Комплетан водич за упутства на путу

Упутства за време путовања су од помоћи у стварању квалитетних слика реалног изгледа које професионалци и власници предузећа могу да користе у свом садржају, веб-сајту и одредишним страницама.

Ако можете да креирате и илуструјете слике, можете направити нешто јединствено од тога.

Али нису сви добри у томе.

За њих су доступни алати за производњу слика високог квалитета које одузимају дах. Сада имате алате за генерисање АИ слика доступних на мрежи. Дакле, вештине цртања или сликања нису обавезне; уместо тога, вештине маште су на приоритету.

Али ако желите да добијете квалитетне илустративне слике, морате имати брзе инжењерске вештине како бисте могли да напишете савршену текстуалну поруку да бисте добили слику коју желите.

У том смислу, Мидјоурнеи може бити ваш најбољи партнер у разбијању речи у тексту на мање делове који се даље користе за генерисање слика. Ако имате добре вештине маште, можете боље да искористите Мидјоурнеи.

У овом чланку ћу разговарати о томе шта је Мидјоурнеи, како користи упите за генерисање слика, неке од његових карактеристика и још много тога.

Идемо!

Шта је Мидјоурнеи?

Мидјоурнеи је врста програма генеративне вештачке интелигенције (АИ) који истражује нове медијуме вештина људског размишљања и проширује имагинативне моћи. Он генерише слике из НЛП-а, које се називају промпти сличним Стабле Диффусион и ОпенАИ-јевом ДАЛЛ-Е.

Програм Мидјоурнеи креира и води независна истраживачка лабораторија Мидјоурнеи, Инц са седиштем у Сан Франциску, коју сада води Давид Холз. Многи корисници широм света почели су да стварају уметничка дела преко Мидјоурнеи-а користећи Дисцорд бот команде.

Замислите да имате личног асистента на дохват руке који може да трансформише ваше идеје и мисли у запањујуће реалистичне визуелне приказе за неколико минута! То је оно што је Мидјоурнеи. То је најсавременија вештачка интелигенција која узима ваш текст и подстиче фразе, разбија их на мање делове и ствара слике које одузимају дах користећи те делове.

Ако желите да откључате моћ Мидјоурнеи-а, само треба да се придружите њиховом Дисцорд серверу, пошаљете поруку директно боту и позовете бота на сервер треће стране. Узмите си времена да замислите, откуцајте промпт или команду и ослободите моћ вештачке интелигенције тако једноставно као што се чини.

Како функционише Мидјоурнеи?

Мидјоурнеи је вештачка интелигенција која узима ваш описни текст (упутства) и производи живописне резултате (слике).

На пример, корисници који немају искуства са овим могу да откуцају „пун месец у тамној ноћи“. Мидјоурнеи дели ове реченице на „пун месец“, „мрак“ и „ноћ“. Са ове три фразе, произвешће једноставну слику која приказује црно небо и пун месец негде на слици.

Међутим, ако сте професионалац, можете затражити „пун месец благо жућкасте боје и реалистичан приказ светлости на тамном небу са много звезда на њему“. Ово ће дати јасну представу о томе шта заиста желите од АИ.

Поново, Мидјоурнеи бот ће разбити реченицу на речи као што су „пун месец“, „жућкасто“, „реалистично“, „визуелно светло“, „тамно небо“ и „звезде“. Тако добијате веома лепу, прецизну и јасну слику онога што сте очекивали.

Да бисте започели са било којим промптом, потребно је да поменете команду „/имагине“. То значи да говорите Мидјоурнеи боту да замисли неке специфичне боје, стилове, објекте, итд. Дакле, /имагине је важна команда коју треба користити док пишете своје упите.

  Како проверити ко је реаговао на поруку у Дисцорд-у

Различити упити за генерисање слика

Различити упити се користе за генерисање реалистичних и квалитетних слика на основу ваше маште. Писање савршеног објашњења помоћи ће вам да добијете оно што желите. АИ је обучени систем који има безброј изворних слика за стварање савршене слике. Једини део који треба да одиграте је да дате АИ бољу представу о томе шта очекујете да произведе.

