Najbolji besplatni alat za uklanjanje Adware-a za Windows računar

Najbolji besplatni alat za uklanjanje Adware-a za Windows računar

Adware je vrsta neželjenog softvera koji može zaraditi novac za svoje tvorce prikazujući vam oglase, prikupljajući vaše podatke ili čak preusmeravajući vaš pretraživač na štetne sajtove. Iako adware obično nije toliko opasan kao drugi tipovi malvera, ipak može biti veoma frustrirajući i može predstavljati sigurnosni rizik.

Na sreću, postoji niz besplatnih alata za uklanjanje adware-a koji vam mogu pomoći da se oslobodite ovog neželjenog softvera. U ovom članku ćemo pogledati neke od najboljih besplatnih alata za uklanjanje adware-a za Windows računare.

Najbolji besplatni alat za uklanjanje Adware-a za Windows računare

Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes Anti-Malware je jedan od najpopularnijih alatki za uklanjanje adware-a za Windows. Skenira vaš računar za adware, spyware, malware i druge pretnje, a zatim ih uklanja. Malwarebytes Anti-Malware je besplatan za ličnu upotrebu i dostupan je kao besplatna i plaćena verzija. Plaćena verzija nudi dodatne funkcije, kao što su zaštita u realnom vremenu i automatska ažuriranja.

AdwCleaner

AdwCleaner je još jedan odličan besplatni alat za uklanjanje adware-a za Windows. Skenira vaš računar za adware, toolbare i druge neželjene programe, a zatim ih uklanja. AdwCleaner je veoma jednostavan za korišćenje i besplatan je za ličnu i komercijalnu upotrebu.

Spybot – Search & Destroy

Spybot – Search & Destroy je besplatni alat za uklanjanje adware-a i spyware-a koji je veoma efikasan u uklanjanju adware-a. Skenira vaš računar za adware, spyware i druge neželjene programe i uklanja ih. Spybot – Search & Destroy je besplatan za ličnu upotrebu i dostupan je kao besplatna i plaćena verzija. Plaćena verzija nudi dodatne funkcije, kao što su zaštita u realnom vremenu i automatska ažuriranja.

HitmanPro

HitmanPro je besplatni alat za uklanjanje adware-a koji je veoma efikasan u uklanjanju upornog adware-a. Skenira vaš računar za adware i druge neželjene programe, a zatim ih uklanja. HitmanPro je besplatan za ličnu upotrebu i dostupan je kao besplatna i plaćena verzija. Plaćena verzija nudi dodatne funkcije, kao što su zaštita u realnom vremenu i automatska ažuriranja.

Zemana AntiMalware

Zemana AntiMalware je besplatni alat za uklanjanje adware-a koji koristi naprednu tehnologiju za skeniranje i uklanjanje adware-a i drugih neželjenih programa. Skenira vaš računar za adware, spyware, rootkitove i druge pretnje i uklanja ih. Zemana AntiMalware je besplatan za ličnu upotrebu i dostupan je kao besplatna i plaćena verzija. Plaćena verzija nudi dodatne funkcije, kao što su zaštita u realnom vremenu i automatska ažuriranja.

Kako ukloniti Adware sa Windows računara

1. Preuzmite i instalirajte jedan od besplatnih alata za uklanjanje adware-a sa gore navedene liste.
2. Pokrenite alat za uklanjanje adware-a i pokrenite skeniranje.
3. Alat za uklanjanje adware-a će skenirati vaš računar za adware i druge neželjene programe.
4. Nakon što skeniranje bude završeno, alat za uklanjanje adware-a će prikazati listu adware-a i drugih neželjenih programa koje je pronašao.
5. Izaberite adware i druge neželjene programe koje želite ukloniti i kliknite na dugme „Ukloni“.
6. Alat za uklanjanje adware-a će ukloniti adware i druge neželjene programe sa vašeg računara.
7. Ponovno pokrenite računar da bi se promene primenile.

Zaključak

Adware može biti veoma frustrirajući i predstavljati sigurnosni rizik. Na sreću, postoji niz besplatnih alata za uklanjanje adware-a koji vam mogu pomoći da se oslobodite ovog neželjenog softvera. U ovom članku smo pogledali neke od najboljih besplatnih alata za uklanjanje adware-a za Windows računare. Ako imate problema sa adware-om, preporučujemo vam da preuzmete i instaliraju jednu od ovih alata da biste se rešili problema.

Česta pitanja

1. Šta je adware?

Adware je vrsta neželjenog softvera koji može zaraditi novac za svoje tvorce prikazujući vam oglase, prikupljajući vaše podatke ili čak preusmeravajući vaš pretraživač na štetne sajtove.

2. Kako mogu da dobijem adware na svoj računar?

Adware se može instalirati na vaš računar na nekoliko načina. Možda ste ga instalirali zajedno sa drugim softverom, možda ste ga preuzeli sa interneta ili možda je došao na vaš računar preko e-pošte ili USB uređaja.

3. Kako mogu da znam da imam adware na svom računaru?

Postoji nekoliko znakova da imate adware na svom računaru, uključujući:

* Viđate oglase koji se pojavljuju na vašem računaru, čak i kada ne pretražujete internet.
* Vaš pretraživač se preusmerava na štetne sajtove kada pokušavate da posetite legitimne sajtove.
* Vaš računar je sporiji i manje odziva.
* Vidite nove toolbare ili ekstenzije instalirane u vašem pretraživaču.

4. Kako mogu da uklonim adware sa svog računara?

Postoji nekoliko načina za uklanjanje adware-a sa vašeg računara. Možete da koristite besplatni alat za uklanjanje adware-a, kao što je jedan od gore navedenih, ili možete da ga uklonite ručno.

5. Kako mogu da sprečim adware da se instalira na moj računar?

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da sprečite adware da se instalira na vaš računar, uključujući:

* Budite oprezni šta preuzimate sa interneta.
* Obavezno pročitate uslove korišćenja prilikom instaliranja novog softvera.
* Koristite softver za zaštitu od malvera da biste zaštitili svoj računar od adware-a i drugih pretnji.

6. Da li je adware opasan?

Adware obično nije toliko opasan kao drugi tipovi malvera, ali ipak može biti veoma frustrirajući. Može usporiti vaš računar, prikupljati vaše podatke i preusmeravati vaš pretraživač na štetne sajtove.

7. Šta da radim ako imam problema sa uklanjanjem adware-a sa svog računara?

Ako imate problema sa uklanjanjem adware-a sa svog računara, preporučujemo vam da kontaktirate tehničkog stručnjaka. Može vam pomoći da uklonite adware sa svog računara i uspostavite mere da sprečite da se on ponovo instalira.

8. Da li postoje besplatni alat za uklanjanje adware-a?

Da, postoji niz besplatnih alata za uklanjanje adware-a. U ovom članku smo pogledali neke od najboljih besplatnih alata za uklanjanje adware-a za Windows računare.