Најбоље од придруженог маркетинга – водич за почетнике

Аффилиате маркетинг може бити тежак за навигацију. То није нов концепт, али је дефинитивно још увек неистражен и неискоришћен.

Многи су покушали, а многи нису успели. Па ипак, мало је оних који су успели да се афирмишу као стручњаци у тој области. Али пре него што пређемо на изазове и стручњаке за аффилиате маркетинг, хајде да тестирате воде.

Шта је аффилиате маркетинг на првом месту?

Аффилиате маркетинг је заједнички договор кроз који онлајн продавац плаћа провизију спољној страни за генерисање продаје и промета за њих. Другим речима, то је сјајан начин да зарадите новац ако не можете да издржите вежбу 9-5. Аффилиате маркетер користи своју мрежу, утицај и вештине да пронађе квалификоване купце за друге компаније и добије део колача.

То је одлична тактика за генерисање прихода коју компаније користе да подстакну продају и повећају своју публику. Добра стратегија придруженог маркетинга може много да допуни и унапреди добру стратегију дигиталног маркетинга.

Сада када сте поквасили ноге, заронимо мало дубље.

Зашто би се блогери требали одлучити за аффилиате маркетинг?

Како се постаје придружени продавац?

И када то учините, како уопште изгледа процес придруженог маркетинга?

Ево како!

Претпоставимо да постанете придружени продавац за КСИЗ Лтд. Сада ће вам компанија дати везу до њихове циљне странице. То може бити веза до њихове странице за регистрацију, билтена, странице за куповину производа итд. Линк ће имати додане трагаче.

Сада делите ову везу преко својих платформи са својом публиком и људима за које сматрате да могу да имају користи од КСИЗ Лтд. Сваки пут када неко кликне на вашу везу и заврши циљни ЦТА, компанија наставља да броји људе које добијате кроз параметре праћења на линку. Када је њихова куповина потврђена, трансакција се приписује вашем рачуну. И биће вам плаћена провизија 💰!

Постоји много начина да зарадите новац на мрежи, а аффилиате маркетинг је један од добрих.

Као појединац, постоји много разлога зашто би требало да постанете придружени продавац. Ови разлози укључују, али нису ограничени на, брзу готовину и флексибилност времена. Осим тога, можете да искористите ту мрежу професионалаца коју сте изградили на ЛинкедИн-у!

Следеће питање, где налазите партнерске програме за придруживање?

Срећом, постоји много опција. Погледајте ове партнерске програме ако сте технолошки блогер или истражите колекције придружених програма.

Зашто би предузећа требало да иду на аффилиате маркетинг?

За посао, аффилиате маркетинг може бити одлична стратегија. А за то постоји више разлога.

Циљате праву публику.

Када сарађујете са подружницама које разумеју вашу индустрију, осигуравате да досежете праву публику. Њихова мрежа ће се састојати од људи који ће разумети вредност вашег производа или услуге. Ово ће осигурати да имају већи потенцијал да се претворе у плаћене купце и на најбољи начин искористе ваш производ или услугу.

Ниска цена

Исплативе стратегије су благослов за сваког трговца. Али партнерски маркетинг узима торту! Најбољи део аффилиате маркетинга је да плаћате само када заиста зарадите купца који плаћа. Ово вам на крају даје исплативу стратегију са високим РОИ.

  Како извести МС Теамс Цонверсатион

Флексибилност

Аффилиате маркетинг није дуга обавеза, за разлику од вашег чланства у теретани. Можете да повећате или смањите свој партнерски програм како вам маркетиншка стратегија и буџет дозвољавају. Ово вам даје много више флексибилности и времена да се фокусирате на друге маркетиншке напоре.

Свест о бренду

Партнерски бренд може бити изокренут начин за истицање утицајног маркетинга. Ако се стручњак у вашој области заклиње у ваш производ и продаје га другим људима у вашој индустрији, ви ћете развити поверење у умове ваше публике. Ово не само да ће повећати вашу продају и приход, већ ће вам помоћи да усмерите ваш бренд у позитивнијем правцу.

Ово су само неке од невероватних предности које добијате са аффилиате маркетингом као бизнисом.

Постоји много алата за вођење вашег придруженог маркетинга за ваш производ.

Пре него што вас упознамо са стручњацима за придружени маркетинг о којима смо у почетку разговарали, имамо неколико сопствених савета о придруженом маркетингу!

