Колико дуго трају пуњачи за иПхоне?

Дизајниран и пласиран од стране Аппле Инц., иПхоне је невероватан паметни телефон са неколико функција као што су хидроизолација, видео снимање и многе функције приступачности. Укупан дизајн и флуидност иОС-а су заиста добри, али пуњач за иПхоне ствара много проблема, посебно у погледу његовог животног века. Пуњачи за иПхоне су неопходни за приступачност и корисност самог телефона. Можда се питате колико дуго трају пуњачи за иПхоне; у овом посту ћемо вам рећи просечан животни век пуњача за иПхоне. Осим тога, такође ћемо разговарати о неким често постављаним упитима, као што су зашто пуњачи за иПхоне престају да раде, како да их продужите, итд. Дакле, останите са нама и сазнајте више о иПхоне пуњачима.

Колико дуго трају пуњачи за иПхоне?

Колико дуго трају пуњачи за иПхоне сазнаћете даље у овом чланку. Наставите да читате да бисте сазнали више о томе детаљно.

Колики је просечан животни век пуњача за иПхоне?

Дакле, просечан животни век иПхоне пуњача је годину дана у савршеном радном стању. После једне или две године:

  • Део кабла за пуњење иПхоне-а у близини порта почиње да се троши.
  • У неким екстремним околностима, омотач кабла може открити проводнике унутра, тако да постаје опасно користити кабл у том тренутку.

Саветујемо вам да купите нови пуњач када постане нестабилан или опасан за употребу. Али има и много корисника иПхоне-а који користе исти пуњач толико година без икаквих проблема. Дакле, и од вас зависи како ћете користити свој пуњач.

Да ли се пуњачи за иПхоне покваре?

Да, сви пуњачи телефона ће се покварити током неког времена. Временом, компоненте пуњача ће почети да се оштећују и троше. Можете спречити да пуњачи за иПхоне престану да раде ако пажљиво рукујете њима. Понекад постаје проблематично утврдити да ли је пуњач телефона покварен јер је лако помешати неисправан пуњач са погоршаним стањем батерије вашег телефона. Постоје различити начини да сазнате да ли је ваш пуњач телефона покварен.

  • Прво, требало би да тестирате пуњач да видите да ли обавља своје функције, посебно пуњење вашег телефона. Требало би да извршите тест на више уређаја да бисте били сигурни. Ако ваш пуњач не пуни ниједан уређај, то значи да се покварио.
  • Понекад можете лако открити лош пуњач без претходног тестирања. Индикација за ово би био пуњач са: недостајућим иглама, поцепаном жицом, оштећеним прикључком за пуњење итд.
  Како користити Мањаро на Распберри Пи 4

Зашто пуњачи за иПхоне престају да раде?

Ваш иПхоне пуњач може престати да ради или се брже поквари због неколико употреба. Понекад пуњач такође престане да ради јер чешће савијате кабл за пуњење, што доводи до напрезања пластичног спољног слоја и узрокује да жице за пуњење иПхоне-а буду изложене и подложне оштећењу. Пуњачи за иПхоне су неопходни јер обезбеђују снагу за поновно добијање батерије за ваш телефон; ако се оштете, постаје веома тешко. Ако знате како се иПхоне каблови/пуњачи ломе, били бисте опрезнији у погледу тога како да их сачувате и наставите да буду корисни дуго времена.

Слика од СтоцкСнап са Пикабаи-а

Зашто пуњачи за иПхоне не трају?

Питања попут тога колико дуго трају пуњачи за иПхоне имају неке разлоге. Ови разлози ће бити разјашњени у следећим тачкама.

Разлог #1: Напрезање каблова за иПхоне

Напрезање иПхоне кабла може проузроковати да се кабл лако поквари; стога није у стању да функционише. Дакле, када се кабл за пуњење подвргне притиску из области за пуњење, може да покида спољашњи омотач кабла, што доводи до излагања његових жица.

Разлог #2: Кабл изложен течностима

Понекад пуњач за иПхоне престане да ради зато што је иПхоне кабл можда био изложен било ком нивоу течности, као што је случај да сте грешком испустили кабл у мокро место или сипали мало воде на кабл. Због таквих случајева, ваш кабл можда неће обављати своје важне функције као што је пуњење телефона или можда неће радити заувек. Кажу да струја и вода не иду добро. Дакле, морате бити веома опрезни пре него што изложите пуњач течностима. У таквим случајевима, требало би да замените пуњач пре него што оштети телефон.

Разлог #3: Јефтини каблови

Понекад купите јефтинији кабл за иПхоне да би ваш пуњач радио. Али треба да знате да јефтини каблови за иПхоне можда нису оригинални, и могли би бити само имитација оригиналног. Дакле, издржљивост таквих каблова је упитна и можда неће трајати дуже. Дакле, саветујемо вам да купите оригинални бели кабл за пуњење за иПхоне у аутентичним онлајн продавницама или посетите продавницу Аппле.

Разлог #4: Проблеми са телефоном

Понекад ваш иПхоне кабл није истрошен и функционише савршено. Затим, у овом случају, може доћи до проблема са вашим телефоном, а не каблом или пуњачем. иПхоне може да престане да ради из неколико разлога, као што су прекомерна употреба и прекомерно пуњење; због свих ових фактора, здравље батерије вашег иПхоне-а може бити угрожено, што доводи до проблема као што су лако пражњење батерије, неуспешно пуњење телефона и прегревање. У таквим случајевима, требало би да посетите Аппле добављач услуга да проверите свој телефон.

