Колико често је Елон Муск тужен? Тужба на Твитеру и више објашњења

Кључне Такеаваис

  • Откако је купио Твиттер и преименовао га у Кс, Елон Муск се суочио са више тужби, укључујући кршење жига и групне тужбе.
  • Тесла, СпацеКс и Неуралинк, све компаније које предводи Муск, такође су биле укључене у разне тужбе, укључујући лажно оглашавање и наводну дискриминацију.
  • Муск је тужио и неке појединце и организације, укључујући непрофитну организацију оптужену за лажирање података и адвокатску фирму укључену у куповину Твитера. Масково учешће у овим случајевима наглашава потребу за јаким правним тимом.

Откако је Елон Муск купио Твитер и преименовао га у Кс, учествовао је у бројним тужбама које су укључивале његову компанију за друштвене медије. Осим тога, Елон Муск је такође био укључен у друге тужбе са Теслом, СпацеКс-ом и Неуралинком. Па, то је цена да будете један од најбогатијих људи на свету који води различите компаније вредне више милијарди долара.

Колико често је Елон Муск тужен? А који су били разлози за тужбе? Објашњавамо то даље у овом чланку.

Да ли је Елон Муск тужен након што је преузео Кс (раније Твиттер)?

Откако је Елон Муск купио Твитер и преименовао га у Кс, он је био на страни неколико великих тужби. За почетак, Кс Цорп., раније познат као Твитер, тренутно је тужен за кршење жига због коришћења слова „Кс“ као жига од стране друге компаније познате као „Кс Социал Медиа ЛЛЦ“. Према судски документ [PDF]Кс Социал Медиа се регистровао да користи свој заштитни знак као слово „Кс“ неколико година пре него што је Твитер ребрендирао у Кс.

  Како пронаћи некога на ПОФ-у путем е-поште

Кс Цорп. је такође тужена у групној тужби након што је Елон Муск отпустио више од половине радне снаге компаније након што ју је преузео. Бивши запослени наводе да нису добили пуну отпремнину и бонусе према уговорима које су потписали пре него што је Елон Муск преузео дужност. Други бивши радници тврде да је Елон Муск раскинуо њихове уговоре без претходног обавештења од најмање 60 дана, како налажу савезни и државни закони.

Још једна велика тужба у којој је Кс Цорп. тужени укључује наводно цурење приватности података узроковано сигурносним пропустом на платформи друштвених медија. Према тужба [PDF]наводно цурење података догодило се када Елон Муск није био главни акционар Твитера, али је тужба поднета након што је купио компанију.

Да ли је Елон Муск тужен као извршни директор Тесле и СпацеКс-а?

Тесла се помиње као тужени у преко 1.000 тужби са Елоном Маском на челу. Неке од најчешћих тужби укључују лажно оглашавање ауто-пилота, наводну дискриминацију, непоштене радне праксе, кршење ауторских права на софтвер, недостатке производа и нарушавање приватности. Тесла је такође више пута тужен након што су се догодиле тешке несреће док је возач користио аутопилот.

Осим тога, СпацеКс је био предмет тужбе од стране Министарство правде због наводне дискриминације избеглица и азиланата током процеса запошљавања. Неуралинк Елона Маска, који прави компјутерске чипове за имплантацију у људски мозак, такође је тужен за окрутност према животињама због експеримената.

Међутим, тужбе против Кс Цорп. (раније Твитер), Тесле, СпацеКс-а и Неуралинка не утичу директно на Елона Маска пошто је одговорност ограничена на компаније. Упркос томе, Елон Муск је именован као заједнички оптуженик са Теслом, СпацеКс-ом и Тхе Боринг Цомпани у групној тужби због наводног повећања цене Догецоин-а да би преварио инвеститоре.

  Како пронаћи и уклонити дупликате у Гоогле табелама

Колико је тужби покренуо Елон Муск?

кредит: Тесла/ИоуТубе

Неколико људи и компанија се такође нашло на удару тужби које је покренуо Елон Муск. На пример, Кс Цорп. Елона Маска тужи непрофитну организацију због наводног лажирања података са Твитера како би створила лажну причу о говору мржње како би одвратила оглашиваче од платформе друштвених медија.

Елон Муск такође тужи адвокатску фирму која га је натерала да купи Твитер након што се предомислио током процеса. Према тужби, Кс Цорп. наводи да је адвокатској канцеларији плаћен вишак правних трошкова за омогућавање Елону Маску да преузме Твитер, и жели да надокнади бонус компензацију.

Илон Маск је тужио и бројне запослене у Тесли који су оптужени за цурење осетљивих података компаније.

Тужбе ће се наставити

Ако сте Елон Муск и главни сте у Тесли, Кс Цорп. и СпацеКс-у, неизбежно је да ћете бити тужени више пута него што можете да избројите. Већина спорова се решава вансудским путем, док се остали спорови решавају судском пресудом.

Па, једно је сигурно: Елону Маску је потребно много адвоката.