Да бисте то урадили, постоји неколико речи које би вам могле помоћи да добијете слику коју желите:

 • Надреализам: То је уметност из књижевне револуције 20. века која објашњава дубине вашег ума. На пример, /замислите велике корњаче у земљи чуда, надреализам.
 • А као Б: Са овим упитом можете креирати нове објекте или створења. На пример, / замислите лава као нинџа ратника.
 • Фастазмалан иридесцент: Ово ће вам дати шарену слику на креативан начин. На пример, /замислите фантазмалан иридесцентни клавир.
 • Папирна уметност: Овај упит ће вам помоћи да добијете уметничку папирну уметност из јединствене креативности. На пример, / замислите 3Д модел, мали кафић и наранџасту и фенси папирну уметност.
 • (Субјецт) оут оф (материал): Мидјоурнеи може произвести јединствене и нове ликове, архитектуре, објекте и различите материјале. На пример, / замислите изометријску планину од шареног дрвећа и цвећа.
 • Изометријска уметност: То је прелеп и јединствен начин представљања 2Д објеката у 3Д перспективи. На пример, / замислите изометријску уметност стакла, са идејама и креативношћу која тече, естетиком, зимском палетом и минималним дизајном.
 • Слојевити папир: Даје вам поглед на различите слојеве додавањем различитих папира за координацију један другом. На пример, /замислите слојевит папир ноћног неба, естетске, сањиве тамноплаве боје, епских детаља, звездане ноћи.

Постоје и други термини који се користе у упитима да би вештачка интелигенција разумела шта тачно тражите, као што су наивна уметност, експлозивни објекти од Ницхоса, 3Д петља, матриц раининг, футуристички, сајберпанк стил, инфографски цртеж и још много тога.

Различити параметри у упитима

Док пишете упите, морате се фокусирати на неке параметре или напредна подешавања. Неки од њих су:

#1. Стиле

Морате да напишете пратеће кључне речи у својим упитима повезаним са „стиловима“ да бисте добили резултате на основу стила за који се одлучите. Хајде да разговарамо о неким кључним речима заснованим на дизајну, уметнику, облику уметности, жанру или више.

 • Жанр/дизајн: Наведите дизајн или назив жанра у упиту, као што су стандардни, јапански аниме, крвави, стемпанк, Пикар филм, Вотерхаус, сајберпанк и још много тога.
 • Име уметника: Наведите име уметника као свој стил, као што су Да Винчи, Пикасо, Салвадор Дали, Енди Ворхол и други. На пример, коњ галопира у близини плаже слике у стилу Салвадора Далија.
 • Својства осветљења или рендеровања: Помињање својстава рендеровања помаже вам да добијете живописну слику са светлосним ефектима, као што су волуметријско осветљење, биоскопско осветљење, дуга експозиција, софтбок осветљење, ужарена светла и још много тога.

#2. Стилизујте излаз

Можете одредити неке бројеве у поставци у формату – -с <неки број>, приказујући ниске и високе опције стилизације. На пример, – -с 700 (ниска стилизација) и – -с 2000 (висока стилизација).

Пример: /замислите ватрогасни спасилачки тим – -с 6500

#3. Хаос

Хаос представља апстракцију слике. Такође је написан у истом формату као и стилизовани излаз као – -цхаос 70. Број може да варира од 0 до 100, где је 0 ниска апстракција док је 100 висока апстракција.

Рецимо да желите слику Кипа слободе са већом апстракцијом. Треба да напишете „/замислите Кип слободе – -хаос 80“.

  Шта се дешава када некога блокирате на утакмици?

#4. Резолуција

Да бисте добили слику високе резолуције, потребно је да одредите њену резолуцију тако што ћете помињати кључне речи квалитета слике као што су 4К, 8К, ултра-детаљно, ултра фотореалистично, замршени детаљи и још много тога. Такође, можете користити стандардна подешавања за предвидљив излаз. Постоје два подешавања:

 • Цвет црвене руже – -хд
 • Цвет црвене руже – квалитет 8

#5. Аспецт Ратио

Однос ширине и висине је главни параметар у производњи слика. Можете одредити однос слике као ширина: дужина. Ако не поменете однос ширине и висине у промпту, он ће произвести слику са подразумеваном размером (1:1). Дакле, ако желите биоскопски приказ или вам је потребна позадина за радну површину, можете поменути однос ширине и висине у складу са тим.

