Како зарадити новац у Метаверзуму

Како се искуство метаверзума вртоглаво повећава, постоји нова прилика за кориснике да зараде огромне количине новца у импресивном повезивању виртуелне стварности без граница пре него што постане претрпано.

Пред нама је следећа дигитална револуција, са много могућности за зараду за почетнике. Виртуелно царство познато као Метаверзум отвара врата узбудљивим приликама за генерисање прихода.

Појединци и неки велики технолошки гиганти већ се кладе на то да ће њихови метаверзални пројекти бити следећа велика ствар. Ако знате врло мало о томе, још увек сте на време јер се процењује да 99 процената светске популације чак и не зна да постоји.

Постоји много пажње коју је ова ниша већ привукла, а стартапови настављају да ничу у овом простору због онога што има да понуди.

Неки предузетници који су ушли у главу пре тренутног процвата направили су убиство од онога што остатак света тек почиње да открива. Због тога је преко 400 милиона долара потрошено на преферирану валуту Метаверсе-а – незаменљиве токене (НФТ).

Са брзим растом цена дигиталне имовине у Метаверсе-у, као што је виртуелна некретнина, ова алтернативна стварност је постала одлична инвестициона опција која генерише добар повраћај улагања (РОИ).

Срећом, заинтересовани појединци могу да инвестирају више од дигиталне имовине – можете понудити бројне услуге повезане са метаверзом и зарадити новац. Овај чланак пружа смернице о томе како зарадити новац у Метаверзуму и које вештине треба да стекнете да бисте постали део ове револуције.

Шта је Метаверсе?

Метаверзум је графичка апликација или виртуелно место где појединци могу да се друже и друже на импресиван начин који превазилази оно што доживљавате у својим традиционалним друштвеним медијима.

Можете да креирате аватаре и радите, купујете, упознајете се, опуштате се у одељцима за игре, купујете и продајете виртуелну земљу, итд., док уживате у 3Д просторима у њима.

Метаверсе је спој блокчејна, виртуелне стварности (ВР) и проширене стварности (АР), где корисници који носе слушалице виртуелне реалности могу да уживају у супер-брзим брзинама широкопојасног приступа у онлајн свету.

Ова изванредна конвергенција нашег физичког и дигиталног која комбинује дигитални идентитет и децентрализовано управљање представља врхунац свих наших научнофантастичних фантазија и почиње да се дешава управо сада.

Разлози да се придружите Метаверсе

Придруживање Метаверсе-у значи да постајете део корисника који већ користе виртуелну стварност да искусе импресивно повезивање без граница. Бројне компаније већ спаљују поноћно уље како би преобликовале будућност Метаверсе и трансформисале начин на који корисници комуницирају на мрежи.

Са неколико могућности за појединце и предузећа да зараде новац, неколико великих брендова као што су Нике, Гуцци, Лоуис Вуиттон, Адидас и Прада већ играју водећу улогу у искориштавању пуног потенцијала Метаверсе-а.

Користећи аватаре, компаније откривају нови невероватан начин да се повежу са својим потенцијалним купцима у виртуелним световима. Неки метаверзови нуде 3Д алате који корисницима омогућавају да креирају дигитална средства за личну употребу или за изливање на тржиштима у игри за продају и зараду.

Инвеститори у Метаверсе могу да остваре приход, а небо је граница што се тиче могућности зараде. Упркос уобичајеним пратећим ризицима повезаним са било којом инвестицијом, не постоји ограничење у погледу износа новца који свако може да заради од Метаверсе.

Све док имате неке вештине и брзо се учите и прилагођавате, могли бисте имати користи од различитих начина зарађивања новца помоћу Метаверсе-а.

  Поправите грешку Визе 07 на Андроиду

ЗипРецруитер процењује да дизајнери игара зарађују између 60.000 и 80.000 долара годишње, док АР/ВР инжењери носе око 114.000 долара годишње радећи на Метаверсе-у.

