Која је разлика и да ли треба да надоградите?

Брзе везе

Кључне Такеаваис

  • Мицрософт уводи Цопилот Про, ажурирање за Мицрософт Цопилот засновано на претплати које нуди дубљу интеграцију са Мицрософт 365 и приступ напреднијим ГПТ моделима.
  • Цопилот Про кошта 20 долара месечно по кориснику, слично другим АИ моделима као што су ЦхатГПТ Плус и Цлауде Про.
  • Док Цопилот Про нуди више функција и бржа ажурирања, бесплатна верзија Цопилот-а и даље остаје драгоцена алатка за оне који желе приступ ГПТ-4 без плаћања.

Мицрософт Цопилот је био уточиште за оне који желе да користе ОпенАИ ЦхатГПТ Плус без плаћања сваког месеца.

И биће вам веома драго да чујете да се то ускоро неће променити – али Мицрософт уводи Цопилот Про, нови модел претплате за свог бесплатног АИ пратиоца, који садржи нове могућности, прилагођену ГПТ подршку и дубљу интеграцију у свој Мицрософт 365 апартман.

Шта је Цопилот Про?

Цопилот Про је ново ажурирање Мицрософт Цопилот-а засновано на претплати, АИ алата који вам омогућава да бесплатно користите ОпенАИ-јев премиум ГПТ-4 модел (а сада и ГПТ-4 Турбо, најновији модел).

Мицрософт Цопилот Про није толико у повећању перформанси алата, већ доноси много дубљу интеграцију са широким спектром Мицрософт производа, укључујући:

  • Цопилот Про доноси Цоплиот у Мицрософт 365, са интеграцијама у Ворд, Екцел, ПоверПоинт, Оутлоок и ОнеНоте на ПЦ-у, Мац-у и иПад-у.
  • Надоградња на Про ће корисницима дати приоритет најновијим ГПТ моделима. На пример, Цопилот Про претплатници сада могу да користе ГПТ-4 Турбо, најновију надоградњу на ОпенАИ-јев АИ модел.
  • Корисници Цопилот Про-а ће добити приступ већем броју Имаге Цреатор-а из Десигнер боост кредита, повећавајући се на 100 кредита дневно.
  • Надоградња Цопилот Про такође омогућава корисницима да креирају прилагођене Цопилот ГПТ, који су прилагођени Цопилот модели дизајнирани за специфичне намене (ефективно прилагођени ГПТ-ови ОпенАИ-а, али сада у Цопилот-у).
  Шта је ГИФ? Како (и када) користити један

Све у свему, Мицрософт жели да Цопилот Про буде „јединствено искуство вештачке интелигенције које се покреће на свим вашим уређајима“, пружајући јединствени АИ алат који је упознат са сваким делом софтвера који користите.

Колико кошта Цопилот Про?

Мицрософт Цопилот Про коштаће 20 долара месечно по кориснику, а званично ће бити лансиран 14. јануара 2024.

Чини се да је двадесет долара месечно постало основна структура цена за све АИ моделе; ЦхатГПТ Плус и Цлауде Про такође коштају 20 долара месечно.

С обзиром на дубљу интеграцију Цопилот Про-а у Мицрософтов екосистем, претплата од 20 долара могла би учинити Про вредним алатом у односу на друге алате који су корисни у смислу вештачке интелигенције, али немају специфичне интеграције са софтвером који се редовно користи, посебно у пословању и продуктивности.

Да ли треба да надоградите на Цопилот Про?

Корисници Мицрософт Цопилот-а ће приметити да Цопилот Про сада интегрише многе функције које су раније биле ексклузивне за ЦхатГПТ Плус—али оне и даље имају своју цену. Како развој вештачке интелигенције кошта новац и енергију (прилично велику количину и једног и другог!), увек ће доћи тачка у којој би бесплатна верзија Цопилот-а почела да пропушта функције.

Међутим, с обзиром на велики број бесплатних функција које Цопилот има, не очекујем да ће многи људи бити разочарани. Дубља интеграција са Мицрософт 365 је одлична ако користите те алате, али ако користите Цопилот као побољшани интернет претраживач, ова ажурирања вам неће много значити.

Штавише, с обзиром на мешовите резултате прилагођених ГПТ-ова ОпенАИ-а, прилагођени Цопилот модели можда неће бити карактеристика која добија много вуче—бар не у почетку. Када су прилагођени ГПТ први пут лансирани, настао је талас узбуђења, али је било потребно неко време да се пронађу прилагођени ГПТ-ови које вреди користити.

  Шта је ЛинкедИн Премиум и да ли је вредно тога?

Не помињемо да ће Цопилот и даље примати ажурирања функција. Тхе Мицрософт блог који открива Цопилот Про такође је потврдио нове функције Цопилот-а, укључујући Цопилот ГПТ. Мицрософт ће бесплатном моделу додати одабране прилагођене ГПТ-ове Цопилот, покривајући теме као што су фитнес, кување, итд., доносећи прилагођени алат у бесплатну верзију. Неће бити толико прилагођавања, али ће специјализовани ГПТ-ови бити корисни за низ тема.

Дакле, док Цопилот Про несумњиво има више функција и добијаће ажурирања брже од бесплатне верзије, Цопилот остаје изузетно корисна алатка за оне који желе приступ ГПТ-4 без плаћања.