На пример, жути Ламборгхини Урус на дивљем путу – -ар 4:3. Можете користити само стандардне односе као што су 3:2, 1:1, 4:3, 16:9, 1:3, 5:1 и још много тога.

Такође можете одредити прилагођену величину за своју слику. На пример, /замислите жути Ламборгхини Урус на дивљем путу – -в 800 – -х 350.

#6. Слика као Промпт

Ако желите да слика слична слици буде доступна на мрежи, али са доследним резултатима, можете користити УРЛ странице слике.

На пример, /имагине хттп://ввв.киз.цом/киз3454.јпг кутија пуна шарених лоптица.

Слика коју ћете пронаћи биће мешавина слике са УРЛ-а и упита који користите. Можете чак и да одредите број слика који желите, као и тежину у вашем упиту за слику.

#7. Филтрирање речи из слика

Ако желите да одбаците било коју додатну ставку или неку слику унутар слике за коју мислите да изгледа лоше, можете користити кључну реч „- -не“ да уклоните тај објекат са слике.

На пример, чизбургер – -без соса

Осим овога, постоје неки основни параметри које користите у свом упиту, као што су:

 • Да бисте одредили тип камере или тип објектива, можете користити „Сони Алпха 7, ИСО1980, Леица М.“
 • Можете да користите услове осветљења тако што ћете одредити кинематографско светло, волуметријско светло итд.

Шта је /описати у Мидјоурнеи?

Од сада, Мидјоурнеи производи слике из различитих упита путем кључних речи или природног језика. Али, коришћење савршеног упутства да бисте добили слику коју тражите је прилично вештина коју морате имати.

Дакле, постоји још једна функција која се зове „/десцрибе“ команда која омогућава корисницима да отпреме било коју слику која им даје сет од четири текстуална упутства као излаз. Излаз ове команде описује слику коју сте отпремили. И можете користити те упите за генерисање јединствених слика.

Команда /десцрибе је робустан алат који можете користити за генерисање више уметничких дела генерисаних вештачком интелигенцијом, од различитих апстрактних делова до стварних приказа сцена и објеката.

Како /описати команду функционише?

Корисници треба да откуцају „/десцрибе“ и отпреме слику. Мидјоурнеи затим генерише текстуалне упите који описују слику на четири различита начина. Ови текстуални упити су намењени да буду отвореног типа, омогућавајући различита тумачења. Хајде да видимо корак по корак процес коришћења команде /десцрибе.

 • Унесите /десцрибе команду у дисцорд цхат: Када уђете у дисцорд ћаскање, откуцајте команду /десцрибе и притисните „Ентер“ са своје тастатуре.
 • Отпремање слике: Сада ће вас тражити да отпремите слику коју ће Мидјоурнеи описати. Можете директно да отпремите тако што ћете кликнути на оквир или превући и отпустити слику из вашег прозора. Када завршите, поново притисните „Ентер“ или „Пошаљи поруку“.
 • Напредак и излаз: Затим ћете видети како Мидјоурнеи обрађује слику и анализира упите. Убрзо ћете добити излаз различитих упита који описују слику.
  Како променити величину ПоверПоинт шаблона

На пример, отпремили сте слику која приказује планине и облаке заједно са водопадом, језером и дрвећем. Боја укључује тамно цијан, плави додир, кестењасту и жуту. Када Мидјоурнеи погледа слику, даје вам упутства као што су:

и) Уметничко дело реалистичног водопада који излази из планина које су прекривене облацима који падају на језера, у стилу графичког дизајна, тамноцрвених сферних скулптура и аквамарина који садржи детаљне илустрације, светлеће кутије, живе боје и живописне пејзаже

