Користите ових 10 сензора за врата или прозоре да ојачате безбедност свог дома

Модерне куће захтевају савремена безбедносна решења. Једноставна брава и кључ више неће бити довољни.

Када је у питању кућна сигурност, мисли се да се осигурају само врата, а да се прозор остави широм отворен за провалнике. Према Сафевисе-у, готово 3.000 провала дешавају у САД дневно и углавном током дана.

То значи да треба бити опрезан и користити проактиван приступ, а не реактиван. Неопходно је разумети да безбедност треба стално да се ажурира и надограђује. Крајње је време да људи не живе на милост и немилост завртњима, шаркама и ручкама. Време је да се окренемо генијалнијим безбедносним решењима као што су сензори за аларм на вратима и сензори прозора.

Сензори врата и прозора су у суштини исте ствари. Они се такође називају контактни сензори. Обично се покрећу када неко неовлашћено отвори врата или прозор. Постоје две врсте сензора аларма на вратима.

  • Аларм за отварање врата – Активира се када уљез држи врата отворена одређено време.
  • Аларм за насилно отварање врата – Активира се када неко на силу отвори врата.

Сензори за прозоре су обично четири типа. То укључује бежичну површинску монтажу, ожичену површинску монтажу, бежичну уградњу и жичану уградњу. Прозорски сензори који се постављају на површину су направљени за спољне оквире прозора и видљиви су, док су сензори за уградњу невидљиви јер су скривени унутар прозора.

Намена сензора прозора или врата

  • Обезбеђивање боље безбедности за најмилије остаје примарни мотив за уградњу аларма сензора за врата или прозоре, посебно за породице са децом и старије особе. Може се подесити аларм да их обавести кад год се прозори и врата отворе.
  • Држите криминалце на одстојању помоћу кућног безбедносног система који укључује интеграцију аларма сензора врата и прозора и пружа функцију праћења. Ово ће помоћи у контактирању власти, које ће телефоном проверити особу како би се уверили да ли су људи унутра безбедни или не.
  • Душевни мир је изузетно драгоцен. Ако људи инсталирају сензоре за аларм на вратима и сензоре за прозоре, осећаће се сигурније и сигурније у свом дому. Мање ће бринути када оду од куће на посао или одмор.
  • Бежични алармни сензори врата могу се користити на различите начине. На пример, да бисте укључили светла када се отворе врата, држите децу подаље од ормарића за лекове и активирали паметна светла, међу горе наведеним разлозима.

Употреба и карактеристике ових уређаја

Опције упозорења

Улази и излази су рањиви део сваког дома. Ово су области у које провалници покушавају да провале. Ако врата или прозор имају сензорске аларме, криминалцима ће бити тешко да уђу. Овај сензор се активира када неко покуша да отвори врата или прозор, а вибрирајуће звоно ће одјекнути. кућа. Звук може бити или благо звоно или аларм за експлозију, који може уплашити провалника.

Интеграција

Најбољи безбедносни сензори омогућавају да се уређај повеже са централно надгледаним обезбеђењем. Како неки брендови омогућавају особи да управља својим вратима, они могу даљински закључати и откључати врата путем паметног телефона. Може се чак и даљински пратити активност преко апликације за паметни телефон или других сигурносних уређаја користећи З-таласно чвориште. Ако неко отвори врата, добиће обавештење на телефону путем апликације и такође ће моћи да види ко је на вратима преко сигурносне камере.

Намести их

Такође се могу монтирати сензори на вратима, на пример да се користе на вратима ормарића за држање деце подаље од алкохола, врата за терасу за држање деце подаље од базена, па чак и на канцеларијским вратима за одржавање приватности. Људи их такође могу користити за своје сефове, поштанске сандучиће и фиоке стола.

Смарт Триггер

Особа их такође може поставити на вредне предмете као што је инсталирање контактног сензора на ТВ-у или комад намештаја који се налази изван куће. Може се користити као паметан окидач, као што је инсталирање контактног сензора на врата ормара који укључује светло када се отворе врата ормана. Слично томе, када се неко тушира, то покреће вентилатор у купатилу који одвлачи влагу.

