Најбоље мицроСД картице у 2024

Кретање кроз лавиринт брендова и спецификација мицроСД картица може потрајати и труда. Ако снимате у високој резолуцији, попут 4К или 8К видео записа, од суштинске је важности да одаберете онај са великом брзином читања и писања. За једноставно складиштење докумената, могли бисте се задовољити приступачнијом опцијом.

СанДиск

Са разумном ценом, било би вам опроштено што мислите да је СанДиск Ектреме Про мицроСДКСЦ не оправдава своје име. Међутим, са рекламираним брзинама читања и писања до 200 МБ/с и 140 МБ/с, прилично је брз за своју цену.

Поред тога, има В30 класификацију брзине видео записа, што значи да можете снимати у 4К при нижим брзинама кадрова. Може да обрађује Фулл ХД успорене видео записе са великом брзином кадрова или висококвалитетним рафалним снимањем без икаквих проблема. Идеална је за акционе камере и дронове, и нећете морати да будете превише забринути због тога током својих великих авантура, јер је ова картица отпорна на воду, рендгенске зраке, ударце и температуру.

СанДиск Ектреме Про УХС-И мицроСДКСЦ

Најбољи у целини

Када је у питању провера свих поља, СанДиск Ектреме Про мицроСДКСЦ је добар. Приступачан је, има пристојне брзине читања и писања и издржљив је мали додатак вашој камери, дрону или паметном телефону.

Прос

 • Брзе перформансе А2 апликације
 • Куицкфлов технологија за брзе преносе на ваш рачунар
 • Веома издржљив

Цонс

 • Потребна је бржа видео класа за резолуције веће од 4К

Самсунг

Ако вам је потребна основна, једноставна мицроСД картица, Самсунг Ево Селецт ће задовољити својим перформансама и вредношћу цене. Иако можда није погодан за 4К снимање високог кадра, његова В10 видео класификација значи да можете без проблема да снимате у Фулл ХД резолуцији.

Ево Селецт је изненађујуће издржљив, штити од разних опасности, укључујући воду, ударце и рендгенске зраке. Ова картица од 64 ГБ има У1 ранг и може да чита податке брзином до 130 МБ/с. Постоје и картице од 128ГБ, 256ГБ и 512ГБ ако вам је потребан већи капацитет складиштења, све по повољним ценама.

Самсунг Ево Селецт УХС-И мицроСДКСЦ

  10 разлога зашто би требало да изаберете Кинста за хостовање ВордПресс сајтова

Најбољи буџет

Ова УХС-И мицроСДКСЦ картица компаније Самсунг ће се показати као јефтина за све који траже издржљиву и поуздану картицу по повољној цени. Иако то није довољно за професионалце са моћним уређајима, довољно је брзо за већину и идеално је за снимање Фулл ХД видеа, па чак и 4К при нижим брзинама кадрова.

Прос

 • СД адаптер укључен
 • 10 година гаранције
 • ИПКС7 оцена
 • Приступачно

Цонс

 • Није највећа брзина читања и писања

Делкин

Делкин Девицес Повер мицроСД картица је опција за будућност за оне који снимају у 4К, 8К и 360 степени. Поседује В90 класу видео брзине и може да постигне брзину читања до 300МБ/с и брзину писања до 250МБ/с, што га чини једном од најбржих доступних мицроСД картица.

Минимална брзина писања Делкин Девицес Повер-а је 90МБ/с, погодна за истовремено снимање, укључујући слике, видео стримове и још много тога.

Ако требате брзо да преузмете своје слике са уређаја или камере, ова картица ће вам помоћи да испоручите ефикасне перформансе вашем рачунару. За додатну заштиту, ова мицроСД картица је водоотпорна, отпорна на ударце и рендгенске зраке.

Делкин Девицес Повер УХС-ИИ мицроСДКСЦ

Најбржа МицроСД картица

Ако вам је потребна ултра-брза мицроСД картица која је отпорна на будућност, Делкин Девицес 64ГБ Повер нуди управо то. Са својом В90 видео класом брзине, можете да снимате 8К видео записе без бриге, чак и при високим брзинама кадрова. Ово је једна од најбољих картица за професионалце који користе врхунску опрему.

Прос

 • Веома велике брзине читања и писања
 • Минимална брзина писања је 90МБ/с
 • Дурабле
 • Погодно за 8К видео

Самсунг

Ако вам је потребна поуздана, водоотпорна мицроСД картица за спољашњу употребу са уређајима као што су контролна камера или сигурносна камера, Самсунг Про Ендуранце је добар избор. Не само да је направљен да траје, већ је и веома приступачан и долази са капацитетом за складиштење од 32 ГБ до 256 ГБ.

Са ИПКС7 оценом и заштитом од екстремне температуре, можете се ослонити на њега да снимате континуиране снимке током оштре зиме. Брзине читања и писања можда нису најбрже које можете пронаћи, али су довољне за сврху картице.

Ако вам је потребна већа свестраност, картице већег капацитета од 128 ГБ и 256 ГБ имају У3 и В30 класификације брзина, омогућавајући 4К видео снимање при нижим брзинама кадрова.