ии) Пејзаж дрвећа на планинама окруженим језерима има живописну планинску и облачну сценографију у стилу психоделичне и тристанске илустрације, тамно цијан и ћилибар, фини и детаљни, сјај воде, сферне скулптуре

иии) Уметничка илустрација облака и планина са водопадом и језером, у стилу психоделичних пејзажа, тамно цијан и маррон, сферне скулптуре, Виктор Москосо, упадљиве композиције, светло цијан и ћилибар

ив) Слика приказује велико језеро које покрива планине окружено облацима, у стилу замршених психоделичних илустрација, реалистичне палете боја, тамно цијан и кестењасте, пејзажиста, илустрација, сферне скулптуре, детаљне илустрације

Генеришите варијације: Сада имате упите који су довољно блиски вашој оригиналној слици. Можете лако да генеришете сопствене варијације из овога. Да бисте то урадили, потребно је да кликнете на једно дугме од 1,2,3,4 дугмади која се појављују. Када кликнете на број, добићете поруку да је промпт послат на Мидјоурнеи.

Ова промпт се шаље као обична промпт попут /имагине. После неког времена добијате четири различите варијације. Можете видети да је излазна слика довољно близу улазу који сте отпремили на почетку.

Осим тога, постоје и други алати које можете користити за генерисање упита и креирање јединствених слика. Хајде да их проверимо.

Алати за генерисање обавештења у току путовања

#1. Хуггинг Фаце

Хуггинг Фаце је генератор обавештења Мидјоурнеи који вам помаже да добијете праву поруку за своју слику. Да бисте га користили, само треба да пошаљете свој текст и он ће генерисати упит за вас.

#2. Помоћник за брзу вожњу током путовања

Помоћник за брзе информације на путу Почните са писањем своје главне идеје у кутији, а затим сачекајте неко време; добићете упит који вам је потребан. Копирајте га и налепите у Мидјоурнеи и преузмите слику. Можете бирати између различитих опција за стил, као што су више стилова, осветљење, камера, уметници, дубина поља, квалитет, стилизација, семе, материјали, величина и још много тога.

#3. Мидјоурнеи Промпт Буилдер

Мидјоурнеи Промпт Буилдер вам помаже да добијете упит са слике заједно са уносима текста. Овде можете да отпремите било коју слику или да напишете кратку поруку која описује слику која вам је потребна. Такође можете додати неке детаље, стилове имитације, параметре и величине слике да бисте добили тачну слику коју имате на уму.

#4. Будући алати Мидјоурнеи Промпт Генератор

Будуће алатке МЈ Промпт Генератор је веб апликација која производи упите на основу текста и различитих опција. Можете да прилагодите упите са уметничким покретима, материјалима, медијима, машинама за рендеровање, хаосом, висином, тежином, односом ширине и висине, верзијом, осветљењем, истим семеном, стилизацијом, ширином, филтерима, сценама, бета, ХД и још много тога. Само унесите једноставну поруку, попут слатког штенета који држи виљушку, и изаберите различите опције да бисте добили савршену поруку.

Закључак

Мидјоурнеи је невероватна апликација за претварање текста у слику коју покреће вештачка интелигенција која магично трансформише текстуалне упите у очаравајуће слике. Омогућава креаторима садржаја, уметницима и дизајнерима да ослободе своју креативност, стварају уметност и стварају нову стварност.

Да бисте користили Мидјоурнеи, морате да користите Дисцорд сервер, позовете бота и генеришете реалистичне, јединствене слике. Али то такође захтева вештину писања обавештења о слици, њеној боји, уметнику, пикселу и сваком потезу како би Мидјоурнеи могао разумети ваше потребе и произвести слике у складу са тим.

Стога, почните да стварате фантастична ремек-дела користећи неограничени потенцијал Мидјоурнеија и наставите да истражујете више. Иако су за промптове Мидјоурнеи потребне вештине писања, можете да генеришете упутства користећи /десцрибе команде или користите горе поменуте алате.

Такође можете истражити неке најбоље АИ генераторе слика за невероватне слике за неколико секунди.