Партнерске маркетиншке стратегије

За посао

 • Искористите стручњаке из индустрије – Када тражите филијале, стручњаци у вашој индустрији би требало да вам буду на првом месту. Зашто? Па, они већ имају изграђену мрежу професионалаца који би разумели корисност вашег производа. Имају аутентичан однос са својом публиком и боље би се понашали као експерт.
 • Понудите добру стопу провизије – проучите просеке своје индустрије пре него што креирате свој партнерски маркетиншки програм. Не желите да нудите много веће или ниже стопе провизије од оних које преовлађују на тржишту. Ваши филијали би требало да буду плаћени вредни њиховог труда.
 • Истражите своје платформе – Погледајте све платформе када покушате да пронађете партнера. Можда сте присутни само на Инстаграму, али ваша подружница може пронаћи бољу публику за вас на Фацебоок-у. Зато се не ограничавајте!
 • Угладите процес – Уверите се да је процес придружења беспрекоран за вашу филијалу и људе које они доводе. Оптимизујте свој процес конверзије и обезбедите да нема техничких проблема на путу. Уверите се да нема проблема са вашим одредишним страницама или процесима плаћања.

За подружницу

 • Изаберите прави производ – провизије су дефинитивно приоритет када је у питању избор производа. Али уверите се да не тражите производ у коме не можете да видите вредност. Ваша мрежа ће видети кроз вас. Ваша публика вам верује и ваша реч је њихово једино сведочанство. Уверите се да га добро користите.
 • Упознајте производ – Пре него што одлучите да промовишете производ, уверите се да га познајете изнутра и ван њега. Када сте партнер, ви сте најаутентичнији извор информација о производу за своју публику. Третирајте га као да сте га направили. Осврните се на карактеристике, рад, цене и све остало.
 • Не преоптерећујте се – морате да промовишете производ својој публици, а да не испаднете превише ‘продајни’. Немојте претрпати своју публику партнерским везама у свим својим е-порукама, објавама и садржају. Покушајте да својој публици представите вредност производа и одржите равнотежу. И видећете да нећете морати ни да покушавате да га продате.
 • Одржавајте свој бренд – Компанија вас је са разлогом одабрала да будете њихов партнер. Морате да задржите сопствени бренд и глас док промовишете производ својој публици. То је оно у шта верују и због чега те воле. Компаније ће од вас често тражити да користите њихов језик, али пазите да га не користите 100% дословно. Напуните га сопственим занатом!
  Крипто улагање: мање од 5 минута [2022]

Па, већ сте на пола пута спремни да постанете придружени продавац!

Изгледа лако, зар не? Кад би бар било.

Аффилиате маркетинг можда неће радити све време. Али ми смо вам донели неке од врхунских стручњака који су плесали и научили мелодије аффилиате маркетинга. Читајте даље да бисте сазнали више о њима!

Неки од придружених продаваца који највише зарађују.

Имате ли омиљеног придруженог трговца? Погледајте да ли су доспели на нашу листу!

Пат Флинн

Не можемо говорити о аффилиате маркетингу и не почети са Пат Флинн! Био је приморан да се бави интернет пословањем из архитектуре због економског колапса 2008.

Пат није имао искуства у послу, маркетингу садржаја, па чак ни у писању текстова! Почео је да пише сопствени блог када је одлучио да прати и објави белешке о учењу за ЛЕЕД испит 2007. Положио је испит и напредовао. Све је било одлично док није добио отказ 2008. Тада је одлучио да похађа неколико курсева и научи о онлајн пословању.

Схватио је да хиљаде људи свакодневно посећује његов блог, а он за то није ни знао. Његов садржај је био прилагођен СЕО-у и добијао је повратне везе. Убрзо је почео да зарађује мало користећи Гоод Адсенсе и приватно оглашавање. Али његова е-књига о његовим ЛЕЕД белешкама је заправо променила игру за њега. Ово је на крају довело до домена СмартПассивеИнцоме за који сви данас знамо.

Пат Флинн је прво развио сопствену заједницу путем свог садржаја, а затим је ушао у свет придруженог маркетинга.

Неил Пател

Сада Неил Пател није неко кога обично познајете као придруженог трговца. Али са положајем који има у свету дигиталног маркетинга, да ли бисте се изненадили?

Неил Пател не само да је урадио свој део придруженог маркетинга, већ и дели важне увиде који вам могу помоћи да покренете сопствени посао. Изградио је и помогао многим растућим предузећима; он има свој блог који добија промет као луд.

Неил Пател даје ове савете у свом водичу за аффилиате маркетинг за које сматрамо да ће вам заиста помоћи.

 • Прикупите е-пошту
 • Користите пусх обавештења да бисте придобили претплатнике
 • Изградите свој бренд
 • Повежите свој садржај
 • Имајте позив на акцију!

Неил Пател би требало да буде ваша особа за све аффилиате маркетинг (тек након овог водича, лол)

Мартин Осборн

Нећете га лако наћи под именом Мартин Осборн. Али Финцх Селлсуместо тога.