На пример, Ники Фуего је креатор дигиталне одеће који користи софтвер за дизајнирање додатака за аватаре и заузврат носи кући најмање 40.000 долара месечно.

Сада када имате грубу представу о Метаверзуму и његовом потенцијалу да генерише приход, хајде да истражимо његове предности и недостатке.

Сада када имате представу о томе шта је Метаверсе, хајде да заронимо директно у предности и недостатке који долазе са Метаверсе.

Предности Метаверсе 👍

Имерзивна радна искуства

Прави потенцијал Метаверзума дошао је до изражаја 2020. године када је свет био захваћен разарањима пандемије Цовид-19 која је довела до преласка света на рад на мрежи или на даљину.

Алати за онлајн комуникацију су експоненцијално порасли, а виртуелна радна места ће ускоро постати норма. Метаверсе технологија побољшава употребу виртуелних алата јер нуди полазницима импресивно искуство користећи 3Д виртуелно дизајниране учионице у којима ученици могу да се баве као да су у учионици из стварног живота.

Неколико образовних институција је већ прилагодило начин учења на даљину у случају ограничења за особе.

Промовише моћ блокчејна

Метаверсе подржава моћ блоцкцхаина, технологије која подржава криптовалуте као што су Битцоин (БТЦ) и Етхер (ЕТХ), осим што олакшава развој НФТ-а. Метаверсе промовише напредну индустрију игара засновану на НФТ-у тако што пружа погодно окружење за већину игара.

Напредује виртуелне економије

Како концепт виртуелне економије расте у популарности, Метаверсе је постао размена за дигиталну имовину која нуди исту економску вредност. Штавише, Метаверсе је водећи у увођењу нових могућности за спајање стварног и виртуелног света.

Против Метаверсе 👎

Најсавременији технички захтеви

Највећи пад Метаверсе-а је због његових техничких захтева јер је за дружење са метаверзовима потребан блоцкцхаин, ВР слушалице и још много тога. Такође, помогло би да имате стабилну везу велике брзине за покретање напредних технологија које покрећу Метаверсе.

Приватност

Приватност и безбедност на мрежи су стварна брига већине дигиталних технологија широм света, јер људи који се придружују метаверзовима морају да попуне своје податке, стварајући бриге за организаторе и учеснике у вези са одржавањем приватности података.

Пошто је Метаверсе концепт још увек у развоју, програмери и инвеститори знају да кршења безбедности или приватности могу да доведу до неповратних грешака и да униште њихову репутацију.

Смањење јаза између стварног и виртуелног света

Метаверзум је можда имао за циљ да приближи стварни и виртуелни свет, али је замаглио њихове разлике. Такође, неки људи могу постати зависни од технологије, што утиче на то како доживљавају односе у стварном животу.

Како зарадити новац у Метаверзуму

Без обзира да ли сте развили вештине кодирања и дизајна, постоје бројни начини да зарадите новац у Метаверсе-у, од писања текстова до дизајна, продаје производа и улога у бризи о купцима. Следе неки од уноснијих начина:

Постаните агент за некретнине

Како популарност Метаверсе расте, куповина и продаја дигиталних некретнина у Метаверсе-у ће вероватно постати посао у процвату.

Очекује се да ће вредност виртуелне некретнине порасти за невероватних 5,37 милијарди долара до 2026. Парцеле виртуелног земљишта се продају за чак 4,3 милиона долара на популарним метаверзним платформама као што су Тхе Сандбок, Децентраланд и Отхерсиде.

Као иу стварном свету, потребна вам је помоћ искусних агената да бисте научили потребне вештине за брзу куповину, продају и пренос земљишта на Метаверсе. Осим куповине и продаје дигиталног земљишта, такође можете да дизајнирате или изнајмите своје земљиште и почнете да зарађујете приход од закупа.

Инвестирајте у игре Плаи-то-Еарн

Блоцкцхаин игре су сада популарна реч, што значи да постоји повећана потражња за играма за зараду где људи могу да зараде дигиталну имовину и криптовалуте.

  Шта значи у току на Куадпаи-у?

