Како зумирати и умањити на Цхромебоок-у (5 начина)

Ако сте нови у Цхромебоок-овима, не брините. Састављамо све основне ресурсе о томе како да се крећете у Цхроме ОС-у и искористите предности многих скривених функција. У овом чланку објашњавамо како да умањите свој Цхромебоок на пет различитих начина. Било да се ради о ПДФ документу или слици, можете пратити наш водич и научити да прилагодите ниво зумирања. Осим тога, можете променити величину екрана свог Цхромебоок-а и учинити цео кориснички интерфејс великим или малим, у зависности од ваших потреба. Ипак, пратите овај водич да бисте сазнали како да умањите приказ на Цхромебоок-у.

Увећајте и умањите приказ на вашем Цхромебоок-у (2023)

У овом водичу смо додали пет различитих начина за увећање и умањивање приказа на вашем Цхромебоок-у. Можете да користите пречице на тастатури и покрете да бисте брзо прилагодили ниво зумирања у Цхроме ОС-у. Проширите табелу испод и пређите на било који одељак који желите.

Умањите Цхромебоок помоћу пречица на тастатури

1. Прво једноставно притисните заједно тастере „Цтрл“ и „-“ (минус) да бисте умањили приказ Цхромебоок-а. Ово ће одмах умањити садржај на екрану.

2. Да бисте ресетовали зум на подразумевани ниво, притисните истовремено „Цтрл” и „0” (нула). То ће вас спасити од ручног одабира подразумеване размере странице.

  Како имплементирати АВС ЕФС за дељење система датотека између ЕЦ2?

3. У случају да желите да увећате веб страницу или било који део садржаја, можете заједно да притиснете тастере „Цтрл“ и „+“ (плус). То је то.

Умањите Цхромебоок помоћу додирне табле

1. Такође можете да користите додирну таблу за Цхромебоок да бисте умањили веб страницу, слику, ПДФ датотеку и још много тога. Сада можете да умањите тако што ћете спојити два прста.

2. Такође можете да користите покрет трекпеда за зумирање. Једноставно ставите два прста на додирну таблу и полако их раздвојите. Ово ће одмах повећати зум. И покрети на додирној плочи и пречице на тастатури за увећање/умањивање су слични Виндовс-у.

Осим пречица на тастатури и покрета на додирној плочи, Цхромебоок можете да умањите и из менија Цхроме претраживача. Ево како то функционише:

1. Кликните на мени са три тачке у горњем десном углу и овде ћете пронаћи поставку Зоом. Кликните на дугме „-“ да бисте умањили приказ странице на Цхромебоок-у.

2. Слично, кликните на дугме „+“ да бисте увећали веб страницу. Успут, 100% је подразумевано скалирање за било коју веб страницу.

Увећајте/умањите радну површину на вашем Цхромебоок-у

Ако желите да умањите екран радне површине и смањите скалирање корисничког интерфејса на целом систему Цхромебоок-а, то можете да урадите помоћу комбинације тастатуре. Погледајмо како то функционише:

1. Притисните заједно тастере „Цтрл + Схифт“ и „-“ (минус) да бисте умањили екран радне површине Цхромебоок-а.

2. Притисните тастере „Цтрл + Схифт“ и „+“ (плус) заједно да бисте увећали радну површину Цхромебоок-а. На овај начин можете да изаберете да кориснички интерфејс Цхромебоок-а буде већи и лакши за клик.

  Граматички у односу на Мицрософт Едитор: шта треба да користите?

3. На крају, притисните „Цтрл + Схифт“ и „0“ (нула) на тастатури да бисте вратили подразумевани ниво зумирања корисничког интерфејса Цхромебоок-а.

4. Узгред, можете променити и величину екрана у подешавањима. Једноставно претражите „Дисплаи“ из покретача апликација и отворите прозор поставки.

5. Затим, користите клизач поред „Дисплаи сизе“ да бисте подесили величину екрана, зумирајући и умањујући садржај са лакоћом.

Користите Цхроме ОС лупу да бисте увећали и умањили приказ

Цхроме ОС долази са невероватном алатком за приступачност лупе за зумирање и умањивање приказа на екрану. Ево како можете да му приступите:

1. Користите пречицу на тастатури „Цтрл + Сеарцх + М“ и на екрану ће се појавити искачући прозор. Кликните на „Настави“ да бисте користили алатку за увећање преко целог екрана.

2. Сада ће екран на вашем Цхромебоок-у бити увећан.

3. Да бисте умањили приказ и онемогућили лупу на Цхромебоок-у, поново притисните „Цтрл + Сеарцх + М“.

Брзо промените ниво зумирања на Цхроме ОС-у

Дакле, ово је пет метода за промену нивоа зумирања и скалирања корисничког интерфејса на Цхроме ОС-у. Ако рукујете сликама, веб страницама и ПДФ датотекама, пречица на тастатури и покрет тачпеда ће радити одлично. Међутим, ако желите да повећате величину целог корисничког интерфејса за старије кориснике, то можете учинити користећи пречицу на тастатури поменуту горе. Штавише, ако желите да научите како да омогућите титл уживо на свом Цхромебоок-у — још једну одличну функцију приступачности, пратите наш повезани водич. А да бисте онемогућили екран осетљив на додир на Цхромебоок-у, имамо одличан водич за вас. Коначно, ако имате било каквих питања, обавестите нас у одељку за коментаре испод.

  13 најбољих платформи за видео интервјуе у 2022. за брже запошљавање