локалном теретаном. Нема потребе да оснивате своје место јер овде можете радити као тренер и добити договор за све људе које сте довели у локалну теретану.

Веб Девелопмент

Ако сте студент информатике, били бисте изложени теми веб развоја и веб дизајна.

Пре свега, морате да радите на развоју својих вештина веб дизајна. Када стекнете неко знање о овој области, можете почети са неким основним пројектима као што су дизајн логотипа и једноставан развој ХТМЛ странице. Када се ваше вештине побољшају, можете чак и да кренете ка изградњи комплетне веб странице и мобилних апликација.

На овај начин ћете добити практично искуство у индустрији које би додало много вредности вашем животопису. На тржишту постоји много слободних и пројектних могућности за професионалце за веб дизајн. Можете искористити прилику и помоћи предузећу у изградњи веб странице.

Овде морате да радите на техничким и маркетиншким вештинама да бисте поставили своје име као веб програмер. Можете добити плату на основу пројекта на којем радите од компаније и истовремено га користити као искуство у свом портфолију. Ово је најбоље за студенте јер их чини спремним за каријеру од почетка.

Блоговање

Ово је нешто где можете у потпуности да радите у складу са својим интересовањима и временом. Имате потпуну контролу над овим послом и нема потребе да потрошите ни један пени док га постављате.

Када покренете блог, нећете почети да зарађујете. То је дуготрајан процес у којем морате дати времена и посвећености да бисте га претворили у успешан посао.

Прво, морате да изаберете платформу за блоговање. Сада, ако желите да идете са нултим улагањем, можете да направите свој блог на ВордПресс-у. ВордПресс пружа бесплатан хостинг ако идете са доступним именом домена из ВордПресс-а. Ако желите да уложите нешто новца, можете покренути свој блог на другим платформама као што су Дух, где ћете морати да добијете име домена и хостинг.

Касније ћете морати да пронађете жељену нишу за свој блог за коју сте заинтересовани. Мораћете да креирате садржај око одабране нише. Бити доследан са блоговањем је заиста важан за изградњу ваше публике. Када будете имали добар број постова на блогу и читалачке публике, можете размишљати о различитим начинима да уновчите свој блог и зарадите новац.

Услуге испоруке и транспорта

Ако поседујете возило, можете га користити у слободно време и зарадити добар износ новца. Можете понудити услуге превоза мештанима у околини или се придружити неким компанијама за транспортне услуге као што је Убер.

Осим тога, чак можете понудити и услуге доставе тако што ћете се обратити локалним предузећима у вашем граду. Услуга доставе хране и производа одлична је опција за развој ове пословне идеје. Ако желите да се вртите око универзитетског кампуса, можете чак помоћи студентима у услугама преузимања и одласка у близини железничких станица и аеродрома, кретања кампуса и студентских домова и било које врсте путовања у граду.

За ово ћете морати да уложите мало улагања као што су возило, дозвола и осигурање. Такође ћете морати одржавати возило и пунити гориво.

Лектура и коректура

На тржишту постоји много издавача који желе да објаве своје књиге. Када заврше са својим примерком, желе људе који могу да је темељно прочитају и укажу на грешке где год да их нађу. На тржишту постоји огромна потражња за лекторима и уредницима који могу темељно да провере рад и исправе га.

Компаније ангажују уреднике да брину о садржају који су писци садржаја произвели. Можете седети у удобности свог дома и учествовати у онлајн свиркама за лектуру и уређивање садржаја. Ако сте довољно сигурни, можете се чак пријавити у одређене агенције за дигитални маркетинг да радите као уредник.

Можете се или одлучити за даљински слободни рад или чак преузети послове са скраћеним радним временом за лектуру и уређивање садржаја. Бићете плаћени на основу посла који завршите. Ово се може показати као одлична споредна гужва током ваших студентских дана.

Управљање друштвеним медијима

Ако сте добро упознати са различитим тактикама друштвених медија и такође добро разумете маркетинг друштвених медија, дефинитивно можете постати менаџер друштвених медија. Компаније се радују запошљавању људи који могу активно управљати њиховим платформама друштвених медија и градити заједницу бренда.

Ово ће захтевати мало вашег времена јер морате да будете у току са трендовима друштвених медија и предано радите на њима. Али, ако волите да проводите време на друштвеним медијима, волећете да радите као менаџер друштвених медија за било ког појединца или пословну фирму.

Прво, морате да прикажете своје вештине тако што ћете развити сопствену платформу, а затим доћи до предузећа и појединаца којима би могле бити потребне ваше услуге. Можете пратити различите утицајне особе на друштвеним мрежама у истом пољу да бисте научили различите технике за повећање продаје компаније. Једном када се снађете, напредоваћете у овом послу.

Анимација и графички дизајн

Ако волите да снимате кратке анимиране видео записе, своју страст заправо можете користити као извор прихода. Због дигитализације, сваки бренд жели неке анимиране видео снимке за маркетинг на својим веб страницама и платформама друштвених медија. Док студирате, можете искористити своју вештину да креирате логотипе, графику, видео записе и анимације за различите брендове и појединце.

Можете помоћи различитим брендовима креирањем реклама које се претварају у ваше јефтине услуге. Једном када почнете, наћи ћете огроман потенцијал да чак и уђете у поље видео маркетинга. Предузећа траже веште креаторе који могу да креирају привлачне и примамљиве видео снимке како би се такмичили са својим конкурентским брендовима.

Сваки стартап тражи видео са објашњењем како би публику обавестио о свом производу или услузи. Можете се обратити почетницима и предузећима која за почетак немају видео објашњење на својој веб локацији. Када добијете неколико концерата, можете испробати различите платформе за пружање својих услуга.

Селл Стоцк Пхотос

Ово је још једна невероватна опција коју можете размотрити док сте на колеџу. Ако имате ДСЛР фотоапарат, то је плус. Ако га немате, сигурно можете ићи са својим телефонима. Све што треба да урадите је да научите нешто о фотографији да бисте снимили фотографије које би људи могли да купе.

Није неопходно да поведете модел и да се фотографишете. Можете користити природне фотографије или било шта што желите да снимите. Ако волите да путујете, можете снимити фотографије различитих дестинација и поставити их на интернет.

Постоји много сајтова на којима можете ставити своје видео записе или фотографије на продају. Неки од најбољих за продају ваших фотографија на мрежи су Схуттерстоцк и Адобе Стоцк.

Боттон Лине

Ако сте довољно одлучни да почнете са нечим у данима на факултету, можете пронаћи много опција. Једина ствар која је овде важна је да морате бити спремни да напорно радите. Мораћете да управљате и својим учењем и радом истовремено.

Ове споредне гужве неће вам помоћи само током студентских дана, већ могу чак постати и ваша каријера. Моћи ћете да завршите свој колеџ са доста вештина, извесном количином новца и гомилом вредних контаката.

Повезан:

5 апликација које ће вам помоћи да зарадите новац дељењем интернета.