Криптовалута коју зарадите може се користити за куповину предмета у игри или за замену за друге дигиталне валуте или готовину. Ако уживате у видео играма, могли бисте да почнете да зарађујете новац у крипто играма и испуњавању задатака у играма заснованим на метаверзима.

За програмере игара, не можете пронаћи невероватнију нишу за стварање и продају игара или креирање игара за друге компаније.

Цреате Арт

НФТ-ови се користе широм Метаверзума за представљање бројних ствари, укључујући уметност, виртуелну земљу, итд. Ако сте креативни дизајнер, можете креирати и продавати НФТ-ове у метаверзима као што је Децентраланд за своју матичну криптовалуту МАНА. Штавише, власници НФТ-а на Децентраленду имају моћ да гласају у ком правцу иде.

НФТ-ови могу бити било шта, од песама до слика или анимације где за новац приказујете било које јединствено уметничко дело. Једном када продате своје НФТ-ове, можете одлучити да ли ћете дозволити другима да се баве вашим радом или не.

Ковање подразумева омогућавање купцима да копирају ваш дизајн тако да добијате проценат прихода сваки пут када неко други купи тај дизајн.

Управљајте пословима е-трговине

Свако ко је упознат са Метаверсе може да заради новац промоцијом и продајом производа, услуга и планираних догађаја за различите компаније.

Такође можете зарадити новац креирањем и маркетингом продајних материјала становницима Метаверсе-а, укључујући е-књиге, туторијале и друге шаблоне. Више предузећа сада тражи да ангажује стручњаке за маркетинг како би им помогли да досегну ширу публику путем различитих облика медија.

Најбоља ствар у вођењу сајта за е-трговину на Метаверсе-у је то што можете директно да контролишете своје пословање и одлучујете о ценама или где ћете продавати. Метаверсе платформе имају додатне функције и функције које омогућавају корисницима да креирају виртуелне продавнице које могу да попуне свим производима.

Можете се специјализовати за додатке, одећу, намештај или оружје, итд. Такође можете купити предмете у једној радњи пре него што их окренете да бисте их продали по вишој цени.

Креирајте и уновчите ВР игре

Постоје многе могућности за кориснике који могу да креирају и монетизују ВР игре, нова граница за најновије учеснике у Метаверсе.

Креирајте сајтове са корисничким садржајем (УГЦ) на којима корисници могу да продају своју робу или да лиценцирају своје игре компанијама за коришћење на њиховим платформама и да примају тантијеме. Друга опција би била креирање игара у којима корисници могу да се кладе или купе кредит како би зарадили проценат који ће деловати као обезбеђење.

Продаја података на мрежи

Подаци су данас најпопуларнија роба у свету у коме су предузећа вођена подацима. Програмерима и власницима предузећа у Метаверсе-у су потребни подаци да би креирали производе, док су рекламним агентима потребни да би развили оглашавање по мери засновано на понашању потрошача.

Можете зарадити за живот тако што ћете сакупљати податке и продавати их на мрежи пре него што се донесу закони који ограничавају или забрањују продају података корисника.

Трговање метаверсе токенима је већ популаран начин да зарадите новац у Метаверсе. На пример, Варнер Мусиц се удружио са Тхе Сандбок метаверсе како би развио виртуелну концертну дворану.

Госте привлаче концерти уживо на којима наступају људски уметници, а организатори наплаћују улазнице користећи плаћене карте. Снооп Дог је такође купио Деатх Ров Рецордс и створио НФТ етикету следеће генерације након што је уметник купио велики блок дигиталног земљишта како би створио додатни ток прихода.

Да ли сте архитекта? Ако сте одговорили потврдно, постоји прилика за креирање дизајна у пермисивној утопији, Метаверсе, где можете креирати неодољиве дизајне за људе и организације које планирају да граде на својим дигиталним парцелама.

Док брендови журе да надмаше једни друге у стварању свог метаверзума, архитекте и дизајнери могу развити 3Д моделе зграда.

