Најбољи алат за управљање лозинкама за вас

Менаџери лозинки олакшавају процесе складиштења и управљања вашим лозинкама. Ово је посебно корисно у ери у којој можете имати много налога за дигиталне производе који обухватају више уређаја.

Овај чланак, међутим, упоређује два најпопуларнија, 1Пассворд и ЛастПасс.

Феатуре1ПассвордЛастПассСецурити Енкрипција од краја до краја током преноса података.Изграђена у складу са животним циклусом развоја безбедности Мицрософт (СДЛ).256-битна АЕС енкрипција за податке у мировању.Ручни прегледи кода, моделирање претњи, статичка анализа кода, динамичка анализа и учвршћивање система.128 -битни тајни кључ у комбинацији са лозинком за додатну заштиту. Програм за откривање грешака за истраживаче безбедности. Нема нарушавања безбедности у евиденцији. Искусни безбедносни инциденти, укључујући нападе на шверфовање (2021.) и кршење података (2022.). Сарадња Заједнички трезори за породице, тимове, и гости.Синхронизација за тимску сарадњу. Дозволе су-менаџера за управљање трезором.Дељени директоријуми са прилагодљивим дозволама.Налози гостију за дељење са спољним странама.Опције надзора и управљања за дељене налоге.Флексибилна организација трезора за пословне токове посла.Интеграција са постојећим технологијама (Ентерприсе). Аутхентицатион Двофакторска аутентикација (2ФА). Вишефакторска аутентикација (МФА) са мобилним пусх обавештењима и биометријом. Аутоматско попуњавање корисничких имена, лозинки и једнократних лозинки. Напредне МФА функције као што су контекстуална аутентификација, пријављивање без лозинке, и још.

Зашто користити менаџере лозинки?

Са агилним развојем технологије, многе растуће компаније деле пријаве између корисника (обично ради смањења трошкова). Програмери софтвера и професионалци за безбедност креирали су софтвер за управљање лозинкама за безбедно дељење јединствених, сложених лозинки.

Дељење лозинки путем несигурних метода, на пример, када се записују или чувају у табелама или имејловима, повећава ризик од излагања хакерима.

Да се ​​ово стави у перспективу, кршење података у 2019. години у америчким компанијама је коштало компаније 8,19 милиона долара, што је све могло да се избегне коришћењем менаџера лозинки. Коришћење менаџера лозинки значи да више не морате да памтите лозинке док их софтвер чува. Поред тога, можете користити алате за креирање нових, помоћи вам да попуните формуларе за пријаву иу другим случајевима да их користите у старе сврхе.

Поред управљања лозинкама, можете да складиштите критичне податке као што су бројеви кредитних картица, белешке и бројеви личних картица. Такође ћете побољшати своју безбедност помоћу менаџера лозинки. Већина менаџера лозинки за удаљене тимове има безбедност упоређену са банкама са једним напајањем.

О менаџерима лозинки

Менаџери лозинки су доступни без обзира да ли сте заинтересовани за плаћену или бесплатну верзију, иако ова друга може имати нека ограничења. Одличан ће побољшати ваше искуство пријављивања и чак вас обавестити када су ваше лозинке угрожене.

Пре свега, требало би да заштити ваш живот на мрежи у дигиталном простору. Погледајмо два најбоља, 1Пассворд и ЛастПасс, сваки детаљно.

Шта је 1Пассворд?

Покренут 2005. године, 1Пассворд је нарастао до преко 500 глобалних професионалаца. Покренут уверењем да свако треба да има приступ безбедности на мрежи, развојни тим гради доступне апликације користећи најновију технологију коју обухватају приватност и безбедност.

У време писања овог текста, преко 100.000 предузећа поверава своју сигурност 1Пассворд-у. Комбинујући водеће безбедносне технике у индустрији и висококвалитетне мере дизајна софтвера, 1Пассворд вам омогућава руковање лозинком једноставно за корисника.

