Најбољи алати за тражење посла са АИ за проналажење следећег посла

Сви смо били овде – гњаважа око попуњавања пријава за посао, слања животописа, писања персонализованих пропратних писама и контактирања менаџера за запошљавање. Ипак, пријављивање за сваку улогу која вам одговара је изазовно и тешко је ући у ужи избор.

Са вештачком интелигенцијом која напредује над сваком индустријом, индустрија запошљавања је још увек у трци. Веће организације користе АИ платформе за аутоматизацију послова и системе за праћење апликација за ужи избор кандидата.

Хајде да заронимо даље у улогу АИ и аутоматизације у тражењу посла, рад АИ аутоматизације тражења посла и најбоље платформе за аутоматизацију тражења посла које покреће вештачка интелигенција. Али пре него што детаљно прођете кроз сваки алат, можете добити суштину из табеле испод:

Наслов

Опис

Истражите

ЈобСцан

Оптимизација резимеа, праћење послова, проценат подударања за кандидате.

Аритиц

Аналитика у реалном времену, усклађивање послова засновано на вештинама, мобилна апликација.

Аутојоб

Аутоматска пријава за посао, персонализовани контакт путем е-поште, оптимизација ЦВ-а.

Цареерфлов

ЛинкедИн оптимизација, увид у вештине, пропратна писма генерисана вештачком интелигенцијом, праћење послова.

Сонара

Аутоматизација послова, обавештења у реалном времену, виртуелни асистент.

Апплиисх

Препоруке за посао, персонализована пропратна писма, додатак за Цхроме.

ЛоопЦВ

Побољшање ЦВ-а, аутоматска пријава, А/Б тестирање, проницљива контролна табла.

ЈобВизард

Аутоматизује пријаву за посао, проширење за Цхроме, одговоре на питања на интервјуу.

Хиребраин АИ

Анализа вештина, персонализована обука за интервју, помоћ при добијању виза.

Теал

АИ креатор животописа, шаблони е-поште, препоруке кључних речи.

Ако још увек размишљате, „Зашто вештачка интелигенција?“, према ЈобСцан-у, 99% послодаваца са листе Фортуне 500 користи софтвер који покреће вештачку интелигенцију да рашчлани биографије у једноставне низове са Да или Не и да у ужи избор кандидата на основу гомиле кључних речи и специфичних правила или Услови.

Такође, кандидати који користе вештачку интелигенцију видели су око 78% позитивних одговора послодаваца. Зато се показало да су алати за АИ за тражење посла критични у тражењу посла.

Како функционише АИ аутоматизација тражења посла?

АИ је створио нову еру тражења посла за оне који траже посао. Ови алати за аутоматизацију тражења посла засновани на вештачкој интелигенцији такође имају побољшану функционалност коју карактерише тачност и ефикасност. Не само да помажу појединцима да пронађу посао, већ помажу и да се припреме за интервју!

Аутоматизација тражења посла заснована на вештачкој интелигенцији користи вештачку интелигенцију и технологије машинског учења како би поједноставила и побољшала различите аспекте процеса тражења посла.

Хајде да погледамо различите улоге коришћења вештачке интелигенције у тражењу посла:

 • Провера резимеа: Регрутери користе алатке вештачке интелигенције да би прегледали биографије на основу унапред дефинисаних критеријума као што су искуство, вештине и квалификације. АИ алати дају паметне препоруке на основу различитих кључних речи како би се осигурало да ниједан квалификовани кандидат није изостављен.
 • Подударање послова: АИ алати за тражење посла елиминишу муке тражења нерелевантних огласа за посао. Користећи личне препоруке, АИ алгоритми предлажу најбоље одговарајуће послове на основу профила кандидата и описа послова.
 • Генерисање пропратног писма: Персонализована пропратна писма имају боље одговоре од неперсонализованих. Писање персонализованог пропратног писма захтева време и креативност. Алати за вештачку интелигенцију могу неприметно да праве пропратна писма на основу профила кандидата и захтева посла.
 • Саветници за каријеру: Они који траже посао могу добити драгоцене смернице и подршку путем виртуелних робота за ћаскање и вештачке интелигенције. Ово може бити од користи за писање животописа тражитеља посла, припрему за интервју и предлози за каријеру.