Спроведите виртуелна путовања и обиласке

Људи могу узети три врсте путовања и обилазака – домаће, долазне и одлазне. Гости могу да посете док путују из својих домова у други град (одлазећи) или да путују до оближње туристичке атракције (домаће). Такође, неки долазни туристи посећују друге земље из било ког разлога.

  7 Софтвер каталога за постављање сопствене веб странице са нишним огласима

Слично томе, Метаверсе нуди могућности путовања, резервације хотела или плаћање одабраних туристичких услуга. Можете зарадити тако што ћете постати посредник између хотела и туристичких агенција или, што је још боље, направите путничку агенцију метаверсе и дозволите туристима да директно купују ваше услуге.

Водите виртуелне догађаје

Ако имате довољно новца да купите дигитално земљиште на Метаверсе-у, можете изградити платформу за одржавање догађаја или наплатити другима да одржавају своје корпоративне догађаје.

Неки инвеститори данас организују концерте уживо са правим бендовима или позивају учеснике да присуствују семинарима и радионицама о темама које су им познате. Штавише, не морате да поседујете земљиште да бисте стално одржавали виртуелне догађаје јер можете размислити о изнајмљивању од људи који већ поседују земљу.

Научите како да зарадите новац тргујући токенима на крипто берзама за друге криптовалуте или фиат. Метаверсе токени су дигитална средства отвореног кода углавном изграђена на и издата од стране Етхереума (ЕТХ) и чија је вредност одређена принципом потражње и понуде.

Куповина метаверсе токена је слична куповини акција, али у овом случају, исход је одређен будућношћу метаверсе догађаја. Ако ствари иду по плану и Метаверсе ради добро, добићете профит када се вредност вашег токена у складу с тим повећа.

Пошто је Метаверзум још увек у почетној фази, милијарде људи још увек треба да чују и схвате какву улогу могу да играју у свемиру у настајању.

Када се боље упознате са механиком Метаверзума, могли бисте да зарадите новац креирањем туторијала на ИоуТубе видео снимцима или било ком другом провајдеру видео услуга и подучавањем почетника како да разумеју и прођу кроз Метаверзум.

Такође можете да креирате писани садржај у виду кратких корисничких водича како бисте помогли људима да се крећу без проблема.

Будућност Метаверзума

Живимо у значајном периоду у историји света у коме је еволуција интернета током година довела до рођења Метаверзума, а на наше животе то ће сигурно утицати.

Развој виртуелне и проширене стварности трансформисао је концепт друштвених веза, захваљујући визији у научнофантастичном роману Нила Стивенсона из 1992. године, „Снежни пад“, где је појам метаверзум први пут поменут.

Степхенсон је замислио да се аватари налик на живот састају у реалистичним 3Д зградама и другим ВР окружењима. Међутим, виртуелни свет се убрзао када је гигант друштвених медија Фејсбук усвојио надимак „Мета“ 2021. године како би описао жељу да се прође кроз виртуелни свет.

Са великим брендовима као што су Фацебоок и други који улазе у простор, то је најјаснији сигнал до сада да је само питање времена када ћемо видети експоненцијално ширење граница Метаверсе и могуће повећано усвајање.

Ускоро бисмо могли да видимо више брендова који отварају своје метаверзуме јер технологија жали на идеју покретања отвореног метаверзума без прекида или доминације појединачних ентитета.

Завршне речи

Ако озбиљно размишљате о зарађивању новца у Метаверсе-у, не морате да будете професионални дизајнер – све што вам је потребно је горућа страст, самовожња и мало марљивости. Само је питање времена када ће већини вештина људи у стварном свету бити место у виртуелном.

Метаверсе је још увек нова граница и желите да урадите више истраживања како бисте научили најбоље начине да зарадите новац у Метаверзуму.

Тек смо почели да загребамо површину о овој теми и, као такви, биће вам више прилика. Без обзира на то, као и код свих питања улагања, потребно је да одвојите време да добро разумете концепт пре него што инвестирате.

Следеће, можете проверити врхунске метаверсе компаније.