Доступан у свим оперативним системима, укључујући Мац, Линук, Виндовс и командну линију, 1Пассворд је идеалан за предузећа. Без обзира да ли имате индивидуални или пословни план, 1Пассворд подржава мобилне апликације за Андроид и иОС, које се синхронизују са десктоп верзијом, омогућавајући вам да приступите својим лозинкама на мобилном уређају.

  ПроВидгетс је прва права имплементација виџета за иПхоне и иПад

Робусна функционалност и детаљна модерација коју нуди 1Пассворд одговарају предузећима, тимовима и предузећима. Можда ћете имати користи од породичног плана ако имате мало предузеће. Са пословном верзијом, имате право на 5 ГБ складишног простора, неограничену историју лозинки, евидентирање активности, приступ заснован на улозима и одређени ниво приоритета од корисничке подршке.

Шта је ЛастПасс?

ЛастПасс је безбедносни и једноставан за коришћење алат за управљање идентитетом који обухвата иновације у домену безбедности у облаку. ЛастПасс фамилија се састоји од 800 и више глобално запослених професионалаца, 100.000 пословних налога и преко 33 милиона корисника.

Дизајн ЛастПасс Бусинесс-а поједностављује управљање лозинкама запослених и надзор који се може предузети за администраторе. Доступан као проширење претраживача, ЛастПасс обезбеђује трезор лозинки који олакшава приступ вашим апликацијама. ЛастПасс је био призната 2021 као „решење за управљање лозинкама године“ у програму ЦиберСецурити Бреактхроугх Авардс.

За разлику од других алата за лозинку, ЛастПасс је заснован на облаку, што значи да не морате да бринете о инсталирању апликација. ЛастПасс је доступан за Мац, Линук и Виндовс, са екстензијом за популарне претраживаче као што су Цхроме, Сафари, Интернет Екплорер, Мицрософт Едге и Опера. Ова проширења побољшавају ваше корисничко искуство, али су опциона.

ЛастПасс долази у више верзија. Можете да приступите бесплатним, премијум и породичним верзијама ако су вам потребне мале потребе, вишефакторска аутентикација (МФА), тимови и предузећа за пословне потребе. Такође можете да се одлучите за ниво идентитета који комбинује МФА и Ентерприсе верзије.

1Пассворд вс. ЛастПасс

Са било којим од алата, можете започети за мање од неколико минута и покренути поједностављен ток управљања лозинкама уз побољшану дигиталну приватност.

Безбедност

Сваки менаџер лозинки треба да има заштитне мере за заштиту вашег трезора лозинки. Често неки сигурносни механизми укључују двофакторску аутентификацију (2ФА), архитектуру без знања и енкрипцију од краја до краја.

1Пассворд

Шифровање података 1Пассворд обезбеђује да нико осим вас не може да чита ваше податке, укључујући и програмере производа. Ваши подаци су обезбеђени кроз неколико механизама. Прво, енд-то-енд енкрипција обезбеђује ваше податке док прелазе у АгилеБит и назад, забрањујући нападачима да било шта науче путем пресретања. Затим, ту је 256-битна АЕС енкрипција која онемогућава дешифровање ваших података када се предају 1Пассворд-у. Користећи безбедне насумичне бројеве, сви кључеви за шифровање се генеришу криптографски.

Штавише, ваши подаци су заштићени помоћу 128-битног тајног кључа када се комбинују са вашом лозинком као појачањем. Софтвер изводи кључеве користећи стандарде ПБКДФ2 да би се повећала сигурност, што отежава понављање погађања ваше лозинке; требало би много година да се разбије. Ваша шифра налога 1Пассворд се чува одвојено од ваших података, чинећи целокупни софтвер безбедним.

ЛастПасс

Апликација ЛастПасс је направљена у складу са животним циклусом развоја Мицрософт безбедности (СДЛ) како би се позабавила безбедношћу. Основне компоненте овог приступа су ручни прегледи кода, моделирање претњи, статичка анализа кода, динамичка анализа и учвршћивање система.

За ручне прегледе кода, програмери проверавају базу кода за рањивости које су можда измакле из аутоматизованих тестова рањивости. Моделирање претњи укључује програмере који идентификују потенцијалне нападе и путање претњи и користе ово знање да инкорпорирају противмере приликом прављења софтвера.

