Најбољи алат за стварање звука који говори кроз текст

Самостално преписивање може се упоредити са чињењем нечега сличног ракетној науци. Међутим, можете себи олакшати живот тако што ћете изабрати софтверску апликацију и услугу за транскрипцију која ће вам помоћи да брзо, лако и приступачно претворите видео или аудио записе у текст.

Осим што ћете уштедети много времена коришћењем поузданог алата за претварање говора у текст, такође ћете значајно побољшати свој садржај за своју публику или претраживаче.

Било да преписујете за интервју, новинарство, ИоуТубе канал или подкаст у образовне сврхе, ништа вам неће олакшати живот од коришћења софтвера и услуга за транскрипцију.

Будући да мноштво софтвера за транскрипцију и сервисних апликација могу да конвертују аудио и видео датотеке у текст, све са различитим предностима и недостацима, овај чланак вам олакшава посао прегледом Амберсцрипт Транскрипција. Размотрићемо његове карактеристике и предности и зашто га морате изабрати.

Амберсцрипт Транскрипција: Преглед

Амберсцрипт је згодан алат за транскрипцију који аутоматски претвара снимке интервјуа или разговора у писани текст. Иако можда није 100% без грешака, коришћење Амберсцрипт-а може вам уштедети много времена и трошкова у поређењу са покушајем независног транскрипције.

Алат нуди две различите услуге: ручне и софтверске услуге транскрипције. Алат заснован на софтверу користи Амберсцрипт транскрипцију гласа у текст за транслитерацију аудио датотека.

Насупрот томе, можете користити ручни транскрибатор да бисте затражили од транскрипционисте да копира ваше аудио датотеке. Штавише, Амберсцрипт је дизајниран да генерише функционалност поднаслова приликом транскрипције видео записа.

Корисници ће имати значајну корист од бирања између аутоматски генерисаног и ручног режима, поред функције која им омогућава да правилно и прецизно синхронизују видео титлове. Једноставан за коришћење, одличан и ефикасан интуитиван интерфејс и вештачка интелигенција чине коришћење Амберсцрипт-а добром вредношћу за новац.

С друге стране, студентима ће то бити мало скупо, и наравно, могло би бити боље када би мобилна апликација имала функцију уређивача текста.

Важност тачне и ефикасне транскрипције

Транскрипт може бити писани запис нечега што је неко рекао користећи њихове тачне речи. Међутим, у неким индустријама, чудна грешка или правопис могу вам донети само црвено лице пре него што их исправите.

Без обзира на то, у другим индустријама, та мала грешка би могла да прерасте у велику катастрофу која би могла да оштети репутацију фирме или, у најгорем случају, утиче на каријеру особе или живот субјекта. Без обзира да ли се бавите техничким, медицинским, правним, новинарским или другим сложеним терминима, тачна транскрипција значи да се ни једна реч не губи јер је тачност најважнија.

Узмимо пример медицинске установе у Индији која је била кажњен са 140 милиона долара 2013. јер је екстерна транскрипција лекару погрешно написала „80“ уместо „8“ за дозу инсулина која је довела до смрти пацијента.

У другим случајевима, постављање знакова интерпункције може у потпуности да промени значење реченице, наглашавајући важност пажљивог одабира софтвера за транскрипцију како бисте осигурали да добијете исправан тон и намеру изговорене поруке. Ако ваш текст изађе са много грешака, транскрипција постаје бескорисна. Тачност транскрипције је критична јер грешке коштају време, новац и репутацију сваког учесника.

  Једноставан [But Comprehensive] Водич

Такође прочитајте: Најбољи софтвер за транскрипцију за претварање звука у текст

Кључне карактеристике транскрипције Амберсцрипт

Осим што нуди транскрипцију и титловање на преко 39 језика, Амберсцрипт разликује акценте и дијалекте попут америчког или британског енглеског. Процес ауто-транскрипције зависи од напредне функције вештачке интелигенције (АИ) у року од неколико минута до скоро савршене тачности.

Остале истакнуте карактеристике транскрипције Амберсцрипт укључују следеће:

#1. Тачност транскрипције

Амберсцрипт нуди прецизну машинску услугу транскрипције и титловања. Међутим, неколико грешака које пролазе углавном су узроковане лошим квалитетом звука, лошим изговором или коришћењем речи које софтвер ипак мора да препозна.

Корисници такође могу да изаберу тачан број звучника када аудио датотека укључује разговор како би осигурали боље резултате. Осим тога, такође је могуће подесити транскрипцију на један звучник тако да АИ не прави паузу у вашем говору или када се ваш глас мало промени као други звучник.

Што је најважније, корисник има потпуну контролу над текстом након што се аудио или видео датотеке транскрибују, што значи да може ручно исправити све грешке. Корисници такође могу да преименују звучнике, истакну важне информације и изаберу формат текста за извоз транскрипције.