  Како променити број телефона на ПС4

Самсунг Про Ендуранце мицроСДКСЦ

Најбоља водоотпорна МицроСД картица

Самсунг Про Ендуранце је приступачан избор ако тражите поуздану мицроСД картицу која може да издржи елементе. Савршен је за спољашња окружења и посебно дизајниран за континуирану употребу са сигурносним камерама, камерама на инструмент табли и каросерији.

Прос

 • Картице већег капацитета могу да поднесу 4К при високој брзини кадрова
 • Дизајниран за дуговечност
 • Укључује СД адаптер
 • Отпорност на температуру до -13 степени Фаренхајта
 • Отпоран на воду, температуру, падове, магнете, хабање и рендгенске зраке

Цонс

 • Мале брзине читања и писања

Лекар

Ако је складиштење ваша примарна брига, Лекар Плаи мицроСД картица има капацитете све до огромних 1ТБ. Међутим, то није све што нуди. Такође добијате велике брзине читања и писања до 160/100 МБ/с, перформансе апликације класе А2 за брзо учитавање апликација и В30 класификацију брзине видео записа за 4К снимање при нижим брзинама кадрова.

Лекар пласира овај мицроСД више према заједници преносивих игара, посебно Нинтендо Свитцх-у. Међутим, то је прикладна картица за већину потрошачких апликација.

Лекар Плаи је такође доступан са мањим величинама складишта, са опцијама од 256 ГБ са упоредивим брзинама читања и писања. Картица од 128 ГБ нуди одличну вредност, али њене свеобухватне перформансе су спорије.

Лекар Плаи 1ТБ мицроСДКСЦ УХС-И

Најбоља МицроСД картица од 1ТБ

$70 $130 Уштедите
60 долара

Лекар Плаи мицроСД картица нуди 1ТБ простора за складиштење корисницима којима је потребна. Уз пристојне брзине читања и писања и брзо учитавање апликација, то је одличан мицроСД погодан за већину прилика. Његова В30 класа брзине видео записа значи да можете да снимате у 4К, а постоје различите мање величине ако је 1ТБ претерано за ваше потребе.

Прос

 • Велики капацитет складиштења
 • Пристојне брзине читања/писања
 • Брзо учитава апликације

Цонс

 • Скупљи од неких 1ТБ конкурената

ФАК

П: Шта раде мицроСД картице?

Главна функција мицроСД картице је складиштење дигиталних података, као што су фотографије, видео снимци, музика, апликације, игре и документи, са малих уређаја као што су паметни телефони.

Међутим, они нису дизајнирани за доживотно архивирање ваших података и требало би их више сматрати алатом за пренос датотека са малих на веће уређаје.

  4 разлога зашто би требало да научите да кодирате

П: Која је разлика између СД картице и мицроСД картице?

Разлика је у величини. МицроСД картица је у основи минијатуризована верзија СД картице. СД картица је отприлике величине поштанске марке, док је мицроСД отприлике упола те величине. Оба служе примарној функцији складиштења дигиталних података, и оба долазе са различитим брзинама преноса и капацитетима за складиштење.

МицроСД картице су обично нешто јефтиније од СД картица са истим капацитетом складиштења. Они се чешће налазе у малим уређајима као што су паметни телефони и акционе камере.

Међутим, мицроСД картице су обично ограничене на капацитет складиштења од 1 ТБ. Дакле, уређаји попут врхунских ДСЛР камера и професионалних дронова ће вероватније имати утор за СД картицу. Али и даље можете да користите мицроСД картицу са овим уређајима ако користите адаптер, али не и обрнуто.

П: Колико дуго траје мицроСД картица?

МицроСД картице су дизајниране да трају до 10 година, али постоји неколико фактора који могу скратити овај животни век.

Најчешћа је прекомерна употреба. Често писање и брисање података промовише хабање меморијских ћелија. Други фактори, као што је излагање екстремним температурама или магнетним пољима, такође могу утицати на дуговечност картице.

Ако своју картицу првенствено користите за складиштење, вероватно ће трајати дуже него да користите исту картицу за непрекидно преписивање података. Чести корисници би требало да мењају свој мицроСД сваких неколико година, а важно је да редовно правите резервне копије података како бисте избегли трајни губитак.

П: Колико су важне брзине читања и писања на мојој мицроСД картици?

Ако вам је потребна само мицроСД картица за складиштење, онда је довољна основна картица са споријим брзинама читања и писања.

Међутим, ако желите да брзо пренесете велике датотеке или да снимате фотографије и видео записе у високим резолуцијама, посебно 4К или више, имаћете значајне користи од мицроСД картице са већим брзинама читања и писања.

Ако често користите рафално снимање када снимате акционе секвенце, корисно је да користите картицу са минималним рејтингом УХС-ИИ да бисте избегли кашњење и обезбедили глатку репродукцију. Ако складиштите апликације и игре на својој картици, можете уживати у много бољим перформансама на картици исто тако брзо.

П: Да ли постоји мицроСД картица од 2ТБ?

Не, мицроСД картице од 2ТБ још нису комерцијално доступне. Ипак, припазите јер се границе флеш меморије стално померају. У ствари, јапанска компанија Киокиа је крајем 2022. најавила прототип мицроСД картице од 2ТБ, док постоји мали број картица са капацитетом од 1,5ТБ, као што је СанДиск 1,5ТБ Ултра мицроСДКСЦ.