Уз статичку анализу кода, специјални алати скенирају софтвер за рањивости и несигурне обрасце кода. Затим следи динамичка анализа, где програмери надгледају софтвер током рада. У софтверском очвршћавању, програмери конфигуришу компоненте тако да имају минималну површину напада. И на крају, постоји програм Буг Боунти који подстиче спољне истраживаче безбедности да активно проналазе и пријављују рањивости. Ако идентификујете безбедносни проблем, бићете награђени.

  10 апликација за обуку слуха за препознавање музичких нота [2023]

Као што видите, обе апликације имају наведене безбедносне протоколе. Али вреди поменути да је ЛастПасс имао безбедносне инциденте, укључујући напад шмурфова 2021. и пробој података 2022. Иако корисничке лозинке нису процуриле, нападачи су добили неке информације о клијентима. 1Пассворд није имао никаквих повреда у свом запису.

Сарадња

Било да је ваше предузеће велико или мало, желите флексибилност сарадње. У овом случају, ваша брига је како запослени или тимови деле и приступају тајнама док су синхронизовани. Наравно, уместо тога бисте радили са алаткама које елиминишу ручни стил рада као што су Екцел датотеке које су брзо затрпане, али ипак морају да буду безбедније.

1Пассворд

1Пассворд-ово братимљење је тактичко, користећи заједничке трезоре којима се може управљати. Овај метод вам омогућава да делите акредитиве на нивоу породице, тима, па чак и гостију. Када направите трезор, он ажурира све ваше уређаје. То значи да можете уређивати трезор на било ком од уређаја.

Да бисте делили трезор са члановима породице, мораћете да надоградите на 1Пассворд Фамилиес. Нови чланови ће морати да прихвате позивницу да би могли да јој приступе. Након потврде, чланови могу одмах приступити и уређивати ставке трезора.

Када управљате приступом, свако коме је дозвољено да се пријави у трезор може да види, штампа, копира и уређује ставке трезора. Ако дозволите кориснику да постане ко-менаџер трезора, он може да промени његова јединствена својства као што су име, опис, па чак и брисање трезора. Дозвола за управљање је одвојена од дозвола за гледање и уређивање.

Ако радите са тимом или предузећем, можете да користите дељене трезоре или групе да бисте испоручили акредитиве за приступ свим члановима. Коришћењем заједничких трезора, можете да одвојите податке које чува ваша компанија и лозинке за своје чланове. 1Пассворд пружа флексибилност у креирању, организовању и означавању трезора погодно за ваш пословни ток.

Када радите са аутсајдерима, можете да користите налоге гостију за дељење информација са људима ван ваше компаније. Ови људи укључују извођаче, партнере и консултанте. Ако сте у пакету тима, добијате пет налога за госте и десет за пословни укус. Такође можете користити колекције за креирање прилагођених група трезора.

ЛастПасс

ЛастПасс се бави сарадњом омогућавајући синхронизацију која одржава све у вашем тиму у току са најновијим променама, дељењем многих акредитива за пријављивање колико желите и надзором у коме администратори могу да виде који налози се деле; можете опозвати лозинке када је то потребно.

Користећи дељене фасцикле ЛастПасс-а, можете безбедно да делите акредитиве. Ако ваша фасцикла има много људи, можете да управљате привилегијама фасцикле тако што ћете подесити дозволе и додатке за садржај сваке особе. Такође можете уклонити или додати нове особе у систем и брзо синхронизовати промене са заједничким пријавама.

Поред тога, имате потпуну контролу над дељеним приступом уз опције надзора и управљања за праћење дељених налога. Прилагођене дозволе вам омогућавају да делите налоге и да се придржавате одговорности без дељења лозинки. На основу приступа заснованог на политици, можете поставити унапред дефинисана правила. Правила су прилагодљива; на пример, све дељене лозинке морају бити јаке и јединствене да би се аутсајдери закључали.

  Како напунити Цхромебоок помоћу УСБ-а

Администратори такође имају привилегију да одржавају контролу и прате активности појединачних корисника. Ово вам, заузврат, омогућава да генеришете извештаје и евиденције ревизије везане за временске ознаке, промене, детаље корисника који приступају сајту и њихову локацију.

