Који је бољи рачуноводствени софтвер?

Ксеро и КуицкБоокс су одлични алати који помажу вашим предузећима да се истакну када управљате рачунима и финансијама.

Било да сте почетник, самостални предузетник или власник малог предузећа, рачуноводство је кључни аспект вашег пословања којим морате ефикасно управљати.

Ово ће вам помоћи да добро управљате трошковима праћењем плаћања, израчунавањем пореских олакшица и пореза на крају године, правилном фиксирањем плата и још много тога.

Од многих рачуноводствених софтвера на тржишту, Ксеро и КуицкБоокс су два најбоља онлајн и приступачна рачуноводствена софтвера за елиминисање сложености управљања трошковима и порезима.

Иако обоје имају сличне циљеве, они су и даље различити у много чему.

Хајде да упоредимо Ксеро и КуицкБоокс да бисмо одлучили шта је боље за ваше пословање.

Ксеро против КуицкБоокс: Увод

Шта је Ксеро?

Ксеро је моћно рачуноводствено софтверско решење које вам помаже да ефикасно обављате своје задатке без губљења времена и труда. Дизајниран је посебно за мала предузећа да несметано воде ствари и воде евиденцију о књиговодству на мрежи.

Са Ксеро-ом можете управљати трошковима, успостављати везе са банком, плаћати рачуне, пратити фактуре и још много тога. Може да аутоматизује свакодневне задатке као што су извештавање и фактурисање како би вам уштедели труд и време.

Добићете комплетну слику свих послова везаних за финансије на једном екрану са ажурираним подацима. Ксеро чини пореске пријаве на крају године једноставним и лаким и помаже вам да извршите банковне изворе са ваших пословних рачуна тако да се трансакције лако могу безбедно увести у његов рачуноводствени софтвер. На овај начин, све ваше банковне трансакције могу лако да се уливају у Ксеро аутоматски.

Штавише, добићете ажурну слику тока новца са Ксеро-ом. Такође можете да користите Ксеро за добру координацију са својим књиговођама, запосленима или рачуновођама на мрежи, без обзира где се налазите. Истовремено, можете приступити финансијским информацијама и оставити коментаре. Ово вам помаже да разговарате о финансијским и пословним подацима са својим тимом, што им омогућава да поднесу трошкове, шаљу фактуре и управљају одсуством.

Ксеро нуди разне додатке, укључујући Ксеро Пројецтс и Ксеро Екпенсес, који вам помажу да изградите свој план и радите у складу са тим. Можете се лако повезати са апликацијама трећих страна као што су Венд и Стрипе да бисте водили финансије малих предузећа. Омогућава вам да приступите његовој продавници апликација да бисте пронашли, купили и испробали различите апликације које помажу вашем пословању.

Историја:

Ксеро је рачуноводствени софтвер заснован на облаку са седиштем на Новом Зеланду. Године 2006. основали су га Хамиш Едвардс и Род Друри у Велингтону. Има канцеларије у Аустралији, Новом Зеланду, Сједињеним Државама и Уједињеном Краљевству.

Шта је КуицкБоокс?

КуицкБоокс је софтверско решење за рачуноводство на мрежи које вам помаже да лакше пратите признанице, банковне трансакције, приходе и још много тога. Можете видети целу финансијску слику на једном месту. Такође може аутоматски да синхронизује све ваше кредитне картице и банковне трансакције како би вам помогао да пратите трошкове и приходе.

Алат олакшава организовање и управљање активностима везаним за финансије, што значи мање посла и стреса током пореског периода на крају године. Можете снимити признанице и пратити километражу директно користећи КуицкБоокс мобилну апликацију да бисте остали усаглашени.

КуицкБоокс вам омогућава да означите ствари док радите на праћењу пројеката, локација, догађаја и још много тога. Такође, можете покренути прилагођене извештаје у вези са ознакама да бисте добили тренутну слику кроз увиде. Уз КуицкБоокс-ова решења која се лако додају, можете самоуверено да развијате своје пословање.

  11 најбољих софтвера за управљање дигиталном имовином за свако пословање

Историја:

1983. године КуицкБоокс су први представили Том Прул и Скот Кук у Маунтин Вјуу, Калифорнија, САД. Развио га је и пласирао на тржиште Интуит. Производи су намењени малим и средњим предузећима. Поред тога, нуди верзије засноване на облаку за потребе рачуноводства и локалне апликације које прихватају плаћања, функције платног списка и рачуне. Софтвер је био популаран међу власницима предузећа који нису имали формалну обуку за рачуноводство.

