Листа 31 најмоћнијих алата за вештачку интелигенцију коју ћете обележити за касније [2023]

Осим ако не живите испод камена, сигурно сте чули за различите АИ алате као што је ДАЛЛ-Е који могу да генеришу садржај према људским захтевима.

Ове платформе покреће АИ и могу вам пружити различите врсте садржаја, као што су текст, слике, аудио, презентације и још много тога. Алати са вештачком интелигенцијом не само да вам штеде време, већ вам помажу и да ослободите своје скривене таленте.

Шта је генеративна АИ?

Генеративна АИ је кровни термин који се може користити за означавање било којег аутоматизованог процеса који користи алгоритме за производњу нових података манипулацијом или синтезом. Генеративна АИ се тако зове јер ствара нешто ново. Један од примера би могао да буде куцање упита за АИ алат који каже: „Нацртај ми смеђег зеца како пије чај“ и добијање слике за то.

ЕЛИЗА би могла бити први пример генеративне АИ. Овај цхатбот је развијен 1966. на МИТ-у и могао је да симулира разговор са терапеутом. Међутим, револуција је виђена у генеративној вештачкој интелигенцији 2014. године када су уведене генеративне адверсаријске мреже, или ГАН.

Овај тип алгоритма за машинско учење омогућио је генеративној вештачкој интелигенцији да креира убедљиво реалистичне слике, музичке нумере, видео записе и аудио записе стварних људи.

Ова нова способност отворила је нова врата могућности. Сада, генеративни АИ алати могу лако да напишу јединствени есеј за неколико минута биоинформатике, креирају сјајне слике и обезбеде гласовне снимке филмских звезда за ваш дигитални оглас.

Међутим, не треба занемарити забринутост због дубоких лажирања и шансе за сајбер нападе на предузећа која користе ову технологију.

Како функционише генеративна АИ?

Генеративни АИ модели су дизајнирани да генеришу нови и оригинални садржај на основу постојећих података. За то, они користе неуронске мреже да идентификују обрасце и структуре модела података.

  Како променити Бетхесда налог у Фаллоут 4

Генеративна АИ обично захтева људски упит (текст, слика, музика, видео, дизајн) који систем вештачке интелигенције може да обради. АИ алгоритми реагују на упит и генеришу нови садржај.

Погледајте ову листу АИ алата који се могу користити у различитим ситуацијама личног и професионалног живота.

Писање садржаја

Ако патите од блокаде писца или тражите нове идеје о не баш познатој теми, можете користити АИ алате за генерисање садржаја. Иако би вас различити претраживачи могли казнити због коришћења копија текста генерисаних од вештачке интелигенције, увек можете да користите ове алатке за вештачку интелигенцију да оптимизујете свој садржај и учините свој садржај који је генерисао човек сналажљивијим. Неке популарне платформе засноване на вештачкој интелигенцији за писање садржаја су:

ОпенАИ АПИ кључ

Користећи ОпенАИ АПИ кључ, можете приступити ОпенАИ моделима вештачке интелигенције који могу да генеришу одговоре који одговарају датом контексту.

Трансформер

Трансформер може аутоматски употпунити ваше мисли користећи различите моделе као што су ГПТ, ГПТ-2, КСЛНет, итд.

Вритесониц

Можете да користите Вритесониц за креирање СЕО оптимизованог садржаја без плагијата за своје огласе, блог, е-пошту и друштвене медије.

Цопи.аи

Цопи.аи генерише садржај врхунског квалитета за блогове, дигиталне огласе, продају, е-трговину и веб локације.

Јаспер

Јаспер је АИ цопивритер који може да генерише садржај за вас у складу са вашим омиљеним тоном и стилом.

Ево неких других алата заснованих на вештачкој интелигенцији који вам могу помоћи у писању садржаја:

АИ Арт Десигнинг

АИ арт генератори помажу вам да креирате запањујуће слике и слике, чак и ако не знате како да цртате. Само укључите праве упите да поделите оно што вам је на уму, а следећи алати могу то да претворе у стварност:

ДАЛЛ·Е 2

ДАЛЛ·Е 2 је вероватно најпопуларнија АИ уметничка генеративна платформа на свету која може да креира реалистичне слике из описа на природном језику.

Пиказо

Пиказо користи алгоритме преноса неуронског стила да генерише прилагођена уметничка дела која ће вас изненадити.

Дееп Дреам Генератор

Дееп Дреам Генератор је још једна онлајн платформа која даје живот вашој машти користећи вештачку интелигенцију и уметност.

Поред горње листе, можете користити и ова решења за креирање уметничког дела ваше маште:

  Како да поправите Нетфлик грешку УИ3010

АИ за кодирање

Генеративна способност Аи-а није ограничена на текст и слике. Ову технологију можете користити и за писање кодова. Данас постоји много платформи које покреће вештачка интелигенција, попут оних наведених у наставку, које могу аутоматски да доврше кодове и тако смање ваше радно оптерећење.

Табнине

Табнине је помоћник за довршавање кода на свим језицима који стално учи кодове и преференције вашег тима док га користите.