  Промените понашање функцијских тастера на основу активне апликације [macOS]

Разлог #5: Адаптер за пуњење остаје укључен предуго

Ако пуњач остане у утичници предуго, то може довести до прекомерног пуњења пуњача и довести до квара због тога што је у утичници. Може да утиче и на кабл и понекад може да прегреје телефон. Дакле, покушајте да уклоните кутију за пуњење што је могуће редовније како би се охладила. И пре него што пуните телефон, прикључите кутију за пуњење да бисте одржали жељену функцију.

Разлог #6: Стари и дотрајали кабл

Најчешћи разлог зашто пуњачи за иПхоне не трају је иПхоне кабл који престаје да функционише због редовне употребе. А када их користите свакодневно, они постају стари и истрошени. Требало би да купите нови кабл ако је ваш кабл истрошен.

Дакле, горе наведени разлози су вас учинили свјесним зашто пуњачи за иПхоне престају да раде. Покушајте да имате горенаведене разлоге на уму како бисте опрезно користили своје пуњаче и учинили да раде дуже.

Како да учиним да мој иПхоне пуњач траје дуже?

Пуњачи за иПхоне могу се истрошити и лако оштетити ако их користите на неодговарајући начин. Ево неколико савета који вам могу помоћи да решите питање како да мој иПхоне пуњач траје дуже.

Метод 1: Користите штит

Покушајте да поставите опругу на крај кабла пуњача тако да се не савија лако. Ово можете испробати ако желите да ваш кабл буде сигуран. Осим тога, можете користити и заштитник кабла. Штитник кабла у основи изгледа као телефонски кабл са навојем и само га морате прикључити у кабл пуњача за иПхоне. Ови шарени штитници каблова не само да пружају заштиту, већ и чине да кабл за пуњење изгледа лепо.

Метод 2: Полако и нежно одспојите каблове са иПхоне-а

Када корисници иПхоне-а грубо и немарно ископчају кабл за пуњење, то може оштетити кабл. Дакле, када укључите или искључите пуњач, уверите се да то радите полако и нежно како не бисте оштетили кабл и пуњач.

Метод 3: Исправно кабл за пуњење завојнице

Најчешћи разлог за ломљење кабла је савијање кабла под притиском. Када погрешно намотате иПхоне кабл, вероватно га можете оштетити. Жице унутар кабла су веома деликатне; стога, морате бити опрезни када га навијате. Дакле, оно што можете да урадите је да лагано намотате кабл, јер кабл мора да се умота два до три пута. Након тога, потребно је да сваки крај увучете у петљу без савијања кабла.

  Зашто је „Анимал Цроссинг“ сјајан и зашто би требало да га играте

Метод 4: Искључите кабл из утичнице када га не користите

Понекад оставите пуњач за иПхоне укључен у струју након што сте напунили телефон. Није добро за ваш иПхоне адаптер и кабл за пуњење јер смањује издржљивост. Дакле, искључите пуњач из утичнице након што сте напунили телефон како се кабл пуњача не би оштетио.

Метод 5: Имајте додатни пуњач

Други разлог који оштећује ваш кабл пуњача је тај што га чешће користите и носите свуда. Често повезујете кабл пуњача са повер банком док сте на путу. И док сте код куће, не вадите кабл из адаптера након пуњења; ово смањује животни век вашег пуњача. Дакле, покушајте да избегнете ове грешке, а такође можете имати више од једног кабла за пуњење. Прочитајте овај чланак од почетка да бисте сазнали колико дуго трају пуњачи за иПхоне или просечни распон пуњача.

Метод 6: Немојте истезати кабл пуњача

Кабл пуњача за иПхоне је веома деликатан, па га немојте истезати. И уверите се да ваш телефон лежи равно и равно, да не виси са пуњача током пуњења. Ове мале мере штите ваш кабл и нећете се суочити са питањем колико дуго траје пуњач за иПхоне јер би трајао годинама ако бисте усвојили ове мале мере.

Слика од нхотху82ст0 са Пикабаи-а

Метод 7: Не користите телефон током пуњења

Престаните да користите свој иПхоне док се пуни јер ће коришћење иПхоне-а док се пуни изазвати напетост на каблу муње и промовисати ломљење и лакше хабање.

Ове мере могу направити велику разлику јер ће продужити просечан животни век пуњача за иПхоне. Штавише, нећете морати да се сусрећете са питањем колико дуго трају пуњачи за иПхоне јер ће трајати дуже ако примените горе наведене мере.

***

Надам се да сте уживали читајући наш чланак јер смо одговорили на сва битна питања и показали колико дуго трају пуњачи за иПхоне и колики је просечан животни век пуњача за иПхоне. У овој дигиталној ери, сви смо постали у великој мери зависни од електронских уређаја, посебно наших телефона. А када пуњачи телефона не трају дуже, постаје проблематично. Дакле, дали смо вам неколико савета које можете усвојити да би пуњачи трајали дуже. Можете редовно да проверавате нашу страницу за ажурирања, а ако имате било какве предлоге или питања, оставите их у одељку за коментаре испод.