Ксеро против КуицкБоокс: карактеристике

Карактеристике Ксеро-а

#1. Плаћају рачуне

Ксеро вам омогућава да брже пратите и плаћате рачуне. Такође, можете добити јасан увид у токове готовине и обавезе према добављачима. Поред тога, омогућава вам да видите све доспеле рачуне за плаћања како бисте остали на врху тока готовине.

Добијте увид у трошкове, наруџбенице и неплаћене рачуне и избегавајте закашњеле накнаде да бисте изградили добар однос са својим добављачима. Својим добављачима можете платити у једној једноставној трансакцији више рачуна. Поред тога, можете унапред заказати плаћање рачуна тако да никада ништа не пропустите.

Штавише, можете слати рачуне е-поштом у пријемно сандуче са датотекама користећи Ксеро за евиденцију без папира. Ово ће вам помоћи да организујете и складиштите рачуне и друге битне документе у фасциклама. У ту сврху можете приступити документима било када. Потребно је само да унесете податке и документ ће бити приказан на екрану.

#2. Трошкови потраживања

Ксеро вам омогућава да управљате трошковима без напора. Можете пратити трошкове, прегледати потрошњу и брзо надокнадити потраживања трошкова. Све ово се лако може урадити помоћу Ксеро-ових алата за управљање трошковима. Учините своје трошкове без папира и брзо са свог мобилног тако што ћете скенирати све детаље са рачуна о пријему фотографије да бисте аутоматски испунили захтев.

Штавише, можете да пратите и одржавате своју километражу, као и да поднесете захтев за трошак једним кликом тако што ћете приложити признаницу. Учините свој рад лакшим аутоматизацијом управљања трошковима. У вези са тим, можете лако да добијете обавештење када се поднесе захтев за трошак. Можете брзо да прегледате и одобрите захтеве.

Са Ксеро-ом можете платити своје трошкове на исти начин на који плаћате своје рачуне. Омогућава вашем предузећу да управља трошковима користећи тачне приказе укупне потрошње. Ово помаже у управљању новчаним токовима и знању када су надокнаде на чекању.

Без обзира где се налазите и колико је сати, Ксеро убрзава подношење и одобравање захтева за трошкове. Омогућава вам да пратите километражу уз помоћ мапе у вашој мобилној апликацији. Само заборавите на папирне признанице; уместо тога снимите дигитални рачун.

#3. Банкарске везе

Повежите свој пословни банковни рачун са Ксеро-ом и лако подесите банковне изворе. Дозволите Ксеро-у да сваког радног дана синхронизује све ваше банковне изворе директно са својим рачуноводственим софтвером. Можете да увезете до годину дана (12 месеци) података када се повежете.

Дневни банковни извори су сложени, тако да Ксеро пружа тачну слику о пословним финансијама. Можете погледати резиме долазног и одлазног новца на његовој контролној табли. Поред тога, Ксеро ће категоризовати све трансакције сваког дана тако да неће бити посла на чекању.

Ксеро гради безбедну везу са вашим банковним рачуном тако да ће сви подаци бити безбедно послати из банке у Ксеро, омогућавајући само Ксеро-у да им приступи.

#4. Прихватите онлајн плаћања

Можете да прихватите онлајн плаћања од купаца дебитном или кредитном картицом директно са Ксеро фактуре. Нека ваши клијенти плаћају како желе да побољшају шансе да буду плаћени и скратите време. Подешавање услуга плаћања је једноставно и брзо у Ксеро-у, тако да можете почети да примате уплате на мрежи.

Ксеро вам омогућава да својим клијентима дате неколико начина плаћања. Они могу да плаћају директно преко Стрипе-а, који се интегрише са различитим опцијама плаћања, као што су кредитна картица, дебитна картица, Гоогле Паи или Аппле Паи.

Ксеро вам помаже да добијете прилагођене шаблоне фактура, логотип предузећа, прилагођену поруку и дугме „Плати одмах“. Омогућава вашим клијентима да кликну директно на дугме и брзо плате. Подаци су високо заштићени са више слојева безбедности, тако да је тешко мењати фактуре на мрежи, што резултира снажном безбедношћу и снажном енкрипцијом.

  Како повезати Спотифи са Фацебоок-ом

#5. Трацк Пројецтс

Ксеро вам помаже да цитирате, фактуришете и брзо добијете новац за пројекте. Можете пратити плаћања и профитабилност помоћу софтвера за праћење послова. Добићете решење за праћење засновано на локацији или тајмеру за управљање трошковима. Ксеро Пројецтс вам омогућава да поставите свој пројекат за неколико минута и помаже вам да доделите различите задатке и трошкове за ваш пројекат.

