Коју би требало да користите?

КуицкБоокс и ФресхБоокс доминирају међу софтверима за рачуноводство малих предузећа и стално су на врху.

Оба рачуноводствена алата имају добре резултате, нуде сличне основне карактеристике са неколико кључних разлика и направљена су за специфичне пословне сврхе.

Сваки нови власник предузећа, радник рачуноводствене фирме или слободњак упознат је са изазовом вођења малог предузећа. Куповина сировина за праћење плаћања и пословних трошкова, или провера прилива и одлива новца, није ништа друго до озбиљна свакодневна борба која захтева огромне напоре.

Бољи начин је да користите софтвер за управљање рачуноводством који помаже у управљању свиме, од шаблона фактура до праћења дневних трошкова и профита.

Осим што цео процес чини ефикасним и омогућава вам време да радите на другим задацима, коришћење рачуноводственог софтвера у данашње време и године скида тежак терет са ваших рамена.

Иако се већина људи слаже да је рачуноводствени софтвер обавезан за власнике малих предузећа и слободњаке у комбинацији са другим алатима за управљање пројектима, бирање између различитих рачуноводствених софтвера постаје досадан и збуњујући задатак.

Ако вас то описује, помоћи ћемо вам да упоредите два водећа рачуноводствена софтвера: КуицкБоокс и ФресхБоокс, како бисмо вам помогли да одредите најбољу опцију за ваш пројекат.

Шта је Куицкбоокс?

КуицкБоокс је популаран рачуноводствени софтвер за мала предузећа који може да управља организацијом било где. Решење нуди иновативан и једноставан пакет рачуноводствених алата који компанијама нуде јасан увид у њихов профит без потребе за ручно импутирањем.

Куицкбоокс се усклађује са рачунима, спонтано категорише трансакције и нуди рачуноводственим тимовима беспрекоран начин управљања трошковима, организовања књига, праћења инвентара, слања фактура и вођења платних спискова.

Компаније које користе КуицкБоокс могу лако да прилагоде различите алате као што су рачуноводство у облаку, праћење времена и обрада плаћања за бржа плаћања како би одговарала њиховим посебним потребама. Свестраном софтверу се може приступити и њиме се може управљати са рачунара, лаптопа, таблета или паметних телефона.

Кључне карактеристике Куицкбоокс-а

#1. Сарадња

Рачуновође, књиговође и други овлашћени запослени у компанијама које користе КуицкБоокс могу се истовремено пријавити и уносити податке директно на мрежи и пратити све промене путем детаљног дневника активности.

#2. Управљање порезом на зараде

КуицкБоокс аутоматски израчунава порезе који се односе на сваку плату, осим плаћања и ажурирања пореза на зараде. Софтвер такође пружа заштиту од пореских казни и може да исплати до 25.000 долара ако је организација кажњена.

#3. Прати пословне трошкове

Мобилна апликација КуицкБоокс омогућава снимање и чување слика рачуна које може да усклади са постојећим трансакцијама.

КуицкБоокс може аутоматски да увози, прати и категорише трошкове када је повезан са корисниковим банковним рачуном, кредитном картицом или ПаиПал налогом. Ова функција помаже корисницима да покрећу извештаје који показују своје минутне трошкове.

#4. Извештаји

Корисници могу да користе КуицкБоокс да креирају и деле професионално сажете финансијске и пословне податке са партнерима, омогућавајући тимовима за рачуноводство да прилагоде извештаје приоритетним информацијама и одржавају рачуновође ажуриране у реалном времену путем е-поште.

Неки кључни увиди које корисници могу да откључају са контролне табле укључују увиде у пословање, билансе стања и финансијске извештаје, и прилагођене извештаје и трендове продаје.

Шта је ФресхБоокс?

ФресхБоокс је рачуноводствено решење засновано на облаку за слободњаке и мала и средња предузећа. Рачуноводствени софтвер који се лако користи нуди интуитивно решење за покретање рачуноводствених извештаја, организовање трошкова, креирање фактура и исплата.