АИ за тражење посла наспрам ручног праћења?

Наравно, ручно тражење посла помаже, али је дуготрајно и има ограничен досег за број послова. Иако постоје низови кључних речи које ће вам помоћи при ручним претрагама, често добијате ирелевантне препоруке.

То је место где АИ платформе за аутоматизацију тражења посла имају предност. АИ системи за тражење посла и праћење кандидата помажу компанијама током процеса запошљавања аутоматизујући процес скрининга, праћења и рангирања.

За послодавце, систем за праћење кандидата са вештачком интелигенцијом може поједноставити процес запошљавања, смањити време запошљавања и добити најквалификованијег кандидата за пријаву за посао.

Ево како су АИ алати за тражење посла кориснији од ручних алата:

 • Временски ефикасна: алати за запошљавање са АИ могу вам уштедети сате претраживања док се можете пријавити на више потенцијалних послова.
 • Шири домет: Они који траже посао могу скенирати велики број апликација истовремено, излажући их потенцијалним могућностима.
 • Доследност: Мања је шанса да направите грешке приликом подношења пријаве за посао јер је све аутоматизовано. АИ алати за тражење посла поправљају све граматичке или људске грешке користећи понашање података.
 • Слање обавештења: Најбоља ствар у вези са алаткама за аутоматизацију послова је то што шаљу аутоматска обавештења кандидату када се објави нови посао. Дакле, имате веће шансе да се пријавите пре других.

Узимајући у обзир горе наведене предности, поделили смо најбоље алатке за тражење посла које покреће вештачка интелигенција да бисмо убрзали пријаву за посао.

ЈобСцан

ЈобСцан је једна од најпопуларнијих платформи за оптимизацију животописа и апликација за посао која прати све пријављене послове са једног места.

Користећи таблу за праћење посла, они који траже посао могу креирати листу послова, оптимизовати своје биографије и сачувати распореде интервјуа за све апликације које су у току.

Један од главних УСП-а је да кандидати могу добити проценат подударања, који говори да ли су захтеви за посао усклађени са биографијом кандидата.

Аритиц

Аритиц је АИ паметна алатка за тражиоце посла која је лака за употребу и подиже тражење посла кроз своју прецизну платформу. Платформа за тражење посла користи аналитику у реалном времену да повеже тражиоце посла са компанијама које одговарају њиховим захтевима.

Аритиц има мноштво паметних функција за особе које траже посао, агенције и регруте за аутоматизацију процеса запошљавања.

Када поставите профил, алатка за обавештавање посла користи пет критеријума за повезивање тражилаца посла са послодавцима: вештина, индустрија, локација, култура и вредности. На основу ових критеријума, менаџери за запошљавање могу затражити додатне тестове скрининга, а као бонус, Аритиц вам помаже да се побољшате са сваком пријавом!

Карактеристике:

 • Контролна табла пружа приступ у реалном времену онима који траже посао и лидерима у запошљавању, тако да кандидати могу одмах да виде да ли је њихов профил у ужем избору, фаворизован или одбијен.
 • Мобилна апликација прилагођена кориснику омогућава брз приступ свакој пријави за посао.
 • Алат такође предлаже побољшања биографије и животописа на основу најбоље одабраних кандидата.

Аритиц пружа кандидатима прилику да импресионирају менаџере за запошљавање кроз тест сертификације личности. На овај начин, кандидати могу да упореде и анализирају где се налазе у односу на своје конкуренте.

Аутојоб

Аутојоб је свеобухватна платформа за пријаву посла која повећава ваше шансе за запошљавање до три пута користећи аутоматизацију и АИ технологију.

Платформа за тражење посла нуди опсежне функције као што су подударање послова, апликација једним кликом, персонализовани контакт е-поште и алати за проналажење е-поште.

Једноставно учитајте своју биографију и изаберите жељени посао; аутоматски режим ће применити релевантне послове у ваше име.

Можете користити унапред дефинисане филтере да сортирате и тражите најквалификованије послове и претрагу кључних речи, за разлику од ЛинкедИн претраживача послова, који предлаже нерелевантне послове на основу низова за претрагу.