Инсталација

За жичане сензоре потребна је професионална инсталација. Међутим, инсталација је прилично једноставна за бежични сигурносни систем као што су сензори на батерије. Може се прочитати „уради сам“ упутства за инсталацију уређаја која ће особи рећи која је одговарајућа локација, подесити алармно и деактивирајуће понашање, потребне батерије за уређај и монтирати сензоре. Они су такође исплативи.

Сада, погледајмо неке од најбољих сензора аларма врата и сензора прозора.

Контактни сензор звона за аларм је бежични сензор који омогућава корисницима да знају када се прозор или врата отворе или затворе. Овај аларм ради у било којој З-таласној мрежи и З-таласним сертификованим уређајима.

Лако се инсталира и долази са водичем за брзи почетак како би се обезбедило брзо подешавање. Корисник ће добити тренутна мобилна упозорења када се у њиховој кући отворе врата и прозори.

Алармни контакт сензор 2. генерације је мањи и има повећане могућности постављања у поређењу са претходном верзијом.

Ринг Аларм се може монтирати на врата као и на прозорске оквире. Укључује две батерије од 3В. Прстен алармни контакт сензор је један од најбољих сензора за аларм врата и прозоре.

Сехоми

Сехоми нуди паметни бежични сензор прозора, аларм у реалном времену и Ви-Фи сензор за врата. То је паметан детектор. Када се врата или прозор отворе или затворе, сензор ће послати тренутна обавештења на паметни телефон. Компатибилан је и са Андроид и иОС системима. Са овим системом није потребно чвориште.

Сехоми има функцију потискивања порука упозорења која штити дом детекцијом отварања/затварања врата. Такође приказује упозорење о ниској батерији и подсећа корисника да промени две АА батерије.

Сензор Сехоми се лако инсталира. Потребан вам је само 3М лепак да бисте га причврстили на било која врата имовине.

ИоЛинк је комплет сензора и чворишта за четири врата/прозора. Покреће га ЛоРа технологија. Његова покривеност дугог домета омогућава његову употребу у подрумима, шупама, отвореним тремовима/патио просторима, шупама, самостојећим гаражама, па чак и удаљеним помоћним зградама на имању.

Корисник ће добијати обавештења раног упозорења у реалном времену у облику банера на паметном телефону, ограничених СМС/текстуалних порука и е-поште.

Уређај троши малу енергију, што значи да батерије трају више од пет година са мало дренаже између њих. Такође омогућава интеграцију треће стране као што су Алека и ИФТТТ. Функција отвореног подсећања ће обавестити кориснике да су врата или прозори предуго отворени.

Цове

Сензор Цове Доор/Виндов штити најчешће улазне тачке у кући. Подешавање траје неколико минута јер не садржи ни жице ни бушилице. Поврх тога, нема досадних Ви-Фи конфигурација или подешавања позива. Толико је једноставан за коришћење да сваки наивац то може да уради. Морате поставити велики комад на оквир, а мали на врата или прозор користећи лепљиву подлогу.

Са Цове-овим планом професионалног праћења, можете добити обавештења која се шаљу директно на свој телефон када су врата и прозори отворени. Компатибилан је са стиловима прозора и врата.

Потпуно је бежични и сваки сат се самотестира о безбедносним мерама које су унапред дефинисане. Такође се повезује директно са Цове-овим екраном осетљивим на додир преко радио фреквенције. Има литијумску батерију.

Визе

Визе је сензор за улаз у кућни сигурносни систем који пружа заштиту од улаза кроз прозоре и врата. Овај уређај захтева Визе Хоме Сецурити Систем Цоре Кит. Корисник мора поставити Визе контакт сензор на врата или прозоре у приземљу. Биће обавештени ако су врата отворена или отворена дуже време.

Визе је потпуно бежични и има 18 месеци дугог трајања батерије. Потребна је 1 ААА батерија и овај улазни сензор добро ради са Алека рутинама. Прецизно детектује да ли су врата или прозор отворени или затворени или су остављени отворени и шаље тренутна упозорења кориснику. Визе алармни сензори за врата и сензори прозора тренутно се продају по цени од 29,98 долара.

Акара

Акара Хуб захтева безбедну Ви-Фи мрежну везу. Повезује све Акара уређаје и омогућава беспрекорну интеграцију преко Акариних сензора и уређаја за кућну аутоматизацију. Он контролише повезана светла других уређаја са паметног телефона. Корисник може да подеси распореде, тајмере и сцене преко апликације Акара Хоме како би брзо управљао домом.