Корисници могу да приступе ФресхБоокс-у преко веб претраживача са било ког рачунара или да изаберу разноврсну апликацију ФресхБоокс за рад било где користећи иПхоне, иПад или Андроид уређаје док су у покрету. Сви подаци се безбедно чувају у облаку.

  Како укључити двофакторску аутентификацију у Слацк-у

Корисници ФресхБоокс-а могу потрошити мање времена на папирологију јер олакшава фактурисање и прихвата онлајн плаћања. Такође можете пратити сате које је корисник радио и претворити те сате у фактуру за исправан обрачун за обављени посао.

ФресхБоокс аутоматски прати све ваше трансакције када је повезан са банковним рачуном. Истовремено, он такође бележи и категоризује трансакције на истом месту, што значи да време за порез више није изазов.

Кључне карактеристике Фресхбоокс-а

#1. Рачуноводство, фактурисање и плаћања

ФресхБоокс је безбрижан, двоструки рачуноводствени алат који гарантује тачност и усклађеност, помажући корисницима да идентификују и изолују ставке прихода и повезане трошкове како би тачно одредили профите и губитке. Софтверска функција аутоматске провере и баланса омогућава гарантовање износа задужења и кредита.

Корисници ФресхБоокс-а могу да дају својим рачуновођама ексклузиван приступ финансијским и извештајним информацијама како би могли боље да подрже своје пословање поред омогућавања аутоматског усаглашавања са банком, управљања кредитима и дугова.

Функција брзог фактурисања омогућава корисницима да аутоматизују подсетнике за плаћање, захтевају делимичне депозите, задржавање клијената и подсетнике за аутоматско плаћање.

#2. Праћење времена и трошкова

ФресхБоокс интегрише уграђени програм за праћење времена и тимски распоред који слободњаци могу да користе да се пријаве и аутоматски унесу своје време у фактуру.

Корисници се такође могу пријавити на уређај за праћење трошкова ради бољег праћења токова готовине када повежу софтвер са својим банковним рачунима, осим што могу да категоризују трошкове или их означе као наплативе када прате трошкове пројекта за буџетирање.

#3. Централизовани пројекти и извештаји

Организације које користе ФресхБоокс могу лако да сарађују са својим пословним партнерима и извођачима користећи централизовано складиште датотека које обезбеђује уграђену дозволу која обезбеђује приступ.

Софтверски алати за профитабилност прикладно приказују кварове, резимее и детаљне извештаје, осим што пружају готове предлоге и процене, финансијске извештаје, управљање клијентима, иОС и Андроид апликације и аутоматске уређаје за праћење километраже.

Куицкбоокс вс. Фресхбоокс

#1. Фактурисање

ФресхБоокс-ови прилагодљиви дизајни фактура садрже дугме за плаћање како би се олакшало плаћање онлајн фактура без стреса, које може да преузме податке директно из функције мерења времена. Остале аутоматизоване функције укључују понављајуће фактуре за наплативе сате и накнадне е-поруке за неизмирена плаћања. Примаоци могу одмах да плате своје фактуре путем Аппле Паи-а и кредитних картица АЦХ-а.

КуицкБоокс прати сате које се наплаћују интеграцијом екстерних апликација за праћење времена као што су ТСхеетс и Гоогле Цалендар и укључује их у фактуре. Софтверски алат за прављење фактура садржи функције прилагођавања као што су промена боја или додавање логотипа које корисници могу да користе пре слања фактура. Опције плаћања укључују дугме „кликни за плаћање“ које омогућава корисницима да бирају између плаћања Аппле Паи-ом, кредитном картицом или АЦХ плаћањем, поред слања подсетника за платформе које касне и које се понављају.

#2. Праћење времена

ФресхБоокс-ов уграђени уређај за праћење времена је идеалан за предузећа заснована на случајевима и пројектима где радници прате наплативе сате и повезане трошкове. Корисници могу да виде сате на контролној табли, да прате појединачне запослене и увозе податке у рачуноводствени систем у реалном времену.