Карактеристике:

 • Искључује компаније са којима сте раније радили или нисте заинтересовани за сарадњу.
 • Аутојоб тражи најбоље имејлове компанија које одговарају вашим жељама посла.
 • Корисници могу да оптимизују своје биографије и добију релевантне повратне информације о оцењивању како би у складу са тим итерирали своје биографије.

Оно што ми се највише допало код ове платформе је да ради за студенте и оне који траже посао. Дакле, чак и ако тражите релевантна стажирања на почетку своје каријере, Аутојоб ради трик на аутоматизацији.

Цареерфлов

Цареерфлов је нови учесник на тржишту, али изузетно добро помаже у оптимизацији вашег ЛинкедИн-а и побољшању биографије.

Ради као персонализовани ЦРМ за оне који траже посао који довршава цео процес кроз пријаву за посао и помаже да се апликација поједностави.

Укључује различите функције као што су аутоматско праћење послова, увид у вештине и пропратна писма генерисана вештачком интелигенцијом. Осим тога, алат се више фокусира на оптимизацију ЛинкедИн профила, помажући вам да добијете боље прегледе профила.

Карактеристике:

 • Увоз података задатка једним кликом из Цхроме-а.
 • Можете да користите алатку за претрагу запошљавања да бисте пронашли које компаније активно запошљавају користећи филтере као што су компанија, вештине, локације и кључне речи.
 • Кандидати могу да прегледају своје биографије од стране стручњака на основу циљне компаније, скупова вештина, квалификација и још много тога.

Даље пружа базу података компанија које активно запошљавају и заједницу за оне који траже посао. Цареерфлов ради и као проширење прегледача и нуди мобилну апликацију прилагођену кориснику. Потребно је једноставно пријављивање на Гоогле налог, а када отпремите свој животопис, готови сте.

Сонара

Сонара је заиста платформа за све нивое који траже посао која штеди сате истраживања како би уштедела драгоцено време и труд.

Сонара се понаша слично као ваш лични АИ регрут који поједностављује и поједностављује процес тражења посла користећи напредне алгоритаме. Платформа неприметно аутоматизује пријаву за посао, оптимизује ваш животопис и предлаже најбоље послове на основу изабраних преференција.

Карактеристике:

 • Даје увид и аналитику о броју послатих, прегледаних, уврштених у ужи избор и одбијених пријава.
 • Сонара има уграђеног виртуелног асистента који тражиоцима посла даје детаљне водиче, савете и вредне ресурсе.
 • Кандидати такође могу написати персонализовано пропратно писмо на основу описа посла и стручности.

Шаље обавештења у реалном времену чим се отвори нови посао или прилика за оне који траже посао. Такође можете додати послове који нису у препорукама и директно се пријавити користећи Сонара платформу. Сонара такође даје 3-дневну бесплатну пробну верзију где можете додати до 3 посла дневно!

Апплиисх

Апплиисх је једноставна, али корисна платформа за аутоматизацију послова која шаље најбоље препоруке за посао са милионима послова у својој бази података.

Међутим, препоруке за посао су базиране само на пет локација: Манчестер, Швајцарска, Лидс, Лондон и Ливерпул.

Нажалост, не постоји начин да се пријавите за послове у аутоматском режиму. Дакле, морате пазити и пријавити се за све будуће могућности. Постоји Цхроме проширење за одговарање на најглупља на најинтелигентнија питања у интервјуу.

Карактеристике:

 • Генерише персонализовано пропратно писмо у року од једног минута.
 • Можете одабрати да персонализујете свој одговор или да напишете општи одговор.
 • Додатак за Цхроме чува одговоре и препоруке за будућност.

Док вам бесплатни план Апплиисх даје 20 захтева месечно (што мислим да је довољно), неограничени захтеви за пријаву за посао могу се користити уз плаћени план.

ЛоопЦВ

Као што име каже, ЛоопЦВ побољшава Ваш ЦВ и затим се пријављује за послове у режиму аутопилота. ЛоопЦВ је доступан за оне који траже посао, као и за слободњаке.