Колико заиста морате бити невероватни да би ваш бренд постао ваш идентитет! Па, то је на његово име! Овај тип продаје, и то је оно што га је учинило најмлађим успешним придруженим трговцем. Финцх је дао отказ на свом 9-5 послу, као и већина придружених маркетиншких радника, и почео да ради на свом послу пуно радно време.

Данас је власник компаније под називом Финцх Медиа Лтд. Његова главна веб страница је финцхселлс.цом, а његова процењена зарада је близу 25000 долара месечно. Раније је већину свог новца зарађивао продајом свог Ултимате Премиум пакета и Премиум постова. Али недавно је објавио свој комплетан водич о аффилиате маркетингу који можете погледати у продавницама.

Мартин је почео да промовише своје форуме са 12 година, имао је сопствени форум са 14, а научио да га уновчава са 16. Затим је упознао аффилиате маркетинг са Цлицкбанк-ом – партнерским тржиштем. Тамо је продавао комплете за учење у бесцење.

  Проверите Нодејс, Ансибле, Убунту, ПостгреСКЛ, Јава, Питхон, Вилдфли и још много тога... Верзија [2022]

ЦПА маркетинг је био оно што му је дало толико потребан подстицај, а то је повећало његову зараду. Његов данашњи блог је одлично место да научите све што желите да знате о аффилиате маркетингу. Он говори о свом личном животу, професионалном искуству и саветима за дигитални маркетинг о оптимизацији ваше мреже придруженог маркетинга.

Схавн Цоллинс

Схавн Цоллинс је један од најискуснијих придружених продавача, са више од 2 деценије искуства у овој области. Почео је са партнерским маркетингом 1997. и убрзо је заједно са Мисси Вард 2003. основао Аффилиате Суммит. Аффилиате Суммит је водећа глобална конференција и сајам за индустрију аффилиате маркетинга. Такође је аутор књиге Успешан придружени маркетинг за трговце.

Његов прелазак у свет придруженог маркетинга из издавачке индустрије започео је Амазоновим програмом придруженог маркетинга. Данас је његова књига „Успешан придружени маркетинг за трговце“ најпродаванија књига у свету и сматра се да је обавезна за читање од стране менаџера подружница.

Написао је Амазонову бестселер књигу – Ектра Монеи Ансвер анд Аффилиате Манагер Боот Цамп: Рецруитинг, Едуцатинг, анд Ретаининг Аффилиатес.

Јохн Цхов

Још једно велико име које не можете пропустити када је у питању аффилиате маркетинг је Јохн Цхов.

Почео је из ничега и зарадио лепе паре! Џон Чоу је био победник Аффилиате Маркетинг Авардс 2012. године за најбољи маркетиншки партнерски блог и тема је документарног филма о друштвеним медијима и блоговању за ЦБЦ телевизију.

Подигнуо је свој блог са нула на 40.000 долара месечно за само две године. Он говори о придруженом маркетингу, неким сјајним саветима о дигиталном маркетингу и како можете да побољшате свој блог да бисте га уновчили као он!

Па, горе су неки од добрих придружених продавача које треба пратити ако покушавате да унапредите своје пословање као придружени продавац.

Пре него што ставимо ствари на спавање, ево неких од уобичајених грешака које би требало да избегавате када зароните у придружени маркетинг.

Уобичајене грешке које праве придружени трговци

Ево неких ствари на које треба обратити пажњу.

Не бирајте превише производа – Као придружени продавац, требало би да пазите да не изаберете превише производа. Помаже у изградњи поверења када улажете само у неколико специфичних производа по вашем избору.

Дизајнирање веб странице лошег квалитета – Ваша веб локација је ваше лице. Ако ваша веб локација није привлачна вашој публици, мање је вероватно да ће вам веровати на реч о производима које промовишете. Дизајнирајте веб локацију која резонује са вашим брендом.

Није редовно – доследност је кључна за ангажовање публике. Ако не објављујете често или не објављујете досадан садржај на својим друштвеним мрежама, ваш графикон ће пасти брже од интересовања интровертног за разговор (извините, волимо да се окушамо са лошим шалама)

Ослањање само на органски саобраћај – Као и сваки други продавац, не можете се једноставно ослонити само на органски саобраћај. Ако желите да људи дођу на вашу веб локацију и претплате се на производе које продајете, морате да плешете. Инвестирајте у плаћене огласне кампање и циљајте праву публику коју ћете довести на своју веб локацију.

Неке речи на растанку

Па, то је било то са нашег краја у овом кратком водичу за аффилиате маркетинг! Надам се да ћете имати велики успех у аффилиате маркетингу.