КуицкБоокс има додатак под називом КуицкБоокс Тиме уз доплату за кориснике заинтересоване за праћење радног времена запослених са пуним или скраћеним радним временом. Компаније које не плаћају додатак морају да унесу платни списак као трошак и категоришу понуђену услугу. То звучи гломазан начин да се прати време запосленог или слободњака.

#3. Праћење трошкова

КуицкБоокс нуди подршку за дебитне и кредитне картице, редовно обавештавајући кориснике о профитним маржама у оквиру месечног рачуноводственог циклуса. Једина мана овде је што захтева неки ручни унос пошто КуицкБоокс Онлине приказује само ставке поруџбина, а не нијансираније поделе. Корисници могу да ажурирају месечне отплате користећи КуицкБоокс мобилну апликацију за сликање и отпремање рачуна.

ФресхБоокс је изричито дизајниран за фактурисање и наплату, што значи да корисници морају да интегришу екстерни рачуноводствени систем. Без обзира на то, софтвер пружа изузетне функције праћења трошкова као што су праћење времена пројекта, праћење рачуна и управљање порезом на промет, што је корисно за почетнике у послу.

  Како користити Цаноницал-ову услугу Ливепатцх на Убунту-у

#4. Лакоћа коришћења

КуицкБоокс и ФресхБоокс представљају интуитивне контролне табле које се лако користе са графовима са вертикалним бочним тракама преко којих корисници могу приступити различитим функцијама, укључујући оне са мало или нимало знања о рачуноводству. Међутим, чини се да је КуицкБоокс лакше подесити у поређењу са ФресхБоокс-ом. Корисници могу лако да снимају и мењају уносе у дневник у ФресхБоокс-у, као и да започну салдо и управљају рачунима на графикону.

ФресхБоокс олакшава унос података; међутим, корисници не могу да закључе трансакцију из претходног периода која је неопходна да би се спречиле нежељене промене рачуноводствених података. Иако је могуће унети почетна стања и изменити уносе у дневник на ФресхБоокс, морате да будете корисник налога регистрован користећи другу адресу е-поште да бисте то постигли.

#5. Обрачун пореза

Интуит, творац чувених ТурбоТак-а и КуицкБоокс-а на мрежи, укључио је мноштво пратећих пореских функција у софтвер. Алат је дизајниран да генерише онолико пореских образаца на крају године колико има запослених. Поред тога, власници предузећа могу да организују порезе на расходе и приход по категоријама како би израчунали износ који дугују за кварталне порезе, поред праћења пореза на промет и аутоматског додавања пореза на фактуре.

ФресхБоокс нуди функцију пореског планирања, али је мање свестрана од оне коју нуди његов главни конкурент, што може учинити пореско планирање помало изазовним за слободњаке и нерачуновође. ФресхБоокс такође нуди одређену пореску помоћ, али не може да прати трошкове скенирањем рачуна; уместо тога, корисници могу да прате порезе само повезивањем својих банковних рачуна. Иако би то требало да буде у реду, недостатак уграђеног скенера рачуна у заузетој канцеларији може бити фрустрирајући.

#6. Рачуноводство

ФресхБоокс се може похвалити рачуноводственом функцијом двоструког уноса која помаже у праћењу ставки прихода у односу на трошкове. Као резултат тога, корисници имају грубу представу о својим профитима и губицима много унапред. Ова функција такође осигурава да су износи задужења и кредита једнаки и тренутно открива грешке како би се избегли изазови пореске сезоне.

Корисници ФресхБоокс-а могу да увезу и категоризују финансијске трансакције користећи различите категорије за трансфере, капитал или повраћај средстава, поред сумирања извештаја који се могу извести у Екцел. Корисници такође могу лако да додају свог рачуновођу на ФресхБоокс налог како би могли да имају ексклузивни приступ.