Све што требате је да одаберете да ли тражите посао са пуним радним временом, скраћено радно вријеме или слободну свирку.

Затим, ЛоопЦВ ће вам дати препоруке на основу врсте посла и улоге која вам највише одговара.

Карактеристике:

 • ЛоопЦВ проналази е-пошту регрутоваца, прави персонализоване имејлове и аутоматски шаље е-пошту.
 • Кандидати могу А/Б тестирати е-пошту и тестирати различите ЦВ-је да виде шта ради.
 • Они који траже посао могу да користе функцију аутоматске пријаве или да се пријаве за више послова једним кликом.

Оно што ми се допало код ЛоопЦВ-а је његова проницљива контролна табла која даје стварне бројеве активних апликација, послате е-поруке, отпремљене биографије и број укупних утакмица на основу скупова вештина.

ЈобВизард

Да ли знате за шта је потребно највише времена приликом попуњавања пријаве за посао? Попуњавање радног искуства и историје каријере.

ЈобВизард је одличан алат за попуњавање великог упитника за посао који укључује досадне детаље као што су име, имејл, телефон, радно искуство и одговоре на сва н питања.

Они који траже посао могу пратити сваки од пријављених послова и слати персонализоване е-поруке онима који су заглављени.

Карактеристике:

 • Оптимизујте свој животопис и побољшајте пријаве за посао на основу историје ЛинкедИн-а.
 • Нуди бесплатно проширење за Цхроме које се примењује за послове аутоматизације.
 • Корисници могу да генеришу тачне одговоре на питања за интервју и добију консултације 1:1 за следеће кораке.

Ево најбољег дела: Бета верзија Јоб Визард-а је изашла и бесплатна за коришћење за првих 1000 корисника!🥳

Хиребраин АИ

хиреБраин је платформа за аутоматизацију послова заснована на вештачкој интелигенцији која анализира ваше вештине и стручност, усклађујући најбоље могућности за посао.

хиреБраин има базу података од преко милион технолошких послова који су курирани за технолошке стручњаке.

Карактеристике:

 • Они који траже посао добијају посвећену личну помоћ да се аутоматски пријаве за посао.
 • Такође можете унајмити персонализованог тренера за интервјуе да вас обучи за наредне рунде.
 • За оне који траже посао који су вољни да се преселе, хиреБраин нуди помоћ у добијању виза.

Платформа користи алгоритме за упаривање вештина и најсавременију технологију за повезивање најквалификованијих стручњака са регрутерима. Такође долази са функцијама као што су алат за прављење биографије и помоћ у анализи које вам дају могућност да прегледате и пријавите се за жељене листе послова.

Теал

Теал је свеобухватна платформа за пријаву за посао која нуди богате функције као што су алат за праћење пријава за посао, алат за прављење резимеа са вештачком интелигенцијом и центар за каријеру за студенте и оне који траже посао.

Карактеристике:

 • Има бесплатно проширење за Цхроме.
 • Елиминише потребу за табелама и прати ваше пријаве за посао на једној контролној табли.
 • Да би убрзала процес, платформа такође нуди шаблоне е-поште за слање персонализованих е-порука регрутерима и вођама запошљавања.

Једна ствар која ми се допала код Теал-а је то што креира контролну листу за сваку пријаву за посао, поједностављујући ваше пријаве за посао у реду чекања. Они који траже посао добијају препоруке на основу кључних речи из описа послова како би биографије биле прилагођене конкретном послу.

Последње мисли

Алгоритми вештачке интелигенције и машинског учења су заиста учинили чуда. АИ трагачи за тражење посла су попут паметних ловаца, што вам олакшава тражење посла. Они штеде време и труд тако да се можете фокусирати на друге факторе као што је припрема за интервју.

Међутим, запамтите да нису сви алати идентични и имају своје додатне функције које им дају додатну предност!

Али да! Користећи ову револуционарну технологију, можете доносити више одлука заснованих на подацима, уштедети време и на крају постићи боље резултате запошљавања.

Ако сте менаџер за запошљавање, погледајте најбоље алате за процену пре запошљавања да бисте побољшали своје следеће запошљавање.