#6. Паи Рунс

Чувајте своју евиденцију о плаћама на мрежи и приступајте им са било ког места. За мали број запослених, Ксеро вам омогућава да завршите све платне листе и покренете извештаје о платама запослених.

Штавише, својим запосленима можете плаћати ручно или путем групних плаћања. Ако желите да искусите робусно решење за обрачун плата, интегришите Ксеро са апликацијама трећих страна.

Остале карактеристике Ксеро-а:

 • Банкарско помирење: Одржавајте своје финансије и стање на рачуну ажурним уз Ксеро. Омогућава вам да са сигурношћу потврдите да су све трансакције на вашим рачунима евидентиране у пословној финансијској евиденцији.
 • Управљајте Ксеро контактима: Можете користити Ксеро за управљање својим контактима. Поред тога, можете да видите продају купаца, плаћања, фактуре, продају добављача и још много тога на једном месту.
 • Снимите податке: Узмите копије кључних података и докумената ускладиштених у Ксеро-у уз помоћ Хубдоц-а.
 • Датотеке: Ксеро је користан за складиштење датотека на мрежи. Ово вам помаже да безбедно управљате уговорима, рачунима, признаницама и документима.
 • Извештавање: Можете пратити своје финансије користећи прецизне рачуноводствене извештаје и сарађивати са саветницима у реалном времену.
 • Инвентар: Ксеро вам омогућава да пратите нивое залиха где можете попунити фактуре заједно са поруџбинама артикала.
 • Онлине фактурисање: Ксеро-ов моћни софтвер за фактурисање омогућава вам да радите паметније. Можете да шаљете онлајн фактуре, аутоматизујете подсетнике и урадите више са десктоп или мобилне апликације.
 • Више валута: Плаћајте и плаћајте у више од 160 валута користећи Ксеро-ове тренутне конверзије валута.
 • Наруџбенице: Креирајте наруџбенице и са лакоћом пратите испоруке.
 • Порез на промет: аутоматски израчунајте порез на промет на трансакције. Извештаје можете користити за припрему пореских пријава.
 • Аналитика: Можете пратити метрику, проверити финансијско стање и видети ток новца.
 • Рачуноводствена контролна табла: Пратите финансије користећи контролну таблу и одржавајте фактуре, рачуне, стања у банци итд.
 • Управљање основним средствима: Можете пратити основна средства и управљати њима, омогућавајући вам да прегледате ажуриране књиге.
 • Интегришите апликације: Бирајте између различитих интеграција, финансијских услуга и апликација да бисте боље водили своје пословање.

Карактеристике КуицкБоокс-а

#1. Трошкови посла

Водите евиденцију о трошковима пројекта уз КуицкБоокс Онлине. Његови јасни извештаји и контролне табле вам омогућавају да проверите да ли ваш приход премашује трошкове пројекта. Добићете тренутни увид у профит са функцијом аутоматског ажурирања када почнете да користите КуицкБоокс Тиме и КуицкБоокс Паиролл. Ово ће вам омогућити да доносите паметније одлуке како бисте максимизирали свој профит.

#2. Инвентар

КуицкБоокс Онлине вам омогућава да пратите инвентар са извештајима и ажурирањима у реалном времену. Како ваш рад иде даље, количине се аутоматски ажурирају тако да увек знате које су ваше тренутне залихе како бисте спречили несташице. Добијте тренутно упозорење када постоји потреба за поновним наручивањем. Такође можете приступити извештајима да бисте видели најпродаваније, укупне порезе и укупну продају.

#3. Управљајте рачунима

Организујте и управљајте својим пословним рачунима на једном месту. Добијте детаље рачуна са контролне табле рачуна да бисте знали шта дугујете, од кога и када да платите. Можете да платите делимично или у потпуности и дозволите КуицкБоокс-у да аутоматски прати износ који сте платили и у складу са тим ажурира контролну таблу за обрачун.

#4. Пратите трошкове

Можете лако да пратите пословне трошкове уз КуицкБоокс да бисте увек знали куда иде новац. Када повежете КуицкБоокс са својим кредитним картицама, банковним рачунима, ПаиПал-ом, Скуаре-ом и још много тога, он ће увести ваше трошкове и категоризовати их за вас. Можете да сачувате фотографије рачуна користећи мобилну апликацију и да будете у току да никада не пропустите пореске олакшице.

  Како променити звук обавештења у Кику

#5. Управљајте извођачима

Можете да архивирате, шаљете и пратите 1099 образаца за своје уговараче. Морате да разумете разлику између В2 и 1099. Док плаћате износ извођачу, мораћете да га пратите на 1099. КуицкБоокс такође прати засебне трошкове као што је плаћање добављачу или извођачу радова за изнајмљивање опреме.