КуицкБоокс је дизајниран да прати све трошкове сортирањем трансакција и одвајањем у пореске категорије. Софтвер такође повезује фотографије рачуна са њиховим трансакцијама и користи необрађене податке за генерисање различитих типова извештаја. Мобилна апликација КуицкБоокс користи ГПС системе паметних телефона да аутоматски прати раздаљину коју корисник пређе у миљама и креира извештај који тачно бележи одбитке за службена путовања.

#7. Извештавање и контролне табле

Оба рачуноводствена софтвера пружају различите врсте извештаја, при чему ФресхБоокс производи специфичне извештаје о добити и губитку, рачунима клијената, резимеима пореза на промет, трошковима и прикупљеним уплатама. Контролна табла алата такође садржи најприменљивије графиконе и графиконе који покривају месечни периодични приход, неизмирени приход, токове прихода, укупан профит, потрошњу и било које ненаплаћено време.

КуицкБоокс контролна табла, с друге стране, има центар за извештаје у свом навигационом менију који корисницима пружа брз начин да пронађу стандардне унапред постављене шаблоне извештаја и могућност да прилагоде сопствене. Одељак „извештаји о управљању“ омогућава корисницима да направе професионалне извештаје са насловним страницама, прелиминарним страницама, табелама садржаја и завршним напоменама.

Примери извештаја укључених у унапред постављене шаблоне укључују билансе стања, извештаје о порезу на промет, евиденцију ревизије, извештаје о токовима готовине, отворене фактуре, добит и губитак, прегледе буџета и извештаје купаца састављене по класама, клијентима, месецима и годинама до -датум.

#8. Прицинг

И КуицкБоокс и ФресхБоокс нуде планове засноване на претплати, али када је у питању скалабилност, први пружа бољи распоред цена од другог. Уз КуицкБоокс, можете повезати свог рачуновођу и постати члан 5+ милиона онлајн заједнице.

Што се тиче ФресхБоокс-а, он не нуди банковно усаглашавање за кориснике који изаберу Лите план, а број корисника и даље треба да буде већи. Најважније, имајте на уму да скалирање постаје све скупље.

  Ултимативно решење за изградњу именика

КуицкБоокс Цене

  • Једноставан почетак: 1 корисник, 25 УСД месечно, 2 рачуноводствене фирме
  • Основе: 3 корисника, 50 долара месечно, 2 рачуноводствене фирме
  • Плус: 5 корисника, 80 долара месечно, 2 рачуноводствене фирме
  • Напредни: 25 корисника, 180 $ месечно, 3 рачуноводствене фирме

ФресхБоокс Прицинг

  • Лите: 180 УСД годишње или 15 УСД месечно
  • Плус: 300 УСД годишње или 25 УСД месечно
  • Премија: 600 долара годишње или 50 долара месечно
  • Изаберите: Прилагођене цене

Сви планови ФресхБоокс осим Селецт укључују једног корисника; корисници плаћају 10 долара за сваког додатног члана тима.

#9. Подршка за интеграцију/Интеграције

Постоји најмање 400 матичних интеграција укључених у КуицкБоокс. Они укључују пословно банкарство, софтвер за плаћање, е-трговину, ЦРМ и неколико других категорија које пружају контролу и видљивост над финансијским подацима и процесима продаје корисника. Остали додаци укључују ПаиПал и РецеиптБанк, који одржавају трансакције ажурним.

ФресхБоокс интегрише преко 100 интеграција намењених власницима малих предузећа и слободњацима; они олакшавају повезивање апликације са алатима за подношење пореских пријава и људским ресурсима са кругом фактурисања пореза на плате. Интеграције као што су Скуареспаце или Запиер помажу корисницима да прате плаћања поред обраде и организовања десетина других система.

#10. Платни списак

КуицкБоокс нуди комплетан план платног списка са неограниченим бројем плата и обрасцима на крају године. Остале карактеристике укључују аутоматски обрачунате порезе, онлајн портал који омогућава запосленима да виде своје пореске податке и исплате, као и подршку за украсе и одбитке поред извештаја о историјским подацима који се могу преузети. Корисници такође могу приступити премиум плану који подржава директан депозит истог дана и администрацију компаније запослених и центар за подршку људским ресурсима.