Кад год се врата или прозор неочекивано отворе, Акара сензор за врата и прозор ће упозорити телефон и активирати локални аларм на Акара Хуб-у.

Нема пронађених производа.

Акара Хуб чини Акара уређаје компатибилним са широким спектром иновативних паметних кућних екосистема и гласовних помоћника. Подржани уређаји су Аппле ХомеКит, Гоогле Ассистантс, Алека, Ми Хоме и ИФТТТ.

Кс-сенсе

Кс-сенсе је улазни сензор са функцијом откривања отварања/затварања врата и прозора. Има до 10 дугих година трајања батерије. Са функцијом инстант обавештења о апликацијама, корисници могу знати за било какве провале.

Увек остаје повезан са базном станицом у свим величинама кућа, укључујући баште и помоћне зграде са дометом до 1 ¼ миље на отвореном. Добро ради са Гоогле Ассистант-ом и Алека-ом.

Штавише, лако се инсталира. Корисник може да инсталира Кс-сенсе улазни сензор за неколико минута тако што га једноставно залепи на врата или прозор помоћу приложених монтажних вијака или пенасте траке. Одговара свим врстама врата и прозора.

Еве ХомеКит

Еве ХомеКит је унапред омогућен за неупоредиву лакоћу коришћења и напредне безбедносне операције. Покреће се у трену уз брзо и лако подешавање. Нема потребе за мостом или капијом. Може се проверити врата или прозор и видети тренутно отворено/затворено стање на први поглед из њиховог софтвера.

Корисник ће добијати обавештења о активностима и аутоматски ће активирати друге додатке који подржавају ХомеКит, тј. ХомеПод мини, ХомеПод или Аппле ТВ. Такође подржава Блуетоотх и нит.

Овај сензор аларма на вратима и сензор прозора осигуравају 100% приватност. Не постоји еве цлоуд, нема регистрације и нема праћења док користите овај Еве Хоме Кит.

ГЕ Персонал Сецурити

ГЕ Персонал Сецурити Виндов анд Доор Аларм укључује четири аларма за прозоре и врата, сваки са три подесива подешавања, тј. искључено/звоно/аларм. Његов гласан аларм од 120 децибела се оглашава када се отворе врата или прозор и помаже у одвраћању уљеза и упозоравању становника. Прилично је лако и згодно за инсталирање. Не захтева ожичење, монтажни хардвер или упутства.

Међутим, овај производ је дизајниран само за унутрашњу употребу. Корисник може брзо да провери трајање батерије. Укључује 4 ЛР44 батерије за сваки аларм.

Овај алармни систем је савршен за дом, гаражу, стан, спаваоницу, мобилну кућу и канцеларију. Чак долази са ограниченом гаранцијом од 90 дана.

Всдцам

Всдцам је аларм за врата и прозоре за дом. Аларм за врата/прозор ефикасно одвраћа лопове гласним алармом од 110 дБ и спречава децу и кућне љубимце да изађу из куће без претходне најаве. Сензори аларма прозора долазе у четири режима. Укључује подешавања за укључивање/искључивање и општи аларм, стални аларм, упозорење о затварању врата и режим звона на вратима.

Корисници могу лако да подесе метод у складу са својим потребама. Одличан је за дом, гаражу, РВ, обезбеђење складишта, безбедност деце, па чак и замрзиваче и фрижидере.

Всдцам је бежични аларм високог квалитета и мале величине. Има једноставну инсталацију за одлепљивање и лепљење, а такође има ниску потрошњу батерије.

Закључак

Када бирате интелигентна безбедносна решења, потребно је да инсталирате само оне најновије производе који користе напредну технологију, имају добру услугу одржавања, лако се постављају и не дају честе лажне аларме, између осталог.

Сензор аларма на вратима и сензор прозора морају да се интегришу са централним кућним сигурносним системом и требало би да буду у могућности да подрже друге паметне уређаје као што су Аппле, Алека и Гоогле Ассистант. Требало би да обезбеди разне друге функције заједно са својом примарном функцијом. Требало би да добро функционише са системом кућног осветљења и да може да монтира сефове, поштанске сандучиће и фиоке стола.

  Зашто би требало да избегавате јавне УСБ портове