Такође можете аутоматизовати одређивање и одржавање ваших унапред подешених корисничких група користећи постојеће групе активног директоријума (АДГ). Када ажурирате АЦГ-ове, промене се тренутно примењују на корисничким налозима, укључујући брисање. Штавише, ЛастПасс Бусинесс фор Ентерприсе се интегрише са постојећим технологијама у вашој организацији.

Аутентикација

Свим дигиталним производима је потребан начин да потврде да је неко оно за шта се представља. Системи за аутентификацију обезбеђују контролу приступа потврђивањем да се ваши акредитиви подударају са онима у бази података или серверу за аутентификацију. Као резултат, ово обезбеђује системе, процесе и информације о вашем предузећу. Добар менаџер лозинки пружа сигурност, али одличан ће учинити све да вас заштити од сајбер криминала помоћу напредних техника попут двофакторске аутентификације (2ФА).

1Пассворд

Модел валидације 1Пассворд прати процедурални приступ који почиње двофакторском аутентификацијом, чувањем вашег КР кода и употребом једнократне лозинке.

Али пре него што користите 1Пассворд за аутентификацију, мораћете да подесите 2ФА за веб локацију на којој је користите. Када је интегрисан са сајтом, 1Пассворд такође аутоматски попуњава ваше корисничко име, лозинку и једнократну лозинку.

ЛастПасс

ЛастПасс побољшава безбедност имплементацијом вишефакторске аутентификације (МФА). МФА понавља сигурност путем мобилних пусх обавештења и биометријских валидација како би вас заштитио од кршења. А када администрира МФА за удаљену радну снагу, ЛастПасс користи аутентификацију на пријатељски начин који побољшава прописе о усклађености на приступним тачкама кроз трезоре лозинки, једнократно пријављивање на апликације у облаку, МФА радне станице, добављаче идентитета и ЛДАП/РАДИУС локалне апликације.

Са ЛастПасс МФА, можете управљати свим факторима аутентификације са једне административне контролне табле, вршити валидацију корисника користећи прилагодљиве функције засноване на сценаријима, биометријску аутентификацију (отисак прста и лица), контекстуалну аутентификацију (верификовати идентитет корисника иза сцене користећи локацију телефона и ИП адресе) , пријављивање без лозинке и једноставне примене.

Рецензије корисника са Реддита

Реддит заједница је пуна разговора о томе који је од ова два алата најбољи. Снимили смо најзанимљивије за вас да проверите.

➡ Корисник је ћудљив 1Пассворд је лака за рад.

➡ Иако ова рецензија почиње пристрасношћу да је 1Пассворд основна, разговор се развија у коментарима. Бићете одушевљени увиде које можете прикупити о 1Пассворд и ЛастПасс.

➡ Ова тема покрива 1Пассворд и ЛастПасс, али ће вас изложити различитим менаџери лозинки и ствар коју треба знати о сваком.

Последње мисли

Сада када сте видели како 1Пассворд и ЛастПасс побољшавају вашу безбедност, било на личном или пословном нивоу, битка се своди на одабир правог алата за ваше операције. На крају, желите да направите логичан избор за своје случајеве употребе. И све се заснива на вашој процени.

Ако желите једноставност, 1Пассворд је најбоља опција. Ако тражите прецизност у аутентификацији и управљању идентитетом, ЛастПасс би био добра опција јер има много опција под својом вишефакторском аутентификацијом.

Када сарађујете са аутсајдерима, ЛастПасс би могао да одговара вашим потребама путем налога гостију. С друге стране, ако желите да генеришете извештаје дневника о вашим активностима сарадње, ЛастПасс је одличан избор; имаћете користи од администраторских права за надзор активности.

Иако поседовање општих увида у безбедност, сарадњу и аутентификацију пружа солидну основу за ваш процес доношења одлука, сада разумете оба алата да бисте изабрали онај прави који одговара вашим потребама.

Затим погледајте најбоље менаџере личних лозинки за бољу безбедност на мрежи.