ФресхБоокс подржава екстерне интегрисане платне спискове запослених пошто нема своју изворну функцију платног списка. Софтвер подржава Густо, наплаћујући између 6 и 12 УСД по кориснику месечно и уводну месечну накнаду од 39 УСД. Такође подржава канадску ПаиментЕволутион платну услугу на ограниченом бесплатном нивоу или нивоу од 22 УСД месечно.

#11. Подршка муштеријама

КуицкБоокс покреће корисничку подршку на мрежи, што значи да морате бити пријављени да бисте добили приступ. Ту је и уграђена база знања у којој корисници могу постављати питања и истраживати теме, поред робусног форума заједнице на којем могу пронаћи одговоре.

Служба за кориснике ФресхБоокс-а користи опцију ћаскања уживо уз телефонску корисничку подршку 12 сати, пет дана у недељи. На веб локацији компаније постоји центар за помоћ који се може претраживати и који се бави најчешћим темама корисничке службе.

Куицкбоокс вс. Фресхбоокс: Резиме разлика

КарактеристикеКуицкБооксФресхБооксПрегледОснована 1983.Основана 2003.Циљна тржиштаНајбоље за компаније које продају производеНајбоље за предузећа заснована на услугама, слободњаке и самосталне предузетникеКључне карактеристикеКреира прилагођене фактуре са индивидуализованим логотипима и пољима пре него што их генеришете са мобилном апликацијом за дупло коришћење. и усклађеност и олакшајте припрему финансијских извештаја.ПрицингСимпле Почетак: 25 УСД месечно Основе: 50 УСД месечно Плус: 80 УСД месечно. Напредни: 180 УСД месечно. Лите: 15 УСД месечно или 180 УСД годишње Плус: 25 УСД месечно или 300 УСД годишње Премијум: 50 УСД месечно или 600 УСД годишњеПодршка Телефоном, е-поштом или порукама истакнути чланци у производу, опције за обуку о производу које се може претраживати у бази знања корисничка заједница. Телефонска и е-пошта подршка у производу Помоћ у производу Често постављана питања за претрагу у бази знања. Лакоћа употребе Једноставан процес подешавања који омогућава корисницима да директно уђу. Нуди основе и детаље који се додају док наставите. Добро представљена страница добродошлице е који приказује напредак подешавања, са вертикалном траком менија са леве стране екрана.

Напомена аутора

Када одабрати брзе књиге

КуицкБоокс је идеалан за пословне људе који продају производе и управљају залихама јер његова функција управљања залихама омогућава праћење дневне продаје робе са различитих канала, укључујући Схопифи и ПаиПал. Његова свеобухватна функционалност која интегрише друге Интуит производе како КуицкБоокс продајно место расте, омогућава му да расте заједно са пословањем корисника.

Као популарније решење, КуицкБоокс је такође популаран међу рачуновођама и власницима предузећа који желе да се ускладе са својим рачуновођама, јер ефикасно управља интеграцијама, банковним изворима и пореским обавезама. Изаберите КуицкБоокс ако вам је потребан приступачан рачуноводствени софтвер који је дизајниран да се развија заједно са вашим пословањем.

Када изабрати Фресхбоокс

ФресхБоокс је популаран међу самосталним предузетницима, слободњацима и власницима малих предузећа који траже врхунски рачуноводствени софтвер без фокусирања на рачуновође.

Има функције праћења времена и наплате, управљање пројектима, фактурисање и интеграције трећих страна са популарним алатима за плаћање као што је Стрипе, који су идеални за мала предузећа или почетнике.

Функционалност ФресхБоокс-а без проблема је дизајнирана за општу публику и стога је лако подесити и администрирати. Такође омогућава брзу и лаку интеграцију са малим популарним пословним алатима.

Следеће, можете да проверите софтвер за обрачун плата за почетнике и средња предузећа.