#2. Машински направљена транскрипција

Амберсцрипт-ова машинска транскрипција олакшава брзу и тачну транскрипцију аудио и видео садржаја. Користи вештачку интелигенцију и напредну технологију за препознавање говора за генерисање резултата до 85% тачних на преко 39 језика.

Поред тога, корисници могу имати користи од аутоматски генерисане услуге титлова како би дали тачне титлове видео садржају. Веома читљиви титлови могу бити до 100% тачни, чак и у погледу синхронизације и постављања, што их чини привлачним и прихватљивим за глобалну публику.

#3. Људска транскрипција

Услуга транскрипције коју је направио човек је дизајнирана за кориснике са највећом прецизношћу. Укључује тим високо обучених транскрипциониста који нуде тачне и квалитетне транскрипције за било који аудио или видео садржај. Ова услуга, која може трајати 24 сата, али до три дана, гарантовано је потпуно без грешака и врло читљива.

Корисници такође могу имати користи од услуге титлова коју је направио човек, коју нуде вешти аутори титлова обучени да испоруче најситније тачне детаље.

#4. Руковање подацима и шифровање

Амберсцрипт користи безбедносне мере војног нивоа које обезбеђују да се сви подаци које прикупљају од корисника правилно рукују и чувају. Осим људских преписивача, када је корисник изабрао ручни процес транскрипције, нико од запослених у компанији не може приступити подацима корисника.

Према веб страници компаније, они користе најбоље индустријске праксе како би гарантовали да су сви подаци безбедно обезбеђени и пренети на мрежи. Све датотеке са подацима су такође анонимизоване и шифроване, а радници компаније су обучени за безбедност података.

Прицинг

Амберсцрипт нуди три различита плана цена који се значајно разликују од конкуренције. Поред три плана, односно пре-паид, претплате и плаћања по минути, доступан је бесплатни пробни план. Морате пажљиво проценити три плана да бисте изабрали најприкладнији за вашу ситуацију.

  Како да искључите обавештења уживо на Инстаграму

🟢 Пре-паид план: Амберсцрипт-ов пре-паид план је дизајниран за клијенте са једнократним пројектима и кошта 10 долара по сату. Транскрибовани текст ће углавном бити спреман за неколико минута, а корисници имају користи од подршке путем е-поште. Поред тога, можете да користите уграђени онлајн уређивач да исправите транскрипте, а услуга такође нуди вишеструке разлике у говорницима.

🟢 План претплате: Ако намеравате да редовно користите услугу, боље је да изаберете план претплате који кошта 25 долара месечно и нуди до пет сати отпремљеног аудио или видео садржаја. Корисници могу да бирају између месечне и годишње уплате, са годишњим планом који нуди 20% попуста месечно, смањујући га на 20 долара месечно.

🟢 План плаћања по минути: Овај план је посебно дизајниран за кориснике који преферирају ручну услугу транскрипције или титловања коју је направио човек и кошта 1,25 долара по минуту отпремљених датотека, док ће превод титла коштати 7 долара по минуту.

Корисницима се саветује да искористе предности бесплатних пробних периода доступних са плановима претплате и плаћања по минути, који нуде око 10 минута бесплатно, да би стекли осећај како софтвер функционише пре него што се пријаве за плаћене услуге.

Према веб страници компаније, фирма обрађује наплате и плаћања преко Стрипеа, ПЦИ-ДСС сертификованог процесора плаћања треће стране, Стрипе, који користи шифровање високог нивоа да би обезбедио све унете податке о плаћању.

Како функционише Амберсцрипт?

Амберсцрипт је дизајниран да професионално претвори аудио датотеке у транскрипте који се могу уређивати, што значи да корисници могу лако претраживати своје аудио и видео датотеке. Коришћењем ове услуге можете да отпремите своје аудио и видео датотеке на веб, тако да ваши крајњи корисници могу да изаберу језик на који желе да се датотека транскрибује, пошто софтвер већ подржава 39 језика, укључујући енглески, шпански, француски, немачки , португалски и кинески итд.

Алат заснован на облаку такође подржава следеће формате датотека за транскрипцију и титловање:

  • Аудио: ААЦ, ДСС, МП2, М4А, МП3, МПА, ФЛАЦ, ГСМ, ВАВ.
  • Видео: М4В, МП4, ТС, ФЛВ МОВ, ВМВ, АВИ.
  • Аудио/Видео: МПЕГ, ОБ, ВМА, МКСФ, ВебМ, МПГ, ОГГ, 3ГП.

Корак 1: Отпремите своју датотеку

Можете да отпремите аудио или видео датотеке на платформу прилагођену кориснику. Платформа прихвата различите типове датотека, укључујући МП3, МП4 или ВАВ, што значи да можете транскрибовати различите мултимедијалне изворе.