ГитХуб Цопилот

Као платформа за довршавање кода отвореног кода, ГитХуб Цопилот вам може понудити предлоге са својим познавањем милијарди линија кодирања.

ДеепЦоде

ДеепЦоде користи АИ технологију да помогне програмерима у писању чистијег кода и за анализу семантичког кода у реалном времену.

Џедај

Једи је РЕПЛ библиотека за аутоматско довршавање за Питхон тумаче која програмерима олакшава посао.

АскЦоди

АскЦоди је ефикасан алат који се може користити за синтаксу фронтенда, документацију, генерисање текста и базу података.

АИ претраживачи

Савремени претраживачи такође користе вештачку интелигенцију за генерисање прилагођених и тачних резултата. Ово су неки од најбољих АИ претраживача које можете да користите:

Неева

Неева нуди персонализоване и приватне резултате претраге за вас из приоритетних извора.

Иоу.цом

Иоу.цом је још један претраживач који вам пружа персонализоване резултате из поузданих извора.

И ја

Анди је четбот за претрагу са вештачком интелигенцијом фокусиран на приватност који дели чињенично тачне одговоре на ваша питања.

АИ генератор гласа

Постоје и алати за АИ гласовни генератор који вам омогућавају да изаберете из колекције гласова на различитим језицима.

Мурф АИ

У Мурф АИ, добијате више од 110 гласова на 15+ језика за креирање звука на нивоу студија.

Плаи.хт

Плаи.хт има 570+ АИ гласова на 80 језика за генерисање АИ гласа за претварање текста у говор.

АИ Пресентатион Макер

Презентације су постале саставни део нашег живота јер студенти, слободњаци, пословни руководиоци, истраживачи и људи из других професија морају да их редовно користе. Алати за АИ презентацију као што су следећи могу значајно смањити време креирања презентације.

Беаутифул.аи

Беаутифул.аи користи моћ генеративне вештачке интелигенције за креирање професионалних слајдова који садрже графиконе, садржај и слике.

Презентације.аи

Пресентатионс.аи вам омогућава да креирате персонализоване презентацијске пакете од једноставног описа текста и поделите га са заинтересованим странама.

  5 језивих ретро игрица за рачунар за ову Ноћ вештица

Вондерслиде

Ако желите да направите презентацију за кратко време, Вондерслиде је ту да генерише дизајн презентације са неопходним прилагођавањем.

Вепик

Вепик је још једна платформа која може да генерише презентације за минут само користећи тему и шаблоне које сте одабрали.

Алати за АИ музички генератор

Ако вам је тешко да курирате музику и нумере без накнаде за ваш видео, филм, рекламу или било који други пројекат, можете користити АИ музички генератор. Користећи ове алате, генерисање музике по вашем избору постаје лак процес.

Беатовен.аи

Компоновање музике засноване на расположењу је лако са Беатовен.аи, јер вам ова алатка омогућава да изаберете жанр и расположење пре компоновања.

Соунддрав

Соундрав је још једна популарна платформа за генерисање неограничене музике без накнаде која се може прилагодити вашим потребама.

Соундфул

Соундфул је АИ музички генератор за креирање позадинске музике без накнаде за видео записе, подкастове и стримове.

Воицемод

Воицемод је алатка заснована на претраживачу у коју можете додати текст и од њега ће креирати песму.

АИ алатке за ћаскање

АИ се такође користи за развој четботова за веб странице и канале друштвених медија који могу генерисати аутоматске одговоре. Постоје и АИ алати за креирање Фацебоок цхат бота који може аутоматски одговарати на упите корисника.

БотСтар

БотСтар је платформа која може да креира скалабилне и вишејезичне цхат ботове за неприметно руковање корисничким упитима.

Диалогфлов

Диалогфлов из Гоогле Цлоуд-а користи моделе разумевања природног језика (НЛУ) засноване на БЕРТ-у да би тачно разумео контекст и намеру.

АИ клонирање гласа

Постоје и алати за клонирање гласа помоћу вештачке интелигенције који могу да реплицирају глас из узорка звука и натерају га да прочита скрипту коју сте дали. Они се могу користити за гласовно снимање за личне пројекте или када имате мали буџет или вам недостаје опрема потребна за професионално снимање гласа. Популарни софтвер за клонирање гласа са вештачком интелигенцијом укључује:

Воице.аи

Користећи технологију дубоког учења, Воице.аи може да произведе реалистичне АИ гласовне клонове ваше омиљене познате личности.

Веритоне Воице

Веритоне Воице ствара звук генерисан од вештачке интелигенције користећи клониране прилагођене гласовне моделе на основу сагласности.

Овердуб

На Овердуб-у можете бирати из његове ултра-реалистичне колекције гласа или користити свој глас као модел за процес претварања текста у говор.

Окончање

АИ вам може помоћи у вашем личном и професионалном животу на много начина. Користећи ове алате, можете олакшати свој живот и уштедети своје драгоцено време.

Сада када знате неке од најробуснијих алата са вештачком интелигенцијом, можете да почнете да их користите одмах или да сачувате овај чланак да бисте их касније користили. Можда ће вам се допасти и да прочитате наш чланак о вештачкој општој интелигенцији.