Можете ли видети ко је снимио вашу Инстаграм причу или објаву?

Инстаграм је једна од најпопуларнијих друштвених платформи на свету. Не само да је Инстаграм популаран, већ има и милионе дневно активних корисника широм света. Корисници верују апликацији и деле своје погледе, рад и дан са светом на Инстаграму. А разлози за милионе корисника су безбедност, функције и транспарентност апликације Инстаграм са корисницима. Инстаграм је представио функције као што су приче, Реелс, ИГТВ, начин нестајања и многе друге, које су привукле пажњу корисника и натерале их да остану са Инстаграмом додавањем таквих функција. За неке кориснике, то је само апликација, али за неке је то одличан начин да покажу свој таленат, раде са светом, а такође могу да се повежу са својим вољенима и пријатељима где год да се налазе у свету. Инстаграм се фокусира на приватност корисника тако што чува ваш налог приватним. Чуваћете свој налог од оних које не пратите. Али шта ако пратите ту особу и ако та особа направи снимак екрана ваше приче или објаве, да ли ћете добити било какво обавештење о томе? Да бисте сазнали одговор, овај чланак ће вам помоћи. То ће вам помоћи да сазнате да ли можете да видите ко је направио снимак екрана ваше Инстаграм приче или објаве и да ли можете да видите да ли неко снима вашу Инстаграм причу. Такође, разумећете да ли Инстаграм може да открије снимак екрана.

Преглед садржаја

Можете ли видети ко је снимио вашу Инстаграм причу или објаву?

Сазнаћете да ли можете да видите ко је снимио вашу Инстаграм причу или објавите даље у овом чланку. Наставите да читате да бисте сазнали више о томе детаљно.

Може ли Инстаграм открити снимак екрана?

Да, Инстаграм може да открије снимак екрана. Док се пријављујете на свој Инстаграм налог на екрану за пријаву, не можете да направите снимак екрана. А ако покушате да узмете један, то вам неће дозволити. То значи да Инстаграм може да открије снимке екрана. Откривање снимака екрана није функција. То је зато што сте дозволили апликацију Инстаграм, и због тога је то могуће. Инстаграм може да открије снимке екрана, али вас неће обавестити ако је неко направио снимке екрана вашег профила, фотографије и прича. Сада знате да ли Инстаграм може да открије снимак екрана или не.

Можете ли да видите када неко снима ваше Инстаграм приче?

Не, не можете да видите када неко снима ваше Инстаграм приче. У својој Инстаграм причи можете видети колико људи је погледало вашу причу и ко су они. Али ако неко направи снимак екрана ваше приче, нећете добити никакво обавештење или индикацију. Ако сте послали своју причу некоме у ћаскању и ако је у ћаскању омогућен режим нестанка, добићете поруку у ћаскању када друга особа направи снимак екрана ваше приче или ћаскања. А када прочитате поруку, она ће нестати на основу подешавања које сте подесили. Сада знате да ли можете да видите када неко снима ваше Инстаграм приче или не.

  Како да пренесете своје Фацебоок фотографије и видео у Гоогле фотографије

Како да видите ко је снимио вашу Инстаграм причу?

Не можете заправо да видите ко је снимио вашу Инстаграм причу. Али можете видети ко је видео вашу причу. Ако сте са неким поделили своју причу у ћаскању и ако је та особа снимила вашу причу у ћаскању, можете то знати. Да бисте сазнали како се то дешава, следите ове кораке:

Напомена: Уверите се да сте укључили режим Ванисх у ћаскању са том особом.

1. Отворите апликацију Инстаграм на свом Андроид или иОС уређај.

2. Додирните на Мессенгер икона у горњем десном углу екрана.

3. Пронађите и додирните жељено ћаскање коме сте послали своју Инстаграм причу.

4. У ћаскању ћете видети малу поруку која каже [username] направио снимак екрана.

Овако можете да видите ко је снимио вашу Инстаграм причу или објаву у ћаскању.

Можете ли да видите ко је снимио ваш Инстаграм пост?

Не, не можете да видите ко је направио снимак екрана ваше објаве на Инстаграму. Још не постоји таква функција коју је Инстаграм представио. Ако сте забринути због својих постова и не желите да их ико види, можете да учините свој налог приватним, што неће дозволити другима да виде ваше постове док ви и та особа не пратите једни друге на Инстаграму. Инстаграм може да открије снимке екрана јер дозвољавате све потребне дозволе док покренете апликацију, али вас не обавештава када је неко направио снимак екрана на вашем Инстаграм посту. Сада знате да ли можете да видите ко је направио снимак екрана ваше Инстаграм приче или објаве.

  8 најбољих Инстаграм генератора корисничких имена за власнике предузећа

Зашто се држите подаље од апликација или веб локација трећих страна?

Апликације или веб локације трећих страна понекад могу бити добре. Али у већини случајева, они су штетни, могу оштетити вашу безбедност и могу ући у ваш уређај или га хаковати.

  • Када покушате да приступите било којој злонамерној или штетној веб локацији на свом уређају, ваш претраживач ће вас одмах упозорити да им приступате и блокирати их.
  • Када преузмете било коју апликацију треће стране на свој уређај, ваш претраживач ће вас упозорити да је апликација штетна и да је не бисте требали инсталирати.

Увек преузимајте и инсталирајте апликације и софтвер из званичне продавнице апликација и никада не би требало да их преузимате са било које веб локације треће стране јер могу да садрже вирус. А његово инсталирање може оштетити ваш уређај и хаковати га а да то не приметите. Зато никада не смете да користите апликације и веб локације трећих страна и да се држите подаље од њих.

***

Дакле, надамо се да сте разумели да ли можете да видите ко је снимио вашу Инстаграм причу или пост или не. Можете нам јавити сва питања или сугестије о било којој другој теми о којој желите да направимо чланак. Оставите их у одељку за коментаре испод да бисмо знали.