Корак 2: Одаберите своју услугу

Када отпремите аудио датотеку, морате да изаберете између машинске транскрипције, која у просеку траје 60 минута, и ручне услуге, која траје најмање три дана. Ако сте изабрали ручну услугу, можда ћете желети да изаберете да Амберсцриптов тим стручних преписивача и титлова уређују, исправљају и титлују ваш транскрипт.

Корак 3: Изаберите жељени језик

Када изаберете један од 39 језика које софтвер подржава, процес ће почети јер софтвер брзо претвара датотеку у текст који се може уређивати. Када транскрипција буде спремна, систем ће вам послати обавештење е-поштом са везом до завршене датотеке.

Након транскрипта или титла, лако извезите текст из доступних формата, укључујући СРТ, ВТТ и ТКСТ. Ово вам омогућава да користите свој транскрибовани текст са различитим видео платформама и апликацијама, осигуравајући да је садржај доступан и привлачан вашој публици широм света.

  Како означити своје имејлове за максималну могућност претраживања

Корак 4: Уредите свој текст

Аутоматски генерисани текст може садржати неке грешке, али Амберсцрипт има уграђени веб уређивач који можете користити за аудио датотеку и извршити све исправке које могу бити потребне. Штавише, када завршите са уређивањем, имате неколико помоћних функција као што је додавање истакнутих делова или извоз текстуалне датотеке у различитим форматима када завршите са уређивањем.

Амберсцрипт Алтернативес

Сада када смо прегледали карактеристике и планове цена услуге Амберсцрипт транскрипције и титловања, хајде да скренемо пажњу на неколико алтернатива како бисте могли да упоредите њихове карактеристике и видите разлику.

#1. Хаппи Сцрибе

Хаппи Сцрибе је високотехнолошки алат за транскрипцију са вештачком интелигенцијом који користе професионални транскрибтори и титлови. Корисници апликације могу да бирају између АИ алата за препознавање говора који пружа до 85% тачности или тима висококвалификованих лингвиста и преписивача који обећавају до 99% нивоа тачности у року од неколико сати од слања аудио или видео датотеке.

Можете стручно транскрибовати текстове у различите формате док Хаппи Сцрибе припрема и испоручује датотеке спремне за подношење на различите платформе. Штавише, можете да отпремате датотеке различитих дужина и величина пошто софтвер подржава све формате датотека.

Платформа се неприметно интегрише са популарним апликацијама као што су Запиер, ИоуТубе и друге. Дизајниран је за употребу од стране тимова било које величине који су заинтересовани да дођу до глобалне публике.

#2. Тринт

Ако желите да транскрибујете и делите звук са свог паметног телефона, морате да погледате унутар Тринт платформа. Алат је дизајниран да помогне корисницима да забележе све оне важне тренутке који се могу догодити ван канцеларије. Можете да користите Тринт-ове могућности вештачке интелигенције да снимате интервјуе уживо, поред неприметног увоза датотека са вашег телефона на другу опрему.

Тринт је дизајниран за увоз аудио датотека из других апликација, а корисници могу да сачувају датотеке на уређају или у облаку без страха да ће изгубити било какве податке. Алат подржава најмање 34 језика, укључујући шпански, енглески, хинди и мандарински.

Тринт је компатибилан са Виндовс, МацОС и иОС системима и можете креирати свој лични речник имена брендова, имена људи и другог нестандардног писања.

#3. Рев

Рев је алатка коју покреће вештачка интелигенција која нуди разне услуге транскрипције звука у текст, као и услугу коју генерише људи. Алат нуди до 99% тачности за резултате у аутоматским и ручним транскрипцијама, било на енглеском или било ком другом страном језику који подржава.

Штавише, Рев нуди титлове уживо за Зоом састанке, виртуелне конференције, вебинаре и друге видео презентације на најмање 15 језика.

Рев иде даље од сличних алата додавањем значајних невокалних елемената поред обичне услуге аудио-у-тексту. Штавише, корисници могу имати користи од коришћења страних титлова, док њихови ливе титлови за Зоом састанке могу бити одлични за заједницу глувих и оне који имају слаб слух. Рев подржава и Андроид и иОС уређаје.

Завршне речи

Увођење алата са вештачком интелигенцијом као што је Амберсцрипт је олакшало посао преписивања и титловања, са преко 39 подржаних језика и готово без грешака; можете да уштедите време на иначе напорном и дуготрајном задатку. Чак и када се појаве грешке због лошег изговора, онлајн уређивач алата истиче да грешке можете исправити ручно.

Амберсцрипт има тим стручњака за језике који се баве ситуацијама у којима је корисницима потребан 100% исход са транскрипцијом и титловањем, што значи да су сви покривени. Иако неки корисници верују да су услуге мало скупе, вреди напоменути да можете искористити бесплатну пробну верзију пре него што коначно одаберете плаћену услугу.

Затим погледајте алате за превођење титлова да бисте прекинули језичку баријеру.