Остале карактеристике КуицкБоокс-а:

 • Извештавање: Уз помоћ пословног извештавања, можете да пратите где је ваше пословање данас и схватите како да га побољшате.
 • Праћење миља: Без обзира да ли радите са скраћеним радним временом, повремено вршите испоруке или са пуним радним временом, праћење миља је корисно за одбијање пореза за мала предузећа.
 • Порез на промет: КуицкБоокс прати све пореске законе, тако да не морате да бринете о обрачунима пореза.
 • Фактурисање: Можете да креирате и делите професионалне фактуре и добијате брже уплате.
 • Порески одбици: КуицкБоокс прати порезе и израчунава одбитке за вас.
 • Процене: Помоћу КуицкБоокс-а можете лако да направите процене и пружите својим клијентима потпуне информације.
 • Мобилна апликација: Можете да покрећете и управљате својим пословним налозима са мобилног телефона користећи КуицкБоокс мобилну апликацију.

Ксеро против КуицкБоокс: случајеви употребе

Случајеви употребе Ксеро-а

 • Конструкција: Проверите бројеве и лако управљајте новчаним током користећи Ксеро. Грађевинска индустрија може остати у складу са порезима уз помоћ Ксеро-овог рачуноводственог софтвера.
 • Трговина: Од трговине на лицу места до у канцеларији, можете лако да шаљете фактуре и понуде, управљате пословима и пратите трошкове једним кликом на дугме.
 • Производња: Производна индустрија може да прати имовину и да остане на врху тока готовине користећи Ксеро-ов рачуноводствени софтвер.
 • Некретнине: Прегледајте евиденцију клијената и пратите учинак у покрету. Поред тога, помоћу овог софтвера можете управљати порезима за агенте за некретнине.

Случајеви коришћења КуицкБоокс-а

 • Непрофитне организације: Непрофитне организације могу да врше сортирање трошкова, праћење буџета, проширење капацитета и повећање заштите уз КуицкБоокс. Можете лако прикупљати и управљати донацијама.
 • Производња: Аутоматизујте широк спектар процеса залиха и остварите јасну видљивост свог пословања уз КуицкБоокс. Можете смањити трошкове, остварити висок профит, пронаћи ефикасност и поједноставити управљање поруџбинама.
 • Конструкција: КуицкБоокс нуди праћење трошкова посла и флексибилност која вам је потребна да радите са било ког места. Помаже вам да ухватите све трошкове, управљате радном снагом, плаћате раднике и добијете пословне увиде.
 • Дистрибуција на велико: Управљајте куповином, дистрибуцијом, продајом, залихама и рачуноводством са једне платформе. Можете заштитити профитне марже, централизовати све информације, аутоматизовати управљање залихама и поједноставити управљање поруџбинама.

Ксеро против КуицкБоокс: Резиме

КсероКуицкБооксКсеро је рачуноводствени софтвер који вам може помоћи да управљате фактурисањем, управљањем залихама, управљањем трошковима, управљањем пројектима, плаћањем рачуна и још много тога. КуицкБоокс је рачуноводствена апликација заснована на претраживачу која има опсежне функције фактурисања и извештавања заједно са интуитивним интерфејсом. Ксеро је бољи за растуће стартапове. КуицкБоокс је бољи за мала и средња предузећа која траже напредно извештавање. Има једноставан изглед који укључује алате једноставне за коришћење и прилагодљиву контролну таблу. Има криву учења, али укључује сличне алате и функције. Ксеро се може интегрисати са преко 1000 апликација. КуицкБоокс се може интегрисати са преко 750 апликација и нуди интерно књиговодство. Укључује могућности праћења времена у свом највишем плану. Укључује могућности праћења времена од основних до напредних планова. Можете да приступите свим функцијама 30 дана без плаћања. КуицкБоокс нуди 30-дневну бесплатну пробну верзију тако да можете да знате који план да изаберете. Почетни план је 25 УСД месечно. Почетни план је 15 УСД месечно.

Закључак

Ксеро и КуицкБоокс су невероватни рачуноводствени софтвер за мала и средња предузећа која расту. Сваки од њих има широк спектар функционалности и понуда које вам помажу да управљате трошковима, надгледате финансијско здравље, плаћате порезе и још много тога.

Укратко, Ксеро је бољи за почетнике и растуће компаније којима је потребно скалабилно рачуноводствено решење за своје пословање. Али КуицкБоокс је бољи за мала и средња предузећа која захтевају праћење залиха и напредне функције извештавања.

Стога, изаберите један међу њима на основу ваших пословних потреба.

Затим погледајте детаљан чланак о НетСуите-у против КуицкБоокс-а.